Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 03:22 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Veszteséges indexek New Yorkban
A kereskedés vége előtt két órával a DJIA-30 index 0,64 százalék, az S&P-500 index 1,12 százalék, a Nasdaq Composite index 1,66 százalék veszteségben állt. Az S&P-500 index legutóbb május közepén csökkent egy százalékot meghaladó mértékben.

Az előző kereskedési naphoz hasonlóan csütörtökön is az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt kialakult befektetői kockázatkerülés vitte mélybe az árfolyamokat a nemzetközi értékpapírpiacokon, így az Egyesült Államokban is.

Az aggasztó hírek azonban jó okot szolgáltattak az elmúlt időkben felhalmozott árfolyamnyereségek lefölözéséhez is. A második negyedéves tőzsdei eredménybeszámoló szezon már a vége felé jár és a cégek hetven százaléka pozitív értelemben cáfolt rá az elemzői előrejelzésekre. A DJIA index a kedvező vállalati eredményeknek köszönhetően kilenc egymást követő kereskedési napot zárt rekorddal, mielőtt a hét elején a harcias fenyegetőzések véget vetettek volna neki.

A DJIA index éves nyeresége eddig tizenegy százalék, az S&P-500 indexé kilenc és fél százalék, a Nasdaq Composite indexé tizenhat százalék.

Szintén az előző naphoz hasonlóan a helyzet ismét az értékőrzőnek tekintett befektetési eszközöknek, például az aranynak kedvezett, ami a héten már két százalékkal erősödött és két havi csúcsnál tart. A kereskedés vége előtt két órával a határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 0,88 százalékkal jegyezték magasabban 1290,60 dolláron unciánként.

Az olaj ára csütörtökön csökkent arra a hírre, hogy júliusban növekedett az OPEC termelése, meghaladta az önként vállalt korlátozási kvótát. Ezen az sem segített, hogy az OPEC egyúttal megemelte a világ olajkeresletére vonatkozó előrejelzését is. A WTI nyersolaj jegyzése 1,57 százalékkal hordónként 48,78 dollárra, a Brent jegyzése 1,06 százalékkal 52,14 dollárra csúszott le.

Az euró/dollár árfolyam nem változott, az eurót este 1,1758 dolláron jegyezték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. augusztus 10. csütörtök, 20:13
Címkék: Nasdaq Composite, Egyesült Államokban, kereskedés vége, százalékot meghaladó, előző kereskedési, észak-koreai nukleáris,
Kommentek
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható Európában
A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai értékpapírpiacokon, Londonban, Frankfurtban és Párizsban nagy, akár több százalékos indexcsökkenés is kialakulhat a csütörtöki tőzsdei kereskedés kezdetén.

Az európai piacokon a tőzsdei befektetőket az árfolyamok várható csökkenése alapján a jelek szerint nem bírta jobb belátásra az Európai Központi Bank (EKB) szerdán bejelentett 750 milliárd eurós rendkívüli eszközvásárlási programja a járvány miatti gazdasági visszaesés kivédésére.

Szerdán gyengültek az európai árfolyamindexek, az amerikai tőzsdék is mély veszteséggel fejezték be a kereskedést, csütörtökön pedig az ázsiai tőzsdék is mínuszban indították el a globális értékpapírpiaci kereskedést.

Az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy másfél órával Ázsiában veszteségben jártak a tőzsdemutatók. Tokió közel egy százalékos mínuszban állt, a különféle sanghaji indexek egy százalék és két és fél százalék közötti veszteséget mutattak, Hongkong közel 4
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 07:51
Tőzsde - Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken
A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,54 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 1,40 százalékkal kezdett alacsonyabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index 3,59 százalékkal csökkent nyitáskor.

Londonban 3,05 százalékkal nyitott alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 3,87 százalékkal gyengült kezdéskor. Madridban 2,62 százalékos, Milánóban 1,62 százalékos indexcsökkenéssel indult a szerdai kereskedés a tőzsdén.

A Brent nyersolaj ára 1,46 százalékkal hordónként 28,30 dollárra, a WTI ára 2,78 százalékkal 26,56 dollárra csökkent.

Az eurót 0,20 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0974dolláron, az arany spot ára 1,91 százalékkal unciánként 1499,26 dollárra csökkent.
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 09:11
Tőzsde - Veszteséges zárás az európai tőzsdéken
0,38 százalékkal emelkedett.

A befektetői hangulatnak nem tett jót Európában, hogy Olaszországban túllépte a 10 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma és a vesztegzárat az ország egész területére kiterjesztették. Az olasz miniszterelnök viszont több milliárd eurós gazdaságösztönző programra tett ígéretet a vírusjárvány által okozott károk semlegesítésére, ami javított a tőzsdei befektetők hangulatán.

Az európai tőzsdei árfolyamok csökkenését tovább fokozta az amerikai piacok mélyen veszteséges szerdai nyitása az előző napi nagy, közel öt százalékos nyereségek után.

Az európai kereskedés nagy vesztesei közé tartozott szerdán az adidas sportszergyár, mivel első negyedévi kínai eladásainak egymilliárd eurós csökkenésére figyelmeztetett negyedik negyedéves jelentésében. Az adidas részvénye közel tíz százalékkal gyengült.

Az olajár szerdán csökkent, miután az előző nap nagyjából nyolc százalékot erősödött vissza a hétfőn elveszített harminc százalékból. A szerdai árcsökkenést az idézte
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 17:52
Tőzsde - Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 1,65 százalék, az S&P-500 index 2,79 százalék, a Nasdaq Composite index 2,50 százalék veszteséget mutatott.

Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdeindexek vegyesen álltak, miután az ázsiai tőzsdék egy-két százalékos veszteséggel fejezték be a szerdai tőzsdenapot. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,05 százalék emelkedést, a Stoxx Europe 600 0,34 százalék csökkenést, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,50 százalék emelkedést mutatott. London, Madrid és Milánó mínuszban, Frankfurt és Párizs pluszban járt az amerikai piacok nyitásakor.

Az amerikai tőzsdei árfolyamok szerdán erőteljesen lefelé korrigálták az előző napi jelentős, közel öt százalékos nyereségeket a befektetők csalódottsága miatt Washington vírusjárvány-elleni intézkedéseivel szemben. A piac konkrét gazdaságélénkítő intézkedéseket várt Donald Trump elnöknek a Szenátus republikánus képviselőivel folytatott megbeszéléseitől, médiajelentések szerint azonban csak a személyi
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 14:43
Eladja thaiföldi és malajziai érdekeltségeit a Tesco
A cég közölte: igazgatótanácsa hozzájárult a Thaiföldön és Malajziában Tesco Lotus márkanév alatt működő, kétezer boltból álló üzletág értékesítéséhez. A vevő a thaiföldi központú, CP Group nevű kiskereskedelmi vállalatcsoport.

A Tesco hétfői londoni közleménye szerint az ügyletből eredő, tranzakciós költségek nélkül számolt nettó készpénzbevétel 10,3 milliárd dollár (8 milliárd font, 3100 milliárd forint).

Az igazgatótanács úgy döntött, hogy az ügylet lezárása után hozzávetőleg 5 milliárd fontot juttat soron kívüli osztalékként a részvényeseknek.

A cég hétfői tájékoztatásának megfogalmazása szerint a thaiföldi és a malajziai üzletág eladásával egyszerűbbé válik a Tesco-csoport szerkezete, és a vállalat így erőteljesebb figyelmet fordíthat a nagy-britanniai, az írországi és a közép-európai üzletágak jövedelemtermelésére és az ezekből az üzletágakból eredő részvényesi megtérülésre.

A tranzakció lezárása után a Tesco üzleti tevékenysége sokkal koncentráltabb lesz, tekintettel a 3769
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 17:27
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható Európában
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb piacok, a londoni, frankfurti és párizsi akár egy-másfél százalékos indexveszteséggel is nyithatnak pénteken.

Csütörtökön pozitív kezdés után nagy veszteségbe fordult a kereskedés az európai tőzsdéken. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,40 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 1,43 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,67 százalékkal csökkent. Londonban 1,62 százalékot veszített az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,51 százalékkal csökkent, Párizsban a CAC-40 pedig 1,90 százalékkal végzett alacsonyabban. A madridi tőzsde 2,55 százalék, a milánói 1,78 százalék indexveszteséggel fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Csütörtökön nagy árfolyamvesztés söpört végig a nemzetközi tőzsdéken, az amerikai tőzsdék három-három és fél százalékos indexveszteséggel zártak, a pénteki európai kezdés előtt pedig már mély veszteségben jártak az ázsiai tőzsdeindexek is. Az európai tőzsdenyitás előtt másfél
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 08:02
Veszteséges évet zárt a Continental
A Continental 2019-ben az autóipari világpiaci forgalom hat százalékos csökkenése mellett az előző évivel közel megegyező, 44,47 milliárd euró értékesítési árbevételt és 10,58 milliárd euró működési eredményt ért el. 2018-ban 44,40 milliárd euró volt a Continental értékesítési árbevétele és 11,10 milliárd euró a működési eredménye.

A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény 4,97 milliárd euróra csökkent 6,23 milliárd euróról, a bevételarányos jövedelmezőség így 11,2 százalékra 14,0 százalékról.

A kamat- és adófizetés előtti (EBIT) eredmény 268,3 millió euró hiány lett a 2018-as 4,024 milliárd euró többlet után. Egyszeri tételekkel kiigazítva az EBIT 3,23 milliárd euróra csökkent 4,12 milliárd euróról.

A részvényesekre jutó mérleg szerinti eredmény 1,17 milliárd euró veszteség lett 2019-ben az előző évi 2,96 milliárd euró nyereség után. Egy részvényre vetítve 6,13 euró lett a veszteség a 2018-as 14,49 eurós egy részvényre jutó nyereség után. A cég vezetése 4,00 eurós
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 15:31
Tőzsde - Veszteséges kezdés várható az európai tőzsdéken
A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai tőzsdeindexek mintegy 0,5 százalékos csökkenése várható a szerdai kereskedés kezdetén.

Kedden pozitív kezdés után a koronavírus-fertőzés gyors európai terjedése miatt nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék.

A páneurópai Stoxx Europe 600 és FTSE EuroFirst 300 indexek egyaránt 1,81 százalékkal zártak alacsonyabban kedden, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 2,07 százalékkal csökkent. Londonban 1,94 százalékkal végzett alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,88 százalékkal csökkent, a CAC-40 Párizsban 1,94 százalékot veszített. Madridban 2,45 százalék, Milánóban 1,44 százalék indexcsökkenéssel ért véget a keddi tőzsdei kereskedés.

Szerdán a tőzsdei árfolyamokat befolyásolni képes makrogazdasági mutató közzététele nem várható Európában. A nagyobb tőzsdei cégek közül a Groupe PSA, a Hermes, a Danone, az Adecco és a Rio Tinto teszi közzé negyedéves eredményét.
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 07:50
Képek, videók
vesztesegeink1.jpg
idgie1975
2008. október 30. csütörtök, 21:13
tűz New Yorkban
mecsery
2013. január 26. szombat, 05:22
Idegenlégió New Yorkban
mecsery
2013. január 26. szombat, 05:13
tavasz New Yorkban
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:08
Braco New Yorkban
pacsakute
2012. december 30. vasárnap, 06:51
ősz New Yorkban
mecsery
2012. január 16. hétfő, 01:22
New Yorkban.jpg
agica2004
2011. június 10. péntek, 14:24
herkules_new_yorkban_f ron
ticsi83
2008. október 26. vasárnap, 11:25
egy_nap_new_yorkban_fr ont
ticsi83
2008. október 26. vasárnap, 11:18
Csendőrők New Yorkban.hu.
finike
2007. augusztus 23. csütörtök, 09:10
Csendőrök New Yorkban.jpg
picurcica
2007. augusztus 16. csütörtök, 00:46
Ősz New Yorkban
sharpi
2007. július 08. vasárnap, 19:38
Ősz New Yorkban.hu.jpg
finike
2007. április 16. hétfő, 12:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.