Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 21:24 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A hit gyakorlása
,,A hit gyakorlása az Írás szerint éppolyan erősen igénybe veszi és próbára teszi az emberek szívét s erejét, mint ahogyan például a jutalomért, koszorúért való futás, birkózás vagy egyéb küzdelem, sőt mint az életünkre törő ellenséggel vívott harc, vagy valamely város vagy ország ellen indított háború igénybe veszi."

-Jonathan Edwards-
kalmanpiroska, 2019. május 07. kedd, 17:02
Címkék: emberek szívét, életünkre törő, ellenséggel, jutalomért, gyakorlása, koszorúért,
Kommentek
Nagypéntek
Nagypénteken emlékezünk meg Jézus kereszthaláláról. Ez a kereszténység gyásznapja és legszigorúbb böjti napja.
Nagypéntekről szóló megemlékezés első nyomai a 4. században tűnnek fel, amikor az új hit gyakorlását hivatalosan is engedélyezték a római császárok. Az őskeresztényi közösségek számára nagypéntek még nem volt ünnep, aznap csak szigorú böjtöt tartottak. A nagypénteki hagyományok ezt követően alakultak ki, a 8-9. század között szilárdultak meg a ma is ismert szertartások.

A víz napja
Nagypénteken Jézus szenvedéseire a magyar falvakban virrasztással emlékeztek. Az asszonyok Jézus jelképes szent sírja köré gyűltek és ott imádkoztak és énekeltek. A legismertebb, kereszténység előtti nagypénteki hagyomány a hajnali fürdőzés volt. A fiatalok tömegesen nagypéntek hajnalán a közeli patakhoz mentek mosakodni és a víz folyásával szemben állva visszakézből merítettek a vízből. Szerencsésnek tartották a patakok vagy erek találkozásánál való megmerítkezést. Az a hiedelem járta, hogy aki a
foldinefehereva, 2019. április 19. péntek, 13:05
Ki az a hét nő, akiknek a neve szerepel a szentmise......
Ki az a hét nő, akiknek a neve szerepel a szentmise kánonban?
Hét női szent van, akik - Szűz Mária mellett - név szerint szerepelnek a szentmise egyik választható eucharisztikus imájában, a római kánonban.
Ha az átváltoztatás után a pap eucharisztikus imaként az ,,egyes", ismertebb nevén a római kánont imádkozza, akkor választhatja azt is, hogy a szentek egy rövid felsorolását is felolvassa a liturgikus cselekmény szent szavai előtt és után. Egy ősi névsorról van szó, amely nagyon keveset változott az évszázadok alatt.
- Az első lista a Szűzanyát, Szent Józsefet, a tizenkét apostolt és a korai Egyház tizenkét másik szentjét emeli ki. A konszekráció után a pap tizenöt másik szentet sorol fel, köztük hét nőt.
Kik ezek a nők, akiket az Egyház kiválasztott arra, hogy megemlékezzék róluk a szentmisén, azon a szertartáson, amelyet keresztény életünk forrásának és csúcsának tartunk?

- 1.Szent Felicitász: Felicitászt, a 2. századi fiatal várandós
maroka, 2019. március 09. szombat, 12:03
Benkő: a hit megkönnyíti a katonák szolgálatát
Benkő Tibor hangsúlyozta: 25 éve a katonai tábori szolgálatot "nem parancsszóra alapították újra", hanem "belső indíttatásból", abból felismerésből, hogy a katonáknak szükségük van a lelkészek támogatására.

Rámutatott: a tábori lelkészek munkáját "ugyanaz az odaadás, tenni akarás" jellemzi ma is, mint 25 éve.

"Ők is, akárcsak a katonák, a hazát, a nemzetet szolgálják".

A miniszter hozzátette: a tábori lelkészek nemcsak a katonákat gondozzák, hanem azok családjait is.

Áder János köztársasági elnök levélben köszöntötte a résztvevőket.

Azt írta: a honvédségben az egyházi jelenlét nem pusztán a vallásukat gyakorlók támasza, hanem "felekezeteken túli lelki gondozás, a sajátos élethelyzethez alkalmazkodó egyedi pasztoráció".

"A tábori lelkész kísér, segít, meghallgat. Pótolhatatlan munkatárs abban, hogy a katonák mentális egészsége megmaradjon" - fogalmazott.

Felidézte: a magyar alakulatokban minden időkben ott voltak az egyes felekezetek és egyházak képviselői,
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:09
Elszenvedve az igazságtalanságot
Mindezt a kezeidbe helyezem, és többé nem veszem vissza magamhoz az intézkedés jogát. Te egészen gondoskodsz rólam. Nekem csak arra legyen gondom, hogy az Istenem tiszteletét és jogait a szemem előtt tartsam.
Különösen azért fohászkodom, hogy a te mindenható, szenvedő szereteted hatalmában megmaradjon a hitem. És legyen számomra világos, hogy az Isten szenvedő Báránya által a türelem, a csend és a szenvedés sokkal hasznosabb Isten előtt, és ezért az emberek előtt is, mint a hatalom vagy a jog gyakorlása.
Atyám, az én Uram, Jézusom nyomában kell járnom, és kész vagyok erre. A te Szentlelked, és a te szereteted és jelenléted világossága legyen a vezetőm és erőm. Ámen.

JEGYZET

,,Mi dolog az, fiam, hogy annyit beszélsz? Hagyd abba a panaszkodást, vedd fontolóra az én szenvedésemet és a szentekét. [...]

Ne mondd azt, hogy képtelen vagyok ilyen embertől ezt vagy azt elviselni, nem is illő, hogy mindezt eltűrjem, nagy kárt tett, olyat fog rám, ami eszembe se
kalmanpiroska, 2019. február 15. péntek, 19:06
Miki Szent Pál és társai vértanúk
nemet. Péter elhatározta, hogy Rómába utazik, és ott kéri felvételét a Társaságba. Hajóval először észak Indiába utazott és onnan indult Európa felé gyalog épp idén 400 éve, 1617-ben 32 éves korában. Áthaladt a mai Pakisztánon, Perzsián, az Arab Félszigeten és 3500 kilométert megtéve 1619-ben ért első japán zarándokként Jeruzsálembe. 1620 májusában pedig hajón érkezett el céljába Rómába, ahol letette a fogadalmakat és pappá szentelték. 1622-ben visszaindult hazájába, jóllehet ott a keresztény hit gyakorlása halálbüntetés terhe mellett már tilos volt ekkor már a szigetországban. Hosszú kalandok után jutott vissza Japánba 1630-ban. Hamarosan megtalálta a bujkáló keresztényeket, akiket aztán 9 évig szolgált papként. 1639-ben letartóztatták, mert egy keresztény a beígért pénzjutalom fejében elárulta őt. A hírhedt keresztényfaló Tokugawa Iemitsu sógun elé vezették. Az ő pribékje volt Inoue Masashige, aki személyesen felügyelte a kihallgatást. Ő volt az, aki korábban Christovao Ferreira-t, a jezsuiták korábbi
maroka, 2019. február 06. szerda, 12:35
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére
Kilenced a megszentelt hivatásokért Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére

(Kezdése január 24.-én)

Kezdő ima

Teremtő Atyánk, Te minden léleknek megteremtésekor megálmodtad a hivatását, amelynek beteljesítésével a leggyorsabban elérheti a megszentelődését.
Emellett tiszteletben tartod a lelkek szabad akaratát és párbeszédben velük áldásodat adod az elfogadott mellett a kiimádkozott és a választott hivatásra.
Áldd meg a hivatáskereső és a megszentelt életre készülő fiatalokat, hogy a Te terveidet felfedezzék életükben és megéljék Hozzád egyre közelebb kerülve és Tehozzád eljutva.
Áldd meg a már elköteleződött megszentelt életű személyeket is, hogy életük bő termést hozhasson sokak javára.

Megváltó Jézusunk, Te példát adtál az Atya Akaratának beteljesítésére, életed odaszentelésére és a lelkek szolgálatára. Szolgálatod kezdetén a pusztába vonultál az Atya Akaratához való közelebb kerüléshez. Erősítsd meg a fiatalokat, hogy tudjanak elkötelezetten a
suzymama, 2019. január 17. csütörtök, 07:36
Enneagram - Hetes Archetípus Szintjei
hajlandóak belevetni magukat minden tevékenységbe, és mert józanul meg tudják ítélni, hogy egy bizonyos dolog megvalósításához milyen készségre lesz szükségük. Az újság "Állást kínál" rovatát böngésző Heteseknek nem szegi kedvét, ha valahol gépírási és szövegszerkesztési ismereteket követelnek meg: majd megtanulnak gépelni és szövegszerkesztőt használni.

Minél többet érnek el az egészséges Hetesek, annál több dolog elérésére lesznek képesek - a készségek újabb készségeket szülnek. Jártasságaik gyakorlása közben minduntalan új területekre jutnak, és ahogy egyre többet használják képességeiket, azok szinte robbanásszerűen fejlődnek. Lehetséges például, hogy egy Hetes megtanul zongorázni, majd egy énekes felkéri arra, hogy kísérje. A Hetest ezután érdekelni kezdheti a karvezetés, és hamarosan alkalma adódhat a helyi operatársulat egy előadását vagy egy zenekart vezényelni - már sínen is van egy új karrier. Egy másik Hetes szívesen mesélhet történeteket testvéreinek, mígnem egyszer úgy dönt, hogy a
eposz, 2019. január 15. kedd, 12:48
Képek, videók
Szeretet gyakorlása
sacimama
2014. november 23. vasárnap, 09:28
Türelem gyakorlása
sacimama
2014. augusztus 18. hétfő, 14:14
ostorozás gyakorlása
orban47
2013. szeptember 26. csütörtök, 09:40
fáramászás gyakorlása
erzsikepuskas
2013. szeptember 12. csütörtök, 10:38
tua02beállitás gyakorlása
charlotteani
2008. január 09. szerda, 21:26
Kezelés gyakorlása
palls
2007. július 21. szombat, 18:08
Emberek világa
eva6
2019. február 24. vasárnap, 16:40
Hálás emberek boldogok
dandej
2019. január 25. péntek, 21:34
kiváló emberek1013.jpg
maroka
2018. október 13. szombat, 20:38
Legerősebb emberek...
cipello
2018. szeptember 24. hétfő, 11:10
a lassú emberek.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 09. csütörtök, 13:12
Figyelj oda az emberekre
sanci81
2018. augusztus 03. péntek, 18:41
engedd hogy az emberek.jp
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:24
Az embereknek szükségük v
sanci81
2018. július 26. csütörtök, 17:29
vannak emberek.png
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.