Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:47 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa Eb - Kéztörés miatt nem indul Alekszejev Tamara
Az nso.hu értesülését Kállai Ákos szövetségi kapitány az MTI-nek megerősítette. Elmondta, hogy az eset a válogatott párizsi edzőtáborozása során hétfőn lovasedzés közben történt.

"Egy ugratás után a visszaérkezésnél a nyeregbe ütötte be a kezét" - idézte fel a történteket. - Tamara hazautazott, és a legfontosabb az volt, hogy minél hamarabb meglegyen a műtét. Ma reggel már meg is csavarozták a csontot" - tette hozzá.

A májusi, székesfehérvári világkupán győztes Alekszejevnek a bal keze sérült, és mivel azzal vív, különösen kellemetlen ez a sérülés.

Kállai Ákos bízik abban, hogy a szeptember eleji, budapesti világbajnokságon esetleg már ismét bevethető lesz a válogatott alapembere.

A bathi Eb-n, melyen a férfiaknál és a nőknél is nyolc olimpiai kvótát osztanak ki, Alekszejevet Guzi Blanka helyettesíti, mellette pedig Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Gulyás Michelle szerepel a hagyományos versenyben.

Váltóban Barta Luca és Réti Kamilla indul, vegyes váltóban pedig - Szabó Illéssel - Simon Sarolta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 13:35
Címkék: Öttusa Eb, Alekszejev Tamara, Kállai Ákos, Alekszejevet Guzi Blanka, Kovács Sarolta, Földházi Zsófia,
Kommentek
U24-es öttusa Eb - Egy érem a hagyományos versenyekben
A pénteki nyitónapon lett harmadik - a fehéroroszok és a britek mögött - a Barta Luca (egyéniben 8.), Erdős Rita (11.), Kállai-Simóka Nóra (21.) összeállítású női válogatott.

A férfiak szombati versenyében negyedikként végzett a Regős Gergely (9.), Szabó Illés (13.) és Bereczki Richárd (17.) alkotta együttes. A dobogóra a németek, a britek és az ukránok állhattak fel. A negyedik magyar induló, Bernáth Bálint 29. lett.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta, hogy Regősnek a vívása nem sikerült jól, emiatt a kombinált számnak a 18. helyről vágott neki, onnan futott fel a kilencedikre, Bereczki pedig a lovaglásban hullajtott sok pontot, ezért nem tudott dobogós helyen végezni a magyar csapat.Az Eb vasárnap a vegyes váltóval ér véget.
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 20:02
Öttusa-vb - Kasza: sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni
"Olyan sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni, nem is értem, hogyan..., annyi ember segített a családomon kívül is - nyilatkozott a 33 éves Kasza Róbert, aki az egyéni versenyben ötödik lett, ezzel kevéssel lemaradt ezúttal az olimpiai kvótaszerzésről. - Igaz, hogy most nem nyertem kvótát, de örömteli, hogy kihúztam magam a mocsárból. Ezen a versenyen is sokszor kerültem gödörbe, elszalasztott asszóim voltak, majdnem kiestem a selejtezőben, és felálltam" - mondta, majd úgy folytatta: ezek után megcélozza a tokiói részvételt, pedig már ezen a vb-n sem akart elindulni a nem sikerült angliai Eb-után.

"Az ötödik hely visszaadta a reményt" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy számára a vb tanulsága: "mindegy, mi a hivatásod, bele kell halni abba, amit csinálsz".

Marosi Ádám először úgy tudta tizedik lett, később kiderült, tizenegyedik.

"Akkor még inkább dühös vagyok! Mindent beleadtam, +meghaltam+. A selejtezőben is kiadtam magamból mindent, 35 évesen már nem lehet ilyen
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:22
Öttusa-vb - Ezüstérmes a magyar férficsapat
harmadik helyen. Olimpiai kvótát az első és a harmadik kapott, mert Choongnak már volt.

A döntőbe jutott 36 versenyző még pénteken túlesett a körvíváson, így szombatra az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

A 2017-es évben egyéniben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza, aki a tavalyi évet sérülés miatt kihagyta, az egy nappal korábbi víváson 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett a Ludovika Arénában, amivel 13. volt. A szombati folytatáskor a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion mobilmedencéjében a nyolcadik legjobb idővel teljesítette a 200 métert. A második számnál esett az eső, a versenyzők a bemutatáskor melegen felöltözve álltak fel a pályájukhoz.

A következő szakaszra, a bónuszvívásra elállt az eső. A közvetlenül a lelátó előtt zajló sorozatban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők, a párharcok győztese maradt fent, és így haladtak az első helyezettig. Kasza három ellenfelét - köztük Demetert -győzte le, ezzel a
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:02
Öttusa-vb - Kovács Sarolta 13., a női csapat ötödik
volt.

Csapatban a magyarok az ötödik helyen végeztek. Az érmeken a fehéroroszok, az angolok és a németek osztoztak.

A fináléba jutott 36 versenyző az utóbbi években alkalmazott lebonyolítás szerint már csütörtökön túlesett a körvíváson, így péntekre az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

Előző nap a 2016-ban vb-győztes Kovács 11. volt azzal, hogy a Ludovika Arénában 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett. Péntek kora délután a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion hatpályás mobilmedencéjében 2:08.62 perccel a negyedik időt úszta, de teljesítménye mindössze két ponttal ért kevesebbet, mint a leggyorsabb orosz Gulnaz Gubajdullináé, a 2017-es év világbajnokáé. Ezt követően a bónuszvívásban két ellenfelét győzte le, ezzel két pluszpontot szerzett és két szám után a hetedik helyen állt.

A bónuszban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők, a győztes maradt a páston, és így haladtak az első helyezettig.

Kovács a
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 19:42
Öttusa-vb - Marosi Ádám ötödik a vívás után
A fináléba jutott 36 versenyző pénteken lépett pástra, majd szombaton következik számukra a program további része a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénában, melyben a lelátóról, egy helyről végigkövethető az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám.

A nyitányon, a Ludovika Arénában a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes Marosi 21 ellenfelét győzte le és 14-től kapott ki, ezzel végzett az élcsoportban. Az elején nem ment neki a tusadás, 4/6-tal, majd 6/9-cel állt, de aztán összeszedte magát, és erősen pozitív mérleggel zárt.

"Amikor jó napja van az embernek, minden megy magától, a páston is. Most viszont kemény meló volt! Az eleje nem ment, aztán minden asszó után rendeztem a gondolataimat, és a végére felhoztam magam" - elemezte teljesítményét.

A 2017-ben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza Róbert hamarabb rázódott bele, de végül kevésbé jó eredménnyel jött le a pástról: 19/16-os mérleggel 13. az első szám után.

"A végén elhullajtottam néhány tust, ami
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 15:01
Öttusa-vb - Teljes magyar siker a férfi selejtezőben
A vb negyedik napján, csütörtökön három csoportban küzdött a 88 fős mezőny a selejtezőben, mindegyikből az első tíz hely ért automatikus finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

A B csoportba került a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes Marosi Ádám és a 2017-ben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza Róbert, a C-be pedig a magyar férfi öttusázók közül eddig egyedüliként tokiói kvótás Demeter Bence, illetve Regős Gergely. Mindkét csoport, melyben hazai érintettség volt, úszással kezdett, majd vívott a kombinált szám előtt.

Marosi 1:58.33 perccel a negyedik időt érte el 200 méteren a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában, Kasza (1:59.21) pedig hetedik volt az első szám után.

"Az elmúlt időszakhoz képest csúcsformában úsztak a fiúk. Bár az eredményük nem egyéni rekord, de közel jártak ahhoz, ami mutatja, hogy jó állapotban vannak" - mondta Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Kasza a Ludovika Arénában rendezett vívást
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 19:32
Öttusa-vb - A mezőny második felében a magyarok a lovaglás előtt férfi váltóban
elvárt, a fiúk magasra tették a lécet, ez talán nyomasztotta őket" - összegzett Martinek János szövetségi kapitány, majd hozzátette: a fiatalok közül Szabó még csak első éves felnőtt, Kardos pedig junior, számukra még erős a felnőttek mezőnye, de van idejük beleerősödni.

A 2x100 méteres úszást pár méterrel arrébb, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában bonyolították le. A Szabó, Kardos páros a negyedik, a Bereczki, Málits kettős pedig a 15. időt érte el.

Ezután a Kincsem Parkban felépített öttusaarénában folytatódott a verseny, ahol először a bónuszvívást bonyolították le. Ebben a körvívásban az utolsó helyezett páros csapott össze először az utolsó előttivel, a győztes maradt a páston, majd fordított sorrendben következtek a csapatok. Málitsék 2-1-re kikaptak a franciáktól, Szabó és Kardos viszont a következő összecsapáson ugyanennyire nyert ellenük - ezért egy pluszpont járt -, majd 2-1-es vereséget szenvedett a csehektől.

Utóbbi kettős 16., előbbi 18. a lovaglás előtt a 19 váltót
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 16:21
Öttusa-vb - Megkezdődött a világbajnokság, megállapodás a szövetség és Kincsem Park között
Volt versenyzőként is tisztában vagyok vele, fontos, hogy minél hamarabb meglegyen a kvóta. Mi ehhez szeretnénk a hátteret biztosítani" - indokolta a hazai rendezések fontosságát.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség (UIPM) elnöke azzal kezdte köszöntőjét, hogy bár nem tud magyarul, annyit azért így is értett, hogy az államtitkár az olimpia jegyében rendezett versenyekről beszélt. Ehhez kapcsolódva kiemelte, hogy az év sportági fő eseménye zajlik ezen a héten Budapesten, néhány nap múlva pedig az öttusa - olimpiai - jövőjének szempontjából fontos tanácskozások, ülések következnek.

"A sportág 1912 óta szerepel az olimpiák programjában, szeretnénk, ha ez az 2024-es párizsi után is így lenne" - mondta.

Felidézte, hogy az 1989-es világbajnokság során már járt a Kincsem Parkban, ami valódi öröksége a sportágnak, és tisztában van azzal, hogy azóta is milyen sikeres versenyeket rendeztek Magyarországon.

Megemlítette, hogy a vb-re várják Albert monacói herceget és ifjabb Juan Antonio
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:02
Képek, videók
öttusa-Omarés Amro El Gez
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:45
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
20110919ottusa.jpg
agica2004
2011. szeptember 30. péntek, 15:01
AlekszejevSM8.jpg
nyiloszem
2008. május 20. kedd, 20:53
AlekszejevSM6.jpg
nyiloszem
2008. május 20. kedd, 20:53
magyar válogatott.jpg
maroka
2019. június 13. csütörtök, 07:42
magyar foci válogatott.jp
maroka
2018. szeptember 11. kedd, 13:17
kezilabda-valogatott(6 50x
menusgabor
2014. november 03. hétfő, 22:41
20140627loser-valogato tt-
agica2004
2014. július 01. kedd, 13:21
magyarnői válogatott.jpg
maroka
2013. október 27. vasárnap, 00:39
magyarnői válogatott2.jpg
maroka
2013. október 27. vasárnap, 00:38
kéziférfi válogatott30609
maroka
2013. június 10. hétfő, 00:13
kéziférfi válogatott20609
maroka
2013. június 10. hétfő, 00:13
kéziférfi válogatott0609.
maroka
2013. június 10. hétfő, 00:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.