Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 22:03 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rózsaszín süti, nagyon könnyed és puha, első kóstolásra kedv
HOZZÁVALÓK
Tészta:
6 db tojás,
21 dkg porcukor,
3 cs puncspudingpor,
1 cs. vaníliapuding,
0,5 cs. sütőpor
24×34 cm tepsi,
főzős pudingpor
Krém:
3 tojássárgája,
3 kanál liszt,
3 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
rumaroma ízlés szerint.
ELKÉSZÍTÉS



A 6 tojásfehérjét a porcukorral gőz felett felverjük, majd beledolgozzuk a sárgáját és végül a pudingokat a sütőporral. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Közben a tojássárgájából, a lisztből és a tejből krémet főzünk.

A margarint kihabosítjuk a porcukorral és a kihűlt krémmel összekeverjük .Ízlés szerint tehetünk bele rumaromát. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

A 3 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg cukorral felverünk és a tetejére kenjük. Gyermekkorom egyik sütijét sütöttem meg most. A nevét nem tudom, mi Rózsaszín sütinek hívtuk. Nálunk ez a nyerő, mert igen “krémes" a család többi tagja.

Andrea Cziráné Nagy receptje


suzymama, 2019. december 20. péntek, 11:13
Címkék: Andrea Cziráné Nagy, tejből krémet, margarint kihabosítjuk, kihűlt krémmel, kihűlt tésztát, tetejére kenjük,
Kommentek
A simább bőrért
gyümölcsöt és zöldséget, mivel ezek vízben gazdagok. A napi minimum kétszeres vizes arcmosás is sokat segít.

Bár sok bőrápoló termék kapható, amelyek sima és hibátlan bőrt ígérnek, de gyakran drágák, illetve ártalmas összetevőket is tartalmazhatnak. Szerencsére természetes módon is elérhető a sima bőr. Íme, a 10 legjobb módszer.

Görögszéna
A görögszéna világszerte ismert gyógyító és gyulladáscsökkentő tulajdonságairól.

- Készítsen keveréket pár kávéskanál forralt tejből és görögszéna levelekből. Ezt arcpakolásként alkalmazza rendszeresen, hogy kisimítsa az enyhébb vonalakat, ráncokat.
- A pattanások gyógyításához és a mitesszerek megtisztításához forraljon egy kávéskanálnyi görögszéna magvat egy liter vízben, majd alkalmazza az érintett területre. Görögszéna levelekből és kurkumából készített pakolás ideális lehet a mitesszeres bőrre.

Citromlé
A citromlé tisztítja a bőrt és halványítja a pattanásokat és sebeket, emellett puhítja és simává
pacsakute, 2019. augusztus 06. kedd, 23:45
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
tojás fehérjéje
3 csipet só

Elkészítés
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 5 percig kell kevergetve főzni kb,amíg összecsomósodik. Ezután már csak le kell szűrni és kész is.

TOJÁSKRÉM máshogyan avagy KASZIN�"TOJÁS
Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál totu tejföl -- ami tejből készült TILOS!
1 szál újhagyma
2 dkg zsír
2-3 ág friss kakukkfű

bors
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a totu tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a zsírt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Hólabda torta
adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni.

A piskótát háromba lapba vágjuk,visszatesszük a formába az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a következő lapot,rákenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után a kapcsos részt levesszük,bekenjük az
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:45
Spenótos-fokhagymás palacsinta, pirított sonkával
Hozzávalók

200 g liszt
3 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 dl étolaj
2 doboz bébispenót
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
100 g sonka
50 g parmezán

Lisztből, tejből, vízből, sóból, olajból és 2 db tojásból palacsinta tésztát készítünk.
Közben vaj és olaj keverékén elkezdek apróra vágott fokhagymát párolni. Miután megpároltam felöntöm tejszínnel és sűrűsödésig főzőm. Amikor kenhető állaga van, csak beleforgatom a bébi spenótot, de hagyok tálalásra is. Megkenem a palacsintát a krémmel, teszek bele pirított sonkát és összehajtogatom. Teszek a tetejére is krémet, friss bébi spenótot.
Utolsó lépésként reszelek tojást és parmezánt a tetejére.
suzymama, 2018. szeptember 05. szerda, 16:02
Hatlapos – Anyukám jut eszembe erről a hatlaposról
Olcsó, egyszerű és finom sütemény. Anyukám jut eszembe erről a hatlaposról, csuda jól tudta csinálni, nagyon finom!


Hozzávalók
60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,

Krém
fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,

Elkészítése
60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk

Még melegen ezzel töltjük meg a lapokat.
tinka1951, 2018. augusztus 05. vasárnap, 05:34
Diós-vaníliás szelet
dkg porcukor

Tetejéhez:
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
fél citrom leve és héja
reszelt csokoládé a díszítéshez

Szétválasztjuk a 3 tojást. A tojássárgát, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és jól összekeverjük.
A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját.
A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval
vorosrozsa66, 2018. június 28. csütörtök, 19:14
Amerikai krémes
cukor (ízlés szerint)
2 cs. vaníliás pudingpor
5-6 dl tej

A tetejére:
4 dl Hulala tejszín
reszelt csokoládé

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott - lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.

Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. (Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.

35 * 27 cm-es tepsiben készült.
Tipp: A
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 18:05
Képek, videók
922895_Cziráky kastély, D
pircsi09
2013. július 28. vasárnap, 20:37
Cziráki L. M. K. K. V. 31
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:32
Cziráki L. M. K. K. V. 30
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:32
cicák vedér tejből isznak
kicsoda57
2014. november 23. vasárnap, 22:34
lágy sajtom, 4,5 l tejből
iraziviki
2009. augusztus 04. kedd, 21:05
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
margarinos-kifli.jpg
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:48
margarinj.jpg
tinka1951
2009. január 10. szombat, 21:15
joghurtos-kremmel-tolt ott
yvett789
2015. január 10. szombat, 13:04
kivis muffin krémmel
ibolya58
2012. július 21. szombat, 14:52
Erdei gyümölcs krémmel
zsula10
2011. augusztus 13. szombat, 23:41
csokis muffin krémmel
ibolya58
2011. július 28. csütörtök, 18:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.