Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 18:17 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilvás szenvedély
Szilvás szenvedély
Nemcsak lekvárnak jó!

Most éli szezonját a szilva, ezért keresve sem találsz jobb alkalmat arra, hogy kipróbáld szilvás finomságainkat! Levest, muffint, császármorzsát is készíthetsz a gyümölcsből, csak fogj neki!
Szilvakrémleves

Hozzávalók: 0,5 kg szilva, 1 dl tejszín, 3 evőkanál darált dió, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál barna cukor, késhegynyi őrölt szegfűszeg, csipetnyi só.

Mosd meg és magozd ki a gyümölcsöt. Egy edénybe engedj 0,5 l vizet, és tedd bele a szilvát. Szórd meg a szegfűszeggel, a cukorral és egy pici sóval. Kevergetés közben forrald fel, majd sűrítsd a liszttel és a darált dióval összedolgozott tejszínnel. Hűtsd langyosra, és tedd a hűtőszekrénybe, mert hidegen fogyasztva a legjobb!

Szilvás muffin

Hozzávalók: 0,5 kg liszt, kevés sütőpor, 0,25 kg margarine, 3 tojás, 12 db szilva, 24 db kockacukor, 2 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 2 kiskanál kakaópor, 2 kiskanál fahéj.

Verd fel a tojást a kristálycukorral, keverd bele a kakaóport, a sütőporral összeszitált lisztet, és öntsd fel tejjel. Kevés margarinnal kend ki a muffinformát, a maradékot pedig keverd bele a tésztába. A gyümölcsöket szedd ketté, vedd ki a magjukat, és egy-egy fél szilvát tegyél a muffinok közepére. A tetejére szórj egy kevés fahéjat, és helyezz rá egy-egy kockacukrot. Süsd aranybarnára kb. 25-30 perc alatt!
Nyár végi császármorzsa

Hozzávalók: 4 tojás, 0,5 l tej, 8 evőkanál liszt, csipetnyi só, 0,5 kiló szilva, 15 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál kristálycukor, 5 dkg vaj vagy margarin.

Keverd simára a tojássárgáját a liszttel és a tejjel, szórj bele egy csipet sót, és hagyd állni negyedórán keresztül. Ezalatt alaposan mosd meg a gyümölcsöt, szedd ketté, és távolítsd el a magját. Miután letelt az idő, forgasd bele a tojásos masszába a túrót és a cukrot. Tedd a vajat vagy a margarint egy tepsibe, told be a sütőbe, és várd meg, amíg felolvad. Ezután öntsd bele a tésztát, süsd addig, míg szilárddá nem válik. Ekkor egy sütőlapáttal szaggasd darabokra, és add hozzá a szilvát is. Kevergesd a tésztát 5-10 percenként addig, míg aranyszínűre nem sül. Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy adhatsz hozzá kevés szilvalekvárt.

brozsika, 2008. augusztus 15. péntek, 11:57
Címkék: edénybe engedj, pici sóval, darált dióval, sütőporral összeszitált, maradékot pedig, gyümölcsöket szedd,
Kommentek
szeretettel
kiváltképpen az írókat, akiktől ő persze egy sort sem olvas. Őszi vadászataikon mindig van egy-egy új fogás: francia, német vagy angol híresség. Az már titokban nagyon imponált Sármásnak, hogy Pantheon-asszonynak aligha volt még magyar írókegyeltje.

Az asszony pedig - erről is pontos értesüléseket kapott Sármás -, alapjában kifogástalan asszony volt. Dehogy is lehetett úgy közeledni hozzá, mint például a gyönge vagy ostoba asszonyokhoz. Neki, ennek az asszonynak, egyetlen, tudatosan ápolt szenvedélye volt: az író, neves élők. És mivel ezeket egy valamirevaló asszony éppen az asszonyságával foghatja meg legkönnyebben, ő a maga elég kivánatos asszonyságát kellő alkalmakkor lelkifurdalás nélkül serpenyőbe dobta.

Pantheon-asszony, - Sármás nevezte így el, - Pantheon-asszony ez az asszony, ismételte sokszor magában. Egyre többször, mert egyre sürüebben kellett az asszonyra gondolnia és szerette volna, ha megszabadult volna már tőle. Mégis csak utálatos asszony, akinek az az ambiciója, hogy a
sayuri, 2013. október 08. kedd, 15:00
Titkos vágy
szerelmes tündérkönny
Dallammá teszi az éjeket

Tündérkönny a sziklán, éji harmat
Kék szárnyak, álmodó csillagok
A szél útja a titkos hárfa-hangnak
Hisz csak álmomban dalolhatok

A SZERELEM TENGERE


Mélyvörös tenger a csillagok alatt
Szívemben a vágy örök vulkán maradt
Ne kérdezd soha, mitől vörös a tenger
Hiszen a mélye szenvedélyt rejt el
Szenvedély, melyet érted élek át
Magamban hordozom örök viharát
E vihar nem csillapszik, tombol szüntelenül
S a lángoló szív a tengerbe merül
Szerelmét a vize soha el nem oltja
Terólad szól a perc s minden egyes óra
Lángoló tűzzé válik a tenger
Érted ég szívem s harcol a végtelennel
Mégis gyönyörű, hogy teérted élek
Csak én látom mélységét a szerelem
kannalidia, 2013. augusztus 13. kedd, 15:12
A szerelembe - mondják - belehal, aki él
Stendhal

A szerelem nem abból áll, hogy bámuljuk egymást, hanem hogy ugyanabba az irányba nézünk kifelé. - Antoine de Saint-Exupery

A szerelemnek még bolondsága is nagyobb bölcsesség, mint a filozófusok minden tudománya. - Jókai Mór

Szeretni: meghódítani, bírni és megtartani egy lelket, amely annyira erős, hogy fölemel bennünket, s annyira gyönge, hogy éppolyan szüksége van ránk, mint nekünk őreá. - Paul Gerardy

Az életben nincs más szépség csak a szenvedélyek, a szenvedélyek pedig értelmetlenek. A legszebb és legesztelenebb valamennyi között a szerelem. - France

Ha valaki szeret egy virágot, amely csak egyetlen példányban létezik csillag milliókon - ez épp elég neki, hogy boldog legyen. - Antoine de Saint-Exupery

Légy szíves, szelídíts meg engem! Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon, és én is egyetlen leszek a te számodra. - Antoine de Saint-Exupery

Sírok, ha
baratha, 2013. február 07. csütörtök, 23:08
szeretettel
vacsoráznak - mondta Scrooge. - Nem úgy van?
- Én akarnám ezt? - kiáltotta a szellem.
- Te akarod bezáratni ezeket a műhelyeket minden vasárnap - mondta Scrooge. - Végeredményben egyre megy a dolog.
- Én akarom?! - kiáltott fel a szellem.
- Bocsáss meg, ha tévedek. A te nevedben, vagy legalábbis a tieid nevében tették - mondta Scrooge.
- Sokan vannak ezen a ti földeteken - felelte a szellem -, akik azzal dicsekszenek, hogy ismernek bennünket, s a mi nevünkben követik el a szenvedély, a gőg, a rosszakarat, gyűlölet, irigység, vakbuzgóság és önzés cselekedeteit - pedig ezek oly idegenek nekünk és egész fajtánknak, mintha soha nem is lettek volna. Emlékezzél erre, s az ő cselekedeteiket nekik ródd fel, ne minekünk.
Scrooge megfogadta, hogy így lesz; azzal továbbmentek, láthatatlanul, mint az előbb, London külvárosai felé. Feltűnő sajátsága volt a szellemnek (Scrooge ezt már a pékműhely ajtajában észrevette), hogy óriási termete ellenére is akárhol kényelmesen elfért, s
sayuri, 2011. november 15. kedd, 15:18
Idézetek
megmetszi ágaid."
(Kahlil Gibran)

"A nő és a férfi párharcát soha ne lássad másként, mint reménytelen harcot, melyet a legkegyetlenebb önzés és a féktelen hiúság fűtenek."
(Márai Sándor)

"De most nem félek többé... igézetben élek. Mintha tudnám a varázsszót... De a varázsszó mindössze annyi, hogy szeretek valakit."
(Márai Sándor)

"A szerelem olyan, mint a "pi": Természetes, irracionális, és nagyon fontos."
(Lisa Hoffman)

"A testek, amelyek a szenvedély oldatában egyszer összevegyültek, örökké emlékeznek."
(Márai Sándor)

"Aki szeret, az nincs többé egyedül, mert az, akit szeret, mindig jelen van. Aki szeret, az már nem akar többé a saját élte központja lenni. Engedi, hogy életének más legyen a központja, és ezt nyereségnek és boldogságnak érzi. Feladja önmagát. Olyan lesz, mint egy nyitott kéz, amely kapni akar. Aki szeret, annak van bátorsága ahhoz, hogy olyan legyen, mint akinek szüksége van valamire."
(Walter
aranyag, 2011. április 05. kedd, 12:09
Reggel idézetek
Mi van, ha reggel új tudatra ébredsz?
Ha feje tetejére állt az egész világ?
Talán szembeköpöd majd az eddigi éned,
Talán áldozat vagy, vagy talán pont a te hibád.

The Grenma


Az élet unos-untalan ismétli önmagát, a nap valahányszor reggel kezdődik, és az ágyban ér véget.

Vavyan Fable


Majd lesz talán, igazán, még egy fényes könnyű élet.
Úgy lesz bizony, fogadom, ahogy annyiszor reméltem.
Lesz őszre tél, szenvedély, és a rosszat elfelejtjük,
és tavasz, nyár megtalál, minden reggel újra kezdjük.

Dés LászlóValamikor azt hallottam, ha egy könyvet a feje alá tesz az ember, reggelre kívülről tudja. (...)
Az életet kéne a párna alá tenni, így este elalvás előtt. Sóhajtani, ráhajtani a fejünket, és reggel úgy ébredni, hogy meg van oldva. Hogy minden világos: miért történt és hogyan tovább?

Jókai AnnaSemmi nem változik; ami
baratha, 2011. március 22. kedd, 09:07
könyvek
Szomorúan nézett a könyvkupacra, és megállapította magában tényleg eléggé le van törve. Ezeket a könyveket ő vette, szerezte, és volt amelyiket szinte lopta. Gyerekkora óta a könyvek bűvöletében élt, ez volt a szenvedélye. Ránézett a könyves polcra, és mosolygott a klasszikusokra. Persze a Szilvási gyűjteményre is. Volt, amitől akkor se vált volna meg, ha éhezett volna. Főleg ilyenek voltak a verses kötetek. Most mégis, néhány könyvet eladásra ítélt. Nem is kényszerből, inkább csak józan belátásból. Volt amiből két példány is meg volt, volt amit olvasott és nem tetszett és volt amit belátta sosem lesz ideje elolvasni. A nagy kedvenceit visszatette a polcra, a Jókai összes meglévő díszkötetes részleg mellé. Megtartotta a klasszikusokat is, és a Világirodalom remekeit. A drámákat is, amik emlékeztették rá, valaha ezt is tanulta. És persze az össze irodalom és nyelvtankönyvet is megtartotta. Szomorúan vette tudomásul, ha régen arra költötte volna minden megmaradt pénzét, azaz nem költötte volna könyvekre más
agleh, 2011. március 17. csütörtök, 22:42
Képek, videók
tűz, szerelem, szenvedély
menusgabor
2020. február 03. hétfő, 16:10
Pilinszky Egy szenvedély
menusgabor
2017. november 27. hétfő, 17:46
Szenvedélyek.jpg
chillik
2017. szeptember 24. vasárnap, 04:32
Bűnös szenvedély.png
cady89
2017. június 05. hétfő, 07:06
szenvedély.png
menusgabor
2016. december 30. péntek, 19:23
Hajdu Marcsy Szenvedély.j
menusgabor
2016. október 21. péntek, 17:09
szenvedély2.jpg
menusgabor
2016. szeptember 14. szerda, 17:21
szenvedély.png
bbbarbara
2016. február 03. szerda, 21:06
szenvedély.jpg
bbbarbara
2015. november 03. kedd, 21:04
Vágy és szenvedély.jpg
cady89
2015. augusztus 06. csütörtök, 01:50
hugicám szenvedélye
orban47
2015. június 28. vasárnap, 12:13
SZENVEDÉLY (2).jpg
aurorix
2015. május 18. hétfő, 18:34
Edényben szemlélő
sanci81
2017. május 28. vasárnap, 15:46
orgona kék edényben.jpg
durcimarcika
2015. május 17. vasárnap, 22:34
napraforgó-edényben.jp g
durcimarcika
2012. augusztus 15. szerda, 19:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.