Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:46 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Százezrek köszöntötték az újévet London utcáin, Cameron a szélsőségesség vereségét ígéri
David Cameron brit miniszterelnök péntek hajnalban közzétett újévi üzenetében kijelentette, hogy a brit életforma gyűlöletére épülő szélsőséges ideológiák vereségre vannak ítélve.

Londonban becslések szerint 250 ezren nézték a Temze partján és más helyszíneken a tízperces, meglehetősen látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a Big Ben éjfélt jelző harangjátékára kezdődött.

A rakétákat immár hagyományos módon a parlamenttel szemközti, 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetéről, valamint a Temzén horgonyozó uszályokról lőtték fel.

A Temze partján kijelölt és biztonsági kerítésekkel elkerített szakaszokra - immár második éve - csak előzetesen megváltott jegyekkel lehetett bemenni. Ezekből 110 ezret adtak el, és a tűzijátékra érkezőket a beléptető kapuknál biztonsági ellenőrzésnek is alávetették.

A rendőri jelenlét a díjasított és ellenőrzött part menti övezeten kívül is igen jelentős és jól látható volt. A tűzijátékot sok ezren nézték például a Temzétől távolabb eső Buckingham-palota - az első számú londoni királyi rezidencia - előtti térről, ahová nem kellett jegyet váltani, de itt is folyamatos volt a rendőri járőrözés.

A Scotland Yard közlése szerint a londoni óévbúcsúztató rendezvények helyszíneinek biztonságára összesen háromezer rendőr ügyelt, de ezt a rendőrség szóvivője csak "szokásos elővigyázatosságnak" nevezte, és hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak nincs értesülésük konkrét, készülő terrortámadásról.

Boris Johnson, London polgármestere előzőleg külön nyilatkozatban kérte is a londoniakat, hogy minél nagyobb számban látogassák a rendezvényeket, nézzék meg a tűzijátékot vagy üljenek be a pubokba, vendéglőkbe, és ott ünnepeljék az újévet. Johnson is hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak nincs tudomásuk semmiféle olyan konkrét terrortámadási tervről, amely Londont fenyegetné.

David Cameron péntek hajnalban ismertetett újévi üzenetében kijelentette: azt üzeni a Nyugat iránt "izzó gyűlölettel viseltető", saját országuk ellen forduló, gyilkosságokra is kész szélsőségeseknek, hogy nem győzedelmeskedhetnek. A brit miniszterelnök szerint a kormány keményen fellép a szélsőségességet tápláló, mérgező narratíva és az azt terjesztők ellen is.

Cameron megemlítette a brit EU-tagság sorsáról tervezett népszavazást is, de nem tett utalást annak lehetséges időpontjára, csak megerősítette, hogy a referendumot legkésőbb 2017 végéig kiírják.

A brit sajtó ugyanakkor gyakorlatilag biztosra veszi, hogy a népszavazást - amelynek terveit Cameron három éve jelentette be - már az idén megtartják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. január 01. péntek, 07:05
Címkék: David Cameron, London Eye, Scotland Yard, Boris Johnson, újévet London, szélsőségesség vereségét,
Kommentek
Meteo Klinika: egyre többeknek okoz panaszt az időjárás-változás
A szakembert annak kapcsán kérdezték, hogy nemrég még rekordmeleg volt, a napokban pedig hidegrekordok dőltek meg.

Kiemelte: alapvetően mindenkire hat az időjárás. A szélsőségességtől függ, hogy az emberek hány százalékánál okoz tüneteket. Korábban 70-80 százalék körül volt az időjárásra érzékenyek aránya, napjainkban ez már több százalékkal magasabb lehet - tette hozzá.

A szakember megjegyezte: az időjárás-változás ellen nincsenek csodaszerek. Alkalmazkodni kell a változáshoz. Meg kell tanulni, hogy mikor mit kell tenni. Erre jók a különböző életmódtanácsok és a direkt terápiás megoldások, attól függően, hogy milyen tünetei vannak valakinek.
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 09:21
Erdogan: Törökország nem hagyja, hogy bárki viszályt szítson közte és Kína között
A kínai lap beszámolója szerint Erdogan az "egy Kína elv" támogatása mellett foglalt állást a találkozón, amelyen a kínai elnök háláját fejezte ki azért, hogy török kollégája nem tolerál semmiféle Kína-ellenes vagy szeparatista tevékenységet országában.

Hszi a stratégiai együttműködés elmélyítése mellett a két ország fejlesztési stratégiáinak átfogóbb összekapcsolását jelölte ki célul, és a gyakorlati együttműködés fokozását sürgette.

Úgy fogalmazott: Kína szeretné hamarabb összekötni az Egy övezet, egy út (BRI) nemzetközi gazdasági-infrastrukturális kezdeményezést Törökország Középső folyosó elnevezésű, kontinenseken átívelő integrációs projektjével.

Ezáltal szorosabb együttműködés jöhetne létre a kereskedelem, a befektetések, a tudomány, az energia és az infrastruktúra területein - mondta.

A török elnök válaszul hangsúlyozta Törökország elkötelezettségét a BRI iránt, és szándékát fejezte ki az együttműködés elmélyítésére.

Erdogan április végén nem vett részt a Pekingben
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 08:01
Kövér: fontos a nemzetközi együttműködés a globális problémák elleni fellépésben
az Országház delegációs termében tartott rendezvényen hangsúlyozta, napjainkban számos hosszú ideje fennálló és új kihívással szembesülünk, amellyel a nemzetközi közösség csak közös, összehangolt fellépéssel képes megbirkózni.

Hozzátette: ezeket a témákat az IPU folyamatosan napirendjén tartja, hogy ezzel is hozzájáruljon olyan globális problémák parlamenti eszközökkel történő kezeléséhez, mint a szegénység felszámolása, a nukleáris leszerelés, a migrációs válság, a klímaváltozás vagy a szélsőségesség és a terrorizmus elleni küzdelem.

Kövér László ugyanakkor elmondta azt is, a hazaszeretet és a nemzetközi együttműködés két egymást szorosan kiegészítő dolog.

Egy pillanatra sem feledkezhetünk meg a nemzettudat, a nemzeti sajátosságok megőrzéséről, az anyanyelvhez és a szülőföldhöz való jog garantálásáról. Jelen korunk globalizálódó világában a nemzeti sajátosságok tiszteletben tartása és megőrzésének elősegítése alapvető elvárás minden nemzetközi együttműködés felé -
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 11:52
Iohannis: az erdélyi zsidóság megsemmisítése népirtás volt
A Máramarosszigeten csütörtökön szervezett megemlékezésen Andrei Muraru elnöki tanácsadó olvasta fel Iohannis üzenetét, amelyről a román elnöki hivatal közleményben számolt be.

Iohannis szerint az észak-erdélyi zsidóság deportálása az egyik legkegyetlenebb tragédiája volt a 20. századnak. Rámutatott: a náci rendszer a zsidók elleni gyűlölettől elvakítva és az emberi méltóság, az emberi jogok semmibe vételével - szorosan együttműködve a korabeli magyar hatóságokkal - ördögi tervet ültetett gyakorlatba az úgynevezett zsidókérdés megoldása érdekében. Az elnök felidézte, hogy 131 639 zsidót deportáltak az akkor Magyarországhoz tartozó Észak-Erdélyből, tehervagonokba zsúfolták és a náci haláltáborokba szállították őket. Iohannis ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bátor döntés következtében a román állam másfél évtizeddel ezelőtt elismerte saját felelősségét a holokausztban, azóta Románia őszintén vállalta a traumatikus múltat, és jelentős előrelépéseket tett a holokauszt emlékének megőrzése, illetve az
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:03
HRW: a kínai hatóságok arcfelismerő és adatelemző technológiákat használnak Hszincsiangban
mobilalkalmazás másolatát, amely a tömeges megfigyelések és a muszlim vallású ujgurok önkényes bebörtönzésének egyik sarokköve.

Emberi jogi szervezetek korábban többször beszámoltak róla, hogy az utóbbi években szigorú rendőri megfigyelés alá vonták a Kína északnyugati részén található, lázongó ujgur régiót, és a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élő kisebbségek nagyjából egymillió tagját tartják fogva átnevelő táborokban. Ezeket a vádakat a pekingi kormány visszautasítja, és azt állítja, hogy a szélsőségesség elleni küzdelem jegyében van szükség a szigorú biztonsági intézkedésekre, amelyek nem irányulnak célzottan egyetlen etnikai csoport ellen sem.

A HRW legfrissebb jelentésében rámutatott, hogy kínai rendőrségi és kormányzati tisztségviselők egy mobilalkalmazás segítségével egy gombnyomással szinte mindent megtudhatnak a Hszincsiangban élőkről, legyen szó vallási szokásaikról, politikai irányultságukról, foglalkozásukról, telefonszámukról, autójukról vagy vércsoportjukról.

A hatalmas,
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 13:32
Harmonia.......
üzenetét.
A mai napodat Felelősségvállalás hatja át.

Tó - érzelmi életed, sérelmeid

A tó állóvíz, vagyis a mozdulatlanság jellemzi. Vagy mégsem? Felszínén bizonyára! A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharok, de a jellemző klímája nagyszerű minden vízzel kapcsolatos sporthoz és a borok termeléshez is.

A Magyarok kártyájaként a lap elsősorban olyan változásokat jelöl az országnak, mely eltitkolt dolgokat hoz felszínre. Ugyanígy az egyén számára is meglepetéseket, különleges élményeket hozhat.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek üzeni, hogy ne ítélj felszínesen egy új ismeretség során. Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat
agica2004, 2019. május 01. szerda, 18:24
Merényletek Srí Lankán - Kövér László részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak
"Mélységes megrázkódtatással és szomorúsággal értesültem a húsvét vasárnapján Srí Lankán elkövetett kegyetlen terrorista támadásról, amely több száz életet követelt és sokakat megsebesített" - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott levélben, amelyben Kövér László a sebesülteknek mielőbbi felépülést kíván.

A házelnök biztosította a parlamenti elnököt arról, hogy ebben a nehéz időszakban Magyarország a Srí Lanka-i nép mellett áll és elkötelezetten támogatja Srí Lankát a nemzetközi terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni küzdelemben.

A Srí Lanka több pontján végrehajtott vasárnapi robbantásokban 359-en haltak meg, a sebesültek száma pedig meghaladja az ötszázat.
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 08:30
Merényletek Srí Lankán - Áder János részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak
"Mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesültem a brutális terrorcselekményekről, amelyek Srí Lanka négy városában történtek a nap folyamán és tragikus módon oly sok békés ember életét követelték" - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal által az MTI-hez eljuttatott részvéttáviratban.

Áder János kiemelte, hogy Magyarország polgárai "a gyász e nehéz óráiban" kiállnak Srí Lanka népe mellett, és megerősítik, hogy továbbra is elkötelezettek a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelem mellett.

A köztársasági elnök mielőbbi felépülést kívánt annak a több száz embernek, aki megsebesült "az aljas támadásokban".

A Srí Lanka több pontján végrehajtott húsvétvasárnapi robbantásokban 207-en vesztették életüket, további 450-en pedig megsebesültek. Az ország kormánya kijárási tilalmat rendelt el, és felfüggesztette a közösségi média működését.
velemenyezd, 2019. április 21. vasárnap, 22:04
Képek, videók
Szélsőséges Alaszka
sanci81
2017. február 14. kedd, 14:56
Szélsőséges világegyetem.
erzsob
2012. szeptember 03. hétfő, 16:47
Csokorral köszöntötték.gi
suzymama43
2012. február 27. hétfő, 23:05
David Cameron.jpg
megyerimihaly
2015. november 18. szerda, 21:59
Károly-David Cameron.jpg
agica2004
2015. augusztus 19. szerda, 00:12
david-cameron.jpg
agica2004
2015. március 13. péntek, 14:52
david_cameron_.jpg
megyerimihaly
2015. február 25. szerda, 21:09
David Cameron.jpg
agica2004
2012. június 03. vasárnap, 15:04
Obama-Cameron David.jpg
agica2004
2012. június 03. vasárnap, 15:02
David Cameron brit minisz
agica2004
2012. április 21. szombat, 16:21
David Cameronnal sütögete
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:14
london eye.jpg
cologne53
2015. május 08. péntek, 19:28
London eye a távolban
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 20:57
London Eye éjjel.jpg
pacsakute
2014. július 14. hétfő, 17:14
London Big Eye
andomanyi
2012. március 23. péntek, 11:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.