Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:15 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Százezrek köszöntötték az újévet London utcáin, Cameron a szélsőségesség vereségét ígéri
David Cameron brit miniszterelnök péntek hajnalban közzétett újévi üzenetében kijelentette, hogy a brit életforma gyűlöletére épülő szélsőséges ideológiák vereségre vannak ítélve.

Londonban becslések szerint 250 ezren nézték a Temze partján és más helyszíneken a tízperces, meglehetősen látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a Big Ben éjfélt jelző harangjátékára kezdődött.

A rakétákat immár hagyományos módon a parlamenttel szemközti, 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetéről, valamint a Temzén horgonyozó uszályokról lőtték fel.

A Temze partján kijelölt és biztonsági kerítésekkel elkerített szakaszokra - immár második éve - csak előzetesen megváltott jegyekkel lehetett bemenni. Ezekből 110 ezret adtak el, és a tűzijátékra érkezőket a beléptető kapuknál biztonsági ellenőrzésnek is alávetették.

A rendőri jelenlét a díjasított és ellenőrzött part menti övezeten kívül is igen jelentős és jól látható volt. A tűzijátékot sok ezren nézték például a Temzétől távolabb eső Buckingham-palota - az első számú londoni királyi rezidencia - előtti térről, ahová nem kellett jegyet váltani, de itt is folyamatos volt a rendőri járőrözés.

A Scotland Yard közlése szerint a londoni óévbúcsúztató rendezvények helyszíneinek biztonságára összesen háromezer rendőr ügyelt, de ezt a rendőrség szóvivője csak "szokásos elővigyázatosságnak" nevezte, és hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak nincs értesülésük konkrét, készülő terrortámadásról.

Boris Johnson, London polgármestere előzőleg külön nyilatkozatban kérte is a londoniakat, hogy minél nagyobb számban látogassák a rendezvényeket, nézzék meg a tűzijátékot vagy üljenek be a pubokba, vendéglőkbe, és ott ünnepeljék az újévet. Johnson is hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak nincs tudomásuk semmiféle olyan konkrét terrortámadási tervről, amely Londont fenyegetné.

David Cameron péntek hajnalban ismertetett újévi üzenetében kijelentette: azt üzeni a Nyugat iránt "izzó gyűlölettel viseltető", saját országuk ellen forduló, gyilkosságokra is kész szélsőségeseknek, hogy nem győzedelmeskedhetnek. A brit miniszterelnök szerint a kormány keményen fellép a szélsőségességet tápláló, mérgező narratíva és az azt terjesztők ellen is.

Cameron megemlítette a brit EU-tagság sorsáról tervezett népszavazást is, de nem tett utalást annak lehetséges időpontjára, csak megerősítette, hogy a referendumot legkésőbb 2017 végéig kiírják.

A brit sajtó ugyanakkor gyakorlatilag biztosra veszi, hogy a népszavazást - amelynek terveit Cameron három éve jelentette be - már az idén megtartják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. január 01. péntek, 07:05
Címkék: David Cameron, London Eye, Scotland Yard, Boris Johnson, újévet London, szélsőségesség vereségét,
Kommentek
Orosz szenátor: "bizonyítékokat" talált az orosz felsőház moszkvai zavargások előkészítésére
történő beavatkozási kísérletek "nem hozták meg a szervezőik által remélt eredményt".

Korábban Klimov és az általa vezetett testület tagjai a Rigában szerkesztett, orosz nyelvű Meduza ellenzéki hírportál és a Dozsgy ellenzéki online televízió anyagait nevezték meg a külföldi beavatkozás példájaként. A parlament alsóháza által felállított, azonos profilú bizottság szeptember végén azt állította, hogy a külföldre sugárzó Deutsche Welle (DW) német közszolgálati rádió- és televízió anyagaiban a szélsőségesség támogatásának ismérveit fedezte fel. Az orosz külügyminisztérium is kifogásolta amerikai és német diplomaták és újságírók tevékenységét, az állítva, hogy törvénytelen megmozdulásokra vonatkozó információt terjesztettek.

Jurij Gyenyiszenko, az orosz belügyminisztérium közrendvédelmi főcsoportfőnökségének parancsnoka hétfőn a felsőházi bizottság ülésén azt hangoztatta, hogy a rendőrségnek és a nemzeti gárdának szakszerű fellépéssel "súlyos következményekkel járó" tömeges rendbontásokat sikerült
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 19:41
Karlendítős kép jelent meg Csomortányi Istvánról, az Erdélyi Magyar Néppárt elnökéről
Istvánt most a küldöttek több mint 90 százaléka támogatta a szavazatával.

Az EMNP Kolozs megyei szervezete vasárnap közleményt adott ki, melyben tudatta, hogy közösségi oldalát feltörték, így került az oldalukra az "ismeretlen eredetű és kétes hitelességű tartalom", melyet töröltek.

Csomortányi István is közleményben reagált a történtekre. Úgy vélte: "egyértelműen látható módon manipulált fotót" publikáltak róla azzal a szándékkal, hogy személyét elfogadhatatlan helyzetben bemutatván, "a szélsőségesség jól ismert balliberális rágalmazási technikájának felhasználásával", a pártot hozzák hátrányos helyzetbe. "A megjelent, minden bizonnyal egy fiatal kori fotóm felhasználásával készült ízléstelen facebookos manipulációt ennek számlájára kell írnunk" - jelentette ki a pártelnök.

Hozzátette: "Miután az elmúlt években végzett munkámmal kapcsolatban sem magánéleti, sem korrupciós, sem egyéb támadási felületet nem adtam, továbbá egyetlen leírt vagy kimondott mondatomban ellenem felhasználható,
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 15:31
Cenzúra címén az orosz alkotmánybírásághoz fordult a Pionyer moszkvai mozi
A Pionyer vezetése sérelmezi, hogy a filmszínházra 2018 februárjában 280 ezer rubeles (ez jelenleg mintegy 1,3 millió forintnak felel meg) bírságot szabtak ki, miután a filmet a kultuszminisztériumi vetítési engedély visszavonása ellenére is lejátszotta.

A Sztálin halálát tavaly januárban, a premier előtt zárt vetítésen tekintették meg prominens orosz filmalkotók, parlamenti képviselők, valamint a kultusztárca társadalmi tanácsának tagjai. Közülük többen levélben kérték Vlagyimir Megyinszkij kulturális minisztertől, hogy állíttassa le a szerintük kegyeletsértő, valamint az orosz (szovjet) ember "alsóbbrendűségét propagáló" film bemutatását. Az aláírók szerint a "szélsőséges információt tartalmazó" filmnek a sztálingrádi győzelem 75. évfordulóján való bemutatása "arcul köpése mindazoknak, akik ott elestek".

A Pionyer a tilalommal dacolva négy alkalommal vetítette le a Sztálin halálát, csak azután vette le műsoráról, hogy a rendőrség nagyszabású razziát tartott a moziban. A mozi azt követően
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 18:41
Brit belügyminiszter: a közszereplők felelőssége a szélsőségesség terjedésének megállítása
Sajid Javid a brit kormány által a szélsőségességgel szembeni fellépés irányítására létrehozott bizottság - Commission for Countering Extremism - pénteki londoni rendezvényén felszólalva úgy fogalmazott: mindenkinek "hangosan és büszkén" hirdetnie kell, hogy a kisebbségi közösségekhez tartozó emberek nem veszik el senkinek a munkáját, nem terroristák, és nem létezik globális cionista összeesküvés sem.

Hozzátette: a populizmus, sőt a nyílt rasszizmus térhódítása világszerte szélsőséges politikusokat segített hatalomra az utóbbi években.

Szerencsére a brit politika nem indult el ezen az úton, de Nagy-Britanniában is haladéktalan cselekvésre van szükség annak megakadályozására, hogy az ország a nacionalizmus vagy rasszizmus felé sodródjon - mondta pénteki beszédében a brit belügyminiszter.

Javid, aki pakisztáni bevándorlók gyermekeként született a Manchesterhez közeli Rochdale-ben, alig burkoltan bírálta Donald Trump minapi Twitter-bejegyzéseit, amelyekben az amerikai elnök azt javasolta a
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:22
Meteo Klinika: egyre többeknek okoz panaszt az időjárás-változás
A szakembert annak kapcsán kérdezték, hogy nemrég még rekordmeleg volt, a napokban pedig hidegrekordok dőltek meg.

Kiemelte: alapvetően mindenkire hat az időjárás. A szélsőségességtől függ, hogy az emberek hány százalékánál okoz tüneteket. Korábban 70-80 százalék körül volt az időjárásra érzékenyek aránya, napjainkban ez már több százalékkal magasabb lehet - tette hozzá.

A szakember megjegyezte: az időjárás-változás ellen nincsenek csodaszerek. Alkalmazkodni kell a változáshoz. Meg kell tanulni, hogy mikor mit kell tenni. Erre jók a különböző életmódtanácsok és a direkt terápiás megoldások, attól függően, hogy milyen tünetei vannak valakinek.
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 09:21
Erdogan: Törökország nem hagyja, hogy bárki viszályt szítson közte és Kína között
A kínai lap beszámolója szerint Erdogan az "egy Kína elv" támogatása mellett foglalt állást a találkozón, amelyen a kínai elnök háláját fejezte ki azért, hogy török kollégája nem tolerál semmiféle Kína-ellenes vagy szeparatista tevékenységet országában.

Hszi a stratégiai együttműködés elmélyítése mellett a két ország fejlesztési stratégiáinak átfogóbb összekapcsolását jelölte ki célul, és a gyakorlati együttműködés fokozását sürgette.

Úgy fogalmazott: Kína szeretné hamarabb összekötni az Egy övezet, egy út (BRI) nemzetközi gazdasági-infrastrukturális kezdeményezést Törökország Középső folyosó elnevezésű, kontinenseken átívelő integrációs projektjével.

Ezáltal szorosabb együttműködés jöhetne létre a kereskedelem, a befektetések, a tudomány, az energia és az infrastruktúra területein - mondta.

A török elnök válaszul hangsúlyozta Törökország elkötelezettségét a BRI iránt, és szándékát fejezte ki az együttműködés elmélyítésére.

Erdogan április végén nem vett részt a Pekingben
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 08:01
Kövér: fontos a nemzetközi együttműködés a globális problémák elleni fellépésben
az Országház delegációs termében tartott rendezvényen hangsúlyozta, napjainkban számos hosszú ideje fennálló és új kihívással szembesülünk, amellyel a nemzetközi közösség csak közös, összehangolt fellépéssel képes megbirkózni.

Hozzátette: ezeket a témákat az IPU folyamatosan napirendjén tartja, hogy ezzel is hozzájáruljon olyan globális problémák parlamenti eszközökkel történő kezeléséhez, mint a szegénység felszámolása, a nukleáris leszerelés, a migrációs válság, a klímaváltozás vagy a szélsőségesség és a terrorizmus elleni küzdelem.

Kövér László ugyanakkor elmondta azt is, a hazaszeretet és a nemzetközi együttműködés két egymást szorosan kiegészítő dolog.

Egy pillanatra sem feledkezhetünk meg a nemzettudat, a nemzeti sajátosságok megőrzéséről, az anyanyelvhez és a szülőföldhöz való jog garantálásáról. Jelen korunk globalizálódó világában a nemzeti sajátosságok tiszteletben tartása és megőrzésének elősegítése alapvető elvárás minden nemzetközi együttműködés felé -
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 11:52
Iohannis: az erdélyi zsidóság megsemmisítése népirtás volt
A Máramarosszigeten csütörtökön szervezett megemlékezésen Andrei Muraru elnöki tanácsadó olvasta fel Iohannis üzenetét, amelyről a román elnöki hivatal közleményben számolt be.

Iohannis szerint az észak-erdélyi zsidóság deportálása az egyik legkegyetlenebb tragédiája volt a 20. századnak. Rámutatott: a náci rendszer a zsidók elleni gyűlölettől elvakítva és az emberi méltóság, az emberi jogok semmibe vételével - szorosan együttműködve a korabeli magyar hatóságokkal - ördögi tervet ültetett gyakorlatba az úgynevezett zsidókérdés megoldása érdekében. Az elnök felidézte, hogy 131 639 zsidót deportáltak az akkor Magyarországhoz tartozó Észak-Erdélyből, tehervagonokba zsúfolták és a náci haláltáborokba szállították őket. Iohannis ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bátor döntés következtében a román állam másfél évtizeddel ezelőtt elismerte saját felelősségét a holokausztban, azóta Románia őszintén vállalta a traumatikus múltat, és jelentős előrelépéseket tett a holokauszt emlékének megőrzése, illetve az
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:03
Képek, videók
Szélsőséges Alaszka
sanci81
2017. február 14. kedd, 14:56
Szélsőséges világegyetem.
erzsob
2012. szeptember 03. hétfő, 16:47
Csokorral köszöntötték.gi
suzymama43
2012. február 27. hétfő, 23:05
Károly-David Cameron.jpg
agica2004
2015. augusztus 19. szerda, 00:12
david-cameron.jpg
agica2004
2015. március 13. péntek, 14:52
David Cameron.jpg
agica2004
2012. június 03. vasárnap, 15:04
Obama-Cameron David.jpg
agica2004
2012. június 03. vasárnap, 15:02
David Cameron brit minisz
agica2004
2012. április 21. szombat, 16:21
David Cameronnal sütögete
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:14
london eye.jpg
cologne53
2015. május 08. péntek, 19:28
London eye a távolban
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 20:57
London Eye éjjel.jpg
pacsakute
2014. július 14. hétfő, 17:14
London Big Eye
andomanyi
2012. március 23. péntek, 11:52
Kilátás a London Eye-ből
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 10:50
London Eye
spakimre
2011. február 06. vasárnap, 10:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.