Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 10:07 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Manchesteri robbantás - Huszonkét halott, ötvenkilenc sérült, gyermekek is vannak az áldozatok között
A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena előcsarnokában, a jegypénztárak közelében, éppen akkor, amikor a több ezres tömeg távozóban volt a rendezvényről.

Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt.Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége helyszínen agyonlőtte.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a biztonsági szolgálatok tudják, hogy ki követte el a hétfő éjszakai öngyilkos merényletet Manchesterben.

May, aki kedden a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA értekezletén elnökölt, az ülés után tartott Downing Street-i tájékoztatóján kijelentette: a nyomozás jelenlegi szakaszában még nem fedheti fel a merénylő kilétét.

Hozzátette ugyanakkor: a rendőrség és a biztonsági szolgálatok meggyőződése szerint egyetlen merénylőről van szó, de folyik a vizsgálat annak kiderítésére is, hogy az elkövető egyedül, vagy valamely csoport tagjaként cselekedett.

A brit kormányfő közölte: nem fér kétség ahhoz, hogy terrortámadás történt Manchesterben, olyan "hideg számítással" elkövetett merénylet, amelynek elkövetője a brit társadalom legfiatalabb tagjait vette célba.

A koncert közönségében nagyon sok tizenéves, illetve gyermek is volt, és a rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek, illetve a halálos áldozatok között is vannak gyerekek. A legfiatalabb azonosított áldozat egy nyolcéves kislány.

Theresa May keddi nyilatkozata szerint a sérülteket nyolc manchesteri kórházban kezelik; közülük soknak az állapota válságos.

A brit kormányfő hangsúlyozta: továbbra is a második legmagasabb terrorkészültségi szint érvényes Nagy-Britanniában, de a belső elhárítás (MI5) kötelékében működő egyesített terrorizmus-elemző központ (Joint Terrorism Analysis Centre, JTAC), amelynek hatáskörébe tartozik a készültségi szint módosítása a rendelkezésére álló hírszerzési adatok alapján, folyamatosan tanulmányozza a helyzetet.

A manchesteri merénylet nyomán a Scotland Yard megerősítette londoni járőrtevékenységét, és részletesen felülvizsgálja a brit főváros közeljövőbeni rendezvényeinek biztosítási terveit.

A londoni rendőrség kedd esti közleménye szerint emellett emelt létszámú, fegyveres és fegyvertelen rendőrökből álló egységek kezdenek "megnyugtató célú, jól látható" járőrözést London kiemelt körzeteiben és olyan negyedeiben, amelyeket rendszerint tömegek látogatnak.

A Scotland Yard bejelentette azt is, hogy már megkezdte a hétvégi londoni sportesemények rendőri biztosítási terveinek teljes felülvizsgálatát, különös hangsúlyt helyezve a Wembley stadionra, ahol szombaton az angol kupadöntőt játsszák.

Ide az eredetileg tervezettnél több fegyveres rendőrt vezényelnek.

A közlemény szerint mindemellett általánosságban is erősítik a fegyveres rendőri jelenlétet Londonban, annak érdekében, hogy "a brit főváros a merénylőjelöltek számára a lehető legellenségesebb környezetté váljon".

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett kedden a manchesteri robbantás elkövetőjeként. A közösségi portálokon közzétett videofelvétel szerint "a kalifátus egyik katonája képes volt egy robbanószerkezetet elhelyezni, ahol Manchester városában a keresztesek összegyűltek".

A közlemény szerint a támadás célja "Isten vallásának a megbosszulása, a hitetlenek megfélemlítése és a muszlimok földjén elkövetett támadásaik viszonzása" volt. A közlemény további merényleteket helyezett kilátásba.

A manchesteri rendőrség kedden közölte, hogy őrizetbe vett egy 23 éves férfit az előző éjszakai robbantással összefüggésben. A rendőrség kedd estig erről közelebbi részleteket nem közölt, de bejelentette, hogy több manchesteri negyedben házkutatásokat tartott, egy helyen pedig ellenőrzött robbantást is végrehajtott.

Theresa May és Jeremy Corbyn, az ellenkézi Munkáspárt vezetője bejelentette, hogy a választási kampányt "további rendelkezésig" felfüggesztik. A Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) a Manchesterben történtek után elhalasztotta választási programjának keddre tervezett ismertetését. Nagy-Britanniában június 8-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 17:54
Címkék: Ariana Grande, Manchester Arena, Khalid Masood, Theresa May, Downing Street-i, Joint Terrorism Analysis Centre,
Kommentek
Rivlin nem hosszabbította meg Ganz kormányalakítási megbízását
hatvanegyen, akkor az illető két hetet kap kormányának létrehozására. Ha viszont három héten belül nem sikerül ilyen személyt találni, akkor automatikusan negyedszer is választásokat írnak ki.

Vasárnap a márciusi választásokon a baloldali pártszövetséghez tartozóként indult Orli Levy-Abukszisz bejelentette, hogy miniszterelnökként Benjámin Netanjahut, továbbá a jobboldali-vallásos tömb kormányalakítását szeretné látni. Levy-Abukszisz átállásával Benjámin Netanjahu kormányalakítását a kneszet ötvenkilenc képviselője támogatja az eddigi ötvennyolc helyett.

"Egyetlen választópolgárt sem képvisel, aki a listánkra szavazott. Megvetendő módon ellopta a baloldali szavazatokat személyes előnyszerzés érdekében. Az ő és Netanjahu közötti politikai megvesztegetési megállapodást azonnal fel kell tárni"- nyilatkozott Nicán Horovic, a korábban közös pártszövetségben indult baloldali liberális Merec párt vezetője Orli Levy-Abukszisz bejelentése után.

Izraelben egy éven belül háromszor tartottak parlamenti
velemenyezd, 2020. április 12. vasárnap, 14:11
Izraeli választások - Valamelyest csökkent a jobboldal előnye, miután pontosították az exit pollok adatait
Az exit pollok készítéséhez felhasznált reprezentatív választási urnákba dobott voksok kiértékelése után módosult a pártokra támogatottságának aránya, noha viszonylag csekélyek a különbségek az egyes pártoknak korábban számított parlamenti helyekhez képest.

A jobboldali-vallásos tömb együttes mandátumainak száma így hatvanról ötvenkilencre csökkent, ami valamelyest csökkentette Benjámin Netanjahu jelenlegi miniszterelnök kormányalakítási esélyeit, noha az általa vezetett jobboldali Likudnak továbbra is harminchét képviselői helyet ígérnek a szakemberek.

A tizenhármas tévécsatorna kettővel, harmincnégyre növelte számításaiban a Likud legfőbb riválisának számító Kék-fehér párt parlamenti helyeit, de a tizenkettes csatorna felmérése szerint továbbra is csak harminckettőt kap. A harmadik legnagyobb erő mindkét exit poll szerint az arab pártokból alakult Egyesült Lista, amely a tizenhármas csatornán tizennégyet, a tizenkettesen tizenöt mandátumot szerzett.

A keleti ultraortodoxokat tömörítő
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 07:04
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
Nyerőszámok: 4 (négy) 6 (hat) 10 (tíz) 45 (negyvenöt) 59 (ötvenkilenc)

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;4 találatos szelvény 51 darab, nyereményük egyenként 1.109.555 forint; 3 találatos szelvény 4.134 darab, nyereményük egyenként 14.600 forint;2 találatos szelvény 102.129 darab, nyereményük egyenként 1.295 forint. Joker: 823837
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 20:02
Kertész Imre-fotókiállítást rendeznek Szabadkán
adaptációja elevenedik meg.

Kertész Imre és Vas Albina 1953. szeptember 14-én ismerkedtek meg egy kávéház teraszán. Kertész Imre akkor huszonnégy éves, katonai szolgálatát töltő fiatalember volt, a 33 éves Vas Albina pedig két hete szabadult a kistarcsai internálótáborból - idézi fel a közlemény.

Vas Albina szabadkai zsidó családban született 1920. június 10-én. Édesapja vezető beosztású banktisztviselő volt, akit a Délvidék visszacsatolása (1941) után elbocsátottak állásából és 1943-ban, ötvenkilenc évesen meghalt. Édesanyját Auschwitzban gyilkolták meg, húga szintén 1945-ban halt meg, ismeretlen körülmények között. Utóbb a család teljes vagyonát elkobozták.

Albinának még a szabadkai gyűjtőtáborban sikerült egy német tisztet megvesztegetnie, aki kimentette és magával vitte Budapestre. A fővárosban a Gestapo többször is kihallgatta, majd nyolcheti fogva tartása során meg is kínozta. Albinának tisztázatlan körülmények között sikerült megszöknie, és az utcán megismerkedett egy arra járó
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 15:04
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
Nyerőszámok:35 (harmincöt)

59 (ötvenkilenc) 74 (hetvennégy) 83 (nyolcvanhárom)

89 (nyolcvankilenc)Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;4 találatos szelvény 20 darab, nyereményük egyenként 2.628.560 forint; 3 találatos szelvény 1.926 darab, nyereményük egyenként 29.115 forint;2 találatos szelvény 57.296 darab, nyereményük egyenként 2.140 forint. Joker: 571235
velemenyezd, 2019. szeptember 21. szombat, 20:02
Arany
fiú azért büntetett, mert ,,vétkesnek" talált, hiszen ,,elárultam őt": nem voltam szűz. Egyszer megpróbáltam megölni magam. Isten kegyelméből rám találtak, két hetet töltöttem kórházban. Aznap, amikor kiengedtek a kórházból, ketten is megerőszakoltak: a bántalmazóm, vagyis a volt barátom és a pszichiátriai osztály medikus gyakornoka.
A lecke ugyanaz: ne várj segítséget. Úgysem kapsz. Nem érdemled meg, hogy megmentsenek.
Életem középső szakaszát - huszonöttől ötvenkilenc éves koromig - a következő fejezetcímekkel jellemezhetném: ,,Móka", ,,Móka és gondok", ,,Gondok".
A mókát az jelentette, hogy férjhez mentem, négy európai fővárosban éltem, tündéri gyerekeim születtek, kalandoztam, karriert építettem, baráti társaságba jártam, megtanultam mind a négy ország nyelvét.
A ,,Móka és gondok" fejezet arról szólt, hogy mivel semmiféle karrier nem erősítette az identitásomat, azt sem tudtam, ki vagyok. Tökéletes akartam
kalmanpiroska, 2019. augusztus 17. szombat, 19:54
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
Nyerőszámok:22 (huszonkettő)28 (huszonnyolc) 59 (ötvenkilenc)72 (hetvenkettő) 89 (nyolcvankilenc) Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;4 találatos szelvény 31 darab, nyereményük egyenként 1.655.700 forint; 3 találatos szelvény 2.487 darab, nyereményük egyenként 22.015 forint;2 találatos szelvény 71.240 darab, nyereményük egyenként 1.680 forint. Joker: 073080
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:41
Magasan vezet a közvélemény-kutatások szerint a Kék- fehér nevű centrista párt Izraelben
Az izraeli média élőben közvetítette a Kék-fehér nevű párt bemutatkozását, amelyen Beni Ganz, az új párt vezetője mondott beszédet, aki az április 9-i választások után, esetleges győzelmük esetén két és fél évig vezetné a kormányt, hogy utána átadja a helyét a kormányzati ciklus hátralévő idejére Jaír Lapidnak.

Ganz beszédében bejelentette, hogy a Kék-fehér párt Izrael legendás gondolkodóinak és államférfiainak, Herzl Tivadarnak, Zeév Jabotinskynek, David Ben Gurionnak, Menáhem Beginnek, Jichák Rabinnak és Ariel Saronnak az örökségét kívánja követni. A gondosan megválogatott politikusok között egyaránt szerepeltek bal, és jobboldaliak.

Ganz hangsúlyozta, hogy egyformán hangsúlyt kívánnak helyezni a biztonsági kérdésekre, és az emberek megélhetési kérdéseire, jólétére. Ganz azt is közölte, hogy az egyesülést létrehozó tárgyalásokon emlékeztek arra, hogy édesanyja a második világháború végén egy épületben lakott Budapesten, a gettóban Lapid édesapjával.

A 13-as kereskedelmi tévé
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:21
Képek, videók
Vihar készül Manchester k
colonel
2013. december 25. szerda, 23:27
manchester-united-spor t-w
orsi1
2013. január 12. szombat, 15:31
Barcelona -Manchester U.
agica2004
2012. augusztus 07. kedd, 11:40
manchester_united_1_16 00x
rolikam
2012. március 15. csütörtök, 21:56
Manchester United.jpg
agica2004
2011. május 04. szerda, 15:37
Wawel Castle Manchester
bodajne
2010. június 02. szerda, 19:21
Tuwer Block Manchester
bodajne
2010. június 02. szerda, 19:20
Silk Steet Manchester
bodajne
2010. június 02. szerda, 19:19
ariana_grande_png__4_b y_a
pommerevi54
2015. szeptember 28. hétfő, 13:34
ariana_grande_cute-wid e.j
orsi1
2013. január 06. vasárnap, 10:17
Khalid Ibn mecset/Szíria
pacsakute
2011. december 30. péntek, 08:36
Khalid Ibn mecset Szíria
pacsakute
2011. december 29. csütörtök, 20:07
khalid.jpg
konoksag
2008. augusztus 27. szerda, 06:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.