Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:14 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Manchesteri robbantás - Huszonkét halott, ötvenkilenc sérült, gyermekek is vannak az áldozatok között
A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena előcsarnokában, a jegypénztárak közelében, éppen akkor, amikor a több ezres tömeg távozóban volt a rendezvényről.

Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A legutóbbi súlyos nagy-britanniai terrortámadás március 22-én történt, amikor egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt.Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége helyszínen agyonlőtte.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a biztonsági szolgálatok tudják, hogy ki követte el a hétfő éjszakai öngyilkos merényletet Manchesterben.

May, aki kedden a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA értekezletén elnökölt, az ülés után tartott Downing Street-i tájékoztatóján kijelentette: a nyomozás jelenlegi szakaszában még nem fedheti fel a merénylő kilétét.

Hozzátette ugyanakkor: a rendőrség és a biztonsági szolgálatok meggyőződése szerint egyetlen merénylőről van szó, de folyik a vizsgálat annak kiderítésére is, hogy az elkövető egyedül, vagy valamely csoport tagjaként cselekedett.

A brit kormányfő közölte: nem fér kétség ahhoz, hogy terrortámadás történt Manchesterben, olyan "hideg számítással" elkövetett merénylet, amelynek elkövetője a brit társadalom legfiatalabb tagjait vette célba.

A koncert közönségében nagyon sok tizenéves, illetve gyermek is volt, és a rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek, illetve a halálos áldozatok között is vannak gyerekek. A legfiatalabb azonosított áldozat egy nyolcéves kislány.

Theresa May keddi nyilatkozata szerint a sérülteket nyolc manchesteri kórházban kezelik; közülük soknak az állapota válságos.

A brit kormányfő hangsúlyozta: továbbra is a második legmagasabb terrorkészültségi szint érvényes Nagy-Britanniában, de a belső elhárítás (MI5) kötelékében működő egyesített terrorizmus-elemző központ (Joint Terrorism Analysis Centre, JTAC), amelynek hatáskörébe tartozik a készültségi szint módosítása a rendelkezésére álló hírszerzési adatok alapján, folyamatosan tanulmányozza a helyzetet.

A manchesteri merénylet nyomán a Scotland Yard megerősítette londoni járőrtevékenységét, és részletesen felülvizsgálja a brit főváros közeljövőbeni rendezvényeinek biztosítási terveit.

A londoni rendőrség kedd esti közleménye szerint emellett emelt létszámú, fegyveres és fegyvertelen rendőrökből álló egységek kezdenek "megnyugtató célú, jól látható" járőrözést London kiemelt körzeteiben és olyan negyedeiben, amelyeket rendszerint tömegek látogatnak.

A Scotland Yard bejelentette azt is, hogy már megkezdte a hétvégi londoni sportesemények rendőri biztosítási terveinek teljes felülvizsgálatát, különös hangsúlyt helyezve a Wembley stadionra, ahol szombaton az angol kupadöntőt játsszák.

Ide az eredetileg tervezettnél több fegyveres rendőrt vezényelnek.

A közlemény szerint mindemellett általánosságban is erősítik a fegyveres rendőri jelenlétet Londonban, annak érdekében, hogy "a brit főváros a merénylőjelöltek számára a lehető legellenségesebb környezetté váljon".

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett kedden a manchesteri robbantás elkövetőjeként. A közösségi portálokon közzétett videofelvétel szerint "a kalifátus egyik katonája képes volt egy robbanószerkezetet elhelyezni, ahol Manchester városában a keresztesek összegyűltek".

A közlemény szerint a támadás célja "Isten vallásának a megbosszulása, a hitetlenek megfélemlítése és a muszlimok földjén elkövetett támadásaik viszonzása" volt. A közlemény további merényleteket helyezett kilátásba.

A manchesteri rendőrség kedden közölte, hogy őrizetbe vett egy 23 éves férfit az előző éjszakai robbantással összefüggésben. A rendőrség kedd estig erről közelebbi részleteket nem közölt, de bejelentette, hogy több manchesteri negyedben házkutatásokat tartott, egy helyen pedig ellenőrzött robbantást is végrehajtott.

Theresa May és Jeremy Corbyn, az ellenkézi Munkáspárt vezetője bejelentette, hogy a választási kampányt "további rendelkezésig" felfüggesztik. A Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) a Manchesterben történtek után elhalasztotta választási programjának keddre tervezett ismertetését. Nagy-Britanniában június 8-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 17:54
Címkék: Ariana Grande, Manchester Arena, Khalid Masood, Theresa May, Downing Street-i, Joint Terrorism Analysis Centre,
Kommentek
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
Nyerőszámok:22 (huszonkettő)28 (huszonnyolc) 59 (ötvenkilenc)72 (hetvenkettő) 89 (nyolcvankilenc) Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;4 találatos szelvény 31 darab, nyereményük egyenként 1.655.700 forint; 3 találatos szelvény 2.487 darab, nyereményük egyenként 22.015 forint;2 találatos szelvény 71.240 darab, nyereményük egyenként 1.680 forint. Joker: 073080
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:41
Magasan vezet a közvélemény-kutatások szerint a Kék- fehér nevű centrista párt Izraelben
Az izraeli média élőben közvetítette a Kék-fehér nevű párt bemutatkozását, amelyen Beni Ganz, az új párt vezetője mondott beszédet, aki az április 9-i választások után, esetleges győzelmük esetén két és fél évig vezetné a kormányt, hogy utána átadja a helyét a kormányzati ciklus hátralévő idejére Jaír Lapidnak.

Ganz beszédében bejelentette, hogy a Kék-fehér párt Izrael legendás gondolkodóinak és államférfiainak, Herzl Tivadarnak, Zeév Jabotinskynek, David Ben Gurionnak, Menáhem Beginnek, Jichák Rabinnak és Ariel Saronnak az örökségét kívánja követni. A gondosan megválogatott politikusok között egyaránt szerepeltek bal, és jobboldaliak.

Ganz hangsúlyozta, hogy egyformán hangsúlyt kívánnak helyezni a biztonsági kérdésekre, és az emberek megélhetési kérdéseire, jólétére. Ganz azt is közölte, hogy az egyesülést létrehozó tárgyalásokon emlékeztek arra, hogy édesanyja a második világháború végén egy épületben lakott Budapesten, a gettóban Lapid édesapjával.

A 13-as kereskedelmi tévé
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:21
Kásler örömmel jelentette a sürgősségi ellátás javulását, ma
Ötvenkilenc kórházból mindössze háromban akadtak problémák január elején az új sürgősségi ellátási előírások teljesítésével, de ezekben is rendezték a hiányosságokat - mondta Kásler Miklós egy hétfő délelőtti sajtótájékoztatón, amin azonban kérdezni nem lehetett az emberi erőforrások miniszterétől.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart az egészségügyben történt változásokról és eredményekről az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. január 14-én

Mint megírtuk: január elsejétől minden sürgősségi ellátást végző kórházban kötelezővé tették az előzetes betegosztályozás (triázs) bevezetését. Eszerint minden érkező beteget 5 percen belül regisztrálni kell, 10 percen belül pedig be kell sorolni az állapotának megfelelően (azonnali ellátást igényel, kritikus, sürgős, kevésbé sürgős, halasztható), majd az ellátás végleges helyére kell irányítani. A betegekkel ezután is egy diszpécsernek kell tartania a kapcsolatot, neki kell tájékoztatni, útba igazítani
foldinefehereva, 2019. január 15. kedd, 20:14
Keringésjavító ételek
testsúly-kilogrammonként napi 200 mg fahéjkivonat nyolc héten keresztül történő adagolása hatására intenzív mozgást követően jelentősen javult az állatok szívének teljesítménye és a vérük áramlása a koszorúereikben, összehasonlítva a fahéjat nem fogyasztó kontrollcsoporttal

A kutatások arra is rámutattak, hogy embereknél a fahéj szignifikánsan csökkenti a vérnyomást, mivel ellazítja az érfalakat, ezáltal javítja a keringést és egészségesen tartja a szívet .

Egy vizsgálatban ötvenkilenc 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő személynek napi 1200 mg fahéj 12 hétig történő adagolása átlagosan 3,4 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés vérnyomását (a felső érték a kijelzőn) .

5. Fokhagyma
A fokhagyma közismerten jó hatással van a vérkeringésre és a szívre.

A vizsgálatok tanúsága szerint a fokhagyma különösen az abban levő kénvegyületek, köztük az allicin, javítják a szövetek vérellátását, és az erek ellazítása révén csökkentik a vérnyomást.

Ma már nem
pacsakute, 2018. november 15. csütörtök, 15:13
Ötvenkilenc filmet vetítenek a világ 35 országából az idei Verzió Filmfesztiválon
Oksana Sarkisova, a fesztivál igazgatója a szerdai, budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egyik idei újdonság, hogy először szerveznek nemzetközi emberijogi versenyprogramot, amelyben 12 film szerepel.

Ezen kívül lesz diák és elsőfilmes verseny, amelyben 10 film közül választ nyertest a fiatal zsűri, a Magyar panoráma válogatásban pedig nyolc filmet láthat a közönség.

Idén három tematikai szekció is lesz. Az Életünk a munka című bontásban a munkavállalók világával foglakozó filmek kaptak helyet, amelyek bemutatják például a rabszolgaságban tartott embereket, egy halálos betegséget okozó kínai telefon-összeszerelő gyárat, a legrosszabbul fizető cseh munkákat vagy a svéd munkaközvetítő irodák abszurd működését is.

A Földünk a tűréshatáron című szekció alkotásai a bolygó állapotát és jövőjét állítják a középpontba a francia erdőgazdaságok fáin és az olajfúrótornyok munkásainak életén át, a burmai borostyánvadászok háborútól sújtott mindennapjaiig.

Az emlékezés formái című
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 13:01
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
Nyerőszámok:

4 (négy)12 (tizenkettő)31 (harmincegy)59 (ötvenkilenc)61 (hatvanegy)Nyeremények:5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 38 darab, nyereményük egyenként 1.327.780 forint;3 találatos szelvény 2933 darab, nyereményük egyenként 18.350 forint;2 találatos szelvény 76.163 darab, nyereményük egyenként 1545 forint.Joker: 366086
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 10:12
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
Nyerőszámok:

3 (három)43 (negyvenhárom)59 (ötvenkilenc)62 (hatvankettő)69 (harvankilen)Joker: 993493

Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;4 találatos szelvényekre egyenként 3 176 815;3 találatos szelvényekre egyenként 20 105;2 találatos szelvényekre egyenként 1495 forintot fizetnek.
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:18
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
59 (ötvenkilenc)64 (hatvannégy)67 (hatvanhét)73 (hetvenhárom)74 (hetvennégy)

Joker: 147112Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt;4 találatos szelvényekre egyenként 4 686 610;3 találatos szelvényekre egyenként 36 320;2 találatos szelvényekre egyenként 1915 forintot fizetnek.
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 20:07
Képek, videók
Vihar készül Manchester k
colonel
2013. december 25. szerda, 23:27
manchester-united-spor t-w
orsi1
2013. január 12. szombat, 15:31
Barcelona -Manchester U.
agica2004
2012. augusztus 07. kedd, 11:40
manchester_united_1_16 00x
rolikam
2012. március 15. csütörtök, 21:56
Manchester United.jpg
agica2004
2011. május 04. szerda, 15:37
Wawel Castle Manchester
bodajne
2010. június 02. szerda, 19:21
Tuwer Block Manchester
bodajne
2010. június 02. szerda, 19:20
Silk Steet Manchester
bodajne
2010. június 02. szerda, 19:19
ariana_grande_png__4_b y_a
pommerevi54
2015. szeptember 28. hétfő, 13:34
ariana_grande_cute-wid e.j
orsi1
2013. január 06. vasárnap, 10:17
Khalid Ibn mecset/Szíria
pacsakute
2011. december 30. péntek, 08:36
Khalid Ibn mecset Szíria
pacsakute
2011. december 29. csütörtök, 20:07
khalid.jpg
konoksag
2008. augusztus 27. szerda, 06:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.