Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 02:54 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szupergyors internet hálózat épült ki Jász-Nagykun-Szolnok megye újabb négy településén
Kara Ákos elmondta: a tiszafüredi járás négy településén, Tiszaörsön, Tiszaderzsen, Tiszaszentimrén és Tiszaszőlősön, százszázalékos a lefedettség, a Magyar Telekommal a Key-Telecommal partnerségben megvalósult beruházás összesen 2156 háztartást érint. Ezen belül Tiszaörsön 295 háztartásban valósult meg hálózatfejlesztés a program keretében - tette hozzá.

Kiemelte: az egész tiszafüredi járásban csaknem öt és félezer háztartás számára akár másodpercenként 2 gigabit letöltési sebességgel optikai technológiával elérhető az internet. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztésekre összesen több mint 3,2 milliárd forintot fordít a kormány.

A Szip program 2015-ös indulása óta - a 2018 végéig kiépített és az elmúlt hetekben kiépült immár több mint 500 ezer új végponttal együtt - Magyarországon több mint 2,8 millió háztartásban érhető el szélessávú vezetékes internet. A Szip idén januárban indult második szakaszában pedig hétről-hétre újabb beruházások átadása várható - tette hozzá.

A Szupergyors internet programra összesen 150 milliárd forintot költ a kormány, ebből mintegy 58 milliárd forint uniós forrás. A program célkitűzése, hogy másodpercenként legalább 100 megabit sávszélességű, lehetőleg gigabit-képes, elsősorban optikai hálózatok épüljenek.

A magyar kormány célja, hogy minden magyar ember, minden magyar vállalkozás és minden magyar helyi közösség a digitalizáció nyertesévé váljon - fogalmazott Kara Ákos.

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: nem szabad, hogy falun élni minőségileg rosszabb legyen, mint egy nagyvárosban. Ezért hozta létre a kormányzat a Magyar falu programot. Aki az interneten nincs otthon, az lemarad a többiektől, a tiszaörsi gyerekeknek ugyanannyi esélyt kell adni, mint a nagyvárosban élőknek - mondta.

Keresztyénné Nagy Mariann, Tiszaörs (független) alpolgármestere kijelentette: a községben régóta elérhető az internetszolgáltatás és az emberek nagy része használja is. A kiépített szupergyors internethálózat azonban tökéletesíti a hozzáférést, a lendületes, hatékony világháló-használatot.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:11
Címkék: Kara Ákos, Magyar Telekommal, Kovács Sándor, Keresztyénné Nagy Mariann, tiszafüredi járás, program keretében,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Csak a névjegyzékben szereplők lehetnek jelöltek a nemzetiségi választáson
A 13 nemzetiség - a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán - képviselői október 13-án, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával egy napon választja meg a települési, a területi és az országos önkormányzatát.

A választáson azok vehetnek részt, akik szeptember 27-én 16 óráig felvetetik magukat a nemzetiségi névjegyzékbe.

A települési nemzetiségi önkormányzati választáson nincs megkötés a jelölt lakóhelyével kapcsolatban, így nemcsak az indulhat jelöltként, aki az adott településen lakik, de mindenképpen szükséges a magyarországi lakcím.

Jelölt azonban csak az lehet, aki szerepel az adott nemzetiségi névjegyzékben, és a megelőző két nemzetiségi önkormányzati választáson (illetve az azokat követő esetleges időközi választásokon) nem volt más nemzetiség jelöltje. A jelöltnek nyilatkoznia kell arról is, hogy a nemzetiség képviseletét vállalja, a nemzetiségi közösség nyelvét beszéli,
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 11:12
Szíriában fölszentelik a magyar adományból újjáépült templom
Kocsis Fülöp metropolita a Szent István-napi ünnepség után utazik Szíriába. Aki még szeretne támogatásával hozzájárulni az ott élő keresztények megsegítéséhez, még megteheti.
Szíriában fölszentelik a magyar adományból újjáépült templomot
...........
Augusztus 25-én Kocsis Fülöp is részt vesz Al-Dmeine templomának újjászentelésén - az elmúlt években a hajdúdorogi érsek-metropolita vitte Szíriába a görög katolikusok gyűjtését, amelyből megújulhatott a falu temploma.
A magyar görög katolikusok első adományát 2017 júniusában vitte Szíriába Kocsis Fülöp érsek-metropolita. Az akkor még romokban álló templomot személyesen is felkereste.
A 2011 óta dúló háború több alkalommal is szörnyű pusztítást végzett a melkita görög katolikusok által lakott Al-Dmeine településen, mivel a frontvonal közvetlenül a falu határában húzódott. Sok ember meghalt, sokakat túszul ejtettek, akikért többször is fizettek váltságdíjat,
maroka, 2019. augusztus 15. csütörtök, 12:24
Ukrán válság - A szakadárok nem engedik az aknamentesítést a Sztanicja Luhanszka-i híd náluk lévő részén
A járási vezetés a youtube videomegosztó portálon közzétette azt a felvételt, amelyen egy EBESZ-megfigyelő átadja a szakadárok üzenetét a Donyec-medencei tűzszünetet felügyelő közös ukrán-orosz koordinációs központ(SZCKK) ukrán képviselőjének a felújításra szoruló hídon arról, hogy a túloldalra "a másik fél" nem engedi átmenni az aknamentesítőket.

A járási vezetés közleményében- amelyet a Novosztyi Donbassza ukrán hírportál idézett - hangsúlyozta, hogy márpedig az aknamentesítést a híd minkét oldalán az ukrán félnek kell elvégeznie. "Még ha a szakadárok el is végeznék az aknamentesítést a maguk részén, ki viseli majd a felelősséget azért, ha valami történik?" - tette fel a kérdést a helyi ukrán adminisztráció.

Az aknamentesítést egyébként csütörtökön kezdték el, miután erről szerdán megállapodás született a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló minszki összekötő csoportban.

A terület aknamentesítése az első lépés a sérült híd felújításának megkezdéséhez. A híd az
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 20:10
Önkormányzat 2019 - Augusztus 6-ig lehet kérni Braille-írásos értesítőt
A választási eljárásról szóló törvény alapelvei között szerepel a fogyatékossággal élő választópolgárok joggyakorlásának segítése.

Ők ahhoz, hogy élhessenek választójogukkal, például Braille-írással készült értesítőt és könnyített formában megírt, azaz egyszerűbben megfogalmazott tájékoztatót igényelhetnek, a szavazás napján akadálymentes szavazóhelyiségben szavazhatnak, a voksolásához pedig Braille-írással ellátott szavazósablont kérhetnek.

A Braille-írással készült értesítőt és az egyszerűbben megfogalmazott tájékoztató anyagot augusztus 6-án 16 óráig lehet kérni online a www.valasztas.hu oldalon, személyesen vagy levélben pedig a választópolgár magyarországi lakcíme szerinti választási irodában.

Ahhoz, hogy a választópolgár a szavazás napján Braille-írásos sablon segítségével szavazhasson, kérelmet kell benyújtania. Ezt augusztus 8-ától teheti meg, és kérelmét legkésőbb október 4-én 16 óráig be kell adnia a www.valasztas.hu oldalon, személyesen vagy levélben pedig a magyarországi
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 09:01
Ukrán válság - Minszkben megállapodtak a Sztanicja Luhanszka-i híd körüli terület aknamentesítéséről
A terület aknamentesítése az első lépés a sérült híd felújításának megkezdéséhez. A híd az egyetlen átkelési lehetőség a lakosság számára a térségben a szakadár és a Kijev által ellenőrzött területek között.

Sztanicja Luhanszka településen június 26-án kezdődött és június 30-án fejeződött be a csapatszétválasztás, ami azt jelenti, hogy az ukrán hadsereg és az ukrán megfogalmazás szerint "szakadár-megszálló erők" egy-egy kilométerrel távolabb költöztették egymástól állásaikat. Ez azután valósulhatott meg, hogy a térségben több napon át valóban betartották a tűzszünetet. A csapatszétválasztás megtörténtét megerősítette az EBESZ ukrajnai megfigyelői küldöttsége.

A csapatszétválasztást követően indultak meg a tárgyalások a híd felújításáról. Kucsma szóvivőjének közleménye szerint az ukrán fél szerdán bemutatta az általa elképzelt menetrendet. Eszerint a hídról előbb el kell távolítani az ellenőrzőposztot és a szakadár Luhanszki Népköztársaság jelképeit. Ezt követően a szemben álló feleknek a híd
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 20:22
Újra látogatható Tatán a söréttorony
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Kálvária dombon álló épület mellett játszó- és pihenő helyet alakítottak ki mászófallal, pétanque- és tekepályával, valamint díszkivilágítást kapott a környék.

A kilátó Tata neves építésze, Fellner Jakab nevét viseli. A létesítményben a Kuny Domokos Múzeum októberben állandó kiállításon mutatja majd be azokat az építészeket, akik az Öreg tó partján fekvő város arculatának kialakításában részt vettek.

A torony felújítása egy 470 millió forintos beruházás része, melyben a Kálvária domb szomszédságában található, 1790-ben épült Kőfaragó-házat kézműves- és ökoturisztikai központtá alakítják.

A házban bemutatják a tatai fazekasság hagyományait, valamint kézműves sörfőzdét és gyümölcsaszalót alakítanak ki. Létrehoznak továbbá egy fazekasműhelyt és egy kisebb vendéglátóhelyet.

A Fellner Jakab kilátóban 1939-től működött Stieber Antal Turul sörétöntödéje. A két világháború között nagy igény volt az apró lövedékre, amit korábban csak külföldről lehetett
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 11:31
Szép napot mindenkinek!
Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg majdani férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett. Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért.

Anna-bálokat nemcsak Füreden rendeztek, hanem más fürdőhelyeken is, de kétségtelen, hogy az Anna-naphoz közel eső szombaton megtartott balatonfüredi táncvigalmak voltak a leghíresebbek. A 19. században a füredi bálokat kedvelték igazán az arisztokraták, a résztvevők nemzeti öntudata az öltözködésben, a zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott.

1861-ben választottak először bálkirálynőt, akit 1862 óta aranyalmával jutalmaznak. Az egykoron neves személyiségeket -
kirscha, 2019. július 31. szerda, 10:01
Mától magasabb közlekedési bírságot kell fizetni Horvátországban
A horvát belügyminisztérium (MUP) közleménye szerint az új törvénnyel növelni akarják az utak biztonságának és a vezetés kultúrájának szintjét.

A rendelet a korábbinak háromszorosát, azaz 15-től 20 ezer kunáig (650 ezertől 900 ezer forintig) terjedő büntetést ír elő nyolc kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő cselekményre, úgy, mint az autópályán menetiránnyal szemben haladó közlekedés, lakott településen belül a megengedett sebesség túllépése, a tilos jelzésen való áthaladás, az ittas- vagy kábítószer hatása alatti vezetés, továbbá az alkoholos és kábítószeres vizsgálat megtagadása. Ugyancsak kiemelt bírságra számíthatnak azok, akinek jogosítványát felfüggesztették, vagy visszavonták, és ennek ellenére vezetői engedélyhez kötött járművet vezetnek. A rendőrség a bíróság döntéséig ideiglenesen le is foglalhatja a szabálysértő gépjárművét, amennyiben a sofőr előtte már kétszer követett el hasonló közlekedési kihágást.

Ötszáz kunáról ezer kunára (21 ezer forintról 43 ezer forintra)
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 09:31
Képek, videók
Telepuleseim20160425.j pg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:44
ezüst kozák_karasz0626.jp
maroka
2019. június 26. szerda, 10:27
0 a karács ony Merry Chri
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:11
0 a karács nagyné kati im
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:10
0 a karács Manóval.jpg
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:10
0 a kará cson 15be saj ün
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:09
0 a ildikó Boldog Karácso
lovaszmarika
2018. december 25. kedd, 19:03
karacsonyfa-diszites-k ara
lilagondolatok
2018. december 25. kedd, 12:50
grét közösségi ház karács
maroka
2018. december 20. csütörtök, 13:17
sztárjk a telekomnál
borlopok
2007. május 15. kedd, 14:04
Kovács Sándor - esti ima
egrilany51
2017. augusztus 03. csütörtök, 19:41
Kovács Sándor - Jó éjszak
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:52
Kovács Sándor - Az est va
egrilany51
2017. július 05. szerda, 15:20
Kovács Sándor hozzászól
erdosgeza
2009. január 18. vasárnap, 09:05
Kovács Sándor Tengerpart
mezixy
2008. szeptember 28. vasárnap, 19:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.