Belépés
2020. január 18. szombat | 3. hét | 18. nap | 08:24 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csodálatos képek a Feltétel Nélküli Szeretetről


CSODÁLATOS KÉPEK A FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETRŐL

Csodálatos képek a Feltétel Nélküli Szeretetről - Nick Vujicic

Az itt látható képeket Nick Vujicic osztotta meg Facebook oldalán

Engem megérintett...

hiszen mindannyian ezt a feltétel nélküli szeretetet, örömet, boldogságot keressük, melyet ezeken a képeken megtalálunk.

Szívből kívánom nekik, hogy a pici pocaklakó egészsége és érkezése beragyogja életük.

Link

Nick Vujicic Budapesten

Ez az a nap! és a Nem adom fel Alapítvány szervezésében Nick Vujicic, a végtagok nélkül született motivációs tréner néhány hete újra régiónkba látogatott. Először Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön, majd a Budapest Arénában tartott dupla előadást 22.000 ember előtt, melyből az alábbi Linken az esti nyilvános előadás látható.

Nick Vujicic 2019.10.25 Budapest Aréna

Link

Nicholas James Vujicic (Melbourne, Victoria, 1982. december 4. -) nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki a karok és lábak nélkül született emberként vált híressé. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit.

Nicholas Vujicic szerb emigráns szülők gyermekeként született Ausztráliában. Édesanyja, Duška betegápoló, édesapja, Boris Vujičić pedig lelkész. Két testvére van. Születésekor derült csak ki, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már tud boldogulni a mindennapokban. A szülőket először sokkolta Nick állapota, ám hamarosan kiderült, hogy súlyos fogyatékosságától eltekintve gyermekük életképes. Így mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjanak biztosítani neki. Az ausztrál törvényhozásnak köszönhetően előbb fogyatékosok számára fenntartott iskolába, majd az integrációt támogató iskolába járt.

A súlyos fogyatékossággal született Nick Vujicicet iskolatársai sokat csúfolták, emiatt nyolcévesen depressziós lett, tízévesen pedig öngyilkosságot kísérelt meg: megpróbálta belefojtani magát a fürdőkádba. Az elkeseredett lépés végül a szülei iránt érzett szeretetből fakadóan csupán kísérlet maradt. A középiskolát követően számvitelt és pénzügyi tervezést tanult, és végzettséget is szerzett.

Vujicic saját elmondása szerint sokáig nem látta értelmét életének. Egy ideig ugyan imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében.

Életének egyik fordulópontja az volt, amikor édesanyja mutatott neki egy újságcikket, amely egy súlyosan fogyatékos férfiról szólt. Vujicic megértette, hogy nincs egyedül, akinek ilyen nehéz sors jutott. Másik pedig az, amikor tizenöt éves korában elolvasta János evangéliumának 9. fejezetét, amelyben Jézus Krisztus találkozik egy születése óta vak emberrel. Az embereknek azon kérdésére, miért született így ez az ember, Jézus azt feleli: azért, hogy nyilvánvalóvá váljanak rajta keresztül Isten tettei.

Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat.

Sok gyakorlással és akaraterővel megpróbálta megoldani a mindennap előtte tornyosuló feladatokat. Két lábujjának segítségével megtanult írni, gépelni, a számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni.

17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Mára a világ minden táján tart telt házas előadás sorozatokat, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), valamint könyveket jelentet meg és filmeket forgat.

A Kaliforniában élő Vujicic 2012. február 12-én feleségül vette barátnőjét, a mexikói-japán származású Kanae Miyaharát. Első gyermekük Kiyoshi James Vujicic 2013. február 13-án született meg, a második pedig - aki a Dejan nevet kapta - 2015-ben.

Nick Vujicic: 3 nap, 4 teltházas Aréna, 35 ezer résztvevővel

Link

Nick Vujicic avagy Budapesten járt a Boldogság - 2013

Link

15+1 inspiráló idézet Nick Vujicic-től

Link
menusgabor, 2019. november 24. vasárnap, 15:45
Címkék: Feltétel Nélküli Szeretetről, CSODÁLATOS KÉPEK FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETETRŐLCsodálatos, Nick VujicicAz, Nick Vujicic, Nick Vujicic BudapestenEz, Először Kolozsváron,
Kommentek
Pár gondolat a SZERETETRŐL
PÁR GONDOLAT A SZERETETRŐL, AHOGYAN ÉN ÉRZEM, ÉLEM.

Rájöttem, hogy amióta nem az eszemmel - az egommal - szeretek, egészen másképpen szeretek.
Ez pedig azt jelenti, hogy ilyenkor a szívemmel szeretek.

Megtapasztaltam, hogy ez a legfontosabb érzés az életemben - ehhez kapcsolódik az öröm, a boldogság, a harmónia.

Nem várni, hanem adni kell a szeretetet, mégpedig állandóan kisugározva azt.
Aki képes szeretni, szeretetet adni, kisugározni, aki képes másokra figyelni - az százszorosan kapja vissza, részesül maga is benne, megfürdik a szeretet sugarában.
Ez azért lehetséges, mert a jó vonzza a jót - minden energiát bocsát ki, s vonzzák egymást. Jól mutatja ezt be a Vonzás törvénye című mű is. A szeretet bevonzza és maga köré gyűjti a szeretetet, s ezáltal a szeretetet adó a környezetét is javítja, jobbá lesznek körülötte az emberek.
Olyan boldog voltam, amikor egyik nap azt mondták nekem, hogy szeretetem által jobb ember lett az, aki vette, magába
taltos1, 2018. március 16. péntek, 23:06
..a szeretetről..
"Azt gondolom, fel kellene fedeznünk az emberi kapcsolatok szépségét, újra meg kellene tanulnunk ölelni, ölelni szavakkal, cselekedetekkel, jósággal, jóindulattal. Ahelyett, hogy teletömnénk bevásárlókosarainkat minden földi jóval, meg kellene tanulnunk önmagunkat szeretni, és ezen keresztül eljutni a másik ember őszinte, feltétel nélküli szeretetéig."...
/Simon András/
bozsanyinemanyi, 2018. február 12. hétfő, 19:47
Okt.29.SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 20. (BIBLIA) VASÁRNAP
az igazságtalanul elítélt nem forralna bosszút. A történet mindig azzal "kezdődik", hogy valaki visszaüt, s ha nem ütne vissza, ha megbocsátana, a színpadi szerzők elveszítenék kenyerüket. Nem tudnák folytatni, mert "boldog népeknek nincs történetük".

Jézus példázata folytatódik, elsősorban a szolga számára. A történteket haragra gerjedt szolgatársak jelentették uruknak. Ezen ne csodálkozzunk! Kívülállók számára éppen az a felháborító, ha mi, Krisztust követők szépen tudunk beszélni a szeretetről, csak éppen nem gyakoroljuk, ha a megbocsátásról prédikálunk, s ugyanakkor gyűlölködünk. Magától értetődő, hogy az átlagnál magasabb rendű erkölcsiséget hirdető életét bárki Krisztus mércéje szerint kéri számon.

Az úr haragja most már csillapíthatatlan. Gonosznak nevezi kérlelhetetlen szolgáját, feltett kérdésére már nem is vár választ. A szolgát most már visszavonhatatlanul oda küldi, ahová az küldte társát. Ott kell maradnia, amíg minden tartozását vissza nem fizeti.

Ám miből
ronix, 2017. október 29. vasárnap, 17:43
Az Oroszlán című filmet levetítik a davosi Világgazdasági Fórum résztvevőinek
davosi bemutató az ENSZ fenntartható fejlődéssel kapcsolatos globális céljaira akarja felhívni a figyelmet. A programot 2015-ben fogadta el 193 ország vezetője az ENSZ közgyűlésén - ismertette a deadline.com csütörtökön.

A célkitűzések között szerepel a rendkívüli szegénység felszámolása és a klímaváltozás elleni küzdelem is.

Az Oroszlán című film producerei, Iain Canning, Emile Sherman és Angie Fielder közleményükben úgy fogalmaztak: "Az alkotásnak sok fontos üzenete van a feltétel nélküli szeretetről és elfogadástól az olyan világméretű problémákig, mint a szegénység és az Indiában eltűnő gyermekek megdöbbentően magas száma".

A producerek megtisztelőnek nevezték, hogy a davosi globális platform résztvevőivel is megoszthatják ezt a történetet, mivel az a céljuk, hogy a nézőket tettekre bíztassák. "Nem számít, milyen apró egy-egy elmozdulás, ha a hatása jó irányba változtat a világon" - írták.

A négy Golden Globe-díjra és öt Bafta-díjra jelölt Oroszlán című filmet Dev Patel, Rooney Mara,
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 13:02
A kórházi reggeli – egy történet a tiszta szeretetről
A legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy képes őszintén szeretni a párját, a gyerekét, a barátait. Hiszen rendkívül sokat képes adni, ha a másik ember értékeli ezt. De vajon tényleg erről szól a szeretet? Nemrég olvastam egy rövid történetet, ami sokak számára elgondolkodtató lehet.

Mozgalmas reggel volt a kórházban. A várótermek zsúfolásig megteltek betegekkel, ápolók és orvosok rohangáltak a folyosókon egyik kórteremtől a másikig, és még aki előre egyeztetett időpontra jött vizsgálatra, az is jókora csúszásra számíthatott.
Fél 9 körül egy idős bácsi lépett be a váróterembe. 80 éves is elmúlhatott már, de jól tartotta magát. Nem akart leülni, helyette láthatóan nyugtalan arccal az óráját nézegette. Az egyik nővér, aki pár percig fellélegezhetett a hajtásban, észrevette a feszülten ácsorgó bácsit, és mivel tudta, hogy jó eséllyel csak órák múlva kerülne sorra, odament hozzá és behívta a vizsgálóba.

Az állapota egyáltalán nem volt kritikus, csak a hüvelykujjából
lenke1964, 2016. április 24. vasárnap, 12:13
A szeretetről idézetek
Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik
A szeretet annak a képessége, hogy megengedem azoknak, akik fontosak számomra, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének, függetlenül attól, hogy az engem boldoggá tesz vagy sem. (Dr. Wayne Dyer)

***

A szeretet sosem megy sehová belőlünk, csak elveszítjük a vele való kapcsolatot. (Byron Katie)

***

Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz. (Dr. Wayne Dyer)

***

Ha búcsút mondasz régi terveidnek, az elméd azon nyomban megtelik új lehetőségekkel. (Byron Katie)


Nem azzal lelsz lelki békére, ha átrendezed életkörülményeidet, hanem ha fölismered, hogy ki is vagy valójában, a legmélyebb szinten. (Eckhart Tolle)

***

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok
lovaszmarika, 2015. december 13. vasárnap, 17:15
Einstein valóban materialista tudós volt ?
Sode01,
Einstein nem pusztán az emberi érzés hatalmát ismerte fel. Az legtöbb ember által ismert (és érzett) szeretet, érzelmi állapotokon alapszik, adok-kapok elvű, és kisajátításra épülő egós tevékenység, ami csak bizonyos körülmények megléte esetén működik.
Einstein pedig itt arról a Szeretetről beszél, ami a Mindenséget irányítja, és a Mindenség alapja. Vagyis a feltétel nélküli szeretetről, amelynek nincs oksági alapja, nem kér cserébe semmit, nem vár el semmit, és nem köthető elmebéli tevékenységhez. Ez a Szeretet egy olyan forrásból ered, ami túl van minden okságon, minden gondolaton, minden intellektuson.
Természetesen én sem egy szakállas, vénséges lénynek tulajdonítom ezt. :)
Ez a Szeretet egy ERŐ, ami benne létezik mindenben létező dologban ...... és amit 100 emberből jó ha 4-5 ember képes fellelni és megélni önmagában ...... pedig AZ ott van ...... csupán az elme (az intellektus) korlátai teszik elérhetetlenné a legtöbbekben.
seventhson, 2015. augusztus 05. szerda, 10:51
Képek, videók
0 a a szeretetről kép éss
lovaszmarika
2019. november 25. hétfő, 18:30
0 a szeretetről f42.jpg
lovaszmarika
2018. október 31. szerda, 11:05
Ismét a szeretetről
anna4459
2018. április 30. hétfő, 20:24
márai a szeretetről.jpg
menusgabor
2017. augusztus 19. szombat, 18:21
Szeretetröl
csalogany13
2017. március 19. vasárnap, 14:30
IDÉZET SZERETETRŐL.jpg
gosztmagdi
2017. március 05. vasárnap, 15:40
AE A szeretetről.gif
sz719eszter
2016. december 03. szombat, 09:55
szeretetrol.jpg
lilagondolatok
2016. január 13. szerda, 12:27
m_a szeretetről jpg
erzsikepuskas
2016. január 11. hétfő, 14:27
m_szeretetről jpg
erzsikepuskas
2016. január 02. szombat, 20:34
a feltétel nélküli.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 06. csütörtök, 11:51
Feltétel nélküli barátság
anci-ani
2012. június 27. szerda, 09:32
Feltetel_nelkuli,,.jpg
mailona
2010. december 03. péntek, 23:29
Feltetel_nelkuli.png
mailona
2010. november 30. kedd, 18:19
Feltétel nélküli szeretet
mharpia
2009. március 14. szombat, 22:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.