Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:56 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A DK az MTA-javaslat visszavonását és a miniszter távozását követeli
Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján az akadémiai kutatóintézeteket "lenyúló" javaslatnak ítélteaz előterjesztést. Elmondta: az MTA elnöksége levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz, szakmai érvekkel alátámasztva a törvény káros hatását és szakmaiatlanságát.

Szerinte Palkovics László miniszter az elmúlt egy évben mindent bevetett annak érdekében, hogy megszerezze a kormány az Akadémia intézeteit, megszüntesse autonómiájukat és a tudományos szabadságot. "Átverte, fenyegette és zsarolta az Akadémiát" - értékelt.

Palkovics László ezrét sem szakmailag, sem erkölcsileg nem alkalmas arra, hogy a magyar tudományért felelős kormánytag legyen - indokolta követelésüket. A DK azt javasolja, hogy egy hozzáértő és szavahihető miniszterrel kezdje újra a tárgyalásokat a kormány az MTA-val.

"Egy második szellemi Trianon fenyegeti az országot" - jelentette ki.

Kérdésre elmondta: támogatják a javaslat alkotmánybírósági felülvizsgálatát. Emlékeztetett: levélben fordultak az Európai Parlament frakcióvezetőihez is egy közös európai fellépést szorgalmazva az ügyben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:47
Címkék: Arató Gergely, Szerinte Palkovics László, Palkovics László, Európai Parlament, miniszter távozását, akadémiai kutatóintézeteket,
Kommentek
Lavrov: Moszkvát aggasztja az ukrán ellenzéknek a Steinmeier-formula elfogadására adott reakciója
szóvivője és Valenytina Matvijenko, az orosz felsőház elnöke is pozitív lépésként értékelte.

A Steinmeier-formula névadójának szándéka szerint a délkelet-ukrajnai válság politikai rendezését szolgáló minszki megállapodások végrehajtásának konkretizálását szolgálja. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa által is jóváhagyott minszki megállapodások előírják az ukrán kormányerők és a délkelet-ukrajnai szakadár területek fegyveresei közötti fegyvernyugvást, a nehézfegyvereknek a demarkációs vonaltól való visszavonását, amnesztia kihirdetését, a gazdasági kapcsolatok helyreállítását, valamint Ukrajna alkotmányának a decentralizálást célzó és a Donyec-medence egyes területeinek különleges jogálláshoz vezető reformját.

Vita tárgyát képezi a felek között egyebek között az orosz-ukrán határ nyugati oldalán az ukrán ellenőrzés visszaállítása. Ennek Ukrajna szerint haladéktalanul, Oroszország és a szakadárok szerint viszont csak a Donyec-medencében megtartandó választások után kell megtörténnie. Bonyolítja a képletet,
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 19:32
Ukrán válság - Merkel: meg lehet tartani a normandiai négyek újabb csúcstalálkozóját
európai uniós szankciók visszavonásának ügye, de teljesültek a normandiai négyek újabb csúcstalálkozójának feltételei - tette hozzá.

A helyszín Párizs, az időpontról még egyeztetnek - mondta Angela Merkel.

A kancellár ezzel elutasította a kelet-európai térségben tevékenykedő német vállalatok érdekképviseletének (OAOEV) követelését, amely szerint a Donyec-medence különleges státusáról kötött egyezség után az Európai Uniónak (EU) kilátásba kell helyeznie a büntetőintézkedések fokozatos visszavonását, hogy tovább ösztönözze Oroszországot a kelet-ukrajnai helyzet politikai rendezéséről kötött megállapodások végrehajtására.

Az áruforgalmat és a termelési láncolatok működését súlyosan akadályozó szankciók fokozatos visszavonása "valamennyi fél hasznára válna" - áll a mintegy 350 vállalatot összefogó szövetség állásfoglalásában.

Az Ukrajna, Oroszország és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselőiből álló kapcsolattartó csoport minszki tárgyalásán kedden elfogadott
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 17:32
Az amerikai kormány megvonja Kaliforniától az engedélyt a kipufogógáz-kibocsátás önálló meghatározására
Twitter-bejegyzésében az elnök azt írta, hogy a döntés következtében "olcsóbb és biztonságosabb autók" gyártására nyílik lehetőség, és egyben bejelentette azt is, hogy a szövetségi kormányzat új károsanyag-kibocsátási szabályozást tesz közzé.

Elemzők szerint a háttérben a szövetségi kormány és Kalifornia közötti vita húzódik meg, elsősorban arról, hogy Washington nem akarja kiengedni kezéből az autógyárakkal folytatandó tárgyalásokat, illetve az egész országra érvényes, a korábbi szigorításokat lazító egységes károsanyag-kibocsátási szabályzót akar bevezetni.

Korábbi sajtóhírek ugyanis arról számoltak be, hogy Kalifornia állam júliusban négy autógyárral - a Forddal, a Hondával, a Volkswagennel és a BMW-vel - írt alá külön megállapodást. Az egyezményben az érintett gyárak a jelenleg érvényben lévő szövetségi szabályozásnál szigorúbb károsanyag-kibocsátási normák tiszteletben tartására vállaltak kötelezettséget.Az Egyesült Államok legnépesebb tagállamának régóta joga volt az
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 19:22
A tiltás ellenére újra tüntettek Hongkongban vasárnap
beazonosításukat segítheti.

A tüntetők a városban több helyen ablakokat törtek be, területfigyelő kamerákat rongáltak meg, és tüzeket gyújtottak, több helyen verekedés alakult ki a kormányellenes demonstrálók, és a rendőrséget támogató, zömében középkorú férfiak között.

A tüntetéshullámot eredetileg egy törvénytervezet váltotta ki, amelynek értelmében bűnügyi eljárás esetén Hongkong gyanúsítottakat adhatott volna ki Kínának. Bár Carrie Lam hongkongi kormányzó múlt szerdán bejelentette a beadvány visszavonását, ezzel már nem tudta csillapítani a kedélyeket. A tiltakozók további követeléseik - egyebek mellett demokratikus választások kiírása, valamint a tüntetések során alkalmazott rendőrségi fellépés független kivizsgálása - teljesítéséért demonstrálnak.

Hongkong 1997-ben tért vissza Kínához a brit gyarmati uralom alól, és az "egy ország, két rendszer" elve alapján, különleges közigazgatási övezetként bizonyos demokratikus jogokat élvez. Az elmúlt években azonban sok hongkongi aggodalommal
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 16:19
A hongkongi tüntetők az amerikai konzulátushoz vonultak vasárnap
A hongkongi emberi jogokról és demokráciáról szóló javaslat elfogadása esetén Washingtonnak lehetősége lenne vízumtilalmat és számláik befagyasztását alkalmazni olyan hongkongiakkal szemben, akiket az emberi jogok megsértése miatt bűnösnek találtak. Az amerikai kormány továbbá köteles lenne minden évben felülvizsgálni Hongkong politikai autonómiájának helyzetét, és megállapítani, hogy az 1992-ben az Egyesült Államok és Hongkong között létrejött egyezménynek megfelelően a város megőrizheti-e különleges kereskedelmi státusát.

Az amerikai kongresszus előbb bizottsági szinten vitatja majd meg a javaslatot, amelytől a demonstrálók azt remélik, hogy befolyással lehet Peking Hongkonggal kapcsolatos stratégiájára, hiszen a különleges kereskedelmi státus elvesztése a kínai befektetésekre is hatással lenne.

Peking a hongkongi tiltakozások kapcsán rendszeresen vádolja az Egyesült Államokat, illetve más, nyugati hatalmakat - köztük az Egyesült Királyságot - azzal, hogy a háttérből szítják a kedélyeket a
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 13:11
Meg akarja hallgatni az amerikai nagykövetet a külföldi beavatkozást vizsgáló orosz parlamenti bizottság
lehetőség a médium képviselőinek az orosz parlament általi meghallgatására, mert a DW német felügyeleti szerveknek tartozik elszámolással. Tagadta, hogy a német adó beavatkozott volna az orosz belügyekbe, egyúttal meghívta Piszkarjovot, hogy a téma megvitatásához utazzon el Németországba.

Piszkarjov kilátásba helyezte, hogy ha a német médiavállalat képviselője nem jelenik meg a testület előtt, akkor az utóbbi kezdeményezni fogja a kormánynál a DW tudósítói akkreditációinak felfüggesztését vagy visszavonását. Szavai szerint egyébként a testület munkájához fel kívánja használni a külföldi beavatkozással kapcsolatban az orosz sajtóban megjelent tényfeltáró anyagokat is.

Az orosz főváros vezetése által legtöbbször nem engedélyezett, rendszeres hétvégi ellenzéki megmozdulások azt követően kezdődtek el júliusban, hogy kerületi választási testületekelutasították57 jelöltaspiráns bejegyzését a vasárnap esedékes képviselő-testületi választásra. A parlamenten kívüli ellenzék képviselői közül csak egynek
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 17:12
Segítséget kér a hongkongi tüntetések egyik vezetője a kínai útra készülő német kancellártól
tüntetőkkel szembeni egyre keményebb hatósági fellépés olyan vérengzésbe torkollhat Hongkongban, amilyen a kínai fővárosban, Pekingben történt a Tienanmen téren 1989-ben.

Az aktivista a többi között hozzátette: "azt kívánjuk, hogy azzal a bátorsággal és határozottsággal lépjen fel a jogtipró autoriter rezsimekkel szemben, amelyből Németország és Európa erőt merített a hidegháború vége előtt".

Joshua Wong megismételte a hongkongi tüntetők legfőbb követeléseit, a kiadatási törvény tervezetének visszavonását és az általános választójog bevezetését.

A 22 éves aktivista 2014-ben vált ismertté, az úgynevezett esernyős forradalom egyik vezetőjeként. Akkor a mozgalmuk jelképeként sárga esernyőt tartó demokráciapárti tüntetők 79 napra megbénították a kikötőváros központi részeit. Ezzel tiltakoztak az ellen, hogy szerintük Peking fokozatosan egyre szigorúbb ellenőrzés alá veszi az "egy ország, két rendszer" elve alapján egyfajta autonómiát élvező, különleges közigazgatási státussal bíró várost, ahol
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 12:33
Háromhavi csúcsra nőtt a kínai szolgáltatóipar teljesítménye augusztusban
A kínai szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 52,1 pontra emelkedett augusztusban az előző havi 51,6 pontról. Elemzők 52,0 pontra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. A kínai szolgáltatási ágazat beszerzésimenedzser-indexe 2005 vége óta egyetlen egy hónapban sem került 50 pont alá.

Augusztusban az új megrendelések növekedése hajtotta a szektort: a megrendelések állományának bővülése négyhavi csúcsra futott fel, de ezen belül az exportmegrendelések lassabban nőttek mint júliusban, valószínűleg az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek éleződése miatt.

Ezzel együtt a foglalkoztatottság az utóbbi egy évet tekintve a legnagyobb mértékben bővült augusztusban, ez pedig jó hír a kormánynak, mert a feldolgozóipar lassulása közel 30 éves mélypontra nyomta le a gazdasági növekedést.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 10:21
Képek, videók
Kötelező m.helyi javaslat
furaila
2019. május 04. szombat, 19:07
Orvosi javaslatra
sanci81
2017. augusztus 23. szerda, 13:29
Munkahelyi javaslat kelle
furaila
2016. február 09. kedd, 21:40
Javaslatok Karácsonyra
pacsakute
2014. december 20. szombat, 18:04
Fidesz javaslat.png
agica2004
2014. július 02. szerda, 15:34
Javaslatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:55
Koroljov kezdeti javaslat
vargaspace
2012. november 12. hétfő, 20:27
Orbán- javaslata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
Szintén egy javaslat A he
gaaben
2007. április 15. vasárnap, 00:05
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.