Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 22:14 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A DK az MTA-javaslat visszavonását és a miniszter távozását követeli
Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szerdai sajtótájékoztatóján az akadémiai kutatóintézeteket "lenyúló" javaslatnak ítélteaz előterjesztést. Elmondta: az MTA elnöksége levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz, szakmai érvekkel alátámasztva a törvény káros hatását és szakmaiatlanságát.

Szerinte Palkovics László miniszter az elmúlt egy évben mindent bevetett annak érdekében, hogy megszerezze a kormány az Akadémia intézeteit, megszüntesse autonómiájukat és a tudományos szabadságot. "Átverte, fenyegette és zsarolta az Akadémiát" - értékelt.

Palkovics László ezrét sem szakmailag, sem erkölcsileg nem alkalmas arra, hogy a magyar tudományért felelős kormánytag legyen - indokolta követelésüket. A DK azt javasolja, hogy egy hozzáértő és szavahihető miniszterrel kezdje újra a tárgyalásokat a kormány az MTA-val.

"Egy második szellemi Trianon fenyegeti az országot" - jelentette ki.

Kérdésre elmondta: támogatják a javaslat alkotmánybírósági felülvizsgálatát. Emlékeztetett: levélben fordultak az Európai Parlament frakcióvezetőihez is egy közös európai fellépést szorgalmazva az ügyben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:47
Címkék: Arató Gergely, Szerinte Palkovics László, Palkovics László, Európai Parlament, miniszter távozását, akadémiai kutatóintézeteket,
Kommentek
Béremelésért és a munkaterhek csökkentéséért demonstráltak pedagógusok Budapesten
A Kossuth Lajos téren, a Parlament előtt összegyűlt tüntetők a többi között követelték a pedagógusok béremelését, a tanárok, oktatók óraszámának, munkaterheinek csökkentését, a pályakezdő pedagógusok támogatását, a hatéves gyermekek kötelező beiskolázásáról szóló szabályozás visszavonását, illetve a szakképzési törvény visszavonását.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke a demonstráción elmondott beszédében hangsúlyozta: amennyiben a kormány nem teljesíti a követeléseiket, januárban országos pedagógussztrájkot tartanak.

A szakszervezeti vezető elmondta: hónapokig küzdöttek, mert bíztak abban, hogy a kormánnyal folytatott tárgyalásaik eredményre vezetnek. Ám, a sikertelenség ellenére sem adhatják fel, mert a gyermekek, vagyis a nemzet jövője a tét - fűzte hozzá.

Közlése szerint, éppen a megalázóan alacsony pedagógusbérek miatt hagyják el sokan a pályát, és ez az oka az egyre inkább feszítő pedagógushiánynak is. A tanárokmunkaterheinek jellemzésére elmondta, ma egy pedagógus 40 óra helyett átlagosan
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 17:41
Pedagógusdemonstráció lesz november 30-án Budapesten
megoldására. A pedagógusok elhagyják a pályát, mert magukra hagyta őket az oktatáspolitika. Társadalmi problémák megoldását várják tőlük, miközben sem anyagilag, sem erkölcsileg nem becsüli meg a kormány az oktatásban dolgozókat - vélekedett.

A szakszervezet követeli a pedagógusok béremelését, a tanárok, oktatók óraszámának, munkaterhének csökkentését, a pályakezdő pedagógusok támogatását, a köznevelési intézmények állapotának javítását, a 6 éves gyermekek kötelező beiskolázásáról szóló szabályozás visszavonását - sorolta az elnök.

Hozzátette: arra kérik az államfőt, hogy ne írja alá az új szakképzési törvényt, amelynek következtében a szakképzésben dolgozók elveszítik közalkalmazotti státuszukat.

Közölte, hogy a demonstrációt támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 19:11
Krónika 19. rész (Országgyűlés működése, házszabály)
ellenzéki képviselők által feltett kérdésekre.

Szatmáry Kristóf (Fidesz) szerint egy normához a parlamenti képviselőknek is tartaniuk kell magukat. "Mindannyiunk közös felelőssége", hogy a szankciók ne szaporodjanak el - mondta.

Budapesten továbbra is a legerősebb párt a Fidesz, a legtöbb polgármester fideszes vagy fideszes támogatással választották meg - reagált azokra az ellenzéki hangokra, amelyek a fővárosi politikai változásokról szólnak.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a javaslat visszavonását és érdemi vita indítását szorgalmazta. Szerinte a kormányoldal zülleszti a parlamenti közbeszéd színvonalát. Bolsevik típusú házmestertörvénynek nevezte az előterjesztést.

Oláh Lajos (DK) kijelentette: gátlástalan, "sunyi" módon éjszaka akarták a törvényjavaslat vitáját lefolytatni. Bírálta a kormányoldalt, mert szerinte semmilyen vitának nem híve. Azt mondta: a törvény benyújtói között van valaki, akinek nem lenne itt a helye.

Keresztes László Lóránt (LMP) a képviselők közös felelősségének
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 14:31
Kínai kereskedelmi minisztérium: Peking továbbra is részmegállapodásra törekszik Washingtonnal
A kínai kereskedelmi minisztérium egy nappal azt követően közölte állásfoglalását, hogy a Reuters brit hírügynökség a Fehér Házhoz közel álló forrásokra hivatkozva nyilvánosságra hozta: a részmegállapodás aláírása a jövő évre csúszhat át, mivel Peking a kínai árukat sújtó amerikai pótvámok nagy mértékű visszavonását várja, Washington pedig szintén egyre komolyabb követelésekkel állt elő.

A Bloomberg amerikai hírügynökség jelentése szerint Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes, aki kínai részről a kezdetektől vezeti a kétoldali kereskedelmi tárgyalásokat, egy szerda esti beszédében arról számolt be, hogy óvatos derűlátással tekint a részmegállapodás elé. A Bloomberg értesülése szerint Liu "nem teljesen érti" az amerikai követeléseket, de ennek ellenére hisz abban, hogy a megállapodás első szakasza tető alá hozható.

Az Egyesült Államok és Kína azonban a kereskedelmi konfliktuson túl a hongkongi tüntetések körül is diplomáciai szóváltásba keveredett, az amerikai képviselőház ugyanis helyi idő
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 11:51
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 31 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 69 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 31 ponttal eshet a nyitásban.

A Reuters hírügynökség a Fehér Házhoz közeli forrásokra és szakértőkre hivatkozva arról számolt be, decemberről a jövő évre csúszhat át az amerikai-kínai kereskedelmi részmegállapodás aláírása. Peking a megemelt vámtarifák minél szélesebb körű és mértékű visszavonását sürgeti, ámde Donald Trump amerikai elnök megítélése szerint Kína nem tett eleget az ehhez szükséges feltételeknek, azaz továbbra sem teljesítette a szellemi tulajdonjogok védelmét és a technológiatranszfer kikényszerítésének megszüntetését célzó amerikai követeléseket.

Rontja a hangulatot az is, hogy a szenátus után szerdán a képviselőház is jóváhagyta a hongkongi tiltakozókat támogató törvényt, amely előírja az amerikai kormányzatnak Hongkong helyzetének rendszeres, évenkénti felülvizsgálatát mind pénzügyi, mind emberi jogi szempontból, és megbízza az
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 08:31
Donald Trump az alkotmánybírósághoz fordult, hogy az adóbevallását ne adhassák ki ügyészeknek
melletti idézést küldhet a Donald Trump könyvelését intéző Mazars nevű cégnek, hogy adja ki az elnök vállalati és személyes adóbevallásait nyolc évre visszamenőleg.

Az ügyészek a dokumentumokat felhasználhatják egy vádhatósági vizsgálathoz, figyelmen kívül hagyva Trump hivatkozását az elnöki mentességre. Bár Cyrus Vance, az üggyel foglalkozó demokrata párti ügyész beleegyezett, hogy a könyvelő cégnek ne küldjenek büntetés terhe melletti idézést, de Trump ügyvédjei a kerületi bíróság döntésének visszavonását és egyben általában a kért dokumentumok további megőrzésének szavatolását várják el. Közleményében Sekulow ügyvéd leszögezte: a kerületi fellebbviteli bíróság döntése téves és meg kell változtatni. Álláspontja szerint ugyanis a büntetés terhe melletti idézés ebben az esetben alkotmánysértő, és ezért nem hajtható végre.

Donald Trump évek óta bírálatokkal - és most már perrel is - néz szembe, mert szakítva az amerikai elnökök szokásos gyakorlatával, nem tette közzé adóbevallásait. Elemzők
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 07:04
Krónika 7. rész (öntözés)
Magosszal és az agrárkamarával egyeztettek, mert szerinte az két fideszes szervezet.

Szóvá tette, hogy a részletszabályokat nem ismerni, azokat később, kormányhatározatban határozzák meg.

Az öntözésfejlesztési tervvel kapcsolatban szerinte az egyik legnagyobb probléma, hogy kevés a szakember, nem lesz, aki elkészítse ezeket a dokumentumokat. Azt firtatta, hogy a tervek rendszeres felülvizsgálatát milyen időközönként kell elvégezni. Azt is tudakolta, hogy az öntözési közösségek elismerését és visszavonását miért nem a szakigazgatási szerv végzi a miniszter helyett. Sürgette, a kormány mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban több forrást legyen öntözésre.LMP: előbb a talaj vízmegtartó képességét kellene javítaniSchmuck Erzsébet (LMP) azt mondta, a törvény kész tényként kezeli az öntözéses gazdálkodás elkerülhetetlenségét, más alternatívát nem is vizsgált. Kellett volna hatásvizsgálat - mondta, hozzátéve: az öntözéses gazdálkodás
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 14:49
Ukrán válság - Kijev: megkezdődött a csapatszétválasztás Zoloténál
Vadim Prisztajko a Donyeck megye déli részén lévő Mariupolban, újságíróknak nyilatkozva közölte, hogy a normandiai négyek, azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország csúcstalálkozójáig szétválasztják a csapatokat azokon a pontokon, amelyekről a minszki összekötő csoportban megállapodtak. Kedden elkezdődött a csapatszétválasztás Zoloténál, és ha az ehhez szükséges tűzszünetet a felek betartják, akkor megkezdődik a Donyeck megyei Petrivszkénél is.

A csapatszétválasztás tényét az EBESZ ukrajnai megfigyelői küldöttsége fogja megerősíteni - mondta.

A csapatszétválasztás lényege, hogy a felek egy kilométerre eltávolítják egymástól csapataikat és fegyverzetüket, majd a kiürített területen megkezdik erődítményeik elbontását,utána pedig az aknamentesítést.

Még 2016 szeptemberében született a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötőcsoportban megállapodás arról, hogy kísérleti jelleggel három településnél, Luhanszk megyében Sztanicja Luhanszkánál és
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 13:44
Képek, videók
Kötelező m.helyi javaslat
furaila
2019. május 04. szombat, 19:07
Orvosi javaslatra
sanci81
2017. augusztus 23. szerda, 13:29
Munkahelyi javaslat kelle
furaila
2016. február 09. kedd, 21:40
Javaslatok Karácsonyra
pacsakute
2014. december 20. szombat, 18:04
Fidesz javaslat.png
agica2004
2014. július 02. szerda, 15:34
Javaslatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:55
Koroljov kezdeti javaslat
vargaspace
2012. november 12. hétfő, 20:27
Orbán- javaslata.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:32
Szintén egy javaslat A he
gaaben
2007. április 15. vasárnap, 00:05
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.