Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:51 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A 4iG 900 milliós megbízáshoz jutott a MÁV egyik projektjében
A 4iG Nyrt. nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződést a DXC Technology Magyarország Kft.-vel, a projektfővállalkozójával a MÁV INKA2 projektjének keretében gördülő állomány-, és humán erőforrás tervezési és vezénylési rendszer, továbbá adattárház és riporting rendszer megvalósítására.

Az IT-vállalat közleménye szerint a projekt célja a MÁV hatékonyabb működésének biztosítása, informatikai alkalmazásainak konszolidációja. A szerződés értéke 900 millió forint plusz áfa.

A projekt európai uniós forrásból valósul meg.

A 4iG Nyrt. papírjait a BÉT standard kategóriájában jegyzik, az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 195 forint, a legmagasabb 2280 forint volt, a legutóbbi kereskedési napon 1990 forinton zártak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 17:42
Címkék: Technology Magyarország Kft, projekt célja, szerződés értéke, projekt európai, évben legalacsonyabb, legmagasabb 2280,
Kommentek
Alapjogokért Központ: a nemzetállamok állnak az új legfontosabb politikai törésvonal középpontjában
Az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója kifejtette, a második világháború után az európai országokban egyértelműen a bal- és jobboldali politikai erők között bontakozott ki komoly konfliktus a mögöttük álló csoportok társadalmi és gazdasági ellentéteire épülve.

Az ebben beálló fordulatot az okozza, hogy az utóbbi évtizedekben a globalizációs folyamat eredményeként létrejött egy olyan erős pénzügyi, gazdasági hatalommal rendelkező globális elit, amelynek forrásai sokszor a nemzetállamokét is meghaladja.

Fricz Tamás hangsúlyozta, a globális elit említése nem valamiféle összeesküvés elméletet takar, annak létezése ugyanis tudományosan is leírható, a hozzá kapcsolódó és azt kiszolgáló kozmopolita módon élő társadalomhoz hasonlóan.

Kiemelte, a globalista elit erős befolyást fejt ki a különböző nemzeti elitcsoportokra, és attól függetlenül teremt kapcsolatot a különböző kormányokkal, hogy azok a hagyományos bal-jobboldali politikai skála melyik oldalán foglalnak helyet.A
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 15:21
Gulyás: a kormány mindkét közreműködőre számít a Sorsok Háza projektben
A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azután nyilatkozta, hogy előző nap a sajtóban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint Schmidt Mária, a közalapítvány főigazgatója már nincs benne a Sorsok Háza projektjében.

Gulyás Gergely kifejtette: a kormány egy évvel ezelőtti határozata továbbra is hatályban van. Ennek értelmében Kormány a közalapítvány és az EMIH közreműködésével szeretné megvalósítani a Sorsok Háza múzeumot - emlékeztetett. Hangsúlyozta: ez akkor történhet meg, ha Magyarországot nem érik méltatlan és méltánytalan támadások azért, mert méltóképpen kíván megemlékezni a holokausztról és a holokauszt gyermekáldozatairól, és "ha ebben nemzetközi és nemzeti egyetértés is létrehozható, ahogyan a miniszterelnök is hangsúlyozta korábban: béke teremthető".

A kormány célja változatlan, hogy a történelmi eseményeket hűen bemutató, ugyanakkor a holokauszttal a magyar nemzetet ért veszteséget és fájdalmat átélhetően ábrázoló kiállítás jöhessen létre - közölte a Miniszterelnökség
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 17:42
Több mint kétmilliárd forintos fejlesztés a szekszárdi ipari parkban
Ladányi Roland tájékoztatása szerint a fejlesztés keretében, amelyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 2,14 milliárd forintos, százszázalékos támogatásával valósít meg a város önkormányzata, korszerűsítik az ipari park infrastruktúráját, csarnokokat újítanak fel és építenek.

Tájékoztatása szerint az 50 hektáros ipari parkban, ahol - 2017-es adatok szerint 26 vállalkozás 517 főt foglalkoztatott - jelenleg 6000 négyzetméternyi csarnokot használnak a park bérlői. A projekt során tíz, egykori honvédségi raktárépület helyén négy új, termelő funkciót ellátó csarnokot építenek, összesen 4400 négyzetméter alapterületen. A megmaradó, mintegy 4000 négyzetméternyi ingatlanokon teljes körű gépészeti és energetikai felújítást végeznek.

A tervek szerint 2020-ra befejeződő fejlesztés részeként közvilágítást, járdákat, vagyonvédelmi rendszert építenek ki a közel két kilométer hosszú belső úthálózat mellett, és két új trafóállomás létesül majd. Emellett a park területén húzódó
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 15:52
Idén is megrendezik a startup vállalkozások Be Smart versenyét
A BVK közleménye szerint az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani. A második fordulót február 5-re tervezik. A versenyre idén is olyan vállalkozásokat várnak, amelyek már túljutottak a kezdeti fázison, piacra léptek vagy fejlesztésükből prototípussal rendelkeznek.

A továbbjutók részt vehetnek a világ egyik legdinamikusabban növekvő technológiai fórumán, a dublini Futurescope-on, vagy eljuthatnak a Rheinland Pitch on Danube düsseldorfi versenyére, ha bekerülnek a német startupverseny magyarországi elődöntőjébe. A smart city fejlesztésekkel foglalkozók a lisszaboni Smart Cities Summit kiállításon mutatkozhatnak be, a többi rendezvényre témamegkötés nélkül lehet jelentkezni.

A BVK vezette Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Program EYES projektjében szlovák és magyar startupok részére is szerveznek versenyt. Ennek nyertese az áprilisi Budapest startup fórumon kiállítási lehetőséget kap, valamint részt vehet a nemzetközi think.BDPST Start-up Expo rendezvényén.

A 9.
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 12:06
Magyar gimis lány nyerte a kutatók világversenyét
elismerését.

Király Szilvia nem éppen átlagos, jövőre érettségiző tinilány. Szilvia az Intel ISEF/Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny I. díját nyerte 77 ország csaknem 1700 pályázója közül, írja a HelloKarrier.

A megmérettetés első lépcsőjében a versenyzők angol nyelvű kutatási anyagai közül válogatott a nemzetközi zsűri - ezt követően pedig, kiállítással egybekötött döntőn és tudós-interjúkon bizonyíthattak a fiatalok. A kutatóorvosnak készülő lány győztes projektjében arra kereste a választ, hogy a különböző, daganatos betegségekben szenvedő páciensek számára, személyre szabottan milyen gyógyszeres kezelés lenne az optimális megoldás. “Lényegében egy olyan érszerű struktúra megalkotása volt a célom, amin a gyógyszerek kardiovaszkuláris mellékhatásait lehetne személyre szabottan vizsgálni."

Szilvia mindezt őssejtekből tenyészett szövetek segítségével tanulmányozta. Ráadásul nem az első verseny volt, amelyen igen komoly sikert aratott: polcán
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 07:55
Fejlesztik a Törteli úti városrészt Szolnokon
Tompa Zsuzsanna közölte: a projekt célja többek között a Törteli úton élők életkörülményeinek javítása.

A megyei jogú város önkormányzatának ebben a projektjében a tervek szerint nyolc lakás komplex felújítása és bővítése valósul meg. Az egyszintes, lakatlan, rossz állapotú lakóépületeket azonban lebontják.

A felújítás energiahatékonysági fejlesztéseket - például nyílászárócserét, hőszigetelést -, a tartószerkezeti elemek és a tető felújítását, belső felújítási és átalakítási munkákat, komfortosítást, fürdőszoba kialakítását, kártyás üzemű mérőórák telepítését foglalja magában. Tartalmazza a telken belüli hiányzó közművek kiépítését is.

A lakóépülethez külön tárolóhelyiséget építenek. Emellett udvar- és tereprendezés történik és kerítést is építenek. A közösségi ház melletti telken parkosított közösségi teret és játszóteret alakítanak ki.

A programban közösségfejlesztő tevékenységekkel, felzárkóztató képzésekkel, szociális munkával és egyéb bűnmegelőzési, egészség-megőrzési és
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 07:05
Napi egy adag zöldsaláta fiatalon tarthatja az agyat
mivel egyre nő a demenciával küzdő idősek száma, rendkívül fontos a hatékony stratégiák kidolgozása az időskori elbutulás megelőzésére.

A tanulmányban szereplő eredmények arra utalnak, hogy a naponta zöld leveles salátát is fogyasztó idősek agyműködése lassabban hanyatlik, mint azoké, akik ritkán vagy soha nem esznek ilyesmit.

A Chicago környékén élő nyugdíjas közösségekből önkéntesen jelentkezők résztvevők állapotát 1997 óta kísérték figyelemmel a Rush emlékezetet és öregedést vizsgáló projektjében.

A táplálkozással kapcsolatos kérdőívet 2004 és 2013 között töltették ki 1068 jelentkezővel. Közülük legalább 960 főnél végeztek legalább két kognitív tesztet gondolkodási képességeik változásának elemzéséhez.

A tanulmányhoz a 960 résztvevő adatait elemezték, akik a kutatás kezdetekor átlagosan 81 évesek voltak és nem szenvedtek demenciában.

Évente vizsgálták emlékezőtehetségüket és gondolkodásukat, átlagosan 4,7 évig kísérték figyelemmel őket. Közben a táplálkozásukkal kapcsolatos
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 15:02
Képek, videók
megbízás.jpg
bbbarbara
2017. december 08. péntek, 21:17
megbizás
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:07
Halálos Megbízás.hu.c.jpg
finike
2007. október 09. kedd, 21:25
Megbízási szerződés
papzoltaningatlan
2006. október 27. péntek, 11:55
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.