Belépés
2019. április 24. szerda | 17. hét | 114. nap | 00:37 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A 4iG 900 milliós megbízáshoz jutott a MÁV egyik projektjében
A 4iG Nyrt. nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződést a DXC Technology Magyarország Kft.-vel, a projektfővállalkozójával a MÁV INKA2 projektjének keretében gördülő állomány-, és humán erőforrás tervezési és vezénylési rendszer, továbbá adattárház és riporting rendszer megvalósítására.

Az IT-vállalat közleménye szerint a projekt célja a MÁV hatékonyabb működésének biztosítása, informatikai alkalmazásainak konszolidációja. A szerződés értéke 900 millió forint plusz áfa.

A projekt európai uniós forrásból valósul meg.

A 4iG Nyrt. papírjait a BÉT standard kategóriájában jegyzik, az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 195 forint, a legmagasabb 2280 forint volt, a legutóbbi kereskedési napon 1990 forinton zártak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 17:42
Címkék: Technology Magyarország Kft, projekt célja, szerződés értéke, projekt európai, évben legalacsonyabb, legmagasabb 2280,
Kommentek
Idén is megrendezik a startup vállalkozások Be Smart versenyét
A BVK közleménye szerint az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani. A második fordulót február 5-re tervezik. A versenyre idén is olyan vállalkozásokat várnak, amelyek már túljutottak a kezdeti fázison, piacra léptek vagy fejlesztésükből prototípussal rendelkeznek.

A továbbjutók részt vehetnek a világ egyik legdinamikusabban növekvő technológiai fórumán, a dublini Futurescope-on, vagy eljuthatnak a Rheinland Pitch on Danube düsseldorfi versenyére, ha bekerülnek a német startupverseny magyarországi elődöntőjébe. A smart city fejlesztésekkel foglalkozók a lisszaboni Smart Cities Summit kiállításon mutatkozhatnak be, a többi rendezvényre témamegkötés nélkül lehet jelentkezni.

A BVK vezette Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Program EYES projektjében szlovák és magyar startupok részére is szerveznek versenyt. Ennek nyertese az áprilisi Budapest startup fórumon kiállítási lehetőséget kap, valamint részt vehet a nemzetközi think.BDPST Start-up Expo rendezvényén.

A 9.
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 12:06
Magyar gimis lány nyerte a kutatók világversenyét
elismerését.

Király Szilvia nem éppen átlagos, jövőre érettségiző tinilány. Szilvia az Intel ISEF/Nemzetközi Tudományos és Innovációs Verseny I. díját nyerte 77 ország csaknem 1700 pályázója közül, írja a HelloKarrier.

A megmérettetés első lépcsőjében a versenyzők angol nyelvű kutatási anyagai közül válogatott a nemzetközi zsűri - ezt követően pedig, kiállítással egybekötött döntőn és tudós-interjúkon bizonyíthattak a fiatalok. A kutatóorvosnak készülő lány győztes projektjében arra kereste a választ, hogy a különböző, daganatos betegségekben szenvedő páciensek számára, személyre szabottan milyen gyógyszeres kezelés lenne az optimális megoldás. “Lényegében egy olyan érszerű struktúra megalkotása volt a célom, amin a gyógyszerek kardiovaszkuláris mellékhatásait lehetne személyre szabottan vizsgálni."

Szilvia mindezt őssejtekből tenyészett szövetek segítségével tanulmányozta. Ráadásul nem az első verseny volt, amelyen igen komoly sikert aratott: polcán
tinka1951, 2018. február 13. kedd, 07:55
Fejlesztik a Törteli úti városrészt Szolnokon
Tompa Zsuzsanna közölte: a projekt célja többek között a Törteli úton élők életkörülményeinek javítása.

A megyei jogú város önkormányzatának ebben a projektjében a tervek szerint nyolc lakás komplex felújítása és bővítése valósul meg. Az egyszintes, lakatlan, rossz állapotú lakóépületeket azonban lebontják.

A felújítás energiahatékonysági fejlesztéseket - például nyílászárócserét, hőszigetelést -, a tartószerkezeti elemek és a tető felújítását, belső felújítási és átalakítási munkákat, komfortosítást, fürdőszoba kialakítását, kártyás üzemű mérőórák telepítését foglalja magában. Tartalmazza a telken belüli hiányzó közművek kiépítését is.

A lakóépülethez külön tárolóhelyiséget építenek. Emellett udvar- és tereprendezés történik és kerítést is építenek. A közösségi ház melletti telken parkosított közösségi teret és játszóteret alakítanak ki.

A programban közösségfejlesztő tevékenységekkel, felzárkóztató képzésekkel, szociális munkával és egyéb bűnmegelőzési, egészség-megőrzési és
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 07:05
Napi egy adag zöldsaláta fiatalon tarthatja az agyat
mivel egyre nő a demenciával küzdő idősek száma, rendkívül fontos a hatékony stratégiák kidolgozása az időskori elbutulás megelőzésére.

A tanulmányban szereplő eredmények arra utalnak, hogy a naponta zöld leveles salátát is fogyasztó idősek agyműködése lassabban hanyatlik, mint azoké, akik ritkán vagy soha nem esznek ilyesmit.

A Chicago környékén élő nyugdíjas közösségekből önkéntesen jelentkezők résztvevők állapotát 1997 óta kísérték figyelemmel a Rush emlékezetet és öregedést vizsgáló projektjében.

A táplálkozással kapcsolatos kérdőívet 2004 és 2013 között töltették ki 1068 jelentkezővel. Közülük legalább 960 főnél végeztek legalább két kognitív tesztet gondolkodási képességeik változásának elemzéséhez.

A tanulmányhoz a 960 résztvevő adatait elemezték, akik a kutatás kezdetekor átlagosan 81 évesek voltak és nem szenvedtek demenciában.

Évente vizsgálták emlékezőtehetségüket és gondolkodásukat, átlagosan 4,7 évig kísérték figyelemmel őket. Közben a táplálkozásukkal kapcsolatos
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 15:02
Helyettes államtitkár: átfogó fejlesztési program indul az iskolaelhagyás csökkentésére
Maruzsa Zoltán a program nyitórendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a projekt keretében a lemorzsolódásnak leginkább kitett 150 óvoda és 300 iskola intézményfejlesztését végzik el.

Hozzátette: az iskolaelhagyás csökkentése stratégiai célja a kormánynak, és reményeik szerint egy ilyen volumenű szakmai beavatkozás csökkenti majda problémát.

Gloviczki Zoltán, az OH elnöke ismertette, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) projektjében az OH körülbelül 1300 munkatársa vesz részt: a helyzetfelmérést elvégző szakemberektől az intézményben segítő mentorokon, a szakmai továbbképzések résztvevőin keresztül az eszközbeszerzésben segítő munkatársakig.

Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese arról beszélt: az európai uniós tapasztalat és ajánlások azt mutatják, hogy azok az oktatási intézmények, amelyekben a legnagyobb a lemorzsolódás, egyedül nem képesek előrelépni a probléma megoldásában. Ezért fontos, hogy ezeket az intézményeket pontosan
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 10:11
Budapesten ülésezik az OISTAT
előadások lesznek hallhatók például a felújított barokk színpadgépészet használatáról mai produkciókban, az Operaház Eiffel próbacentrumának és műhelyházának terveiről, különleges vetítési felületekről vagy színház-építészeti hallgatói pályázatról. A konferencia résztvevői első kézből kaphatnak tájékoztatást a PQ (Praque Quadriennale) 2019 szcenikai-tervezői kiállítás szervezéséről, megújításáról is.

A szakmai közönség számára ingyenes konferenciát a Nagy Fruzsina jelmeztervező-tanár oktatási projektjében az MKE és a MOME diákjai által készített, Deadly Colours című előadás jelmezei kísérik, melyek a rendezvény alatt az aulában lesznek láthatók.

A konferencia és a tanácskozás résztvevőit gazdag magyarországi program várja. Többek között a Fővárosi Nagycirkusz vendégei lesznek a Rómeó és Júlia című előadásra, megnéznek egy kortárs táncdarabot a Trafóban, bejárják a felújítás miatt már bezárt Magyar Állami Operaházat, illetve ellátogatnak a gödöllői Királyi Kastélyba és annak barokk színházába. A
velemenyezd, 2017. október 04. szerda, 13:11
Adó- és kiadáscsökkentés a jövő évi francia költségvetésben
hogy 2018. december 31-ig a háztartások és a vállalatok ténylegesen 10 milliárd euróval kevesebb adót fognak fizetni.A francia kormány a Brüsszelnek tett ígéretének megfelelően jövőre is a GDP-arányos 3 százalékos határ alatt tartja a költségvetési hiányt, amelyet idénre 2,9, jövőre pedig 2,6 százalékra tervez.

"Muszáj volt visszatérnünk a párbeszéd útjára az Európai Bizottsággal, és a példamutató politikánk erősíti a köztársasági elnököt az Európa újraalapítását célzó ambiciózus projektjében" - mondta Christophe Castaner kormányszóvivő Emmanuel Macronnak a Sorbonne egyetemen kedden bemutatott uniós reformterveire utalva. Azt is elmondta, hogy jövőre 16 milliárd euróval csökkennek az állami kiadások, amire még nem volt példa.

A lakásépítésre 1,7 milliárd euróval kevesebbet szán a kormány, az államilag támogatott munkahelyektől 1,5 milliárd eurót von el, s a jelenlegi 330 ezerről 200 ezerre csökkenti a számukat, de a szociális és közlekedési támogatások is csökkennek, a közszférában
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 07:09
Képek, videók
megbízás.jpg
bbbarbara
2017. december 08. péntek, 21:17
megbizás
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:07
Halálos Megbízás.hu.c.jpg
finike
2007. október 09. kedd, 21:25
Megbízási szerződés
papzoltaningatlan
2006. október 27. péntek, 11:55
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.