Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 06:59 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kovács Zoltán: a magyarok kötött mandátumot adtak a migráció megállítására, a szuverenitás és a kereszténység v
Kovács Zoltán azt mondta: az európai parlamenti (EP-) választáson a magyarok kötött mandátumot adtak a kormánynak három alapvető kérdésben, az illegális migráció megállításában, továbbá a nemzeti szuverenitás és a keresztény kultúra védelmében.

Ennek a felhatalmazásnak megfelelően a magyar javaslat szerint a stratégiai dokumentum szövegének tartalmaznia kell, hogy a migráció kezelésében az EU-nak biztosítania kell a nemzeti hatáskörök megőrzését - közölte az államtitkár, hangsúlyozva: a magyar javaslat célja a migráció megállítása, aminek érdekében az uniónak az EU-val szomszédos országok vezetésével is együtt kell működnie.

Az európai államok együttműködésének elvével kapcsolatban azt mondta: erős EU-t erős tagállamokon keresztül lehet építeni, ezért az európai nemzetek szuverenitását tiszteletben kell tartania az uniós intézményrendszernek. Különösen igaz ez a gazdaságpolitika területén, a tagállamok gazdaságpolitikai mozgásterét meg kell tartani - tette hozzá.

Emellett a magyar emberek az EP-választáson a keresztény kultúra védelmével kapcsolatban is határozott mandátumot adtak a kormánynak. "A kereszténység az európai kultúra alapjait jelenti, ennek megfelelően az EU stratégiai dokumentumában gondoskodni kell arról, hogy az európai kultúra alapértéke és a kereszténység védelme szerepeljen" benne - közölte Kovács Zoltán, kiemelve, hogy különös figyelmet kell fordítani az üldözött keresztényekre.

Orbán Viktor miniszterelnök ezeknek az alapelveknek a mentén fogja képviselni a magyarok érdekét az Európai Tanácsban - mondta.

Az államtitkárnak a kérdések között felvetették, hogy a Budapest-Belgrád közötti vasútvonal modernizációjával kapcsolatban Mészáros Lőrinc cége 300 milliárd forintos bevételre számíthat. Erre Kovács Zoltán úgy reagált: az európai szabályoknak megfelelő közbeszerzési eljárás végén hirdettek eredményt, azok a magyar vállalkozások pedig, amelyek lehetőséghez jutottak, nem bevételt kaptak, hanem egy munkát nyertek el, amelyet megfelelő minőségben el kell végezniük.

Az ápolási díj emeléséről szóló LMP-s indítvány leszavazását firtató kérdésre azt válaszolta: amikor az Országgyűlés tavaly döntött a díj emeléséről, akkor az ellenzék balhét csinált a parlamentben, és nem szavazta meg az előterjesztést.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:08
Címkék: Kovács Zoltán, Orbán Viktor, Európai Tanácsban, Mészáros Lőrinc, Erre Kovács Zoltán, magyarok kötött,
Kommentek
EU-tisztújítás - Kovács Zoltán: Bár mindent megpróbáltak, a magyar ellenzék szégyenletes és ellenséges beavatko
"Bár minden megpróbáltak, a magyar ellenzék szégyenletes és ellenséges beavatkozása szánalmasan megbukott. Várhelyi Olivér a feladatra alkalmas emberként diadalmaskodott. Vezetése alatt a bővítési portfólió megszilárdítja a blokk erejét" - írta Kovács Zoltán.

Az államtitkár bízik abban, hogy az új, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság megállítja az illegális bevándorlást, és elsődleges feladatának fogja tekinteni a keresztény kultúra és magának Európának a megvédését.

Várhelyi Olivér hétfőn megkapta az Európai Parlament (EP) külügyi bizottsága jóváhagyását jelölésére, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait. Az EP házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete csütörtökön áttekinti az értékeléseket, ajánlásokat, majd várhatóan hivatalosan is lezárja a meghallgatásokat. A teljes biztosi testületről még az Európai Parlament plenáris ülésének is szavaznia kell. Ha minden a tervek szerint halad, akkor erre november 27-én kerül sor.
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 09:31
A pénzügyi biztonság lesz az idei tanévben a Pénz7 kiemelt témája
legmélyebben megélt szabadság, a vállalkozók ugyanis vállalják az önállóságot és az azzal járó felelősséget. A vállalkozói témahét azt mutatja meg, ez az út járható - fűzte hozzá.

Merényi Zsuzsa, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója arról beszélt, hogy a programban a legfontosabb partnereik a pedagógusok, akiknek a munkáját kidolgozott felkészülési anyagokkal, óratervekkel segítik. Megjegyezte: hisznek abban és tesznek is azért, hogy pénzügyileg tudatosabb fiatalok kerüljenek ki az iskolákból.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára azt mondta, céljuk, hogy idén negyedmillió diák vehessen részt a pénzügyi kultúra hetének speciális képzésén, és bízik abban, hogy ez egyfajta kulcsa Magyarország gazdasági fejlődésének. Kiemelte: a programsorozat alapításától kezdve egyik legfőbb önkéntesük Varga Mihály pénzügyminiszter és Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnöke.

A Pénz7 témahétre a www.penz7.hu oldalon lehet regisztrálni, itt jelentkezhetnek az iskolák és az önkéntesek is, egészen a
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:42
Hivatali honlapján válaszol Kovács Zoltán a The Washington Post Magyarországot bíráló cikkére
Kovács Zoltán felidézi, hogy a berlini fal leomlásának 30. évfordulójára született WP-cikk szerzője érzelgős hangon fanyalgott azon, hogy a fal leomlása feletti öröm naivitás volt, mivel "az 1930-as évek politikája még mindig dívik Kelet-Európában". A szerző antiszemitizmussal, irredentizmussal, Horthy Miklós kormányzó rehabilitációjával, autoriter politikai rendszer "lopakodó" kialakításával, illiberalizmussal vádolta Magyarországot.

Visszautasított válaszcikkében az államtitkár azt írja, hogy Magyarországot gyakran tisztességtelen bírálatok érik, holott az ország felülkerekedett a rendszerváltozás nehézségein, a 2008-as globális pénzügyi válságon, és visszaszorította a munkanélküliséget.

"Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországot a jólét felé emeli olyan gazdaságot teremtve, amelyben aki akar, dolgozhat tisztességes bérért" - hangsúlyozza Kovács Zoltán. Az eredmények ismertetésében arra is kitér, hogy emelkedett a házasságkötések száma, csökkent a válásoké és az abortuszoké, ami szerinte
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 15:11
Elismeréseket adott át Karácsony Gergely a főváros napja alkalmából
Karácsony Gergely az ünnepségen azt mondta, emlékezni és emlékeztetni kell mindenkit arra, hogy Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem uralkodói hatalom hozott létre, hanem éppen annak ellenére jött létre és szerezte meg fővárosi jogát. Mi 146 év múltán is csak ahhoz ragaszkodunk, amit megalkuvásból biztosított a törvény a városnak - fogalmazott.

Azt hangsúlyozta: amit 146 évvel ezelőtt küzdöttek ki magunknak a városlakók, azt most is képesek megvédeni, "mert senki, de senki nem leckéztetheti meg, végképp nem büntetheti meg" a budapestieket azért, mert felelősen kifejezték demokratikus akaratukat.

Felidézte, Budapest néhai díszpolgára, Garas Dezső a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész azt mondta, olyan városban szeretne élni, ahol mindenhova az van kiírva: fűre lépni szabad!

Ebben benne van Budapest jövője szempontjából a két legfontosabb dolog; az, hogy ez a város legyen zöld és szabad - jelentette ki.

Szerinte
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 14:22
Erdogan Budapesten - Kovács Zoltán: ha nem védjük Európa határait, Európa létezésének alapjait veszélyeztetjük
Kovács Zoltán Orbán Viktor magyar kormányfő és Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti tárgyalását értékelve leszögezte: Törökország nélkül nem lehet megállítani a migrációt.

Kifejtette: Törökország türelmének és erőfeszítéseinek is vannak határai.

Ha Törökország és más országok nem arra törekszenek, hogy az embereket saját lakóhelyére vigyék vissza, ha Európa felé nyitják ki a kapukat, az beláthatatlan következménnyel járna. Magyarország megerősítette a határvédelmet, kerítés épült, megerősítette a "jogi határzárat" is, de senki nem szeretné újra átélni azt, ami 2015-ben volt - tette hozzá.

Az üzenet, hogy Magyarország képes megvédeni határait, azt is üzeni, hogy elkötelezettek vagyunk a schengeni szerződés mellett - szögezte le a kormányszóvivő, megjegyezve: hosszú éveken át "gürcöltünk", hogy bekerüljünk a schengeni rendszerbe, ha viszont Törökország Európa felé nyitja meg kapuit, többek között a szabad utazás lehetősége is veszélybe kerül.

A kormányszóvivő kiemelte: a magyar
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 21:42
Rendkívüli érdeklődés kísérte az olasz-magyar gazdasági fórumot Rómában
A két ország közötti gazdasági kapcsolatok további erősítését és új partnerkapcsolatok megteremtését szolgáló találkozót Francesco Maria Mari, a CCIU elnöke és Kovács Ádám római magyar nagykövet nyitotta meg.

Kovács Ádám az MTI-nek elmondta, hogy a több olasz várost is érintő gazdasági rendezvénysorozat a 2010 óta sikeresen véghezvitt magyar gazdaságpolitikát, valamint a magyarországi gazdasági és befektetési környezetet mutatja be. Elmondta, hogy a kétoldalú áruforgalom az utóbbi években dinamikusan fejlődik: idén szeptemberig meghaladta a 10 milliárd eurót. Az export tavalyhoz képest 5 százalékkal erősödött és elérte a 3,7 milliárd eurót, az import enyhe csökkenéssel a 3 milliárdot.Ha év végéig ez a tendencia folytatódik, a kétoldalú forgalom és a kereskedelmi többlet is növekedni fog - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy egyre több magyar vállalkozó érdeklődik az olaszországi befektetési lehetőségek iránt.

Francesco Maria Mari, a CCIU elnöke szerint Magyarországon naponta
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 20:22
Budapestre érkezett az Élet és halál között című tárlat
Hálózata (ENRS - European Network for Remembrance and Solidarity) közreműködésével - mondta el Rafal Rogulski, a Hálózat igazgatója a tárlat megnyitóján.

Emlékeztetett, hogy a Hálózat tagja Lengyelország, Magyarország, Németország, Románia és Szlovákia, míg Ausztria, Csehország és Grúzia megfigyelői státusszal rendelkezik.

Az igazgató elmondta azt is, hogy az ismeretterjesztésen túl a szervezet célja a nemzetközi párbeszédre való ösztönzés a 20. századi Európa legnehezebb kérdéseiről.

Kovács Tamás, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója kiemelte: az áldozatok nevei mellett emlékeznünk kell azokra is, akik szembeszálltak a gonosszal és segítették üldözött, zsidó származású embertársaikat.

Hozzátette: a tárlat a második világháború alatti zsidóüldözésről szól és azokról, akik zsidókat mentettek, tárgya az ember és minden, ami emberi.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hálózatot a közös emlékezetpolitika kialakítására hozták létre,
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 18:42
Zenetanárokat és előadókat díjazott az Artisjus
érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.

Könnyűzene kategóriában Előadói díjat nyert Gátos Iván zeneszerző, zongorista, billentyűs; Kézdy Luca jazz hegedűs; Lukács Péter (Peta) gitáros, zeneszerző, hangszerelő, hangmérnök; Serei Dániel jazz dobos és tanár, valamint Szalóki Ági énekes, dalszerző.

Az Előadói díjak komolyzene kategóriájában Bándoli Katalin zenei könyvtáros, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének vezetője; Borbély László zongoraművész; Kovács János karmester; a MÁV Szimfonikus Zenekar, valamint Meláth Andrea operaénekes érdemelte ki az elismerést.

A Zenetanári díjak könnyűzene kategóriájában Maróthy Zoltán gitárművész, gitár- és zeneelmélet tanár; Pozsár Eszter jazz-szaxofon előadóművész, a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskola zenetanára; Szerényi Béla népzenész, hangszerkészítő, művésztanár; Vincze Béla, a debreceni Rocksuli alapítója és vezetője, valamint Warnusz Zsuzsa zongora-művésztanár, kórus-, és művészeti vezető nyerte el az
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 19:29
Képek, videók
Kovács Zoltán.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 15:50
Kovács Zoltán
tv_tiva
2007. január 13. szombat, 14:42
megállitás.jpg
solanum
2006. augusztus 28. hétfő, 13:24
O.V.-kereszténysége.jp g
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:36
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
A kereszténységben, hissz
chillik
2015. december 07. hétfő, 06:36
Kereszténység
sacimama
2015. március 01. vasárnap, 01:27
A+MAGYAROK+VILÁGHIMNUS ZA.
menusgabor
2019. november 21. csütörtök, 19:41
magyarok érmei0627.jpg
maroka
2019. június 28. péntek, 10:06
rio-2016_magyarok.jpg
menusgabor
2019. március 30. szombat, 16:19
Vajdasági magyarok Hungar
menusgabor
2019. február 19. kedd, 21:20
magyarok nyerték érmek.jp
maroka
2018. október 13. szombat, 13:05
A Magyarok Istenének üz
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 17:01
Magyarok
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:42
Hajrá magyarok.png
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.