Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:18 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Metil-alkohol-tartalmú italtól kerültek életveszélybe tiszadobi férfiak
A tájékoztatás alapján a három férfi Tégláson, egy portékáját autóból árusító férfitól vette a mérgező italokat, amelyek eredeti, kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött hazai gyomorkeserűs üvegekbe voltak töltve. A palackokat házilag színre fújt kupakokkal zárták le, amelyekre a "Duty Free Shop" feliratú címkéket ragasztották - írták.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy kizárólag megbízható forrásból beszerzett alkoholtartalmú italokat vásároljon, és ne fogyasszon zárjegy nélküli üvegekből származó italt, különösen akkor, ha az előbbi leírás ráillik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 13:31
Címkék: Duty Free Shop, tájékoztatás alapján, három férfi, portékáját autóból, mérgező italokat, palackokat házilag,
Kommentek
Mogherini: valódi sajtószabadság nélkül nincs demokrácia
A főképviselő hangsúlyozta: a szabad, sokszínű és független média egyrészt komoly felelősséget visel annak biztosítására, hogy ellenőrzött és helytálló információk álljanak rendelkezésre, másrészt a pluralisztikus és nyílt társadalom alapját képezi.

Véleménye szerint egyre gyakoribb "a szabad média mozgásterének csökkentése", ezen belül a hitelességének szisztematikus aláásására irányuló törekvések. Arra emlékeztetett, hogy több újságíró is az életével fizetett vagy életveszélybe azért, mert másoknak kellemetlen igazságokat tárt fel.

Mint közölte, foglalkozni kell azzal, hogy a gyakori félretájékoztatást tekintve a média milyen kihívásokkal néz szembe a május végén esedékes európai parlamenti választások idején, és milyen szerepet tölthet be a demokrácia, a béke és a megbékélés támogatásában.

Mogherini kijelentette, az egészséges demokráciához nélkülözhetetlen a nyílt, szabad és tisztességes nyilvános vita, továbbá nem szabad hagyni a gyűlöletet és megosztást szító, illetve a demokráciába
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 14:43
Az EJEB meghallgatást tartott egy szíriai család elutasított humanitárius vízumkérelme ügyében
(LDH) és az Európai Menekültügyi Tanács (ECRE).

Belgiumot támogatva tizenegy állam, köztük Ausztria, Csehország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Szlovákia adta elő az álláspontját.

A szóban forgó NGO-k képviselői elutasították azt a megközelítést, hogy egy állam kizárólag a saját területén történtekért vonható felelősségre, szerintük igenis felelős Belgium azután, hogy a család az ország libanoni nagykövetségéhez fordult.

Hangsúlyozták: elfogadhatatlan, hogy életveszélyben lévő személyeknek embercsempészek segítségével, gyakran halállal végződő útvonalakon kell eljutniuk Európába, hogy menedékkérelmet nyújthassanak be.

A bíróság épülete előtt a meghallgatás alatt többen tüntettek a család, illetve a humanitárius vízumok bevezetése mellett.

Szakértők szerint ítélet nagyjából hat hónap múlva várható az ügyben.

Az EJEB-hez az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértésére hivatkozva lehet fordulni, ha a panaszos már minden hazai jogorvoslati lehetőséget
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:44
Illegális bevándorlás - Magyar állampolgárságú embercsempészt vettek őrizetbe a szlovén hatóságok
A közel-keleti bevándorlók Horvátország irányából lépték át illegálisan a határt. A migránsok nemzetközi védelmet kértek Szlovéniában, a magyar állampolgárságú embercsempészt pedig őrizetbe vette a rendőrség és eljárást indítanak ellen. A szlovén törvények szerint akár nyolc évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

2016 márciusában a migránsok nyugat-balkáni vonulási útvonalán található országok fokozatosan lezárták határaikat az illegális bevándorlók előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy az adott országban akarnak menedéket kérni. Ha mégis határsértést követ el valaki, a hatóságok visszakísérik az államhatárra, és visszaküldik abba az országba, ahonnan érkezett.

Kivételt képeznek az eljárás alól azok, akik közvetlen életveszélyben vannak, vagy egészségügyi ellátásra szorulnak, továbbá a felnőtt kísérő nélkül érkező, 14 éven aluliak.

A rendőrség adatai szerint a
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:48
Jogerősen két és fél év börtönre ítélték a felesége ellátását elmulasztó szolnoki férfit
A táblabíróság segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Döntésével a bíróság megváltoztatta és enyhítette az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét, amelyben a férfi védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt öt év büntetést kapott.

A gyerekével Szolnokon élő férfi és nő kapcsolata 2013-ra megromlott, gyakran veszekedtek. A feleség 2013. október 19-én délben fejfájásra panaszkodott, majd délutánra a kialakult hipertóniás krízis következtében olyan mély álomba merült, hogy férje nem tudta felébreszteni. A nő anyja ekkor már másodszor kereste telefonon a lányát, de a férj azt mondta neki, hogy az asszony alszik, később majd felkeresik.

A vádlott kora este - feleségét otthon magára hagyva - gyermekével elment az anyósához, rokonainak pedig azt mondta, hogy a nő tévézés miatt maradt otthon. Hazaérve látták, hogy a még mindig alvó asszony időközben hányt. A kislány kérte apját, hogy hívjon
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 11:31
Benkő: a hit megkönnyíti a katonák szolgálatát
nem pusztán a vallásukat gyakorlók támasza, hanem "felekezeteken túli lelki gondozás, a sajátos élethelyzethez alkalmazkodó egyedi pasztoráció".

"A tábori lelkész kísér, segít, meghallgat. Pótolhatatlan munkatárs abban, hogy a katonák mentális egészsége megmaradjon" - fogalmazott.

Felidézte: a magyar alakulatokban minden időkben ott voltak az egyes felekezetek és egyházak képviselői, gondoskodtak a vallásukat gyakorlók hitéletéről, és rendelkezésére álltak mindazoknak, akik folytonos életveszélyben hittel vagy kétkedéssel, de az örök élet képviselőitől vártak biztatást.

Lelkész és katona ma mis mindenekelőtt bajtársai egymásnak. Mindkettejük feladata többszörösen átalakult a 21. századra, de a katona ma is hazája védelmét választja hivatásának, a lelkész pedig támogatja őt e nem könnyű vállalásban - tette hozzá a köztársasági elnök.

Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa arról beszélt: a tábori lelkészek és a katonák feladatai, kötelességei kiegészítik egymást. A katonák
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:09
Illegális bevándorlás - Közel ötszörösére nőtt Szlovéniában az illegális határátlépők száma tavaly
Az illegális bevándorlók többsége Pakisztánból, Afganisztánból és Algériából érkezett. A legtöbb határsértőt áprilisban és májusban tartóztatták fel a rendőrök a kedvező időjárási viszonyok és a Bosznia-Hercegovinán keresztül megnyílt új migrációs útvonal eredményeképpen.

A belügyminisztérium továbbá jelezte, hogy a határsértéseket nem minden esetben különböző személyek követték el. Elképzelhető, hogy ugyanaz a személy többször is megpróbált bejutni az országba, miután elfogták és kiutasították onnan. Ilyen esetek főleg az olasz-szlovén határon fordultak elő nagyobb számban. Olyan külföldiekről volt szó, akik elhagyták az olasz menekülttáborokat és az általuk kiszemelt országba szerettek volna eljutni - közölte a tárca.

Szlovénia 2018-ban 102 menedékkérő számára biztosított nemzetközi védelmet. Az országban jelenleg 274, menekültstátusszal rendelkező külföldi állampolgár tartózkodik, akárcsak 640 olyan személy, aki nemzetközi védelmet kapott.

A legtöbb migránst Horvátországba toloncolták
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 19:11
A Honvédkórház visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó állításait
Az intézmény ezt arra reagálva írta pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese a nap folyamán sajtótájékoztatón elmondta: pártja feljelentést tett a Legfőbb Ügyészégen egy tavaly ősszel a Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében. A szocialista képviselő úgy fogalmazott: annyira kevés a szakorvos az intézményben, hogy életveszélyben lévő betegeket is kénytelenek kórházak között utaztatni. Szerinte ennek lett áldozata tavaly novemberben egy 62 éves nő.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) közlése szerint a kórházban a betegellátás feltételei adottak, jelenleg is jelentős fejlesztések vannak, és a dolgozók anyagi megbecsülését újabb béremelések segítik.
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 17:52
Feljelentést tett az MSZP egy Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében
Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, tavaly nyáron derült ki, milyen válságos helyzetben van a Honvédkórház: a sürgősségi osztályon kifizetetlen túlórákról, orvos-, nővér- és eszközhiányról, vezetői felmondásokról szóltak a hírek.Hozzátette: annyira kevés a szakorvos az intézményben, hogy életveszélyben lévő betegeket is kénytelenek kórházak közöttutaztatni.

Ennek lett áldozata tavaly novemberben egy 62 éves nő, akit háromszor küldözgette két telephely között oda-vissza azért, hogy el tudjanak végezni rajta egy egyszerű ultrahangvizsgálatot - mondta. Közölte, késve hajtottak végre a betegen egy műtétet, aki ezért meghalt.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a betegnek miért kellett meghalnia, hogy kivizsgálják, ki a felelős a haláláért.

Kitért arra, a Fideszt nem érdekli, hogy egy felmérés szerint a 75 év alatti betegek 41 százaléka azért hal meg, mert nem kap megfelelő ellátást.

A szocialista politikus szerint az
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 14:21
Képek, videók
Életveszélyben.hu.jpg
rambobby
2007. március 31. szombat, 09:29
Call_Of_Duty.jpg
killmask
2011. május 07. szombat, 12:22
Call_Of_Duty_4_Wallpap er_
orsi1
2011. április 13. szerda, 18:56
Call-of-Duty-Black-Ops -3.
gemer
2010. november 01. hétfő, 11:22
call-of-duty-black-ops 2.j
gemer
2010. november 01. hétfő, 11:21
call-of-duty-black-ops 1.j
gemer
2010. november 01. hétfő, 11:21
Call_Of_Duty_2_Dvd-f.j pg
ferrari345
2006. július 14. péntek, 14:52
call_of_duty00.jpg
ferrari345
2006. július 14. péntek, 09:03
Call of duty 2
bali34
2006. július 12. szerda, 12:51
Call off Duty 2
bali34
2006. július 07. péntek, 14:55
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.