Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:13 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Metil-alkohol-tartalmú italtól kerültek életveszélybe tiszadobi férfiak
A tájékoztatás alapján a három férfi Tégláson, egy portékáját autóból árusító férfitól vette a mérgező italokat, amelyek eredeti, kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött hazai gyomorkeserűs üvegekbe voltak töltve. A palackokat házilag színre fújt kupakokkal zárták le, amelyekre a "Duty Free Shop" feliratú címkéket ragasztották - írták.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy kizárólag megbízható forrásból beszerzett alkoholtartalmú italokat vásároljon, és ne fogyasszon zárjegy nélküli üvegekből származó italt, különösen akkor, ha az előbbi leírás ráillik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 13:31
Címkék: Duty Free Shop, tájékoztatás alapján, három férfi, portékáját autóból, mérgező italokat, palackokat házilag,
Kommentek
Jogerősen két és fél év börtönre ítélték a felesége ellátását elmulasztó szolnoki férfit
A táblabíróság segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Döntésével a bíróság megváltoztatta és enyhítette az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét, amelyben a férfi védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt öt év büntetést kapott.

A gyerekével Szolnokon élő férfi és nő kapcsolata 2013-ra megromlott, gyakran veszekedtek. A feleség 2013. október 19-én délben fejfájásra panaszkodott, majd délutánra a kialakult hipertóniás krízis következtében olyan mély álomba merült, hogy férje nem tudta felébreszteni. A nő anyja ekkor már másodszor kereste telefonon a lányát, de a férj azt mondta neki, hogy az asszony alszik, később majd felkeresik.

A vádlott kora este - feleségét otthon magára hagyva - gyermekével elment az anyósához, rokonainak pedig azt mondta, hogy a nő tévézés miatt maradt otthon. Hazaérve látták, hogy a még mindig alvó asszony időközben hányt. A kislány kérte apját, hogy hívjon
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 11:31
Benkő: a hit megkönnyíti a katonák szolgálatát
nem pusztán a vallásukat gyakorlók támasza, hanem "felekezeteken túli lelki gondozás, a sajátos élethelyzethez alkalmazkodó egyedi pasztoráció".

"A tábori lelkész kísér, segít, meghallgat. Pótolhatatlan munkatárs abban, hogy a katonák mentális egészsége megmaradjon" - fogalmazott.

Felidézte: a magyar alakulatokban minden időkben ott voltak az egyes felekezetek és egyházak képviselői, gondoskodtak a vallásukat gyakorlók hitéletéről, és rendelkezésére álltak mindazoknak, akik folytonos életveszélyben hittel vagy kétkedéssel, de az örök élet képviselőitől vártak biztatást.

Lelkész és katona ma mis mindenekelőtt bajtársai egymásnak. Mindkettejük feladata többszörösen átalakult a 21. századra, de a katona ma is hazája védelmét választja hivatásának, a lelkész pedig támogatja őt e nem könnyű vállalásban - tette hozzá a köztársasági elnök.

Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa arról beszélt: a tábori lelkészek és a katonák feladatai, kötelességei kiegészítik egymást. A katonák
velemenyezd, 2019. február 26. kedd, 21:09
Illegális bevándorlás - Közel ötszörösére nőtt Szlovéniában az illegális határátlépők száma tavaly
Az illegális bevándorlók többsége Pakisztánból, Afganisztánból és Algériából érkezett. A legtöbb határsértőt áprilisban és májusban tartóztatták fel a rendőrök a kedvező időjárási viszonyok és a Bosznia-Hercegovinán keresztül megnyílt új migrációs útvonal eredményeképpen.

A belügyminisztérium továbbá jelezte, hogy a határsértéseket nem minden esetben különböző személyek követték el. Elképzelhető, hogy ugyanaz a személy többször is megpróbált bejutni az országba, miután elfogták és kiutasították onnan. Ilyen esetek főleg az olasz-szlovén határon fordultak elő nagyobb számban. Olyan külföldiekről volt szó, akik elhagyták az olasz menekülttáborokat és az általuk kiszemelt országba szerettek volna eljutni - közölte a tárca.

Szlovénia 2018-ban 102 menedékkérő számára biztosított nemzetközi védelmet. Az országban jelenleg 274, menekültstátusszal rendelkező külföldi állampolgár tartózkodik, akárcsak 640 olyan személy, aki nemzetközi védelmet kapott.

A legtöbb migránst Horvátországba toloncolták
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 19:11
A Honvédkórház visszautasítja Bangóné Borbély Ildikó állításait
Az intézmény ezt arra reagálva írta pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese a nap folyamán sajtótájékoztatón elmondta: pártja feljelentést tett a Legfőbb Ügyészégen egy tavaly ősszel a Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében. A szocialista képviselő úgy fogalmazott: annyira kevés a szakorvos az intézményben, hogy életveszélyben lévő betegeket is kénytelenek kórházak között utaztatni. Szerinte ennek lett áldozata tavaly novemberben egy 62 éves nő.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) közlése szerint a kórházban a betegellátás feltételei adottak, jelenleg is jelentős fejlesztések vannak, és a dolgozók anyagi megbecsülését újabb béremelések segítik.
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 17:52
Feljelentést tett az MSZP egy Honvédkórházban elhunyt beteg ügyében
Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, tavaly nyáron derült ki, milyen válságos helyzetben van a Honvédkórház: a sürgősségi osztályon kifizetetlen túlórákról, orvos-, nővér- és eszközhiányról, vezetői felmondásokról szóltak a hírek.Hozzátette: annyira kevés a szakorvos az intézményben, hogy életveszélyben lévő betegeket is kénytelenek kórházak közöttutaztatni.

Ennek lett áldozata tavaly novemberben egy 62 éves nő, akit háromszor küldözgette két telephely között oda-vissza azért, hogy el tudjanak végezni rajta egy egyszerű ultrahangvizsgálatot - mondta. Közölte, késve hajtottak végre a betegen egy műtétet, aki ezért meghalt.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, hogy kiderüljön, a betegnek miért kellett meghalnia, hogy kivizsgálják, ki a felelős a haláláért.

Kitért arra, a Fideszt nem érdekli, hogy egy felmérés szerint a 75 év alatti betegek 41 százaléka azért hal meg, mert nem kap megfelelő ellátást.

A szocialista politikus szerint az
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 14:21
Káptalanfai gyilkosság - Továbbra is életveszélyben van a Győrben ápolt kisgyerek
A Veszprém megyei településen egy 57 éves bécsi férfi múlt csütörtökön a tőle Káptalanfára hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál előbb szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint a támadásban egy 52 éves férfi - az élettárs édesapja - a helyszínen meghalt. Az élettársat és hároméves húgát életveszélyes, míg édesanyjukat súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A mentők a helyszínen egy másik, hatéves kislányt is elláttak. Az elkövető a támadás után önmagával is végzett.

A hároméves kisgyereket - miután állapotát Veszprémben stabilizálták - életveszélyes koponyasérüléssel szállították át a győri kórházba, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitt 22 éves nőt, az elkövető élettársát továbbra is intenzív osztályon ápolják, de állapota már nem életveszélyes - közölte Káldy Zoltán orvosigazgató.

A
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 17:13
Káptalanfai gyilkosság - Továbbra is életveszélyben van két sérült
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint az 57 éves bécsi férfi csütörtök este jelent meg tőle hazaköltözött élettársa szüleinek káptalanfai otthonánál, ahol előbb szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra.

Aradi Virág elmondta: a támadásban a nő 52 éves édesapja a helyszínen meghalt, az osztrák férfi 22 éves élettársa és 3 éves húga életveszélyesen megsérült, 40 éves édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik, 6 éves lánytestvérük a tűzben sérült meg, őt a mentők a helyszínen ellátták.

Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója az MTI kérdésére közölte: a 3 éves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel szállították intézményükbe, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták. Jelenleg a gyermekintenzív osztályon gépi lélegeztetés mellett kezelik, állapota továbbra is életveszélyes.

A 22 éves élettársat a mentők a szombathelyi Markusovszky
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 12:22
Tizenegyszer Ötvenhatról Tizenhárom millióból 2016-ban
24. hétfő
A diktatúra nem tudta elfojtani az emlékezést - A generációkon átívelő szájhagyomány megőrizte a forradalom történeteit

2016. október 25. kedd
,, Ha volt magasztos időszak a 78 évem alatt, akkor 1956 októbere az volt" -

2016. október 26. szerda
Besúgólevelek a pártház kapuján - A vidék forradalma: a medikus, akit Komócsin elvtárs buzdított a kommunizmus megreformálására

2016. október 27. csütörtök
Életmentés életveszélyben, romok között - Pincekórházban, utcán, magánlakásban is folyt a sebesültek ellátása

2016. október 28. péntek
Támadás hajnali háromkor, akkor még alszanak ... - Átállt szovjet katonák, akik a gulagot vagy a kivégzést is kockáztatták - Magyar tudósok naivitásában is sokatmondó távirata Vorosilov marsallnak

2016. október 29. szombat
Milyen iratokat rejtenek a levéltárak? - Megismerhetővé válik az ötvenhat utáni pártállami megtorlás
azenujsagom, 2018. november 19. hétfő, 11:57
Képek, videók
Életveszélyben.hu.jpg
rambobby
2007. március 31. szombat, 09:29
Call_Of_Duty.jpg
killmask
2011. május 07. szombat, 12:22
Call_Of_Duty_4_Wallpap er_
orsi1
2011. április 13. szerda, 18:56
Call-of-Duty-Black-Ops -3.
gemer
2010. november 01. hétfő, 11:22
call-of-duty-black-ops 2.j
gemer
2010. november 01. hétfő, 11:21
call-of-duty-black-ops 1.j
gemer
2010. november 01. hétfő, 11:21
Call_Of_Duty_2_Dvd-f.j pg
ferrari345
2006. július 14. péntek, 14:52
call_of_duty00.jpg
ferrari345
2006. július 14. péntek, 09:03
Call of duty 2
bali34
2006. július 12. szerda, 12:51
Call off Duty 2
bali34
2006. július 07. péntek, 14:55
Tájékoztatás_Oldal_1.j pg
hencz_laszlo
2015. április 05. vasárnap, 11:46
TÁJÉKOZTATÁS.jpg
fama2
2011. december 01. csütörtök, 15:36
Élet - tájékoztatás a hat
anci-ani
2011. június 14. kedd, 15:49
tájékoztatás.JPG
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.