Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:55 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hetente éri közlekedési baleset a Magyar Közút dolgozóit
Közleményükben kifejtették: 2000-től napjainkig 17 mérnökségi szakember halt meg munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt. Közös jellemzőjük ezeknek az eseteknek, hogy a munkaterületek mellett a jármű vezetője nem a kihelyezett forgalmi jelzéseknek, korlátozásoknak megfelelően közlekedett, és legtöbbször jelentősen túllépte a megengedett sebességet - hívták fel a figyelmet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos, mintegy 32 ezer kilométeres közúthálózatot 93 mérnökségével üzemelteti. A mérnökségeken - és így közvetlenül az utakon - mintegy négyezren dolgoznak.A gyorsforgalmi utakon 2018-ban 83 baleset történt olyan útszakaszon, amelyen munkát végeztek. A legtöbb baleset a munkaterület kezdeténél történik: vagy nem engedik be az elfogyó sávból az autósok egymást, vagy figyelmen kívül hagyják az előjelzéseket, és emiatt becsapódnak a munkavégzők közé. Tavaly 37 esetben terelőelemeknek, eszközöknek (táblák, villogósor terelőkúp, terelőfal stb.) vagy járműveknek ütköztek a figyelmetlen közlekedők az autópályákon és autóutakon. Tizenkét esetben közutas autónak, ebből kilencszer úgynevezett ütközési energianyelő eszköznek csapódtak. Utóbbiak a munkaterületen dolgozókat védik és a balesetet szenvedő járműben utazók sérüléseit is csökkentik.

Nemcsak a munkavégzéshez szükséges eszközök, hanem a munkások is gyakran megsérülnek, amikor például a lassabban közlekedő útellenőri autóba, a leállósávon vagy a padkán dolgozó munkagépekbe vagy az út szélén várakozó brigádszállító autóba csapódik be valamilyen jármű. Ilyenkor a legjobb esetben is zúzódások, könnyebb sérülések alakulnak ki, de gyakoriak a súlyos sérülések, és előfordult már halálos baleset is. Az elmúlt öt évben csaknem harminc ilyen eset történt közutas munkavállalókkal - hangsúlyozták.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly országos figyelemfelhívó kampányt indított Biztonságunk az Ön kezében van! címmel. Az utóbbi hónapokban pedig munkacsoportot hozott létre a még biztonságosabb munkavégzési feltételek kialakítására - közölték. A terelések kiépítését is újratervezték, és folyamatosan gondoskodnak további forgalomtechnikai berendezések beszerzéséről is. Mindemellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindegyik mérnökségén évente többször tartanak munkavédelmi oktatást, szakembereik folyamatosan járnak képzésekre, külföldi tanulmányutakra - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:12
Címkék: Magyar Közút, Magyar Közút Nonprofit Zrt, munkaterületek mellett, jármű vezetője, kihelyezett forgalmi, megengedett sebességet,
Kommentek
Útdíjfizetési szolgáltató: rekordösszegű útdíj folyt be az első félévben
az utazásra.

Bartal Tamás kitért arra is, hogy az autósok többsége változatlanul a benzinkutaknál vásárol e-matricát, de egyre nagyobb a NÚSZ saját internetes értékesítése, ami az útdíjfizetési szolgáltató tudatos stratégiájának eredménye.

Az e-útdíjak esetében a szokások változatlanok, az ügyfelek több mint 90 százaléka fedélzeti egység alkalmazásával fizet. A HU-GO rendszerben regisztrált járművek száma a tavaly júniusi 354 ezerről 410 ezerre nőtt - közölte.

Az e-matricák 65 százalékát magyar autósok, 35 százalékát külföldiek vásárolták az első fél évben. A NÚSZ arra számít, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ez az arány az év végére 50-50 százalék körül lesz, mert a nyári szabadságok és az év végi ünnepek miatt erőteljesebbé válik a tranzitforgalom.

A kamionos - e-útdíjas - bevételeknél csaknem 52 százalék volt a külföldiek aránya az első fél évben.

Az ellenőrzésekről szólva a vezérigazgató elmondta: új ellenőrzési módszereket fejlesztettek ki és kezdtek alkalmazni. Különösen nagy
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 13:11
Izer Norbert: Szaúd-Arábiában is a magyar online megoldások fehéríthetik a gazdaságot
Magyarországon az adócsökkentések ellenére folyamatosan nő az államkassza bevétele, e látszólagos ellentmondás egyik legfőbb magyarázata a gazdaság fehéredése, amelyet még az Európai Bizottság is kiemelt, amikor az úgyneveztt adórésről szóló tanulmányában elismerte, hogy szükség van az áfacsalás elleni magyar találmányokra - magyarázta Izer Norbert.

Az államtitkár szerint a feketegazdaság elleni eredményes küzdelem híre egyre távolabbi országokba is eljut. Az idén már Kolumbia figyelmét is felkeltette a magyar online pénztárgép gazdaságfehérítő hatása. A görögök áprilisban tanulmányozták a rendszert, így nem kizárt, hogy hamarosan magyar szisztémájú pénztárgépekbe üthetik bevételeiket a görög boltosok is. Most pedig Szaúd-Arábia, egy teljesen más költségvetési szerkezettel bíró ország érdeklődik az online megoldásaink iránt - hangsúlyozta az államtitkár.

"Míg hazánkban a költségvetés állami bevételének 95 százalékát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal biztosítja az adók beszedésével, addig az
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 07:05
ITM: az iparnak is köszönhető, hogy Brüsszel javította a magyar növekedési előrejelzést
A közleményben kiemelték, hogy májusban is folytatódott az ipari termelés gyors növekedése. A termelés volumene 8,7 százalékkal nőtt, munkanaphatással igazítva pedig 6,1 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. A hazai ipar több mint 50 százalékkal nőtt 2010 óta, ezzel megelőzi a régiós versenytárs Csehország, valamint az Európai Unió eredményeit is.

A KSH adatai alapján az ipari termelés szempontjából Magyarország a régió éllovasai közé tartozik, ami jelzi a 2010-től kezdődő ipari dimenzióváltás sikerét - hangsúlyozta György László. Hozzátette, hogy az ipar, és általában a gazdaság a rendszerváltoztatás óta nem volt ilyen kedvező helyzetben.

Az államtitkár felidézte, hogy az Európai Bizottság nyári prognózisában tovább javította Magyarország idei gazdasági növekedési előrejelzését, miután az ország az első negyedévre a leggyorsabban növekvő európai gazdasággá vált.

A bizottság a magyar bruttó hazai össztermék, a GDP 2019-es növekedési ütemét a korábbi 3,7 százalékról 4,4
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 11:46
ITM: a Magyar falu programban útfelújításokra 50 milliárd forint áll rendelkezésre
Az Országgyűlés honlapján pénteken közzétett írásos válaszban az ITM államtitkára felidézte, a 2019-ben meginduló első ütemben 163 helyszínen csaknem 430 kilométeren kezdődik meg a felújítási munka. A második ütem előkészítésére az idei költségvetésben 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

A Magyar falu programon kívül a magyar finanszírozású Komplex útfelújítási programban és a folyamatban lévő, uniós finanszírozású Terület- és településfejlesztési operatív program keretében csak tavaly több mint 1000 kilométernyi útszakasz újult meg - közölte az államtitkár.

Cseresnyés Péter hangsúlyozta, hogy a mellékút-hálózat műszaki állapotának javítása érdekében a 2010 előtt felhalmozott évtizedes karbantartási elmaradást kell ledolgozni.

A Fidesz-KDNP kormány kezdte meg 2010-ben az alsóbbrendű úthálózat szisztematikus megújítását. Eközben jelentős forrásokat fordítanak a hazai gyorsforgalmi és főúthálózat bővítésére, korszerűsítésére is. A 2024-ig tervezett közútfejlesztési projekteket keretbe
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 20:42
Jelentős hétvégi forgalomra figyelmeztet a Magyar Közút
A társaság az MTI-vel pénteken azt közölte, hogy a nyári hétvégék amúgy is jelentős forgalma fesztiválok és más rendezvények miatt tovább erősödhet.

Az M7-es autópályán július 13-án és 14-én a zamárdi csomópontnál Budapest irányába ideiglenes sárga burkolati jelekkel meghosszabbítják a gyorsító sávot, segítve a biztonságos becsatlakozást a főpályára. Az arra utazóknak a balatonendrédi csomópontot is ajánlják.

A 7-es főút Zamárdit érintő szakaszán a rendőrség fogja segíteni a forgalom irányítását.

Az M7-710-es főút csomópontban, Balatonvilágos előtt mindkét irányban érvényben marad az óránkénti 60 kilométeres sebességkorlátozás - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 10:41
Új elnököt választott a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület
A közlemény szerint a marketing és cégvezetés területéről érkező szakember Velikovszky Lászlót váltja a szervezet élén, aki kormányzati szerepkörben folytatja szakmai pályafutását.

Kovács-Gajdács János 2010-ben alapította marketingkommunikációs tanácsadással foglalkozó vállalkozását, cége tagja az MGKKE-nek, és konzorciumi partnerként aktív résztvevője az INEA által finanszírozott, Magyarországon megvalósuló LNG és CNG közlekedésfejlesztési projekteknek.

A Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesületet alapító tagjai azért hozták létre 2011-ben, hogy elősegítsék Magyarországon a környezetbarát gázüzemű közlekedés fejlesztését. Az MGKKE tagsága a gázüzemű közlekedés fejlesztésének minden fontos területét lefedi. Az egyesület szakmai támogatásával kezdődött meg a PAN-LNG-4-Danube projekt, amelynek keretében olyan kikötő jön létre Csepelen, amely egyaránt szolgálja a Dunán közlekedő hajók, valamint a közúti járművek (személyautók, buszok, teherautók) földgázzal való töltését.
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 18:32
ITM: a vasút a szárazföldi áruszállítás leginkább környezetbarát módja
távot, amelybenárban és időben összemérhető szolgáltatást tud nyújtani a közúttal szemben - mondta Mosóczi László.

Hozzátette: a megrendelők többnyire a háztól házig szállítást igénylik, erre az ideális megoldást a kombinált árufuvarozás jelenti, amelynek gerincét a fenntartható és energiahatékony vasút adja, kiegészítve rövidebb távon a közúti fuvarozással.

Szakértői becslések szerint a különböző árufuvarozási módok hatékonyabb együttműködésével évi mintegy 50 ezer kamionnal lehetne kevesebb a magyar közutakon - fejtette ki az államtitkár. Megjegyezte: az Európai Unió a nagy távolságú vasúti árufuvarozás mintegy 30 százalékos részesedésének elérését tűzte ki célul 2030-ra. Szólt arról, hogy Magyarországon a vasúti áruszállítás az uniós átlag körül alakul, megközelíti a 20 százalékot az összes áruszállításon belül.

Mosóczi László kiemelte, a kormány a jelenlegi pénzügyi ciklusban uniós tárafinanszírozással mintegy 1000 milliárd forintot fordít a hazai vasúti fejlesztésekre, és a következő
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 15:31
Megújul a 32-es főút Jászfényszaru és Jászberény között
A képviselő elmondta: a 14,3 kilométeres útszakasz 2 milliárd 300 millió forint magyarországi forrásból újul meg, a tervek szerint az év végéig.

A beruházás része annak a hazai forrásból megvalósuló több mint hétmilliárd forintos projektnek, amelynek keretében megújul a 3225-ös és 3224-es út Tiszasüly és Jászkisér közötti szakasza is - közölte.

Pócs János hozzátette: folyamatban vannak a tárgyalások a Jászberényt elkerülő útról is.

Szabó Tamás, Jászberény polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházásnak köszönhetően biztonságosabban, gyorsabban lehet majd kijutni a városból az M3-asra.

Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója közölte, hogy 14 buszmegálló megújul, négy pedig megszűnik.

Új csomópont épül Jászfényszaru külterületén és megújul a Szolnok-Hatvan vasúti pályát keresztező átjáró útburkolata is - tette hozzá.

A kivitelezést közbeszerzési eljárás alapján a STRABEL Konzorcium végzi, a konzorciumvezető a Strabag Általános
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 10:41
Képek, videók
Magyar közút kezelés.jpg
basikele
2013. február 28. csütörtök, 05:44
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
New Jersey közlekedési cs
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:33
ideális közlekedési eszkö
dnemethk
2012. február 27. hétfő, 18:51
közlekedési eszközök (21)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:50
közlekedési eszközök (20)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:49
közlekedési eszközök (19)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:48
közlekedési eszközök (17)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (16)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (15)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.