Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 04:29 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar-kínai kamarai együttműködés
A budapesti köztestület tájékoztatása szerint nagy érdeklődés mellett rendezték meg hétfőn a magyar-kínai üzletember találkozót, ahol a 26 tagú kínai delegáció, főként nagyvállalatok és szakmai szervezetek döntéshozói a magyarországi ingatlanfejlesztések, a megújuló energián alapuló energetikai és mezőgazdasági projektek iránt érdeklődtek.

A kínai üzletemberek stratégiai céljai között szerepel sertés- és szarvasmarha telepek felvásárlása, vegyes vállalatok létesítése. A kínai delegáció tagjai a jövőben együtt kívánnak működni a szentesi Hungerit Zrt., az Árpád-Agrár Zrt., a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. és a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt.-vel - közölte a BKIK.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2011. november 21. hétfő, 15:34
Címkék: Hungerit Zrt, Árpád-Agrár Zrt, HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt, Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt, budapesti köztestület, magyar-kínai üzletember,
Kommentek
Magyarországi kulturális javakat tesz elérhetővé a Digipédia
kulturális és oktatási adatbázis - közölte az MTI-vel kedden a Forum Hungaricum.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a http://digipedia.mandaonline.hu honlapon elérhető Digipédia több mint adatbázis, mivel nemcsak digitalizált dokumentumokat kínál, hanem olyan módszertani javaslatokat is ad, amelyekkel a tanárok megtervezhetik digitális óráikat, illetve feladatokat és azok megoldásait is ajánlja a felhasználók részére.

A Forum Hungaricum különösen nagy hangsúlyt fektet az Europeana portállal való együttműködésre. A magyarországi aggregátor intézmények közül a legtöbb kulturális örökségi elemet, a rekordok háromnegyedét a Forum Hungaricum biztosítja.

A társaság által fenntartott adatbázisok, a Digipédia és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (mandadb.hu) ingyenesek és bárki számára hozzáférhetők.

A közlemény a legutóbbi digitalizálások eredményei közül kiemeli, hogy mára több mint 300 digitalizált könyv vált ingyenesen letölthetővé az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem Könyvtára és a Forum
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:43
Továbbfejlesztette alumínium termékeinek gyártási technológiáját az Arconic-Köfém
autóipar, a gépipar és más felhasználói piacok számára fejlesztettek korszerű hengerelt alumínium termékeket és gyártástechnológiákat.

Az együttműködő partnerek továbbfejlesztették az alumínium ötvözetek, segédanyagok és termékek előállítási, hengerlési és hőkezelési technológiai folyamatait, illetve az alumíniumipari termékek javításával a vállalat jobb minőséget, olcsóbb előállíthatóságot és kisebb környezeti terhelést ért el.

Jelezték, hogy a projekt révén tartós szakmai és tudományos együttműködés jött létre a vállalati és egyetemi szféra között, a cég birtokában lévő kutatási technológiák honosításra kerülnek a felsőoktatásban, amely nagymértékben hozzájárul a több tudományágat érintő hazai alumíniumipari kutatóbázis létrejöttéhez.

A nyilvános cégadatok szerint az Arconic-Köfém Kft. 2017-es nettó árbevétele megközelítette a 228 milliárd forintot, adózott eredménye 35,615 milliárd forint volt. Tavalyelőtt nettó árbevételük közel 248 milliárd forintra nőtt, miközben adózott eredményük
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:33
Koronavírus - Szoftverfejlesztők és fiatal programozók segítik a mentők munkáját
A mentőszolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az együttműködés keretében a programozóiskola szoftverfejlesztői és végzős programozó diákjai néhány nap alatt bevezethető, belső hálózaton futó, mobil és webes célalkalmazásokat fejlesztenek a mentőknek, segítve őket a koronavírus elleni küzdelemben.

Az első alkalmazás már elkészült, a mentők múlt hét óta az ország összes mentőállomásán az új applikációval követik a védőeszközök mennyiségének folyamatos alakulását. Az adatok segítségével a mentőszolgálat azonnal reagálni tud az eszközkészlet változására, felgyorsítva ezzel a reagálóképességét.

Napokon belül elkészül egy újabb applikáció is, amely a mentőszolgálat 8000 munkatársának aktuális munkavégzési státuszát tudja valós időben kezelni. Ezzel lehetővé válik, hogy a mentőszolgálat vezetése nemcsak naponta frissülő, hanem percre pontos információk alapján hozhasson döntéseket a személyi állomány átcsoportosításáról.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 14:42
Koronavírus - PM: az MGYOSZ is támogatja a kormányt a koronavírus elleni küzdelemben
Az MGYOSZ, mint az egyik legnagyobb hazai munkaadói érdekképviselet és társzervei információkkal és javaslatokkal támogatják a gazdaságvédelmi intézkedések kidolgozását.

A kormány - ahogyan eddig is - minden együttműködésre nyitott, és minden javaslatot megvizsgál az ország- és gazdaságvédelmi intézkedések meghozatalakor - közölték. A gazdaság védelme és újraindítása érdekében arra van szükség, hogy a változásokhoz igazodva a legmegfelelőbb intézkedések szülessenek meg, ezért fontos minden szakmai és érdekvédelmi szervezet, így a MGYOSZ támogatása is.

Az MGYOSZ a pénzügyi akciócsoporttal szorosan együttműködve olyan javaslatokat készít elő, amelyek lehetőséget biztosítanak minél több munkahely és vállalkozás megvédésére - írják a közleményben.
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 13:02
Koronavírus - Operatív törzs: 82 kórházba szállították a Kínából érkezett védőeszközöket
kéthetes házi karantént Tirolban kitöltötték, tünetmentesek, negatív a tesztjük, így nekik a magyarországi hatósági házi karantént nem rendelték el.

Arra a felvetésre, hogy egyes hipermarketek bejáratánál biztonsági ellenőrök személyi igazolványt kérnek a vásárlóktól, Kiss Róbert elmondta: a kijárási korlátozás célja, hogy ezzel segítsék a járvány lassulását. Hozzátette: az üzletek üzemeltetőinek feladata kijárási korlátozással kapcsolatos magatartási szabályok betartása; ebben a vásárlók együttműködését kérte.

A rendőrség közterületi jelenlétével kapcsolatos kérdésre elmondta: a hatósági házi karantén ellenőrzésével, illetve a kijárási korlátozással kapcsolatos feladatok miatt több rendőrt tudnak a közterületekre vezényelni, így jobban oda tudnak figyelni a közterületi garázdaságra, rendbontásra.

Egy kérdésre válaszolva elmondta: a megyei védelmi bizottságok eddig is fontos szerepet játszottak a védekezésben, az operatív törzs döntéselőkészítésében, a munkák koordinálásában, valamint a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 13:02
Koronavírus - Szijjártó Péter az áruforgalomról és a határátlépésről egyeztetett szerb és szlovén kollégáival
A tárcavezető az MTI-nek elmondta: "mi itt Közép-Európában szoros egymásra utaltságban élünk, és különösen így van ez, amikor nehéz helyzetekkel, komoly kihívásokkal szembesülünk". A koronavírussal szembeni védekezésben is szoros együttműködésre van szükség a szomszédos országokkal, mivel az emberek egészségének megvédésén túl fontos feladat a folyamatos ellátás biztosítása is - magyarázta. Hozzátette: ez nem lehetséges a szoros együttműködés nélkül a szomszédokkal, hiszen az országhatárokon rengeteg áru halad át, biztosítva a magyarok és a szomszédos országok állampolgárainak folyamatos ellátását.

Hangsúlyozta: ezért kedden videokonferencián egyeztetett a szerb európai integrációs miniszterrel és a szlovén külügyminiszterrel. Mindkét féllel megállapodtak, hogy fenntartják az akadálymentes árufuvarozást, bár Szerbia rendkívül szigorú intézkedéseket vezetett be - közölte.

Elmondta: abban sikerült megállapodniuk, hogy a magyar-szerb határon jelenleg működő három átkelőhelyen fenntartják az áruk
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:31
Koronavírus - Szijjártó: 257 Észak-Amerikában rekedt magyarért indult két gép
A tárcavezető kifejtette: "Magyarország történetének legnagyobb hazatérési akciója zajlik", eddig több mint 5500 magyar állampolgár hazatérését segítették.

Közölte: az észak-amerikai kontinensen is több százan vannak, ezért kedden két repülőgép indult el értük. A két gép öt városból szedi össze az ott rekedt magyarokat, és e két gép összesen 40 ezer kilométert fog megtenni - magyarázta.

Kiemelte: végül 257 Kanadában és az Egyesült Államokban rekedt magyar állampolgár kért segítséget, rajtuk kívül 18 szlovák állampolgárt is hazahoznak a közép-európai, illetve visegrádi együttműködés jegyében. Ráadásul az egyik repülőgép, amely Torontóban is leszáll, egy négyezer maszkból álló adományt is elhoz, amely itthon az egészségügyi dolgozókhoz jut, így hozzájárul az egészségügyi védekezés sikeréhez - mondta. Hozzátette: a gépek várhatóan április 2-án délután landolnak Budapesten.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: még több ezren vannak önhibájukon kívül külföldön rekedt magyarok, "tehát dolgozunk
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 09:41
Brexit - Uniós és brit küldöttségek az ír határ kérdésének mihamarabbi rendezésében állapodtak meg
A bizottság tájékoztatása szerint a tárgyaláson az unió részéről Maros Sefcovic, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős biztosa, brit oldalról pedig Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda vezetője vett részt.

Helyettesítő részvételükre azért volt szükség, mert Michel Barnier, az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások uniós főtárgyalója március 19-én bejelentette, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett. Közvetlen tárgyalópartnere, David Frost brit főtárgyaló pedig másnap vonult önkéntes karanténba, miután az új koronavírus okozta betegség tüneteit észlelte magán.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a hétfői tárgyalási napon a felek megegyeztek, hogy részletes ütemtervet kell készíteni mihamarabb a vámellenőrzési eljárások bevezetésére az Egyesült Királyságból Észak-Írországba belépő árukra vonatkozóan, és biztosítani kell az összes szükséges egészségügyi, beleértve a növényegészségügyi
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 22:44
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
magyar térkép-kínaiul
oncogito
2008. december 04. csütörtök, 18:50
Pollen, Mrs. John Hungerf
rece-fice
2011. szeptember 27. kedd, 09:33
Hungery- crochet symbol.j
talamusz
2010. január 17. vasárnap, 16:05
Tihanyi Árpád
azenujsagom
2019. július 13. szombat, 08:07
toth_arpad__harangvira g_2
menusgabor
2019. június 16. vasárnap, 22:41
+ G Tóth Árpád Amig a csó
liliana01
2019. február 26. kedd, 18:05
árpád gimn_kórus1003_2.jp
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:29
árpád gimn_kórus1003.jpg
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:27
arpad-apank-indulo-14. png
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.