Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 03:05 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Evezős vb - Döntős a magyar kormányos kettes
A kormányos nélküli kettesek között tavaly Európa-bajnok és olimpiai-9. Juhász, Simon kettős keddi reményfutamában második lett a németek mögött, s mivel az első négy továbbjutott, magabiztosan került a legjobb hat közé.

A Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett, amely két számban is indul a vb-n, négypárban már a második pályáját húzta kedden, s remek versenyzéssel harmadik lett, ami azt jelenti, hogy csütörtökön ott lesz a középdöntőben, a legjobb 12 között. A csapat négyesben már döntős - szerdán csak egy úgynevezett pályabeosztó futamot húz le -, mert itt mindössze hat hajó nevezett.

A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid is reményfutamban szállt vízre a vb harmadik napján, de nekik Juhászékkal ellentétben nem jött össze az A döntő, miután csupán egy riválisukat tudták megelőzni, s az ötödik helyen értek célba - a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján. Ők pénteken a B fináléban evezhetnek majd.

A könnyűsúlyú egypárban éremesélyesként versenyző Galambos Péter szerdán a negyeddöntőben (a legjobb 24 között) száll vízre.

A magyar érdekeltségű finálékat pénteken, illetve vasárnap rendezik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 19:01
Címkék: Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter, Krpesics Péter, Szigeti Roland, Forrai Dávid,
Kommentek
Evezős vb - Reményfutamban folytathatja a férfi könnyűsúlyú négypár
A nemzetközi szövetség eredményközlése szerint a két előfutamból a győztesek - a német és az olasz egység - bejutottak a döntőbe, míg a mezőny további kilenc résztvevője, közte a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Tamás Bence, Forrai Dávid összeállítású magyar négyes a szerdai két reményfutamban szerezheti meg az A döntő még kiadó négy helyének egyikét. A versenyszám A és B döntőjét pénteken rendezik.

A vb vasárnapig tart, 62 ország több mint 900 evezőse indul, és 20 versenyszámban - ebből 14 olimpiai - hirdetnek győztest.
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 10:51
Tíz magyar érem az Európai Egyetemi Játékokon
delegáció az Európai Egyetemi Játékokon is népszerűsítette a 2024-ben Miskolcon és Debrecenben sorra kerülő EEJ-t, amelynek rendezését idén nyerte el a két város.

A magyar csapat dobogósai:

Aranyérem:

---------Juhász Adrián, Simon Béla (Széchenyi István Egyetem), evezés, kormányos nélküli kettesKrémer Eszter, Polivka Dóra (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), evezés, kormányos nélküli kettes

Ezüstérem:

----------Szabó Bence, Szigeti Roland, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs (Széchenyi István Egyetem), evezés, könnyűsúlyú négyevezős

Bronzérem:

----------Gagyi Barbara (Széchenyi István Egyetem), evezés, egypárevezősKiffer Dorina (Budapesti Corvinus Egyetem), evezés, könnyűsúlyú egypárevezősPapp Gergely Márton (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), evezés, egypárevezősOcsenász Gergő, Sőnfeld Álmos (Széchenyi István Egyetem), evezés, kormányos nélküli kettesHorváth Noémi Eszter (Testnevelési Egyetem), kajak egyes 500 méterKovács Márk (Szent István Egyetem),
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 13:08
Két magyar egység végzett a hatodik helyen a linzi evezős vk-n
A verseny honlapjának tájékoztatása szerint a vasárnapi A döntőkben a Juhász Adrián, Simon Béla világbajnok páros alkotta normálsúlyú kettes 6:44.150 perc alatt ért célba, ami a hatodik helyhez volt elég. Szombaton a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Forrai Dávid és Tamás Bence könnyűsúlyú négypár egység 6:10.300 perces eredménnyel zárt az A döntő hatodik helyén.

A linzi vk-futamra 31 ország 674 sportolója nevezett, a magyarok nyolc számban indultak.

A verseny újdonsága volt, hogy az első, pénteki napon az előfutamok helyett minden versenyszámban időfutamokat rendeztek. Az egymás utáni indításos rendszerben 30 másodpercenként rajtoltak a versenyzők, és az így mért idők alapján dőlt el minden futamban a továbbjutás a verseny későbbi szakaszaiba.

A három versenyből álló vk-sorozat utolsó állomását július közepén Luzernben rendezik.
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 13:01
Kvótaper - Andrej Babis: Prága mindent megtesz annak érdekében, hogy a kvótapernek ne legyen hatása Csehországr
mondta Babis újságíróknak.

A cseh miniszterelnök közölte: január 29-én Brüsszelben találkozik Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy megvitassa vele a problémát.

Csütörtöki luxemburgi bejelentés szerint az Európai Bíróság már megkapta az Európai Bizottság keresetét, amelynek révén a harmadik szakaszába lépett az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás.

Lehóczki Balázs, az Európai Bíróság szóvivője a CTK hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy az érintett országoknak most joguk van az Európai Bizottság lépésére reagálni. Szerinte a bíróság első ülésére a témában "novemberben vagy decemberben, de nem előbb" kerülhet sor. A kereset megvitatásába a szabályok szerint mindazok az uniós országok is bekapcsolódhatnak, amelyek ezt kérni fogják. A szóvivő szerint a bírósági eljárás akár 18 hónapig is eltarthat, és csak a bírókon múlik, lerövidítik-e. "Ez azonban nem
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 13:22
Evezős vb - Ötödik lett a könnyűsúlyú férfi négyes
A csapat két számban is indult a vb-n, korábban könnyűsúlyú négypárban a 11. helyen zárt. Négyesben egy bemutató, úgynevezett pályabeosztó futam után csak döntőt kellett húznia, miután ebben a számban csupán hat hajó nevezett. A vasárnapi versenyt az olaszok nyerték az oroszok és a németek előtt, a magyarok jóval a negyedik kínaiak mögött, de tisztán az utolsó amerikaiak előtt értek a célba - a nemzetközi szövetség honlapja alapján.

A paraevezősök között Lőrincz Krisztina 8., Pető Zsolt pedig 14. lett, mindketten a PR1-es kategóriában küzdöttek.

A magyar küldöttség egy aranyéremmel zárta a floridai vb-t: a Simon Béla, Juhász Adrián duó - Kolláth Vandával kiegészülve - pénteken nyerte meg a kormányos kettesek versenyét. A további egységek közül a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid a hetedik helyen végzett, Galambos Péter (könnyűsúlyú egypár) pedig 11. lett.

Eredmény:

férfi könnyűsúlyú négyes,
velemenyezd, 2017. október 01. vasárnap, 17:23
Evezős vb - Aranyérmes a magyar kormányos kettes
lett első. A kormányos kettes szám nem szerepel az olimpiai programban.

Érdekesség, hogy a döntős mezőnyben egyedül a magyarok kormányosa volt női versenyző.

A pénteki versenynapon további három magyar egység a B fináléban szállt vízre, közülük a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid teljesített a legjobban, ugyanis megnyerte futamát, így összesítésben a hetedik helyen végzett. A tavaly ezüstérmes Galambos Péter (könnyűsúlyú egypár), valamint a Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú négypár egyformán ötödikként ért célba a "kisdöntőben", így a 11. helyen zárta a vb-t.

A magyar kvartettre vár még egy verseny vasárnap, a zárónapon, amikor könnyűsúlyú négyesben méreti meg magát. Ebben a számban éppen egy döntőnyi, azaz hat hajó nevezett.

Eredmény:

férfi kormányos kettes, világbajnok:

------------------------------------ Juhász Adrián, Simon Béla, kormányos: Kolláth Vanda (Magyarország) 6:54.800
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 18:23
Evezős vb - Galambos és a férfi könnyűsúlyú négypár is B döntős
visszaesett. Féltávnál már csak negyedik, 1500-nál pedig ötödik volt, és végül hatodikként, utolsóként ért a célba - a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján.

A magyar evezős idei formája rendkívül biztató volt, így éremesélyesként érkezett Floridába: a világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén az első három között zárt - Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, míg a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába.

A Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett - amely két számban is indul a vb-n - négypárban ugyancsak a fináléba jutásért szállt harcba csütörtökön, de Galamboshoz hasonlóan nekik sem termett babér: középdöntős ötödik helyük a B döntőt jelenti. A csapat négypárban pénteken fejezi a be a vb-t, négyesben pedig - ahol mindössze hat hajó nevezett - vasárnap evez majd a fináléban.

A Juhász Adrián, Simon Béla duó a kormányos Kolláth Vandával kiegészülve már kedden
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 17:33
Evezős vb - Galambos Péter a legjobb 12 között
eredményközlője alapján Galamboson és Matthew Dunhamen kívül még a mexikói Alexis Lopez Garciának sikerült a továbbjutás.

A magyar evezős idei formája rendkívül biztató: a világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén az első három között zárt - Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon pedig ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Galambos középdöntőjét csütörtökön rendezik, s ekkor száll vízre a fináléba kerülésért a Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett is, amely két számban is indul a vb-n. A csapat négypárban előcsatározásokra kényszerül, míg négyesben már döntős, mert itt mindössze hat hajó nevezett.

A Juhász Adrián, Simon Béla duó - a kormányos Kolláth Vandával kiegészülve - már kedden bejutott a kormányos kettesek pénteki döntőjébe, s az is eldőlt, hogy a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid pénteken a B fináléban
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 07:18
Képek, videók
Leleszi Balázs Károly
dandej
2018. október 09. kedd, 16:41
Gecse Balázs -Vándor
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:07
Gecse Balázs Bo
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:05
SZKT-Dénes Balázs Mihályt
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:50
SZKT Dénes Balázs.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:12
SZKT-Balázs Ildikó-élt 54
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:11
dzsudzsak-balazs.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:45
dzsudzsak-balazs1.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:44
dzsudzsak-balazs-sajot aje
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:41
balázs névv.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
SZKT-Dénes Balázs 3-as vá
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:04
balázs áldás_böjte atya.j
maroka
2018. február 07. szerda, 11:22
Horváth Bence Tamás M.o.-
bekefiiskola
2011. június 23. csütörtök, 19:30
Erika, Tamás, Bence, Dorc
vasledi
2010. november 07. vasárnap, 15:25
Tamás-Bence
meskete-csillagvirag
2008. szeptember 22. hétfő, 22:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.