Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:52 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teljesen megújul a Vörösmarty és a Podmaniczky tér a fővárosban
A polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egy 21. századi új belváros jöjjön létre.

A január 7-én elindult rekonstrukciós munkák a kerület beruházásában, a kormány és a főváros támogatásával valósulnak meg, a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek.

Szentgyörgyvölgyi Péter elmondta, hogy a főváros tulajdonában lévő Vörösmarty tér faltól-falig megújul, a több mint 30 éves beton térkő burkolatot magas minőségű, egyedi kialakítású és megjelenésű természetes lapkő burkolat váltja majd. Új köz- és díszvilágítási rendszer lesz a régi helyett, továbbá megújulnak az utcabútorok és "úttartozékok".

A téren tartandó vásárok és a kulturális rendezvények igényeit jobban kiszolgáló teret hoznak majd létre, a felújítás során kialakítják az egységes arculatú árnyékoló rendszerek fogadószerkezeteit és a burkolatba rejtett szükséges elektromos csatlakozási lehetőségeket - sorolta.

A polgármester kiemelte, hogy a Vörösmarty-szoborcsoport körül méltó környezetet alakítanak ki, illetve a tér rekonstrukciójához kapcsolódóan a környező mellékutcákat is felújítják. Megújul a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, valamint a Vigadó utca és a Harmincad utca.

A Vörösmarty téren hét százalékkal nő majd a zöldfelület, és a lehetőségekhez mérten tizenöt új fát ültetnek: hetet a téren, a környező utcákban pedig nyolcat. Az Oroszlános kutat áthelyezik a Harmincad utca és a Vörösmarty tér csatlakozásához.

Az Arany János utcai metrómegállónál lévő Podmaniczky Frigyes tér felújításáról szólva Szentgyörgyvölgyi Péter közölte: a téren 30 százalékkal nő zöldfelület és 82 új fát ültetnek, megszűnik a trolibusz végállomás, megújul a közvilágítás, valamint természetes kőburkolattal látják el a területet.

A cél az, hogy a Podmaniczky tér központi része valóságos városi ligetté váljon - hangsúlyozta.

A január 7-én elindult rekonstrukciós munkák a kerület beruházásában, a kormány és a főváros támogatásával valósulnak meg, a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek.

A Vörösmarty tér felújítása mintegy 2,3 milliárd forintból valósul meg állami támogatással, a Podmaniczky tér rekonstrukciója mintegy 1,2 milliárdból fővárosi támogatással.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 13:02
Címkék: Szentgyörgyvölgyi Péter, Deák Ferenc, Apáczai Csere János, Arany János, Podmaniczky Frigyes, sajtótájékoztatón hangsúlyozta,
Kommentek
BKK: hétfőn áthelyezik az Arany János utcai trolibusz-végállomást
A közlemény szerint az V. kerületi Podmaniczky teret az önkormányzat közösségi térré, "városi ligetté" alakítja át, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Emiatt február 18-ával a 72-es és a 73-as trolibusz végállomását áthelyezik, a járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Podmaniczky tértől a Nyugati pályaudvar felé vezető szakaszon, a mozi előtt lehet felszállni.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata teljesen felújítja a teret, ezáltal nő majd a gyalogosok által használható terület, a Bank utca és az Arany János utca egyirányúvá válik, ez lehetővé teszi a biztonságos kerékpározást is. A téren teljesen átalakul és 30 százalékkal nő majd a zöldfelület - írták.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 10:31
Gulyás: a kormány biztosítja a Ráday Kollégium újjáépítéséhez szükséges forrásokat
jelentős mértékben hozzájárult a magyar filmipar elismertetéséhez a világban - mondta a tárcavezető.

Gulyás Gergely szólt továbbá arról, a kormány ülésén több budapesti ügyről is szó volt. Közölte: a kormány támogatja a tervek elkészítését a 3-as metró meghosszabbítására Káposztásmegyerig. A szükséges forrásokat a kabinet a főváros rendelkezésére bocsátja.

A Fővárosi Nagycirkusz elhelyezésével kapcsolatban megerősítette, a kormány szerint új helyet kell találni az intézménynek, a felmerült Podmaniczky utcai helyszínről ugyan még nincs végső döntés, de a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának következő ülésén határozhatnak a kérdésben.

Beszámolt a budai Vár felújításának folytatásáról is, elmondta, a cél, hogy a világháborúban és a kommunizmusban lerombolt épületeket helyreállítsák, így a korábbi külügyminisztérium épületét - de a tárca nem költözik oda -, valamint részben az egykori főparancsnokságot is. Újjáépítik továbbá a Teleki-kastélyt és istállóépületét.

A családvédelmi konzultációról
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 13:33
Influenza - Teljes látogatási tilalmat lesz péntektől a Honvédkórház intézményeiben
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ csütörtöki közleménye szerint a látogatási tilalom érinti Budapesten a Honvédkórházat, a Podmaniczky utcai és a Szanatórium utcai telephelyet, Balatonfüreden a kardiológiai rehabilitációs intézetet, valamint mindkét hévízi intézményt.

Arra kérik a hozzátartozókat, hogy tájékozódjanak a korlátozásokról a Honvédkórház honlapján található elérhetőségeken.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány az országban. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a január 7-13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz.

A megbetegedések miatt több fővárosi és vidéki kórházban rendeltek már el teljes vagy részleges látogatási tilalmat.
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 19:32
Szombaton forgalomkorlátozások lesznek az Andrássy út környékén
A közlemény szerint szombat 10 órától vasárnap hajnal fél 5-ig lezárják a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utcáig, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály útig, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, valamint a Kós Károly sétányt.

Az M1-es metró 16 és 23 óra között sűrűbben közlekedik, biztonsági okokból azonban lezárhatják a Hősök tere állomást, így a szerelvények megállás nélkül haladhatnak át azon - tudatták.

Tájékoztattak arról is, hogy a forgalomkorlátozás miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok - a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 230-as, a 979-es busz, valamint a 75-ös trolibusz - útvonala is.

Sting és Shaggy koncertezik.
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 11:28
Orbán Viktor és Tarlós István aláírta a kormány és a főváros közötti megállapodást
jelentette be, hogy a rendezvény előtt aláírták a "tekintélyes horderejű és széleskörű" megállapodást, amelynek eredményeképpen "a főváros forrásbiztosítási lehetőségei előremozdulnak".

Továbbá Budapest választott főpolgármesterének és köztestületének jelentős befolyása lehet a főváros fejlődésére - mondta a főpolgármester, hozzátéve: "jelentősebb, mint az elmúlt hetven év során bármikor".

"Ha megfeleltethetően értelmezzük, és kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket, akkor akár az Andrássy-Podmaniczky-korszakhoz hasonló fejlődés elé nézhet a főváros" - fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester Budapest egyesítésének egykori folyamatáról szólva elmondta, hogy 145 évvel ezelőtt a fővárosi tanács nemcsak megalakult, hanem az ügyek vitelét tényleg át is vette, és ezt a jeles dátumot tekintjük az egységes Budapest megalakulásának.

A városrendezéssel kapcsolatos teendők ellátására elrendelte a törvény az egészen 1948-ig működő Fővárosi Közmunkák Tanácsának felállítását, amelynek fő feladata
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:48
Változik a közlekedés rendje a hétvégén Budapesten az Európai Mobilitási Hét rendezvényei miatt
Pénteken 16 órától jövő hétfő hajnali fél ötig teljes hosszában lezárják az Andrássy utat, illetve a Dózsa György utat a Szondi utca és a Városligeti fasor között. A lezárt szakaszon belül az Oktogonnál és a Bajza utcánál minden forgalmat átengednek, az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál viszont csak a BKK járatai közlekedhetnek. A többi, Andrássy út felé vezető keresztutca zsákutca lesz. A Hősök terére, a Dózsa György út Podmaniczky utca és Városligeti fasor közötti szakaszára, az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszára, valamint a Kós Károly sétányra gépjárművel nem lehet ebben az időszakban behajtani.

A korlátozások miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is, a 20E, a 30-as, 30A és 230-as és 105-ös busz, a 75-ös troli és a 979-es éjszakai járat is terelt útvonalon közlekedik, a kisföldalatti vonalán pedig biztonsági okokból ideiglenesesen lezárhatnak egy-egy állomást. Szükség esetén 10 és 20 óra között a járművek gyakrabban közlekednek.
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 18:12
Képek, videók
Podmaniczky-kastély Fenyő
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 13:58
aszódi Podmaniczky-kastél
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 06:55
Podmaniczky Vigyázó-kasté
farkas1945
2011. február 14. hétfő, 12:31
Podmaniczky-kastély4
sannzoe
2010. november 29. hétfő, 16:42
Podmaniczky-kastély3
sannzoe
2010. november 29. hétfő, 16:30
Podmaniczky-kastély2
sannzoe
2010. november 29. hétfő, 16:29
Podmaniczky-kastély
sannzoe
2010. november 29. hétfő, 16:29
Podmaniczky kastély - Fen
csigamalac
2009. augusztus 29. szombat, 11:18
Podmaniczky-kastély
bajzateva
2008. november 11. kedd, 16:54
erdő péter0 üzenete306.jp
maroka
2019. március 06. szerda, 12:01
erdő péter0304.jpg
maroka
2019. március 04. hétfő, 21:40
péter0125.jpg
maroka
2019. január 25. péntek, 23:30
péter1122.jpg
maroka
2019. január 22. kedd, 22:43
péter0120_2.jpg
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:09
péter0120.jpg
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.