Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 02:03 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NMHH: meghaladta a 93 millió gigabájtot tavaly a magyar mobilinternet-forgalom
A műsorban arról beszéltek, hogy vasárnap lesz a távközlés világnapja, amikor arra emlékeznek, hogy 1865. május 17-én húsz ország megalapította a Nemzetközi Távíró Egyesületet. Magyarország is az alapítók között volt.

Karas Mónika elmondta, az alapítás óta óriásit fejlődött a távközlés, mára "digitális ökoszisztémák" alakultak ki, amelyek felhasználók millióit és eszközök tízmillióit kötik össze.

"Tulajdonképpen elmosódtak a határok az informatika, az elektronikus hírközlés és a média között; míg régen csak fogyasztók voltunk, ma már gyakorlatilag hírszerkesztők és médiagyártók is vagyunk" - fogalmazott.

Hozzátette, a következő lépés az 5G lesz, ami óriási fejlődést fog jelenteni. Az 5. generációs mobilhálózat kapcsán elmondta, azokat a frekvenciákat, amiket ez használ majd, eddig is használták, a technológiának pedig nincs és önmagában nem is lehet káros hatása.

A hatóság egyébként folyamatosan méri az elektromágneses sugárzás mértékét, és még soha sem kaptak határérték feletti eredményeket - mutatott rá.

Az elnök köszönetet mondott mindazoknak, akik a koronavírus-járvány idején biztosították a távközlés fenntartását, hiszen az ő munkájuk hozzájárult ahhoz, hogy az ország működése zökkenőmentes legyen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 09:41
Címkék: Nemzetközi Távíró Egyesületet, Karas Mónika, műsorban arról, távközlés világnapja, alapítók között, elektronikus hírközlés,
Kommentek
Rendhagyóan adta ki a Dr. Magyari Endre-díjakat az NMHH elnöke a Távközlés Világnapján
A közlemény szerint az idén az ünnepelt távközlés eszközei által létrehozott térbe került át a Távközlési Világnap méltatása. A győri Széchenyi István Egyetem által szervezett virtuális szimpóziumra készített szakmai előadások az intézmény You Tube csatornáján érhetőek el.

Karas Monika, az NMHH elnöke köszöntőjében kiemelte, az elmúlt hónapok azzal szembesítettek minket, hogy a hírközlési hálózatok nemcsak átszövik a többi ágazat működését, de a koronavírus kapcsán kialakult helyzetben a digitalizáció és a hálózatosodás többé nem vonzó alternatíva, hanem az egyetlen lehetséges megoldás. Az internet valóban a mindennapok alaptevékenységéhez kell: a munkához, a tanuláshoz, a vásárláshoz és a szeretteinkkel való kapcsolattartáshoz - mondta.

Kitért a 2014-es mobilnethálózat kiépítésére, aminek eredményeképpen a hazai lefedettség jelenleg is Európa élvonalába tartozik, valamint az idei 5G kiépítéséhez szükséges frekvenciasávok értékesítésére, ami további lehetőséget kínál a fejlődésre.

Az NMHH
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 11:11
NMHH: lezárult az 5G frekvenciatender
A közlemény szerint a tenderen intenzív verseny bontakozott ki a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. részvételével, a licitáló vállalatok összesen 128 490 000 001 forint értékben vásároltak három frekvenciasávban tizenöt évre szóló használati jogosultságot.

Ez kiemelt jelentőségű a magyar gazdasági életben, hiszen ezzel versenyelőnyt szerezhet Magyarország azokhoz az országokhoz képest, ahol még nem sikerült értékesíteni az 5G-s szolgáltatásokra használható legfontosabb spektrumrészeket - írták. Magyarország az árverés után az elsők közt tudja - többek között - az iparban, az egészségügyben, a mezőgazdaságban, a közlekedésben vagy akár a logisztikában kihasználni az 5G segítségével alkalmazható innovációkat.

A közlemény szerint az NMHH eljárásában részt vevő három szolgáltató az egyes frekvenciasávokon belül arra licitálhatott, hogy az adott sávban a dokumentációban megadott kezdőlicit értékéről indulva mennyi frekvenciablokkra tart igényt. Az
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:03
Karas Monika: már a határon túli médiaszolgáltatók is pályázhatnak a médiatanács támogatásaira
Karas Monika felidézte, hogy 2011 - a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az NMHH megalakítása - óta biztosítják a médiaszolgáltatók támogatását.

Elmondta, négy kategóriában nyújtanak anyagi segítséget a helyi közösségi médiaszolgáltatóknak. Műszaki fejlesztésekre, a rezsiköltségek támogatására, illetve a rádió és televízió állandó műsorainak készítésére lehet pályázni - ismertette az NMHH elnöke, aki azt is kiemelte, hogy idéntől már a Magyarországgal szomszédos országokban, a magyar nyelvű műsorokat készítő szolgáltatók is pályázhatnak a támogatásra.

Karas Monika kitért arra is, hogy az általuk nyújtott támogatás a fő bevételi forrása sok olyan helyi médiaszolgáltatónak, amelynek műsoraira nagy az igény.

Tájékoztatása szerint a pályázati feltételek a tamogatas.mtva.hu oldalon megtalálhatóak. A pályázatok első fordulójának beadási határideje április 2., illetve 16. - hívta fel a figyelmet Karas Monika.
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 20:32
Az MSZP az NMHH és az ügyészség vizsgálatát sürgeti a közmédia hírszerkesztési gyakorlata miatt
Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke Budapesten, sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, a héten a Politico hírportál arról közölt cikket hozzájuk került belső levelezésre hivatkozva, hogy a magyar közmédiában előzetes engedélyhez kötötték bizonyos témák feldolgozását, ilyenek például az uniós, a zöldügyek, vagy a Greta Thunberg klímaaktivista megjelenéseiről szóló tudósítások.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, a Médiatanácsnak eljárást kellene indítania, hogy megállapítsa, korlátozzák-e a közszolgálati média szerkesztői szabadságát, illetve kik és milyen mértékben teszik ezt.

Hozzátette: azt is kérdezi Karas Monikától, az NMHH elnökétől, indult-e korábban eljárás annak kivizsgálására, hogy mennyire áll külső kontroll és befolyás alatt a közszolgálati média hírszerkesztési tevékenysége.

A képviselő azt is tudakolja, az új információk alapján indul-e vizsgálat.

Milyen következményekkel járhat az, ha bebizonyosodik, hogy illetéktelenek gyakorolnak kontrollt a közszolgálati média
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 13:32
NMHH: mintegy százötvenmillió forint támogatást kaptak rádiók és a televíziók
A közlemény szerint az új összetételű médiatanács - amelynek tagja Budai László, Hankiss Ágnes, Meszleny László és Szadai Károly, elnöke pedig Karas Monika - a helyi és körzeti televízióknak szóló, hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat harmadik fordulójában 26 televíziónak összesen 125,6 millió forint támogatást osztott ki.

Közéleti magazinokat készíthet a komlói Baranya Televízió, a fővárosi ESTV, a TV10 és a Centrum TV, a Hajdúszoboszlói Városi Televízió, az Irány Televízió Miskolc, a Soltvadkerti TV, a Komló és Térsége TV, továbbá a gödöllői Régió Plusz Televízió.

Hírműsor kategóriában a Zalaegerszegi Televízió, a Veszprém TV, a budapesti Hegyvidék Televízió, a Kecskeméti Televízió, a Városi Televízió Szeged, a Szolnok Televízió, a pécsi Pannon TV, valamint a TV Budakalász pályázott sikeresen.

A Városi Televízió Eger, a Gyula Televízió, az Ózdi Városi Televízió, a Salgótarjáni Városi Televízió, a Szombathelyi Televízió, a Kapos Televízió, a
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 10:11
Kissné Akli Mária és Kudlik Júlia kapta a Goldmark Péter Károly-díjat
A közlemény szerint a budapesti díjátadón Karas Mónika úgy fogalmazott: "a média szerepe olyan, mint egykor a tűzhelyé: ott van életünk közepében, körülötte gyűlünk össze. Kitörölhetetlen nyomot hagy kultúránkon, identitásunkon, ezért szakmai hatóságként feladatunk, hogy megbecsüljük azokat, akik saját személyiségük nyomaival gazdagítják azt".

Kissné Akli Mária, az NMHH Médiafrekvencia-tervezési és -Koordinációs Osztályának vezetője 1996-ban csatlakozott a hatóság jogelőd szervezetéhez. Munkájának gyümölcseként az egyre növekvő igényeknek megfelelő frekvenciaátrendezések, -felszabadítások születnek, és több mint húsz éve példaértékűen képviseli hazánkat a nemzetközi szakmai szervezetekben. Kiemelkedő sikereket ért el a digitális műsorszórás bevezetéséhez szükséges tervezésekben, koordinációkban - írták róla.

Kudlik Júlia neve egybeforrt a magyar televíziózással, műsorain nemzedékek nőttek föl, több mint negyven éven át volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Emblematikus arca volt a Delta
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 17:32
Beterjeszti a médiahatóság jövő évi büdzséjének tervezetét a költségvetési bizottság
Karas Monika, az NMHH elnöke a tanácskozáson arról beszélt: a hatóság komoly tapasztalattal rendelkezik a felügyelt piacokról származó bevételekről, így biztosított, hogy ezek alakítása hatékonyan segítse a piacok közérdekű fejlődését.

Megemlítette: noha korábban többször kérdésként merült fel, miért nem része büdzséjük az állami költségvetésnek, közigazgatási-szervezetelméleti alapon a szabályozó hatóságok egyik jellemzője az anyagi függetlenség, ami az intézményi autonómia egyik alapja is.

Varju László bizottsági elnök (DK) azon felvetésére, hogy ekkora összegből gazdálkodva az NMHH sokrétűbb, az ellenzéknek megszólalási lehetőséget adó programokat támogathatna, az NMHH elnöke jelezte: a hatóság sem a közszolgálati média stratégiáját, sem annak tartalmát nem határozhatja meg.

A médiahatóság által az MTI-nek adott tájékoztatás szerint az NMHH 2020-as költségvetésének tervezete 38,4 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel számol, amiből 29 milliárd forintot a hírközlési terület
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 13:35
Képek, videók
Egyesületek bevonulása
drozdikata
2011. szeptember 25. vasárnap, 14:25
monika névv.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:42
monika névcc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:42
Monika
terezia1951
2018. május 04. péntek, 16:57
SZKT-Papp Zs.Nagy Mónika.
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:41
monika névvy.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:30
monika névvx.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:29
monika névvv.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:29
monika névvd.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:29
a műsorból
orban47
2011. október 06. csütörtök, 05:31
musorbig390061281.jpg
kpista64
2010. február 21. vasárnap, 15:58
musorbig390010281.jpg
kpista64
2010. február 21. vasárnap, 15:58
musorbig389934281.jpg
kpista64
2010. február 21. vasárnap, 15:58
musorbig389864281.jpg
kpista64
2010. február 21. vasárnap, 15:58
musorbig389726281.jpg
kpista64
2010. február 21. vasárnap, 15:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.