Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 14:17 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Minden csak


Minden csak erről szól: jobb, nagyobb, szebb, hatalmasabb, gazdagabb, híresebb. Annyira lefoglalnak minket a külsőségek az életben, hogy elfelejtjük, minden erő belülről jön. Meg kell tanulnunk, hogy befelé kell tekintenünk, és amit belül találunk, annak örülhetünk igazán. Hol van odakint a boldogság?
Tihanyi Márk
bordat, 2018. május 17. csütörtök, 19:12
Címkék: Tihanyi Márk, lefoglalnak, elfelejtjük, hatalmasabb, tekintenünk, örülhetünk,
Kommentek
A levelenduláról, hány fajta kapható hazánkban
Kertvarázs Magazin: Hány fajta levendula kapható hazánkban és melyek ezek?
Carla:

Magyarországon talán a legelterjedtebb fajta a Lavandula Angustifolia (francia, vagy közönséges levendula). A tihanyi öreg levendulás töveit Franciaországból rendelték, innen az ,,francia" elnevezés. Illóolaj tartalma jóval kevesebb, mint hibrid rokonának, viszont gyógyhatásának és minőségének köszönhetően sokkal értékesebb. Illata nőies, parfümös, így sok kozmetikum összetevőjeként is használják. A növények mérete a törpe fajtáktól az 1 m magas, gömbölyű bokrokig terjedhet és fehér, rózsaszín és akár sötétlila színben is kaphatók.

A másik nagyon népszerű fajta a hibrid, Lavandula Intermedia (angol levendula). Több, de kevésbé értékes az illóolaja, viszont markáns illata szintén nagyon kedvelt. Legismertebb hazai lelőhelye a pannonhalmi bencés apátság 18. században létrehozott ültetvénye, ahol a mai napig nagy üstökben párolják a levendula illóolajat.

Mindkét fajta jól bírja
lovaszmarika, 2018. június 14. csütörtök, 18:59
Szép gondolatok...
Minden ember hibázhat és hibázik is. De helyes-e az az út, amelyen a megkeseredettség miatt nem adunk új esélyt másoknak és a boldogságnak?! Mindig kell adnunk magunknak, másoknak és egymásnak egy újabb esélyt, mert sohasem tudhatjuk, mikor jön el a perc, amikor már késő lesz, és csak annyit tudunk majd mondani, hogy sajnáljuk.

Tihanyi Márk
aranyoslila, 2018. február 15. csütörtök, 22:07
Szép írások
Egyszer egy okos ember azt mondta nekem, hogy fordítsak hátat a Napnak, és nézzem meg, mit látok magam előtt. Az árnyékom volt az. Azt mondta, hogy ez nem csak egy egyszerű árnyék, hanem a lelkem megjelenése a mi világunkban. A Nap sugarai olyan erősen sütnek, hogy képesek arra is, hogy szemmel láthatóvá tegyék számunkra a saját és mások lelkét. De egyvalami nagyon fontos, és ezt jól jegyezd meg - mondta. Mint láthatod, nem csak neked van árnyékod, nem csak az embereknek van lelke, hanem mindennek, ami körülvesz minket. A fáknak, az állatoknak, de még a tárgyaknak is. Ha úgy éled életed, hogy ezt az alapvető igazságot soha nem felejted el, akkor tartalmas és szép életed lesz, és olyan dolgokat fogsz megismerni, amire a legtöbb ember sohasem lesz képes.
Tihanyi Márk
kirscha, 2017. december 07. csütörtök, 08:41
Élt egyszer régen
Élt egyszer régen egy férfi, aki imádta a virágokat. Napokat tudott eltölteni azzal, hogy kisétált az általa oly becsesen gondozott kertjébe, és csodálta virágai szépségét. Egy nap azonban olyan virággal találkozott, ami más volt, mint a többi. A férfit földre terítette a virág lenyűgöző látványa, nem tudott szabadulni attól a félelmetes érzéstől, hogy lesz majd idő, amikor elveszíti a virágot. Odasétált a virághoz, és egy apró mozdulattal elszakította gyökerétől, majd a nappaliban lévő vázájába helyezte, hogy mindig vele legyen féltett és szeretett virága. A virág azonban idővel elhervadt, a férfi szomorú lett, mert ráébredt, hogy azzal, hogy magáénak akarta a virágot, megfosztotta őt szabadságától, és bár így egy rövid időre csak az övé volt, de végül mégiscsak elszakadt tőle. A férfi tudta, hogy soha nem kaphatja vissza virágát, mert az meghalt. Egész életét abban a magányban élte le, amit saját maga okozott magának. Többé egy virág sem
bordat, 2017. február 13. hétfő, 18:37
Minden csak erről szól: jobb, nagyobb, szebb, hatalmasabb,
Minden csak erről szól: jobb, nagyobb, szebb, hatalmasabb,
gazdagabb, híresebb. Annyira lefoglalnak minket a külsőségek
az életben, hogy elfelejtjük, minden erő belülről jön.
Meg kell tanulnunk, hogy befelé kell tekintenünk, és amit belül találunk, annak örülhetünk igazán. Hol van odakint a boldogság?
Tihanyi Márk /Az ember ébredése/
koszegimarika, 2016. december 22. csütörtök, 07:53
CAFe Budapest - Teltházas programokkal ért véget a fesztivál
a Yellowjackets csapatát.

Először lépett fel Magyarországon az elektronikus zenét a Bali szigetek népzenéjével ötvöző Plaid és a Southbank Gamelan Players, a bécsi rézfúvós zenekar, a Mnozil Brass, a multimédiás előadásuk miatt emlékezetes lengyel Cloud Theatre társulata, a német Familie Flöz, az amerikai elektronikus zenei duó, a Knower, az elektrojazzt játszó formáció, a Koop Oscar Orchestra és a svéd Wintergatan.

Több műnek a fesztiválon volt a magyarországi premierje vagy ősbemutatója: Tihanyi László Fehér rózsa és Vörös izzás című egyfelvonásosai a Müpában debütáltak, itthon először csendült fel közönség előtt Krzysztof Penderecki Trombitaversenye és Steve Reich két új kompozíciója, a City Life és a Radio Rewrite. A Teatro Potlach Shakespeare's Island című előadását a Millenárison, míg a Színek születése című alkotását a Kiscelli Múzeumban láthatták az érdeklődők - olvasható a közleményben.

A fesztivál számos olyan új produkciót mutatott be, amelyekkel a külföldi publikum is találkozhat a
velemenyezd, 2016. október 27. csütörtök, 14:31
Ma kezdődik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
A szervezők szerint a több mint 100, a dzsessz, klasszikus, pop és világzene, irodalom, színház, tánc, képzőművészet és divat világát is felölelő program 17 napon keresztül ismét a kortárs kultúra európai fellegvárává teszi a magyar fővárost, egyben tükrözi a saját hangját kutató 21. század útkeresését és sokszínűségét is.

A műfaji változatosság és a különböző művészeti ágak közötti áthallások érhetőek tetten Tihanyi László új, az opera, a dráma és a tán határain mozgó szerzeményeinek - a Fehér rózsa és a Vörös izzás - ősbemutatóin, vagy a dzsessz improvizációiban klasszikus zenei, pop és rock témákat vegyítő Hiromi előadásában is.

Krzysztof Penderecki, a világ egyik legkeresettebb kortárs komponistájának zenéje több alkalommal is hallható a fesztiválon. Jeruzsálem hét kapuja című, három kórust, narrátort és énekes szólistákat foglalkoztató kórusszimfóniája október 12-én csendül fel a Müpában, majd október 17-én a Zeneakadémia látja vendégül műveit és őt magát is.

Bartók Béla születésének
velemenyezd, 2016. október 07. péntek, 07:05
Képek, videók
Tihanyi Márk idézet.jpg
szalai0913
2010. április 13. kedd, 19:49
Lefoglalt porontyok
sanci81
2016. április 10. vasárnap, 16:11
az emberek elfelejtik.jpg
sz719eszter
2018. április 15. vasárnap, 17:06
Most elfelejtem.jpg
chillik
2017. november 05. vasárnap, 04:11
ha elfelejtünk.....jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 21:03
ha elfelejtünk álmodni.jp
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:49
A nők mosolya elfelejteti
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Elfelejtett.png
sz719eszter
2016. november 23. szerda, 13:42
Hajdu Mária - elfelejtele
menusgabor
2016. október 20. csütörtök, 21:04
Elfelejtett jelszó
sanci81
2016. február 18. csütörtök, 17:04
Téged-elfelejteni-soha -ne
menusgabor
2015. november 18. szerda, 11:47
Elfelejteni.....
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 13:27
egy elfelejtett kép 2009-
adakaleh
2015. július 03. péntek, 14:43
Lehet, hogy elfelejtik...
pacsakute
2013. február 07. csütörtök, 19:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.