Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:59 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csányi Sándor: az OTP lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását
Az OTP-nek ez az első szlovéniai befektetése, az SKB Bank felvásárlásával annak 99,73 százalékos tulajdonosa lett - mondta. A szlovén piacon organikus növekedést és akár további felvásárlásokat is terveznek, hosszú távon pedig 25-30 százalékos piaci részesedés elérését. Az SKB Bank vezetése helyi marad - fűzte hozzá.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a régióban már számos bankot megvásároltak, Szerbiában kettőt, továbbá Bulgáriában, Moldáviában, Romániában, Montenegróban, Albániában, Horvátországban, Ukrajnában, Oroszországban és Szlovákiában is működik leánybankjuk. Az OTP 12 közép- és kelet-európai országban van jelen. Közölte, hogy érdeklődnek az ázsiai piac iránt.

Kitért arra, hogy az OTP bankcsoport a tavalyi évben túlteljesítette az előző éves eredményeket, minden pénzügyi mutatóban jól teljesítettek az előzetes adatok szerint, a gyorsjelentést februárban teszik majd közzé. A pénzintézetnek közel 40 ezer alkalmazottja és 20 millió ügyfele van.

Közlése szerint Szlovéniában a lakossági és a vállalkozói szegmenst is tervezik erősíteni, valamint mobil applikációkkal, szolgáltatásokkal a pénzügyi szektor leginnovatívabb bankja szeretnének lenni.

Anita Stojcevska, az SKB Bank vezérigazgatója elmondta: tavaly az első kilenc hónapban 30 százalékkal több, 45,7 millió euró nettó profitot értek el az előző év azonos időszakához képest, ezt kiemelkedően jó eredménynek nevezte. Az SKB Bank Szlovénia 4. legnagyobb bankja közel 10 százalékos piaci részesedéssel. A bank beolvadása az OTP csoportba tavaly kezdődött. A bankfiókok számát nem tervezik növelni, inkább a digitális csatornákon erősítenek.

Az OTP Bank tavaly decemberben jelentette be, hogy lezárta szlovéniai tranzakcióját, ezzel a Societe Generale csoport szlovén leánybankja, az SKB Banka 99,73 százalékos részesedése, valamint egyéb leányvállalatai az OTP Bank tulajdonába kerültek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 12:42
Címkék: Csányi Sándor, Anita Stojcevska, Bank Szlovénia, Societe Generale, első szlovéniai, szlovén piacon,
Kommentek
Az afrikai sertéspestis átrendezte az MCS Vágóhíd Zrt. exportját
A vezérigazgató elmondta, hogy az asp tavalyi megjelenését, terjedését és az emiatt bevezetett kereskedelmi korlátozásokat megelőzően az export jelentős részét szállították a távol-keleti piacokra, Japánba, Kínába, Dél-Koreába.

A két és fél éve termelő mohácsi vágóhíd éves viszonylatban 100 ezer tonna sertést dolgoz fel, felerészben belföldi piacra, felerészben exportra, utóbbi értéke idén elérheti a 30 milliárd forintot. A vállalat árbevétele tavaly közel 50 milliárd forint volt, amely idén akár 10-15 százalékkal is bővülhet, ugyanakkor a vágási mennyiség nem sokkal haladja meg a tavalyit.

Az MCS Vágóhíd Zrt. vesztesége 2017-ben közel egymilliárd forint volt, amely tavaly tovább, 4,7 milliárd forintra nőtt. Pókos Gergely ezt azzal magyarázta, hogy az induló vállalkozás helyzetét nehezítették az asp miatti exportkorlátozások, hiszen a terveikben komoly szerepe volt a távol-keleti piacoknak. A fertőzés megjelenése Kínában jelentős emelkedést okozott az élősertés és a hús árában, utóbbit
velemenyezd, 2019. december 26. csütörtök, 07:04
Dobó Kata, Csányi Sándor és Sopsits Árpád filmtervei kaptak támogatást a Filmalaptól
sok sikeres mozifilm, tévéfilm és sorozat szerepét követően a Kölcsönlakás című alkotással mutatkozott be filmrendezőként. A vígjátékot több mint 150 ezren nézték meg a hazai mozikban, ezzel 2019 legnézettebb magyar mozifilmje lett. Gulyás Buda többek között olyan kiemelkedő sikerű magyar filmeket fényképezett, mint a Csak szex és más semmi, vagy a Szabadság, szerelem; majd a Kincsem second unit rendezője és a Kölcsönlakás technikai rendezője volt.

Első rendezésére készül a Filmalap támogatásával Csányi Sándor, a gyártás előkészítésére 10 millió forintot ítélt meg a szervezet. A támogatás feltétele, hogy az alkotók társrendezőt vonjanak be a munkába. A Köbli Norbert forgatókönyvéből, Lajos Tamás producer vezetésével készülő Ma este gyilkolunk egy öreg színészek lakta otthonban játszódik és egy rejtélyes haláleset nyomozásának története.

A Sopsits Árpád (A martfűi rém) rendezésben készülő 42 karcsapás című filmterv 19,85 millió forint gyártás előkészítési támogatásban részesült. A rendező Tasnádi
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 14:21
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
ezután is, amennyit akarnak. A törvény átlátható működési modellt teremt a színházak fenntartásában - közölte Dunai Mónika.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt válaszolta: az ellenzéknek vannak olyan ügyek, amelyek mögött mindnyájan felsorakoznak, és van, amikor "egységfrontban" hallgatnak. "Mindnyájunknak az lenne az érdeke, hogy hasonló ügyek ne keletkezhessenek a későbbiekben" - mondta.

Jobbik: Magyarország Európa egyik legszegényebb állama

Csányi Tamás (Jobbik) szerint míg propagandára "számolatlanul megy" a pénz, addig az Eurostat adatai alapján már csak két "vetélytársa" van Magyarországnak - Horvátország és Bulgária - az Európa legszegényebb állama címért.

Nagy István agrárminiszter erre azt felelte: abban nem partner, hogy a magyarok teljesítményét lebecsüljék, lenézzék.

KDNP: sorra térnek vissza a rossz emlékű Gyurcsány-kormány bukott káderei Budapesten

Nacsa Lőrinc (KDNP) úgy fogalmazott, hogy Budapest új vezetésének
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 19:02
Kampányfilmmel hívja fel a figyelmet az OVSZ a véradásra
Csányi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára kedden a kisfilm bemutatásakor, a budapesti Szent Margit Kórházban kiemelte: a vér és a vérkészítmények nélkülözhetetlenek a nemzeti egészségügyi programban, ezért a véradás pótolhatatlan a gyógyításban.

Az OVSZ-nek nagy szerepe van abban, hogy a szükséges mennyiséget - napi 1600-1800 véradásból származó teljes véregységet - biztosítani tudják - hangsúlyozta.

A helyettes államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a véradás szűrővizsgálatot is jelent, tehát a véradóknak nyereségük is származik a nemes cselekedetből.

Nagy Sándor, az OVSZ szakmai főigazgató-helyettese úgy fogalmazott, hogy az ajándékozás legegyszerűbb módja a véradás: aki vért ad, önmagából ad, és esélyt ad valakinek a gyógyulásra.

Elmondta, hogy a véradók SMS-t kapnak, miután felhasználták a vérét.

Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója elmondta: a kórházban évente legalább
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 12:01
BÉT - Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
szerződést.

Japánban a Richter licenc partnere, a Mochida Pharmaceutical bevezette a japán piacra a magyar gyógyszergyár bioszimiláris teriparatride készítményét, miután szeptemberben a Mochida forgalomba hozatali engedélyt kapott a termékre.

Ingatlant adott el a Magyar Telekom. A társaság megállapodást írt alá a budapesti Telekom Park irodaépületének értékesítéséről. A tranzakció a tervek szerint nagyságrendileg 3,7 milliárd forint készpénzbevételt eredményez, a pénzügyi zárás 2020 első negyedévében várható.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója 20 630 darab OTP-részvényre szóló vételi opciót hívott le, 10 413 forintos kötési árfolyamon- írja heti összefoglalójában az Equilor.

Az OTP minimálisan, 0,07 százalékkal erősödött a héten, pénteki záróára 14 290 forint volt, heti forgalma meghaladta a 30,8 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 2,27 százalékot esett, pénteken a papír a kereskedést 5815 forinton fejezte be, heti forgalma 14,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 07:04
Stadionavató - Csányi: örülök, hogy Szalai Ádám lőtte az első magyar gólt
A telt ház, 65 114 néző előtt rendezett, 2-1-re elvesztett avatómérkőzés után a vegyes zónában adott villáminterjúban az MLSZ első embere kiemelte: 0-2 után jókor érkezett a szépítő gól, így kiegyenlített játék alakult ki, és "jó meccset játszottunk a szép új stadionban".

"Fantasztikus élmény volt az első magyar gól, örülök, hogy Szalai Ádám lőtte, mert nagyon sokat harcolt és küzdött a válogatottért, és megérdemelte, hogy betaláljon."

Csányi Sándor hozzátette: bízik benne, hogy ez a találkozó segítette Marco Rossi szövetségi kapitány munkáját, és tapasztalatokat gyűjthetett a nemzeti csapat keddi, Wales elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőmérkőzése előtt. Egyben reményét fejezte ki, hogy sikeres lesz a válogatott a sorsdöntő cardiffi összecsapáson.

Kitért Kalmár Zsolt sérülésére is, mint mondta, jól teljesített ezen a találkozón a középpályás, akit hordágyon kellett levinni a pályáról a második félidőben.
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 22:21
Stadionavató - Hivatalosan is átadták a Puskás Arénát
Fürjes Balázs, a létesítmény építését irányító kormánybiztos azt mondta, "az átadás megtörtént azzal, hogy a szurkolók eljöttek, megtöltötték és birtokba vették az arénát". Kiemelte, hogy az építkezés 15 ezer magyar embernek adott munkát, a drukkereket pedig arra buzdította, hogy mutassák meg a válogatottnak, milyen lenne a hangulat, ha jövőre ebben az arénában játszhatna Európa-bajnoki mérkőzéseket.

A kezdő sípszó előtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Kubatov Gábor, az FTCelnöke ünnepélyesen elbúcsúztatta a 97-szeres válogatott Gera Zoltánt, aki ma már az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik.

A megnyitó ünnepség elején számos korábbi férfi és női válogatott labdarúgót, így többek között Dárdai Pált, Király Gábort, Illés Bélát, Pisont Istvánt, Pádár Anitát, Lovász Gyöngyit, Bognár Györgyöt, Nagy Antalt, Csapó Károlyt, Dunai Antalt, Rákosi Gyulát, valamint Fenyvesi Mátét szólították a gyepre. Szintén besétált a pályára a legidősebb, még élő magyar
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 19:31
Képek, videók
O.V. Csányi Sándor.jpg
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:27
Csányi Sándor.jpg
basikele
2013. augusztus 31. szombat, 01:47
20130724-csanyi-sandor -.j
agica2004
2013. július 25. csütörtök, 21:12
Csányi Sándor búcsúzik.jp
agica2004
2011. november 09. szerda, 12:24
Csányi Sándor 36.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:13
Csányi Sándor.jpg
murfuc
2010. november 08. hétfő, 09:44
Csányi Sándor
vickykecycca
2009. szeptember 27. vasárnap, 13:53
boltok üresek,felvásárlás
kicsoda57
2011. január 12. szerda, 23:51
felvásárlás.jpg
kallo74
2006. szeptember 22. péntek, 07:12
DSCN1226Szlovénia.JPG
irmus
2018. január 05. péntek, 16:20
DSCN1225Szlovénia.JPG
irmus
2018. január 05. péntek, 16:19
Szlovénia....patak.jpg
bbbarbara
2016. március 08. kedd, 18:56
Bledi tó....Szlovénia.jpg
bbbarbara
2016. január 17. vasárnap, 19:14
Szlovénia2009.09.07.13 . 2
lenke1964
2015. június 22. hétfő, 11:37
SZLOVÉNIA.jpg
lenke1964
2015. június 10. szerda, 18:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.