Belépés
2019. december 16. hétfő | 51. hét | 350. nap | 00:26 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Procesul fostului primar din Gheorgheni, János Mezei, va fi reluat de la început
Politicianul - care în prezent deţine funcţia de preşedinte al Partidului Civic Maghiar (PCM) - a declarat agenţiei ungare de presă MTI: Tribunalul Harghita, care a acţionat în primă instanţă, a omis o lege care a intrat în vigoare în anul 2000 şi care impune, ca judecătorii care judecă cazuri asimilate corupţiei să fie specializaţi în astfel de cazuri.

"Este scandalos dublul standard aplicat: dacă ei fac o greşeală, nu contează, totul poate să înceapă din nou, dar dacă eu fac o greşeală sau nu apar în faţa instanţei, imediat sunt lovit cu biciul. Nu am de ales, trebuie să iau de la capăt procesul, să plătesc din nou avocat şi să aştept soluţionarea corectă a cazului", a declarat János Mezei. Acesta a mai adăugat că situaţia apărută în cazul lui i se pare doar tragere de timp.

În iulie 2018, János Mezei şi fosta sa secretară au fost achitaţi în primă instanţă de Tribunalul Harghita în urma acuzaţiilor aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). După 65 de runde de judecată, instanţa de apel a dispus rejudecarea cazului la prima instanţă, în urma recursului depus de DNA şi de reclamant.

La sfârşitul lunii ianuarie 2015 a fost iniţiată o anchetă de urmărire penală împotriva lui János Mezei în legătură cu un caz în care avea implicare şi municipalitatea sectorului 5 din Budapesta. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) l-a acuzat pe primar de abuz în serviciu, şantaj şi instigare la delapidare.

Potrivit DNA, Mezei şi-a exercitat în mod fraudulos atribuţiile de serviciu, încheind, în numele municipiului Gheorgheni, un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafaţă de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roşu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate comercială, în condiţiile în care acest teren nu putea să fie vândut deoarece constituia parte din capitalul social al S.C. "Monturist" S.R.L. (o asociere comună a Municipiul Gheorgheni şi a municipalităţii sectorului 5 din Budapesta.). Parcela nu putea fi vândută fără acordul asociatului majoritar din Ungaria. Pe durata procesului, municipalitatea sectorului 5 din Budapesta a anunţat că nu se consideră prejudiciată.

DNA a considerat că primarul a şantajat, în momentul în care Mezei Janos, în calitate de asociat minoritar, l-a somat pe administratorul S.C. "Monturist"S.R.L (denunţător în cauză) să-şi prezinte demisia din funcţia de administrator. Primarul a fost acuzat de instigare la delapidare când, în timpul urmăririi penale, a cerut secretarei primăriei, deşi îi era interzis acest lucru în mod expres, să îi aducă înregistrarea video a unei şedinţe a consiliului municipal.

János Mezei, ales primar în două rânduri din partea Partidului Civic Maghiar (PCM), a fost reţinut timp de 30 de zile în arest preventiv, 60 de zile în arest la domiciliu şi i s-a interzis exercitarea activităţii de primar timp de un an şi jumătate.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 13:52
Címkék: János Mezei, Partidului Civic Maghiar, Tribunalul Harghita, Direcţia Naţională Anticorupţie, Potrivit DNA, Lacului Roşu,
Kommentek
Kezdődik a Desiré fesztivál Szabadkán
A régió egyik legizgalmasabb színházi fesztiválja az idén a Right here right now (Itt és most) alcímet viseli. Urbán András főszervező elmondta: az alcím pont a színházra vonatkozik, hiszen az a jelen idő művészete, "itt és most történik, aki itt van, itt van, aki nincs, az nincs".

A szabadkai színházi rendezvényre Szerbiából, Magyarországról, Szlovéniából, Franciaországból, Horvátországból, Törökországból, Romániából, Észak-Macedóniából és Montenegróból érkeznek színészek, rendezők és társulatok.

A repertoáron három magyar nyelvű előadás szerepel. A budapesti Hodworks Délibáb című, humortól sem mentes előadásában hat táncos keresi a helyét a világban.

A Tünet Együttes A tünetegyüttes - reality a pincében című produkciójában Szabó Réka rendező a társulatának történetét mutatja be, ugyanakkor a független színházak sorsát kutatja.

A magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely Éjidő című darabját is láthatja a közönség, amelyet Pilinszky János művei alapján Mezei Kinga rendezett.

Az
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 07:40
Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania vor încheia o alianţă
Szövetségre lép a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt
Amint Mezei János elmondta: a két párt kongresszusa 2020. január 18-án előbb külön-külön, majd közösen ülésezik Csíkszeredában, és eldönti az együttműködés és a fúzió részletkérdéseit. Csomortányi István hozzátette: addig közös munkacsoport dolgozik a döntések előkészítésén.

Mezei János szerint már most a pártfúzió a cél, de a jövő év nyarán tartandó önkormányzati választásokon való sikeres szereplés érdekében egyelőre csak politikai koalíciót hoznak létre. A pártfúzió bírósági bejegyzésének a lehetséges elhúzódása ugyanis nem kívánt kockázati tényező lenne a választások előtt.

Amint az MPP elnöke felidézte: a két pártnak közösek a gyökerei, az MPP alapításánál is ott voltak azok, akik később létrehozták az EMNP-t. Mint részletezte, nyolc éve külön utakon jártak, de most "elérkezett az a pillanat, amikor a bölcsesség és az alázat felülkerekedett, és visszahozta a szervezeteinket arra az útra, amelyet egykor közösen képzeltünk el". A politikus hozzátette: mindkét pártelnök építőmérnök, és
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:42
Elölről kezdődik Mezei János volt gyergyószentmiklósi polgármester pere
A pénteken kimondott jogerős ítélet kivonata a romániai bíróságok portálján jelent meg a hét végén.

A jelenleg a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöki tisztségét is betöltő Mezei János az MTI-nek elmondta: elkerülte az első fokon eljáró Hargita Megyei Törvényszék figyelmét egy 2000-ben hozott törvény, amely szerint olyan bíráknak kellett volna ítélkezniük az ügyében, akiknek képesítésük van a hasonló, korrupcióval összefüggésbe hozott ügyekre.

"Felháborítónak tartom a kettős mércét: ha ők hibáznak, az nem számít, kezdődhet elölről minden, ha viszont én hibázok, esetleg nem jelenek meg egy tárgyaláson, azonnal rajtam csattan az ostor. Nem tehetek mást, újra elölről kell kezdeni a pereskedést, ismét fizetni az ügyvédet, és várni az ügy igazságos lezárását" - jelentette ki Mezei János. Azt is hozzátette: időhúzásnak tekinti ügyének fordulatát.

Mezei Jánost és volt titkárnőjét 2018 júliusában első fokon felmentette a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) által megfogalmazott vádak alól a
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 12:22
Ziarul "Háromszék": preşedintele Partidului Civic Maghiar a încercat să determine deputaţii săi să voteze pentr
Ziarul a intrat în posesia unei scrisori redactate de unul dintre deputaţii partidului, József Kulcsár Terza. Aceasta a fost scrisă la 28 octombrie, la peste două săptămâni de la căderea guvernului şi îi este adresată lui János Mezei. În acesta, deputatul critică, printre altele, faptul că preşedintele partidului a invitat deputaţii săi să voteze în favoarea Guvernului Dăncilă. Confruntat cu conţinutul scrisorii, preşedintele PCM a oferit răspunsuri evazive la întrebările ziarului.

Potrivit deputatului József Kulcsár Terza, înainte de votul de la moţiunea de cenzură, János Mezei s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi a încheiat cu aceasta un acord secret cu privire la faptul că cei doi deputaţi al PCM, care fac parte din grupul parlamentar al UDMR, nu vor vota moţiunea de cenzură îndreptată împotriva guvernului PSD. Deputatul a menţionat, în scrisoare, că trei dintre vicepreşedinţii partidului i-au confirmat faptul că întâlnirea această secretă a avut loc. József Kulcsár Terza a adăugat că a
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 20:02
Háromszék napilap: a Dancila-kormány hivatalban maradására próbálta szavaztatni képviselőit a Magyar Polgári Pá
A lap birtokába jutott egy olyan levél, amelyet a párt egyik parlamenti képviselője, Kulcsár Terza József írt október 28-án, több mint két héttel a kormány megbuktatása után Mezei Jánosnak, és amelyben a képviselő többek között a Dancila-kormány melletti szavazásra való pártelnöki felszólítást kifogásolta. A levél tartalmával szembesített MPP-elnök kitérő válaszokat adott a lap kérdéseire.

Kulcsár Terza József képviselő állítása szerint a bizalmatlansági indítvány szavazása előtt Mezei János találkozott Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnökkel, és titkos megállapodást kötött vele arról, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti frakciójában politizáló két MPP-s képviselő nem fogja megszavazni a szociáldemokrata kormány elleni bizalmatlansági indítványt. A képviselő a levélben megemlíti, hogy a titkos találkozó tényét a párt három alelnöke is megerősítette számára. Hozzátette: a pártelnöki felszólítás ellenére megszavazta a bizalmatlansági indítványt, mert az MPP olyan
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 19:22
Kilenc országból tizenöt előadást mutatnak be az idei szabadkai Desiré fesztiválon
amelynek címe törökül szekrényt és trükköt is jelent -, közel húsz éves, ám a két táncos és egy hűtőszekrény főszereplésével készült performaszt azóta sem unja a közönség. Bemutatják Andrei Majeri rendezésében a bukaresti Apolló 111 Színház Medeia fiai című produkcióját is, amely egyebek mellett a nemi diszkrimináció, a macsóság, a nőgyűlölet és a patriarchátus kérdéseivel foglalkozik.

A magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely Éjidő című produkciója november 27-én lesz látható. A darabot Pilinszky János művei alapján Mezei Kinga rendezte. Aznap este a Szabadkán már sokadszor bemutatkozó Selma Spahic rendezésében mutatják be a Falak között című előadást. A varasdi Gllugl Színház produkciója a második világháború idejére repít vissza, és arra keresi a választ, hogyan tudtak az emberek félrenézni, amikor ismerőseiket hurcolták el.

A Bitolai Nemzeti Színházban Igor Vuk Torbica állította színpadra Euripidész azonos című műve alapján a Bakkhánsnők - a hanyatlás rövid története című előadást. Ezt
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 14:51
Képek, videók
székely jános1215.jpg
maroka
2019. december 15. vasárnap, 07:29
székely jános1214_2.jpg
maroka
2019. december 14. szombat, 21:27
székely jános1214.jpg
maroka
2019. december 14. szombat, 21:26
brenner jános1214.jpg
maroka
2019. december 14. szombat, 21:25
bucsu_székely jános1023.j
maroka
2019. október 23. szerda, 17:25
freskó brenner jánosról10
maroka
2019. október 23. szerda, 10:54
székely jános1010.jpg
maroka
2019. október 11. péntek, 16:38
székely jános1009_2.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 23:28
székely jános1009.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 23:26
székely jános0930.jpg
maroka
2019. szeptember 30. hétfő, 12:13
máriapócs_jános pápl pápa
maroka
2019. szeptember 19. csütörtök, 18:13
jános pál pápa szobra.jpg
maroka
2019. szeptember 17. kedd, 17:32
declare.gif
magnes68
2010. január 12. kedd, 14:49
declare.gif
emesi
2009. augusztus 07. péntek, 15:26
declare.gif
pintyo1964
2007. augusztus 20. hétfő, 13:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.