Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 17:28 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mozgássérült koldust raboltak ki Egerben
Szalóki Zoltán megyei főügyész tájékoztatása szerint az elkövetőket letartóztatták. Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolja a két férfit, akikkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A két 40 év körüli férfi pénze átadására kényszerített egy kéregetőt Egerben. Egyikük idén szabadult erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt öt éves fegyházbüntetéséből, míg társa korábban négy évnél hosszabb időt töltött börtönben zsarolás kísérlete miatt - tette hozzá.

A vádirat alapján május 30-án a mozgássérült, évek óta hajlaktalan sértett a Dobó tér közelében, tolószéke mellett, a földön ülve koldult, amikor az arra járó két vádlott egyike pénzt követelt tőle. Miután a sértett vonakodott eleget tenni a felszólításnak, a másik férfi megfenyegette, hogy embereket küld rá, akik meg fogják verni. Ezek után a hajléktalan átadta pénzét támadóinak.

Ők azonban nem elégedtek meg ennyivel, többet követeltek, mikor pedig nem kapták meg, egyikük a koldus tálkájában összegyűlt aprópénzt is elvette. A vádlottak ezek után sem távoztak, hanem tovább zaklatták áldozatukat, melynek csak a járókelők által értesített rendőrök kiérkezése vetett véget - olvasható a főügyész közleményében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 09:31
Címkék: Szalóki Zoltán, Egri Járási Ügyészség, elkövetőket letartóztatták, kéregetőt Egerben, vádirat alapján, földön ülve,
Kommentek
A MÁV korszerűsíti a FLIRT motorvonat flottáját
utazási igényekhez igazított részegységek kerültek.

A flotta egységesítése érdekében a Stadler konzorciumnak (Stadler Trains Magyarország Kft., Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft., G-SIS Integrations Informatikai Zrt.)számos feladatot, fejlesztést kell végrehajtania 2022 végéig. Egyebek közt korszerűsítik az utastájékoztató-rendszert, laptopok, mobiltelefonok töltéséhez használható dugaszoló aljzatokat, USB-töltőket szerelnek be az ülések mellé. Továbbfejlesztik az ajtóknál beszerelt mozgássérült-emelőket, a mosdók belső felületét graffiti- és karcálló fóliával fedik be.

A vakok és gyengénlátók tájékoztatására Braille-írásos szövegeket helyeznek el a fedélzeten. Korszerűsítik a videós térfigyelő rendszert, a képminőség javulása mellett a készülékek éjjellátó funkcióval is rendelkeznek majd.

A korszerűsítéstől az utasok elégedettségének javulását, az utasszám további emelkedését, valamint az üzemeltetés és a karbantartás hatékonyságának további javulását várják - tájékoztatott a MÁV
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 12:01
Az IPC elnöke is megemlékezett Fejes Andrásról
elősegítse a fogyatékossággal élő emberek pszichológiai nehézségeinek kollektív megértését.

"A parasportért végzett munkája és elkötelezettsége igazolása volt elszántságának, szenvedélyének és bátorságának" - mondta Andrew Parsons.

Fejes András 1972-ben, Heidelbergben atlétaként szerezte meg az első magyar paralimpiai érmet: a 60 méteres kerekesszékes versenyen harmadik lett.

Tizenhét évesen egy baleset miatt kényszerült kerekesszékbe, majd ausztriai rehabilitációja során ismerkedett meg a mozgássérültek sportjával, ennek hatására kezdett el versenyezni. Eredményeinek köszönhetően 1970-re már a világ legjobb parasportolói között tartották számon.

Részt vett a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club megalakításában, amely sokáig az egyetlen egyesület volt, ahol a fogyatékkal élők szervezett keretek között sportolhattak.

Az aktív sportélet mellett summa cum laude elismeréssel végezte el az ELTE pszichológia szakát, 1978-ban pedig kandidátusi fokozatot szerzett. Szakmai tevékenysége
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 15:32
Elhunyt Magyarország első paralimpiai érmese, Fejes András
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdai gyászjelentése szerint Fejes András asztaliteniszben kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok volt, aki 1972-ben, Heidelbergben atlétaként szerezte meg az első magyar paralimpiai érmet: a 60 méteres kerekesszékes kocsiversenyen harmadik lett.

Fejes 17 évesen egy baleset miatt kényszerült kerekesszékbe. Ausztriai rehabilitációja során ismerkedett meg a mozgássérültek sportjával, ennek hatására kezdett el versenyezni. Eredményeinek köszönhetően 1970-re már a világ legjobb parasportolói között tartották számon.

Részt vett a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club megalakításában, amely sokáig az egyetlen egyesület volt, ahol a fogyatékkal élők szervezett keretek között sportolhattak.

Az aktív sportélet mellett summa cum laude elismeréssel végezte el az ELTE pszichológia szakát, 1978-ban pedig kandidátusi fokozatot szerzett. Szakmai tevékenysége elsősorban a testi sérült emberek összetett lélektani nehézségeinek feltérképezésére és
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 21:13
Önállóbbak a segítő munkára képzett kutyák
játékból szerezhettek meg jutalomfalatokat, összesen nyolcat. A kutyák eltérő taktikával álltak a feladathoz. Vagy maguk próbálták megoldani a problémát, vagy interakciót kerestek az emberrel. A segítő- és terápiás kutyák voltak a legsikeresebbek, átlagosan három jutalomfalatot szereztek meg, a képzetlenek viszont egyet sem" - idézi a közlemény Fabricio Carballot, az ELTE vendégkutatóját, aki Argentínából érkezett Budapestre, hogy bekapcsolódhasson a hazai kutatásokba.

Gácsi Márta etológus és a mozgássérült-segítő kutyákat képző Kutyával az Emberért Alapítvány vezető kiképzője hozzátette: "Fontos megemlíteni, hogy az általános képzettség, például az engedelmes vagy az agility vizsgára való felkészülés is sikeresebbé tette a kutyákat a képzetlenekkel szemben. De ez nem volt elég ahhoz, hogy ezek a kutyák elérjék segítő- és terápiás társaik hatékonyságát." Mivel a segítő- és terápiás kutyák a mindennapokban különféle helyekre kísérik el gazdáikat, rutinosan birkóznak meg az új feladatokkal, nyugodtabbak
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:51
Koronavírus - Mérsékelt ütemben nőtt a fertőzöttek száma a Balkán-félszigeten
Szlovéniában szombaton 52, vasárnap pedig 46 új fertőzöttről adtak számot, így 730-ra emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, és már tizenegyen haltak meg a betegség következtében.

A szlovén kormány szombaton elrendelte, hogy a többlakásos társasházakban naponta kétszer fertőtlenítsék a bejárati kilincseket, lépcsőkorlátokat és a lifteket, utóbbit egyszerre csak egy ember használhatja.

A boltokban hétfőtől reggel 8 és 10 óra között csak nyugdíjasok, mozgássérültek és terhes nők vásárolhatnak.

A kormány további két hétre meghosszabbította a nem európai uniós országokból érkező állampolgárok beutazási tilalmát is.

Mivel Szlovéniában sokan megszegik a járvány megfékezése érdekében korábban hozott, a szabad mozgást korlátozó szabályokat, a kormány fontolóra veszi, hogy lakhelyelhagyási tilalmat vezessen be.

A szlovén kabinet szombaton 2 milliárd euróról 3 milliárd euróra növelte gazdaságélénkítő programjának értékét.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő is
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 13:41
Közösen imádkoztak a világ keresztényei
bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek felidézte gyermekkorát, azt az időszakot, amikor Magyarországon is pusztított a rendkívül veszélyes, fertőző gyermekbénulás. A bíboros visszaemlékezett az 1959-es esztendő nyarára, amikor nem hagyhatták el nagyszülei alsó-gödi kertjét, nem mehettek sem moziba, sem strandra a fertőzés veszélye miatt. A bíboros elmondta, később látott statisztikákat a megbetegedésekről. A járvány súlyosságát jól mutatta, hogy 1957-ben sok ezren megbetegedtek, 2300-an tartósan mozgássérültek lettek, 146-an meghaltak.
,,Féltünk is eléggé, különösen a szüleim. Utána az iskolában a következő évben megkaptuk a Sabin-cseppet, és utána mindenki megnyugodott. Hálát adtunk Istennek, hogy ettől a veszélytől megmenekültünk" - emlékezett vissza az akkori nehéz, majd utána a megkönnyebbülést hozó időszakra a bíboros.
Hozzátette azt is, hogy a közös imádságnak mindig nagy ereje van. Az Egyház a történelem során járványok idején is kérte - hasonlóképpen, mint most - Isten
maroka, 2020. március 25. szerda, 15:39
Amikor most világméretű járvánnyal néz szembe
elgondolkodnunk. Lehet, hogy évtizedeken át szerencsénk volt. Jól emlékszem azért, hogy 1959 nyarán a rádió bemondta és a filmhíradóban is megjelent, hogy főleg a gyerekek ne menjenek közterületre, se strandra, se moziba. Nagyszüleim kertjében töltöttük az egész vakációt. Gyermekbénulás járvány volt akkor. Szüleim aggodalmára és félelmére máig is emlékszem. Az a járvány több hullámban jelentkezett Magyarországon. Később olvastam, hogy pl. 1957-ben sok ezren betegedtek meg, több, mint 2300-an egész életükre mozgássérültek maradtak, több, mint 140-en bele is haltak a betegségbe. A mi 59-es ijedelmünk után aztán, talán 1960-tól megjelent az iskolában a Sabin csepp, felfedezték az oltóanyagot a járvány ellen... Sok felfedezés igazi áldást jelentett egész nemzedékek számára. De egy-egy ilyen veszélyhelyzet megmutatja, hogy az ember nem mindenható... Sebezhetők, kiszolgáltatottak vagyunk. De bízhatunk a gondviselő Istenben.... Ő az, aki néha váratlan külső eseményekkel is a segítségünkre siet.
(Erdő Péter
maroka, 2020. március 23. hétfő, 17:15
Till Attila filmjéből amerikai minisorozatot fejleszt Noah Wyle
"Célunk kettős a sorozattal: egyrészt olyan műsort akarunk csinálni, amit még nem láthattunk tévében, másrészt teljesen át akarjuk formálni a jelenlegi felfogásunkat arról, mi mindenre is képesek a mozgássérültek" - idézte a közlemény Noah Wyle-t.

A 2017-ben a legjobb külföldi film kategóriában Oscar-díjra nevezett film számos fesztiváldíjat nyert világszerte, többek között a szaloniki szemlén, a franciaországi Arras filmfesztiválon vagy a cottbusi fesztiválon.

A filmre már korábban felfigyeltek Amerikában, a 2016-os chicagói nemzetközi filmfesztiválon elnyerte a Chicago Sun Times filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat. Stalter Judittal, a film producerével két-három éve vette fel a kapcsolatot Noah Wyle az adaptációval kapcsolatban, azóta folyik a közös munka és a különböző jogi egyeztetések.

A 2016-ban bemutatott Tiszta szívvel akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról; a történetben két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. A film
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 10:31
Képek, videók
autó 4x mozgássérült.jpg
kicsoda57
2012. június 15. péntek, 23:56
20081112_mozgasserult. jpg
sztana45
2011. március 09. szerda, 22:29
mozgasserult_az_anya.j pg
pici08
2011. január 22. szombat, 13:04
mozgássérült.jpg
drciccancs
2008. április 05. szombat, 00:17
mozgássérültek.jpg
ibolya64
2007. szeptember 08. szombat, 19:36
szegény mozgássérült.jpg
ibolya64
2007. augusztus 29. szerda, 17:16
Egerben
orban47
2016. szeptember 21. szerda, 20:22
Egerben.jpg
ludwigshafen
2013. augusztus 20. kedd, 17:18
2006-ban, Egerben
orban47
2013. január 28. hétfő, 20:57
Egerben Marikáékkal 006.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:48
Egerben Marikáékkal 001.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:48
Egerben Marikáékkal 004.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:48
Egerben Marikáékkal 002.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:47
Egerben Marikáékkal 003.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:47
Egerben Marikáékkal 005.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.