Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 16:58 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mozgássérült koldust raboltak ki Egerben
Szalóki Zoltán megyei főügyész tájékoztatása szerint az elkövetőket letartóztatták. Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntettével vádolja a két férfit, akikkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A két 40 év körüli férfi pénze átadására kényszerített egy kéregetőt Egerben. Egyikük idén szabadult erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt öt éves fegyházbüntetéséből, míg társa korábban négy évnél hosszabb időt töltött börtönben zsarolás kísérlete miatt - tette hozzá.

A vádirat alapján május 30-án a mozgássérült, évek óta hajlaktalan sértett a Dobó tér közelében, tolószéke mellett, a földön ülve koldult, amikor az arra járó két vádlott egyike pénzt követelt tőle. Miután a sértett vonakodott eleget tenni a felszólításnak, a másik férfi megfenyegette, hogy embereket küld rá, akik meg fogják verni. Ezek után a hajléktalan átadta pénzét támadóinak.

Ők azonban nem elégedtek meg ennyivel, többet követeltek, mikor pedig nem kapták meg, egyikük a koldus tálkájában összegyűlt aprópénzt is elvette. A vádlottak ezek után sem távoztak, hanem tovább zaklatták áldozatukat, melynek csak a járókelők által értesített rendőrök kiérkezése vetett véget - olvasható a főügyész közleményében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 09:31
Címkék: Szalóki Zoltán, Egri Járási Ügyészség, elkövetőket letartóztatták, kéregetőt Egerben, vádirat alapján, földön ülve,
Kommentek
Átadták az Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumát
Óbudai Egyetem megújulásához, mint a tudományos elkötelezettség, az ipari és társadalmi kapcsolatok erősítése.

Kiszámítható és tartós fejlődéssel a rektor várakozása szerint nemzetközi szintű ismertséget és rangot vívhat ki magának az Óbudai Egyetem.

Földesi Gabriella kancellár úgy értékelte, hogy a felújítás kiváló eredménnyel zárult, hiszen a 2007-ben bezárt épület a férőhelyeken túl sokcélú hasznosítást tesz lehetővé. Befogadhat sport- és szabadidős rendezvényeket, speciális szobái mozgássérült hallgatók lakhatását biztosítják, udvara és az épület előtti közterület a betonburkolattól megszabadulva zöldfelületté alakult.

Az Óbudai Egyetem infrastruktúrafejlesztése a tervek szerint hamarosan a Kiss Árpád Kollégium energetikai felújításával folytatódhat - közölte a kancellár.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a rendezvényen úgy fogalmazott, hogy az avatók és átadási ünnepségek a budapesti mindennapok részévé váltak, hiszen a város vezetése folyamatosan új beruházásokat és
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 13:31
Újra meghirdeti hátrányos helyzetű magyar fiataloknak szóló programját az ENSZ Gyermekalapja
A Rajtad áll a jövőd! elnevezésű kezdeményezésről kommünikéjükben azt írták: a program az érintett fiatalok számára lehetőséget teremt arra, hogy részt vegyenek egy országos társadalmi innovációs műhelymunkában.

Annak során a fiatalok maguk azonosítják az őket leginkább érintő problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki azok kezelésére - ismertette az UNICEF.

A programra szeptember végéig lehet jelentkezni. A legígéretesebb tervek megvalósításához az UNICEF csapatonként 1000 dolláros (mintegy 300 ezer forintos) pénzügyi és szakmai támogatást nyújt.

A legjobbnak ítélt projektek pedig 2020 nyarán nemzetközi zsűri elé kerülnek.

A 2018-ban indult kezdeményezésről az ENSZ Gyermekalapja felidézte: felhívásukra akkor félszáz csapat jelentkezett az ország minden részéről. Az öt döntőbe jutott projekt közül kettő megmérethette magát a nemzetközi mezőnyben is, illetve bemutathatták elképzeléseiket szakembereknek, start-up cégeknek és nagyvállalatoknak.

A tavaly döntőbe
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 11:11
Kásler: megsokszorozódhat a fogyatékkal élőket segítő színházi előadások száma
Kásler Miklós felidézte, a kormány tízszeresére emeli a fogyatékkal élők színházlátogatását segítő pályázati forrás összegét, hogy a siketek és nagyothallók, a vakok és gyengén látók, valamint a mozgássérültek is élvezhessék a színházi előadásokat.

A döntést elősegítette, hogy a Pesti Magyar Színház 330, a kaposvári Csíki Gergely Színház 121 előadáson alkalmazott jeltolmácsot és audio narrátort, és a tapasztalatok kedvezőek voltak - tette hozzá.

Kiemelte, a kormány figyelmet fordít arra, hogy a Magyarországon élő embereknek az élet minden területén azonos jogokat és lehetőségeket teremtsen.

Tapolczai Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője közölte, a támogatási keret növekedésével a korábbi, színházanként 500 ezer forint helyett 5 millió is lehet a támogatás mértéke. Ebből akár teljes akadálymentesítés is megvalósulhat - értékelt.

Hangsúlyozta, a támogatásnak köszönhetően a színházak megvalósíthatják azt a - kormánynak is elsődleges - célt, hogy egyenlő esélyű hozzáférést
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 08:51
Fülöp Attila: több pénz lesz a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására
százalékuknak van munkája.

Mint mondta, a megváltozott munkaképességű emberek a munkaerőpiac egyik tartalékát jelentik, és gazdaságstratégiailag is fontos, hogy minél nagyobb számban elhelyezkedjenek.

Fülöp Attila a Man at Work Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón azt is megfogalmazta, hogy a fogyatékossággal élők számára az önálló élet elősegítése a legfontosabb, ennek pedig feltétele az önálló jövedelem.

Holler Lajos, a Man at Work képviselője ismertette: Salgótarjánban 200 hallás- és mozgássérült, valamint látáskorlátozott embert foglalkoztatnak két helyszínen. Reklámtollakat, műanyag függönycsipeszeket, dísztasakokat, papírtáskákat gyártanak hazai és külföldi piacra egyaránt.

Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy több ilyen munkahelyre lenne szükség a városban, mert sok érintett nem tud máshogy elhelyezkedni.

Szólt arról is, hogy átfogó szociális városrehabilitációs programot kell indítani Salgótarjánban. Hozzátette:
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 15:12
Sziget - Újcirkuszi előadások a fesztiválon
A szervezők közlése szerint a 900 fő befogadására alkalmas cirkuszi sátor a fesztivál végéig várja nézőit 14 órától egészen az utolsó előadás kezdetéig, 23 óráig.

A sátor műsorát minden nap a francia Cirque Inextremiste előadása nyitja, ahol egy mozgássérült akrobata egy markológép segítségével válik a társulat legerősebb tagjává, majd az első, csak etióp művészekből álló cirkusztársulat, a Circus Abyssinia mutatja be az artistává válás folyamatát két kisgyerek szemszögéből.

A kanadai Cirque Alfonse társulat, amely két évvel ezelőtt is fellépett a fesztiválon, ezúttal egy még őrültebb darabbal feszegeti a lehetőségek határait egy rendhagyó templomi szertartás során - áll a közleményben. Mint írják, a napi program zárásaként egy másik kanadai társulat, a Flip Fabrique előadása látható, amely egy nyaralóban játszódik, ahol hat barát hosszú idő után újra találkozik.

A sátorban játszott darabok közti szünetekben a szabadtéri színpadon mutatnak be produkciókat. Elsőként a Sisus finn társulat
velemenyezd, 2019. július 27. szombat, 15:22
Kigördült az első KISS emeletes motorvonat a Dunakeszi Járműjavító gyártócsarnokából
A MÁV-Start közbeszerzési eljárás keretében kötött keretszerződést a Stadler Bussnang AG vasúti járműjavítóval 2017 áprilisában 40 darab KISS motorvonat szállítására. A MÁV-Start az első ütemben 2018-ban először 11 darabot, majd 2018 végén további 8 darabot hívott le, a fennmaradó 21 lehívásának előkészítése folyamatban van.

Az első körben lehívott 11 darab KISS motorvonat 2020 februárjától állhat forgalomba a váci és a ceglédi elővárosi vasútvonalon, majd további 8emeletes motorvonat érkezik 2021 elején.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Pest megye 5. választókörzetének országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, a most elkészült KISS emeletes motorvonat mutatja azt is,hogy a Dunakeszi Járműjavítónak megvan a képessége bármilyen vasúti jármű gyártására. Az emeletes motorvonatok forgalomba állításával jelentősen javul a vasútiszolgáltatás minősége, gyorsabb, kényelmesebb eljutást tesz lehetővé Dunakeszi és Budapest között - mondta.

Tuzson Bence
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 13:42
Egészségházat avattak a Somogy megyei Kastélyosdombón
együttműködésében valósult meg mintegy tizenhét millió forintból.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert a rendszeres orvosi, fogorvosi ellátáshoz korábban nem állt rendelkezésre megfelelő épület a 238 lelkes délkelet-somogyi településen és környékén.

Az egészségházban háziorvosi rendelő, fogorvosi rendelő és fodrászat is szolgálja majd a falu lakóit a jövőben.

Az önkormányzat által felajánlott épület új homlokzatot kapott, a szolgáltató helyiségek mellett egy várót is kialakítottak, és mozgássérültek számára is megközelíthetővé tették.

A létesítményt a miniszterelnök felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó avatta fel.

Emlékeztetett, a településen korábban már több fejlesztést is végrehajtott a segélyszervezet, s azokat folyamatosan figyelemmel kísérik. Az intézmény munkájáról egy hasonlattal élve azt mondta: ahogy a kertészek is felelősséggel tartoznak az elültetett növényekért, úgy a segélyszervezet is felelős a támogatott emberekért,
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 13:42
Képek, videók
autó 4x mozgássérült.jpg
kicsoda57
2012. június 15. péntek, 23:56
20081112_mozgasserult. jpg
sztana45
2011. március 09. szerda, 22:29
mozgasserult_az_anya.j pg
pici08
2011. január 22. szombat, 13:04
mozgássérült.jpg
drciccancs
2008. április 05. szombat, 00:17
mozgássérültek.jpg
ibolya64
2007. szeptember 08. szombat, 19:36
szegény mozgássérült.jpg
ibolya64
2007. augusztus 29. szerda, 17:16
Egerben
orban47
2016. szeptember 21. szerda, 20:22
Egerben.jpg
ludwigshafen
2013. augusztus 20. kedd, 17:18
2006-ban, Egerben
orban47
2013. január 28. hétfő, 20:57
Egerben Marikáékkal 006.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:48
Egerben Marikáékkal 001.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:48
Egerben Marikáékkal 004.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:48
Egerben Marikáékkal 002.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:47
Egerben Marikáékkal 003.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:47
Egerben Marikáékkal 005.j
ujnemarika
2012. július 15. vasárnap, 19:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.