Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 13:29 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Viktor Orbán: Fidesz suspendă în mod unilateral exercitarea drepturilor sale în Partidul Popular European - UPD
Kommentek
LMP: nem lepusztítani, hanem fejleszteni kell a vasútvonalakat
Keresztes László Lóránt a Sárbogárd-Székesfehérvár vasútvonal mellett állva tartotta meg online sajtótájékoztatóját, mert, mint elmondta, ez az egyike annak a harmincnégy vasútvonalnak, amelyeket "egy gyalázatos döntéssel halálra ítélt Orbán Viktor kormánya".

Felidézte: múlt héten a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár még cáfolta a mellékvonalak felszámolásának tervét, de "csak néhány napnak kellett eltelni, hogy lássuk, ez hazugság volt".

A kormány a járványügyi helyzetre hivatkozva döntött a vasúti közlekedés drasztikus lecsökkentése mellett harmincnégy vonalon - jelentette ki.

A képviselő szerint azonban ennek nem lehet köze a védekezéshez, hiszen a vonatokon könnyebben tartható a távolság az emberek között, mint a buszokon. Ráadásul a döntésnek nincs záró határideje.

A kormány ezzel támadást indított a mellékvonalak ellen, a döntés pedig sem gazdaságpolitikai, sem közlekedéspolitikai szempontból nem fogadható el - szögezte le Keresztes László Lóránt.

Emlékeztetett:
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 10:32
110 ezer forintnál is több extra pénz jön a nyugdíjasoknak
alapadatot a büdzséből:
4,8%-ra várt gazdasági növekedés, ami meghaladja a 3,5%-os, nyugdíjprémium kifizetését szabályozó szintet, vagyis életbe lép az automatizmus és extra juttatást kaphatnak ezen keresztül a nyugdíjasok. (Erre 53 milliárd forintot tervezett be a kormány.)
3%-os inflációval számol a kormány, ami egyben azt is jelenti, hogy ennyivel emelkednek januárban a nyugdíjak.
Mindezek mellett indul jövő februárban a 13. havi nyugdíj visszaépítése is jövőre, ahogyan azt Orbán Viktor bejelentette még áprilisban. A költségvetési törvényjavaslat ennek kapcsán úgy szól, hogy "a család- és nyugdíjas védelmi program részeként 2021-től kezdődően négy lépésben visszaépül a 13. havi nyugdíj. 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni, és ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is"
- Így 2024-től mintegy 2,6 millió nyugdíjas egy teljes hónappal több nyugdíjból gazdálkodhat szögezi le a dokumentum egyértelműen utalva arra, hogy
maroka, 2020. május 26. kedd, 20:22
Koronavírus - Kovács Zoltán: a sokat kritizált koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
Az államtitkár cikkében leszögezi: kedden Magyarország kormánya - Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ígéretének megfelelően - benyújtja törvényjavaslatát a parlamentnek, amelyben visszaadná a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet következtében korábban kapott rendkívüli felhatalmazását.

Kovács Zoltán felidézi: az Országgyűlés által március 30-án elfogadott koronavírus elleni védekezésről szóló törvény miatti nemzetközi kritika "gyorsan érkezett és igen heves volt". Az államtitkár úgy értékelt: a legtöbb ilyen kritika "erősen félreinformált", gyakran "egyszerűen hamis", és mindegyikük "szégyenletesen elfogult" volt, világosan megkülönböztetve Magyarországot annak ellenére, hogy más EU-tagállamokban az ezekhez hasonló intézkedések olykor sokkal tovább merészkedtek el.

"Megkongatták a vészharangot Orbán Viktor miniszterelnök állítólagos +abszolút hatalomszerzése+ miatt, amiatt, hogy a kormány felhasználja a járványt a parlament feloszlatásához, hogy határozatlan időre elhalasztja a
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:03
Orbán Salvininek: "veled vagyunk, Matteo!"
Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben az áll: "A harcod jó harc. Veled vagyunk, Matteo!".

Alatta egy telefonon Salvininek küldött üzenet szövege olvasható, amelyben a kormányfő a gratuláció mellett olaszul hozzátette: "Magyarország veled van, Matteo!"

Az olasz parlament felsőházának mentelmi bizottsága kedden jelentette be: nem támogatja, hogy megvonják Matteo Salvini szenátor, a Liga párt vezetőjének mentelmi jogát az őt korábbi belügyminiszterként érintő újabb eljárásban, az Open Arms civilhajóval tavaly érkezett migránscsoport feltartóztatása miatt.

A közösségi oldalán reagáló Matteo Salvini köszönetet mondott a bizottság tagjainak, hangsúlyozva, hogy az Open Arms és a vele szállítottak "minden szabályt megsértve" érkeztek Olaszországba.
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 17:32
Coronavirus - Szijjártó: astăzi, la miezul nopţii, Ungaria, Slovacia şi Cehia îşi vor deschide reciproc frontie
adăugat, ca o informaţie tehnică ce semnalează complexitatea relaţiilor în Europa Centrală, că cetăţenii ungari care călătoresc în Cehia vor putea traversa Slovacia, însă nu şi în sens invers: la întoarcerea pe cale rutieră ei vor fi obligaţi să treacă prin Austria.

Péter Szijjártó a spus: negocierile cu colegii săi din Slovacia şi Cehia au început după ce luni Ungaria şi Serbia au convenit asupra circulaţiei libere a cetăţenilor celor două ţări peste graniţa comună, fiind mandatat de prim-ministrul Viktor Orbán după convorbirea acestuia cu omologul său slovac. La întrebarea unui jurnalist cu privire la o eventuală înţelegere similară cu România, Péter Szijjártó a explicat: cu România nu se întrevăd deocamdată discuţii despre anularea restricţiilor, dat fiind că situaţia epidemiologică nu este echilibrată între cele două ţări.

"Sper că în curând vom avea posibilitatea să purtăm asemenea discuţii şi cu România. Este şi interesul nostru ca membrii comunităţii maghiare de dincolo de frontieră să poată
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 16:03
Költségvetés - Karácsony: a nemzet érdekével ellentétes a központi költségvetés tervezete
fogja nehezíteni a gazdasági és a társadalmi válságból való kilábalást. A költségvetési tervezettel az önkormányzatok által az elmúlt időszakban bevezetett, rendkívüli szociális támogatások is veszélybe kerülnek - mondta Karácsony Gergely.

Kijelentette: mindez teljes mértékben elfogadhatatlan a fővárosi önkormányzat számára, és mindent megtesznek azért, hogy a költségvetési javaslatot ebben a formába ne fogadják el.

A javaslat a "szószegés költségvetési tervezete" is, mert a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök számtalanszor elmondta, hogy nem hoznak olyan lépéseket, amelyek a fővárosi önkormányzat számára elégtelenek - mondta Karácsony Gergely.

Közölte, a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége elnökeként kezdeményezési az önkormányzati szövetségek közös kiállását. Hiszen nemcsak az ellenzéki önkormányzatok megsarcolásáról van szó, hanem az önkormányzati adó kiterjesztése nagyon súlyosan érinti a kistelepüléseket is - tette hozzá Karácsony Gergely.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 15:53
Koronavírus - DK: Orbán gyengeségből és gyávaságból adja vissza a különleges felhatalmazást
A DK szóvivője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Orbán-kormány rengeteg bírálattal szembesült az utóbbi hetekben, mert arra használta a járványt, hogy időkorlát nélküli teljhatalmat szerezzen magának.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: ilyet Orbán Viktoron kívül egyetlen miniszterelnök sem kért Európában, még a kormányfő által" éppen hétfőn dicsért Szlovákia kormánya sem".

Hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció támogatta a veszélyhelyzet kihirdetését és a különleges jogrend bevezetését, de nem időkorlát nélkül. A számtalan ellenzéki és külföldi bírálat oda vezetett, hogy Orbán Viktor meghátrálásra kényszerült - jelentette ki a politikus. A miniszterelnök a visszavonulással egyben azt is elismerte, hogy az ellenzék igazat mondott, bőven elég lett volna, ha a felhatalmazás csak három hónapig tart. A kormányfő egyúttal azt is beismerte, hogy hazudott a magyaroknak, amikor azt mondta, hogy az ellenzék akadályozta a védekezést - tette hozzá.

Kiss Róbert alezredes, a
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 13:02
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
ünnepi parti0804_4_1.jpg
maroka
2019. augusztus 04. vasárnap, 22:29
ünnepi parti0804_4.jpg
maroka
2019. augusztus 04. vasárnap, 22:28
ünnepi parti0804_3.jpg
maroka
2019. augusztus 04. vasárnap, 22:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.