Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 19:20 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa Eb - Ezüstérmes Marosi és a férfi csapat
Demeter ötödik, Regős 27. helyen végzett. Győzött a francia Valentin Prades, míg harmadikként a brit Joseph Choong zárt. Csapatban a franciák voltak a legjobbak, a bronzérmet pedig az ukránok harcolták ki.

Marosi a tizedik legjobb eredményt érte el a 200 méteres úszásban, a vívása azonban nagyszerűen sikerült, erős pluszban zárt, 23 ellenfelét győzte le és csak 11-től kapott ki. Ezzel ebben a számban második volt és összetettben is ebbe a pozícióba zárkózott fel. Lovaglása során csak egy akadályt vert le - a 6-osnál esett le a rúd -, így a maximálisan megszerezhető 300-ból 293 pontot szerzett és őrizte második helyét. Teljesítményét a lovaspálya melletti lelátóról lélegzetvisszafojtva figyelte a közönség, amely azután nagy tapssal jutalmazta produkcióját.

A négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásban a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes, 2013-ban Eb-győztes Marosi az első két lövészet után az élen haladt, aztán a harmadik, gyengébben sikerült sorozatát követően Prades megelőzte, negyedikre viszont - pontos célzásának köszönhetően - megint ő futott ki elsőként a lőállásból. Az utolsó 800 méteren Prades előbb befogta, elment mellette, majd Marosi előzött vissza, de a végét a francia bírta jobban.

"A riói olimpia törés volt az életemben, ez az eredmény most visszaigazolása annak, hogy jó az irány. A kudarcokból is lehet tanulni, a siker viszont megdobja az embert" - mondta a jövő csütörtökön 34 éves Marosi, aki a vívását nagyszerűnek értékelte, úgy fogalmazott, hogy nagyon elkapta a fonalat. "A kombinált számban a harmadik lövészetem +nagyon meleg volt+, kellett az utolsó jó sorozat. A futás végén azt hittem, hogy nem fogja bírni a francia..." - tette hozzá, ugyanakkor hangsúlyozta: nagyon jó érzés ezüstérmesként felállni a dobogóra egy olyan versenyen, amelyen olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, illetve érmesek voltak a mezőnyben.

Demeter úszásban még jobban teljesített, mint a selejtező során, amikor külön kiemelte, hogy idei legjobbját érte el, vívása viszont csak közepes lett: 18/16-tal 16.-ként fejezte be a második számot, így hiába volt ötödik egy szakasszal korábban, a lovaglás előtt a 11. helyre csúszott vissza. A harmadik számban sem tudott ezúttal kiemelkedőt nyújtani, a 6-ost, a 10-es C elemét és az utolsó akadályt leverte, ami 21 pontos mínuszt jelentett. Az idei világkupa-sorozatban egyéniben ezüst- és bronzérmet is begyűjtő Demeter 16. volt a kombinált szám előtt, ahonnan kiváló teljesítménnyel, az egész mezőny második legjobb kombinált eredményével küzdötte magát fel az ötödik helyre.

"Az elmúlt egy hónapban nagyon jó edzésmunkát végeztem, kiváló formában éreztem magam, nem akartam úgy befejezni a versenyt, ahogy a gyengén sikerült lovaglás után álltam. A kombinált szám közben arra koncentráltam, hogy meg fogom csinálni, de a vége már nagyon fájt" - összegzett.

Regős Gergely az úszást, a vívást és a lovaglást is a mezőny alsó harmadában zárta, a kombinált számban viszont ő is jól teljesített.

"Örülök az ezüstéremnek, bár még nem látszik rajtam. Martinek János szövetségi kapitány azt mondta, büszke rám, remélem, rászolgálok a későbbiekben is erre a bizalomra. Első éves felnőttként a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél, ám én ennél többet akartam" - nyilatkozott.

A mezőny 36 helyett 35 fős volt, mert a brit James Cooke az úszás bemelegítésénél gyengének érezte magát, szédült, és a rajt előtt visszalépett.

(FOTÓ)

Nu Skin Eb, eredmények:

férfi hagyományos egyéni verseny, Európa-bajnok:

--------------------------------------------- Valentin Prades (Franciaország) 1484 pont2. Marosi Ádám 1482 (úszás: 2:05.12 perc/300 pont, vívás: 23 győzelem/11 vereség/245 pont, lovaglás: 293 pont, lövészet-futás: 10:56.17 perc/644 pont)3. Joseph Choong (Nagy-Britannia) 1468...5. Demeter Bence 1456 (2:03.82/303, 18/16/214, 279, 10:40.28/660)...27. Regős Gergely 1387 (2:10.28/290, 14/20/193, 265, 11:01.28/639)

férfi hagyományos csapatverseny, Európa-bajnok:

---------------------------------------------

Franciaország (Valentin Prades, Valentin Belaud, Christopher Patte) 4367 pont2. Magyarország (Marosi Ádám, Demeter Bence, Regős Gergely) 43253. Ukrajna (Pavlo Timoscsenko, Gyenyisz Pavljuk, Jurij Fedecsko) 4309

Hétfőn a vegyesváltóval ér véget az Európa-bajnokság.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 20:05
Címkék: Öttusa Eb, Ezüstérmes Marosi, Valentin Prades, Joseph Choong, Eb-győztes Marosi, Regős Gergely,
Kommentek
Tokió 2020 - Körvonalazódik az öttusázók kvalifikációs rendszere, a minszki vb is ad majd kvótát
A UIPM közleményben tudatta, hogy javaslatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jóváhagyta, ezzel egy jól követhető út rajzolódik ki a versenyzők előtt.

Az ötkarikás mezőny 36 férfi és 36 női helyéből 23-23 már elkelt, a maradék részvételi lehetőségekért az eredetihez hasonló rendszerben lehet versenybe szállni jövőre is. Az egyetlen, közvetlenül kvalifikáló viadal a minszki világbajnokság lesz 2021. június 7. és 13. között. A vb-n nemenként az első három helyezettnek jár kvóta, de ha olyan végez dobogón, aki már korábban szerzett, akkor a felszabaduló helyet a világbajnokság után záruló olimpiai kvalifikációs ranglista alapján töltik fel.

A tavaszi kvalifikációs viadalokat, a pontokat adó világkupákat és a sorozatot záró döntőt illetően az időpontokat és helyszíneket májusban véglegesíti a UIPM.

A nemzetközi szövetség ugyanakkor kiemelte, hogy az eddigi pontok, például melyeket az év eleji, budapesti fedett pályás versenyen, majd a kairói világkupán lehetett szerezni, továbbra is
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:07
Az öttusázó Földházi Zsófia nehezen viseli a bizonytalanságot
A 26 éves sportoló a tavalyi világbajnokságot bokatörés miatt kihagyta, a bokájában pedig még csavarok vannak. Az M1 aktuális csatornának hétfőn többek között arról beszélt, hogy már időszerű lenne a csavarok kivétele, ám jelenleg nem tudja, mikor kerülhet sor a beavatkozásra.

Nem ez az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban nem tud biztosat a csapatban kétszeres világbajnok, egyéniben 2013-ban Eb-első versenyző. A jelenlegi helyzetben éppen azt nevezte a legnehezebbnek, hogy nincs információ arról, meddig tart majd ez az átmeneti időszak, melyben az öt tusájából mindössze egynek, a futásnak a gyakorlására van mód, ezen felül az erőnlétét tudja szinten tartani. A bizonytalanság miatt a célt is nehéz megtalálnia, mivel nincs kapaszkodó, egy versenyidőpont, amihez lehetne igazodni és annak tudatában elvégezni azt az edzésmunkát, amit a jelenlegi helyzetben még lehet - mondta.

"Nem mókás, ami történik" - jegyezte meg Földházi Zsófia.

A 2017-ben egyéniben vb-ezüstérmes sportoló tavalyi éve nem
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 13:55
Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
"Büszkék vagyunk erre a naptárra, a sok hazai sporteseményre" - jelentette ki a hétfői bemutatón, a Duna Arénában Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A világ- és Európa-bajnok öttusázó emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány a sport terültén négy célt fogalmazott meg: az élsport támogatása, a fiataloknál a testmozgás elősegítése, az infrastuktúra fejlesztése, valamint minél több világverseny rendezése. Mint mondta, mind a négy területen, de különösen a versenyrendezésben sikerült előrelépni. Állítását számokkal támasztotta alá: 2010-ben 39, 2015-ben 59, míg tavaly 145 rangos nemzetközi versenynek adott otthont Magyarország, és 2010 óta 761 eseményt támogatott a kormány.

"Az idén az olimpiára fókuszálunk, de ebben az évben is megközelítjük majd a hazai rendezésű rangos versenyeket illetően a tavalyi számot" - folytatta.

Megemlítette, hogy már két nagy sikerű verseny zajlott le - a januári, budapesti vízilabda Eb és a debreceni
velemenyezd, 2020. február 17. hétfő, 11:11
Szabó Tünde: a kiemelt hazai rendezésű sportesemények Magyarország jó hírét vitték a világba
és a sportdiplomácia erősítésében is.

"A rendezés odafigyelést és komoly szakértelmet kíván, nagy tapasztalatot és kitartó munkát igényel, ezért a nemzetközi sportesemények lebonyolításának további fejlesztése és összefogása érdekében pontosan egy éve hoztuk létre a Nemzeti Sportügynökséget" - mondta Szabó Tünde, aki utalt rá, hogy az NSÜ által rendezett első sportesemény az áprilisi, budapesti asztalitenisz-világbajnokság volt, majd a női vízilabda világliga döntője, a junior úszó-vb, továbbá a öttusa- és laser run-vb következett a sorban.

Az államtitkár kiemelte, hogy ezek lebonyolításáról a külföldi sportolók és sportvezetők is elismerően, pozitívan nyilatkoztak, ezért azok Magyarország jó hírét vitték el a világba.

"Tudják, hogy Magyarország felkészült rendező, ahol odafigyelnek arra, hogy a sportolók és felkészítőik a legjobb körülmények között legyenek, hogy a szurkolókat vendégszeretettel és kiváló szolgáltatásokkal fogadják, és a média képviselőit is teljes mértékben kiszolgálják" -
velemenyezd, 2019. december 18. szerda, 21:52
U24-es öttusa Eb - Egy éremmel zártak a magyarok
Vasárnap Barta Luca és Regős Gergely hetedik, Erdős Rita és Pataki Balázs pedig 11. lett a 15 párost felvonultató mezőnyben.

Az érmet a Barta, Erdős, Kállai-Simóka Nóra összeállítású csapat nyerte pénteken a nők hagyományos versenyében.
velemenyezd, 2019. november 24. vasárnap, 19:02
U24-es öttusa Eb - Egy érem a hagyományos versenyekben
A pénteki nyitónapon lett harmadik - a fehéroroszok és a britek mögött - a Barta Luca (egyéniben 8.), Erdős Rita (11.), Kállai-Simóka Nóra (21.) összeállítású női válogatott.

A férfiak szombati versenyében negyedikként végzett a Regős Gergely (9.), Szabó Illés (13.) és Bereczki Richárd (17.) alkotta együttes. A dobogóra a németek, a britek és az ukránok állhattak fel. A negyedik magyar induló, Bernáth Bálint 29. lett.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta, hogy Regősnek a vívása nem sikerült jól, emiatt a kombinált számnak a 18. helyről vágott neki, onnan futott fel a kilencedikre, Bereczki pedig a lovaglásban hullajtott sok pontot, ezért nem tudott dobogós helyen végezni a magyar csapat.Az Eb vasárnap a vegyes váltóval ér véget.
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 20:02
Öttusa-vb - Kasza: sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni
"Olyan sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni, nem is értem, hogyan..., annyi ember segített a családomon kívül is - nyilatkozott a 33 éves Kasza Róbert, aki az egyéni versenyben ötödik lett, ezzel kevéssel lemaradt ezúttal az olimpiai kvótaszerzésről. - Igaz, hogy most nem nyertem kvótát, de örömteli, hogy kihúztam magam a mocsárból. Ezen a versenyen is sokszor kerültem gödörbe, elszalasztott asszóim voltak, majdnem kiestem a selejtezőben, és felálltam" - mondta, majd úgy folytatta: ezek után megcélozza a tokiói részvételt, pedig már ezen a vb-n sem akart elindulni a nem sikerült angliai Eb-után.

"Az ötödik hely visszaadta a reményt" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy számára a vb tanulsága: "mindegy, mi a hivatásod, bele kell halni abba, amit csinálsz".

Marosi Ádám először úgy tudta tizedik lett, később kiderült, tizenegyedik.

"Akkor még inkább dühös vagyok! Mindent beleadtam, +meghaltam+. A selejtezőben is kiadtam magamból mindent, 35 évesen már nem lehet ilyen
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:22
Öttusa-vb - Ezüstérmes a magyar férficsapat
harmadik helyen. Olimpiai kvótát az első és a harmadik kapott, mert Choongnak már volt.

A döntőbe jutott 36 versenyző még pénteken túlesett a körvíváson, így szombatra az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

A 2017-es évben egyéniben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza, aki a tavalyi évet sérülés miatt kihagyta, az egy nappal korábbi víváson 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett a Ludovika Arénában, amivel 13. volt. A szombati folytatáskor a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion mobilmedencéjében a nyolcadik legjobb idővel teljesítette a 200 métert. A második számnál esett az eső, a versenyzők a bemutatáskor melegen felöltözve álltak fel a pályájukhoz.

A következő szakaszra, a bónuszvívásra elállt az eső. A közvetlenül a lelátó előtt zajló sorozatban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők, a párharcok győztese maradt fent, és így haladtak az első helyezettig. Kasza három ellenfelét - köztük Demetert -győzte le, ezzel a
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:02
Képek, videók
öttusa-Omarés Amro El Gez
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:45
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
20110919ottusa.jpg
agica2004
2011. szeptember 30. péntek, 15:01
Arany-ezüstérmes ugrás.gi
pacsakute
2013. május 03. péntek, 12:13
ezüstérmes katinka.jpg
maroka
2010. augusztus 11. szerda, 21:29
arany férfi csapat0917_2.
maroka
2018. szeptember 17. hétfő, 17:55
valentin.jpg
durcimarcika
2020. április 29. szerda, 09:36
boldog_valentin_napot_ .gi
foldinefehereva
2020. február 14. péntek, 20:16
Valentin nap
eva6
2020. február 14. péntek, 10:44
04022017st-valentin-4. png
liliana01
2020. február 12. szerda, 16:21
Valentin napi keret
eva6
2020. február 10. hétfő, 15:35
valentin-napja-46-300x 285
menusgabor
2020. február 07. péntek, 19:45
Valentines-Day-Ribbon más
koszegimarika
2020. február 06. csütörtök, 07:58
valentin nap
eva6
2019. február 14. csütörtök, 17:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.