Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:13 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak pénteken az I. kerületben
A közlemény szerint a Kalevala Park építési munkálatai közben az Attila út - Krisztina körút - Szarvas tér által határolt zöld területen második világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerészek az 50 kilogrammos bombát péntek reggel 8 órától hatástalanítják.

Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő közötti szakaszon, továbbá a Tabán parkban a (Czakó utca - Naphegy utca - Rácz Fürdő - Krisztina körút által határolt területen).

Az intézkedés azt jelenti, hogy az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli Pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd. Terelve járnak a lezárt területet érintő tömegközlekedési eszközök is. A zárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.

A bomba hatástalanítása és elszállítása több órát vesz igénybe, ez alatt a környékre sem gépkocsival, sem gyalogosan nem lehet bejutni. A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanaikat. A Budavári Önkormányzat a lakók számára befogadóhelyet nyit a Budavári Művelődési Házban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 14:11
Címkék: Kalevala Park, Dózsa György, Rácz Fürdő, Széll Kálmán, Déli Pályaudvar, Budavári Önkormányzat,
Kommentek
Iszlám Állam - Murmanszkban lelőtték a terrorista szervezet egy tagját
A tájékoztatás szerint a férfi, aki terrorcselekmény elkövetésére készült, az elfogására irányuló kísérlet ellen fegyveres ellenállást tanúsított. A tűzharc helyszínén a hatóságok emberei bevetésre kész házilag összeállított robbanószerkezetet, fegyvert és lőszert találtak.

A terrorelhárítási szerv szerint a terrorista azt tervezte, hogy a támadást követően a Közel-Keletre távozik.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) pénteken azt közölte, hogy iszlamista terrortámadást a dél-oroszországi Sztavropoli területen és Hanti- és Manysiföld autonóm körzetben. A két akció közben egy terroristát likvidált, hármat pedig őrizetbe vett.

A Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság szerint tavaly 34 terrortámadásnak sikerült elejét venni Oroszországban.
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 13:31
Két oroszországi terrortámadás meghiúsításáról számolt be az FSZB
A Sztavropoli területen lévő Nyeftyekumszkban az FSZB az Iszlám Állam terrorszervezet rendőrőrsök és forgalmas helyek megtámadására készülő két fős sejtjét számolta fel. Az egyik tagot elfogták, a másikat "semlegesítették".

A hatóságok ezen a helyen robbanószerkezet házi előállítására alkalmas anyagokat, fegyvert és betiltott szélsőséges irodalmat foglalt le.

Hanti- és Manysiföldön, Ljantor településen a Kaukázusi Emírség elnevezésű szervezet három tagját fogták el, akik egy bevásárlóközpont elleni terrortámadásra készültek. A házkutatás során házilag készített robbanószerkezetet, fegyvert és lőszert foglaltak le tőlük.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság szerint tavaly 34 terrortámadásnak sikerült elejét venni Oroszországban és idén is meghiúsítottak már néhány kísérletet.
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:21
Bomba hatástalanítása - Befejezték a munkát a tűzszerészek a Tabánnál
Markovics Zita elmondta: egy magyar gyártmányú 50 kilogrammos, mágneses gyújtószerkezetű bombát kellett hatástalanítani. Ilyenkor az előírások szerint csak egy ember végezheti el a hatástalanítást.

Most még átvizsgálják a területet. A bombát elszállítják és rövidesen feloldják a biztonsági zárást - közölte Markovics Zita kommunikációs tiszt.

A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint az I. kerületi Kalevala park építési munkálatai közben találtak egy második világháborús robbanószerkezetet az Attila út - Krisztina körút - Szarvas tér által határolt zöldterületen.

Emiatt a környéket lezárták és kiürítették. Mintegy 800 embernek kellett elhagynia az otthonát vagy a munkahelyét a biztonsági intézkedések miatt.
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 11:51
Világháborús robbanószerkezet hatástalanítása miatt lezárások lesznek ma a Tabánnál
A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Kalevala park építési munkálatai közben találtak egy második világháborús robbanószerkezetet az Attila út - Krisztina körút - Szarvas tér által határolt zöldterületen. A tűzszerészek az 50 kilogrammos bombát ma reggel 8 órától hatástalanítják.

Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő között, továbbá a Tabán parkban (a Czakó utca - Naphegy utca - Rácz Fürdő - Krisztina körút által határolt területen).

Az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd.

A lezárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.

A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanjukat. A Budavári Önkormányzat a
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 07:05
Buszok, villamosok közlekedését is érinti az I. kerületi bomba hatástalanítása
Mint írták, útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra kell készülni az I. kerületben a Tabán környékén pénteken napközben, mert világháborús bomba hatástalanítását végzik. Reggel 8 órától kiürítik, majd lezárják a forgalom elől a Döbrentei teret, valamint az Attila út és a Krisztina körút egy-egy szakaszát a Tabán környékén. A lezárt területet a közösségi közlekedési járatok is elkerülik.

Budavár önkormányzatának tájékoztatása alapján péntek reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd teljesen lezárják mindennemű - azaz a közúti, a közösségi közlekedési, a gyalogos, a kerékpáros - forgalom elől az Attila utat a Dózsa György tér és a Döbrentei tér között; a Krisztina körutat a Dózsa György tér és a Döbrentei tér között; valamint magát a Döbrentei teret.

A terület kiürítése idején, 8 órától a Döbrentei téren leszállni már nem, csak felszállni lehet az ott közlekedő 56-os, 56A villamosra, valamint az 5-ös és a 178-as buszra.

A bomba hatástalanítása idején, várhatóan 10 órától a
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 16:12
Nem gáz, hanem világháborús gránát robbant a váci társasházban
A közlemény szerint a társasház egyik 3. emeleti lakásának konyhájában két férfi a gáztűzhelyen izzított egy robbanószerkezetet, amelyről úgy tudták, hogy már hatástalan, ám éles volt. A robbanás következtében a két férfi könnyebben megsérült.

A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, második világháborús relikviákat, amelyekből a két férfi emléktárgyakat készített, majdértékesített - írták.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a később felrobbant második világháborús gránátot egy kókai férfitól vették, akit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével hétfőn otthonában elfogtak.

A két férfi ellen robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indult eljárás - tette hozzá a megyei főkapitányság. A rendőrségi vizsgálat megállapításai szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.

A rendőrség vasárnap még azt közölte, hogy gázrobbanás történt szombat este a
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 15:26
Utasszállító repülőgépeket fenyegettek meg robbantással Oroszországban
A fenyegetések egy Moszkva és Sziktivkár között közlekedő SSJ 100-as repülőgéppel, az Aeroflot légitársaság Moszkvából Omszkba tartó A-320-asával és a Rosszija légitársaság Szentpéterváról Szimferopolba tartó A-319-esével kapcsolatban érkeztek. Az első két járat végigrepülte útvonalát, a harmadik, fedélzetén 124 emberrel, kényszerleszállást hajtott végre Rosztov-na-Donuban.

A gépeket a leszállást követően átkutatták, de robbanószerkezetet nem találtak a fedélzetükön.

Kedden hasonló, később ugyancsak vaklármának bizonyult fenyegetés miatt egy Novoszibirszkből és egy Vlagyivosztokból az orosz fővárosba tartó repülőgépnek kellett Permben, illetve Habarovszkban leszállnia. Az utasszállítókon elhelyezett pokolgépekről szóló üzenetek e-mailben érkeztek.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön újságírókkal közölte, hogy az orosz szakszolgálatok keresik az utasszállítókat fenyegető személyeket.

Az orosz fővárosban egyébként csütörtökön hét kerületi bíróságot kellett kiüríteni
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 12:51
Képek, videók
A világháborús élmények
sanci81
2016. július 11. hétfő, 17:15
I. világháborús emlékmű.j
sarkadykati
2012. január 26. csütörtök, 02:56
Világháborús emlékmű
mecsery
2012. január 09. hétfő, 04:20
II. világháborús emlékmű.
aszaloijani
2010. november 22. hétfő, 15:01
Második világháborús emlé
irmus
2010. október 27. szerda, 17:14
II.világháborús_emlékm ű.j
laczko65
2010. szeptember 15. szerda, 22:27
volt világháborús emlékmű
mecsery
2010. február 11. csütörtök, 03:03
Az elsö világháborus emlé
zsolti1978
2009. november 10. kedd, 12:38
Világháborús emlékmű...
caris11935
2009. július 29. szerda, 13:58
Világháborus emlékmü avat
merien34
2008. március 31. hétfő, 15:30
Kalevala
vidocq_
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:39
dózsa györgy.png
chillik
2017. november 04. szombat, 15:17
dózsa györgy 002.png
chillik
2017. november 04. szombat, 15:16
Dózsa György unokája.jpg
chillik
2016. június 13. hétfő, 15:52
Dózsa György lakomáján 01
chillik
2016. június 12. vasárnap, 07:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.