Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:11 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
VOSZ: változóban a magyarok vásárlási szokásai
Krisán László hozzátette: az online vásárlás évente kétszámjegyű növekedést produkál folyamatosan, ezzel szemben a hipermarketek bevétele csupán 0,5-1 százalékkal bővül évente.

Egyre többen választják a kisebb, úgynevezett kényelmi boltokat is, aminek a személyi kapcsolat az elsődleges oka - mutatott rá.

Az internetezők 90 százaléka vásárol is a felületen, ezért a bevásárlóközpontok a vevők bevonzása érdekében egyre inkább élményközpontúvá próbálnak válni - mondta Krisán László.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 10:51
Címkék: Krisán László, magyarok vásárlási, online vásárlás, hipermarketek bevétele, személyi kapcsolat, vevők bevonzása,
Kommentek
Kavosz: a Széchenyi Kártya Program gazdaságstratégiai és megtérülő vállalkozástámogatás
díj részbeni átvállalása, valamint az alacsony bedőlési arány miatt, ugyanakkor a finanszírozás felhasználásával a vállalkozások 60-75 milliárd forint adót, járulékot fizettek be a költségvetésnek.

A Kavosz Zrt. célja az online lehetőségek bevezetése, hogy a vállalkozók új generációja számára is vonzóvá tegye a Széchenyi Kártyát. Az elektronikus igénylés lehetősége mellett tervezik csökkenteni a bekérendő dokumentumok számát, illetve alkalmaznák a legújabb fin-tech megoldásokat - ismertette.

Krisán László felidézte, hogy az első Széchenyi Kártyát 2002-ben adták át, szerinte már akkor látszott az államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, akár tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel egyedisége a kkv-k finanszírozásában. Mint fogalmazott, az elmúlt években a konstrukció sikertermék lett.

A Kavosz Zrt. adatai szerint a 2002. évi indulás óta a program keretében benyújtott mintegy 400 ezer igénylésből mintegy 300 ezret már át is adtak 2350 milliárd forint hitelkerettel.
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 07:04
Csepreghy Nándor: a sikeres gazdaságpolitikához párbeszédre van szükség
Hozzátette, a gazdasági szektorral folytatott párbeszéd, szövetség vezetett egyebek közt oda, hogy 2014-2020 között az uniós források 60 százaléka a gazdaságba kerül.

Felidézte, hogy 2010-ben a kormány egyik legfontosabb feladata volt, hogy a 2007-2013-as európai uniós források felhasználásában "mentse a menthetőt", végül Magyarország a teljes rendelkezésre álló forrást fel tudta használni.

Csepreghy Nándor hangsúlyozta, van értelme az európai kohéziós politikának, Nyugat-Európának szüksége van a kelet-európai növekedésre, ezért 2020 után is marad a közös fejlesztéspolitika.

Az államtitkár úgy vélte, ha 2020 után nem lesznek nemzetállami kormányok, akkor az európai közösség nem lesz képes meghatározni saját érdekét. "Látható módon most Brüsszelben többségben vannak azok a politikusok, akik az európai választókkal nem tudnak dűlőre jutni, ezért sokkal inkább abban érdekeltek, hogy kicseréljék a választókat. Ezt meg lehet tenni, de ez az Európai Unió végnapjait fogja jelenteni" - mondta
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:06
A BKIK elnöke törvényességi ellenőrzést kért a Fővárosi Főügyészségtől
A közleményben Krisán László, a BKIK elnöke úgy fogalmazott, a BKIK korábbi válságaiért is felelős külső vállalkozói körök összefogtak belső érdekcsoportokkal, és módszeresen akadályozzák a BKIK jogszerű működésének fenntarthatóságát.

A BKIK elnöke szerint ez a vállalkozói kör a legutóbbi küldöttgyűlésen megpróbálta megakadályozni a köztestület működéséhez szükséges beszámoló, éves költségvetés elfogadását,akár úgy is, hogy a törvényesen megválasztott elnök személyét megváltoztassák, a kamarát pedig újra saját egyéni érdekeik érvényesítési terepévé tegyék.

A fővárosi kamara elnöke leszögezte: a BKIK működése jelenleg jogszerű, az ügyészségi felügyeleti ellenőrzéstől pedig azt várja, hogy bebizonyosodjon, a kamara a törvények alapján működött és működik továbbra is.

A közlemény szerint Krisán László tájékoztatta az ügyészségi beadványról Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét, aki teljes támogatásáról biztosította a budapesti kamara elnökét, és arra kérte,
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 15:04
Csepreghy: a növekedésre, a munkanélküliségre és a költségvetésre fókuszált 2010 óta a kormány
A parlamenti államtitkár szerint további hangsúlyos elem volt az elmúlt csaknem nyolc évben az állami szerepvállalás erősítése, a bürokrácia csökkentése és az állam működésének kiszámíthatóvá tétele.

Erős állami szerepvállalás nélkül mára nem sikerült volna elérni azokat az eredményeket a makrogazdasági mutatókban, amelyeket a hitelminősítők is elismertek - jegyezte meg.

Csepreghy Nándor rámutatott: a növekedés újraindítását a fejlett nyugati országok sem bízták a véletlenre, az úgynevezett "láthatatlan kézre".

A magyarországi helyzetre utalva úgy fogalmazott: "más kérdés", hogy nyugodtabb időszakokban pontosan mekkora is az állami szerepvállalás megfelelőnek mondható mértéke.

Ami a bürokráciacsökkentést illeti, eddig sikerült a háttérintézmények megszüntetésével és a három - minisztériumi, kormányhivatali éskormányablaki - intézményi szint kialakításával letisztítani a rendszert - fogalmazott Csepreghy Nándor.

Az átalakításoknak köszönhetően az ügyintézés lerövidült, az
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 13:22
Csepreghy: a kormányzati fejlesztéspolitika sikeréve volt a tavalyi
már biztos, hogy 2020 után is lesz közös fejlesztéspolitika az Európai Unióban, a legfontosabb kérdés, hogy milyen célok érdekében és milyen formában lehet a pénzekhez hozzájutni.

A magyar kormány álláspontja, hogy erősebb Európai Unióra van szükség, amihez a nemzetállamok megerősítése szükséges, ehhez hozzá kell rendelni az uniós fejlesztési forrásokat. Ezeknek a céloknak a rögzítése után lehet meghatározni a pályázati konstrukciókat, illetve a pénzügyi kereteket - fogalmazott az államtitkár.

Krisán László kedvezőnek értékelte, hogy a 2014-2020-as időszak uniós pályázatai megjelentek, a hangsúly már a megvalósításon van. A KAVOSZ - valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara - elnöke kitért arra is, hogy Budapest, illetve Közép-Magyarország a jelenlegi uniós pénzügyi ciklusban szűkösen jutott forrásokhoz.

Hozzátette: javaslatot tesznek arra, hogy ha uniós forrásból nem megy, akkor a hazai költségvetésből pótolják a kieső támogatásokat.

Krisán László indokoltnak nevezte a régiós
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:44
Új hitelterméket indít az MFB a mikro-, kis- és középvállalkozások számára
millió forint közötti összegre tehető, a futamidő legfeljebb tíz évig terjedhet, a hitel kamata pedig maximum 4,97 százalék lehet.

A 20 milliárdos konstrukció meghirdetése egy átfogó stratégia, az MFB Vállalkozásfinanszírozási Program 2020 első eleme, pilot programja - jegyezte meg a vezérigazgató-helyettes. Február végén értékelik az eredményeket, és annak függvényében már március közepén meghirdetnék a második ütem összegét, amely "nagyobb, akár az első keretösszeg többszöröse is lehet".

Krisán László, az új terméket közvetítő KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón a mikro- és a kisvállalkozókkörében hiánypótlónak nevezte az MFB termékét, amely az uniós források jó részével ellentétben akár budapesti vállalkozások, újonnan alakult társaságok számára is elérhető, illetve ingatlanra is igényelhető.

Bizonyos üzemméret alatt egy gigabanknak nagyon nehéz a kis és középvállalkozásokkal, főként a mikro vállalkozásokkal együttdolgozni - tette hozzá, utalva arra, hogy a szükséges tudást
velemenyezd, 2017. december 11. hétfő, 14:02
A karácsonyi forgalom növekedésére számíthat a kereskedelem
főtitkára szerint 10 300 milliárd forint körül lesz.

A konferencián Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára felidézte: 51 hónapja tart a kiskereskedelmi forgalom növekedése Magyarországon. Ennek okaként kiemelte egyebek mellett a kormányzati intézkedéseket, például a beruházások ösztönzését, a vállalkozásokat terhelő adók csökkentését, valamint a minimálbér és a garantált bérminimum emelését, amelyek hozzájárultak a lakosság vásárlóerejének növekedéséhez.

Krisán László, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke a kereskedelmet is érintő munkaerőhiányról szólva hangsúlyozta, a legértékesebb tartalékot az 50 év felettiek és a nyugdíjasok jelentik, akiket vissza kell vinni a munkaerőpiacra. A kereskedelem az egyik olyan terület, ahol alkalmazásukkal sok gond megoldható lenne.

Marczinkó Zoltán kitért arra is, folyamatosan nő a foglalkoztatottság, szeptemberben a munkavállalók száma elérte a 4 millió 451 ezret, 1992 óta nem dolgoztak ennyien
velemenyezd, 2017. november 23. csütörtök, 22:25
Képek, videók
Kristóf Lászlóné
obrlinggergo
2010. április 19. hétfő, 18:55
Vásárlás a kínai piacon
sanci81
2017. augusztus 15. kedd, 17:24
Vásárlás közben
sanci81
2016. június 25. szombat, 13:23
olasz vásárlás
orban47
2015. szeptember 04. péntek, 08:35
vicc lufi vásárlás.jpg
kicsoda57
2015. augusztus 11. kedd, 13:53
Frici,Hédi vásárlás.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 16. szombat, 22:57
vásárlás a kínai piacon.j
dnemethk
2014. május 14. szerda, 14:11
Vásárlás-Férjmegőrző.j pg
cipello
2013. október 25. péntek, 17:52
vásárláskor
orban47
2013. szeptember 05. csütörtök, 23:26
lufi vásárlás.jpg
kicsoda57
2013. március 07. csütörtök, 21:19
Vásárlás Bali.jpg
mailona
2012. szeptember 18. kedd, 23:48
vasarlas2a..png
simonfai
2011. szeptember 17. szombat, 14:19
hipermarket_msn_nagy.j pg
snbela44
2011. december 17. szombat, 06:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.