Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:26 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iskolabezárások
Iskolabezárások.
Mindig is voltak.
Krízishelyzetben
nincs más megoldás.

Szabó Magda Abigéljében olvasom:

" a miniszter úr március harmincegyedikével az összes iskolát bezárta,két nap múlva befejezzük a tanévet. Bizonyítványosztás április negyedikén, minden bennlakó
hazamegy, csak a nyolcadik osztály várja meg az érettségit." (1944)

És persze 1956-ban is bezárták az iskolákat.
Akkor az elmenekülő kétszázezer ember között jelentős számban voltak iskoláskorúak is.
Nem beszélve a felsőoktatásban tanulókról.

Itt és most azonban nincs/nem lenne hova menekülni a veszély elől.
Ezért kell otthon maradni és megvárni míg jobbra fordulnak a dolgok.
azenujsagom, 2020. március 15. vasárnap, 03:20
Címkék: Szabó Magda Abigéljében, összes iskolát, nyolcadik osztály, elmenekülő kétszázezer, felsőoktatásban tanulókról, veszély elől,
Kommentek
Koronavírus - Spanyolországban több mint ötszázan haltak meg egy nap alatt
Az első megbetegedést még január végén jelentették a dél-európai országból, ahol az elmúlt néhány hétben jelentősen felgyorsult a betegség terjedése.

A hivatalos adatok szerint az eddig regisztrált fertőzöttek száma egy nap alatt 6500-zal emelkedett, és már meghaladta a 39 ezret. Közülük 22 ezer ember került kórházba, több mint 2600 beteget intenzív osztályon ápolnak. A halálos áldozatok száma 2686, míg a gyógyult pácienseké 3794.

A fertőzöttek között 5400 egészségügyi dolgozó van. Fernando Simón elismerte, hogy helyenként a védőfelszerelések utánpótlásának hiánya is hozzájárulhatott a szakszemélyzet megbetegedéséhez.

A rendőrség és a csendőrség tájékoztatása szerint a járvány miatt elrendelt korlátozások megszegéséért az elmúlt 24 órában 80 embert vettek őrizetbe az országban. Több esetben kórházból szöktek meg páciensek.

Miguel Ángel Villarroya, a hadsereg vezérkari főnöke a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a katonaság a repülőterek, vasútállomások fertőtlenítésén kívül az
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 14:43
Koronavírus - Spanyolországban több mint 3500 újabb fertőzést igazoltak egy nap alatt
A betegség halálos áldozatainak száma 394-gyel nőtt egy nap alatt, összesen 1720-an veszítették életüket. A gyógyultak száma is növekedett, már 2575-en épültek fel.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója madridi sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy a fertőzöttek 12 százaléka, 3475 beteg egészségügyi dolgozó.

Mint mondta, naponta 15-20 ezer közötti koronavírus-tesztet végeznek el, de ennek száma emelkedni fog az állam által vásárolt gyorstesztek segítségével, amelyek 20 percen belül mutatnak eredményt. Ezeket elsőként az akut esetek, illetve a veszélyeztetett csoportok, például az idősotthonokban élők szűrésébe, vizsgálatába vonják be - tette hozzá.

A szaktárca adatai szerint az országban eddig több mint 355 ezer koronavírus-vizsgálatot végeztek el. A beszerzett 640 ezer darab gyorsteszt a napokban érkezik meg. Ezen felül vásároltak négy robotkészüléket is, amelyekkel a hagyományos tesztelés napi 80 ezerre növelhető.

A spanyol
velemenyezd, 2020. március 22. vasárnap, 14:21
Koronavírus - Újabb halottak egy bajor idősotthonban, Ausztria 22 millió eurót különít el kutatásra, bezártak a
lesz, kevesebb intenzív ágyra lesz szükség, és ezáltal a kórházak igénybevételét is csökkenteni lehet majd" - vélekedett Leonore Gewessler.

Közlése szerint a gyógyszerek és oltóanyagok kutatására szánt összeget a gazdasági, illetve a innovációs és technológiai minisztérium, az oktatási, valamint a tudományos és kutatási tárca költségvetéséből különítik el.

Heinz Fassmann oktatási miniszter hangsúlyozta, hogy sürgősen szükség van gyógymódra, terápiás módszerekre és oltóanyagokra; az iskolabezárások és a közösségi élet beszűkítése ugyanis csak átmeneti intézkedést jelentenek. Elsősorban olyan vállalkozások és tudományos kutatással foglalkozó intézmények pályázatát várják, amelyek a kutatásokat már elvégezték, és a közeljövőben meg tudják kezdeni a klinikai vizsgálatokat.

"Reményt kell adni az embereknek, és jelenleg a tudomány képes arra, hogy elhárítsa a valós veszélyt" - szögezte le Fassmann.

Margarethe Schramböck gazdasági miniszter elmondta, hogy eddig harminc cég érdeklődött, ők
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 14:12
Koronavírus - Spanyolországban 324-gyel nőtt a halálos áldozatok és közel ötezerrel a fertőzöttek száma
kórházból már át kellett irányítani máshova a pácienseket.

Mivel a járvány még nem érte el a csúcsát, a helyi autonóm kormány arra készül, hogy egyre több egészségügyi intézményben alakulhat ki hasonló helyzet, ezért megkezdték egy tábori kórház felállítását a madridi kiállítási- és vásárcsarnok területén. A tervek szerint összesen 5500 ezer beteget tudnak majd ott elhelyezni és intenzív részleget is kialakítanak - derült ki a kabinet közleményéből.

Spanyolországban egy hete rendelték el az iskolabezárásokkal és szigorú lakhelyelhagyási korlátozásokkal járó szükségállapot bevezetését, amelynek célja, hogy lassuljon a fertőzés terjedése. A járványügyi szakemberek akkor azt mondták: a megszorítások első eredményei legkorábban körülbelül két hét múlva várhatók, ennyi ugyanis a vírus lappangási ideje.

Mindehhez azonban az kell, hogy mindenki betartsa a korlátozásokat, vagyis csak akkor lépjen ki az utcára ha a munkahelyére megy. Családonként csak egy személy mehet bevásárolni, a gyógyszertárba
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 14:02
Koronavírus - Jobbik: gondok vannak a digitális oktatással
Közlése szerint számos jelzést kaptak arról, hogy a koronavírus-járvány miatt elkezdődött online oktatás során gond volt az internet-kapcsolattal, hiányoztak a szükséges eszközök, valamint a digitális tananyagok.

Utóbbi kapcsán arra szólította fel a kormányzatot, "tegyék nyilvánvalóvá, tegyék láthatóvá", mi volt a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos posztján Czunyiné Bertalan Judit feladata, azt miképpen végezte el.

Csányi Tamás hozzátette: jól vizsgázott a pedagógus-társadalom a nagyon nehéz helyzetben, amikor a kormányzat magukra hagyta őket, nem adva meg a kellő mértékű segítséget a digitális munkarendre felkészüléshez.

Az ellenzéki politikus felháborítónak, felelőtlennek és alaptalannak nevezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kormányinfón tett azon kijelentését, hogy "az ellenzék a vírusnak drukkol".

Ajánljuk Gulyás Gergelynek azt, hogy az ellenzék gyalázása helyett inkább foglalkozzon a hamarosan több százezer munkanélküli helyzetével -
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 15:23
Koronavírus - A szakszervezetek intézkedési csomagot dolgoztak ki a munkavállalók támogatására
vállalati szektorban jelentős járulékcsökkentést tart szükségesnek.

A MASZSZ tisztában vannak azzal, hogy az intézkedések rövid távon a költségvetés számára komoly terhet jelentenek, ám ezek a társadalmi nyugalom, a munkavállalók és családjaik anyagi biztonságának megőrzése érdekében elkerülhetetlenek - olvasható a közleményben.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetség (VDSZ) javaslatival a kényszerűségből otthon maradó dolgozók, így az iskolabezárások miatt a gyermekkel otthon maradó szülők és a 60 év feletti termelés kiesés miatt munkával nem rendelkező dolgozók támogatására koncentrált - olvasható a szövetség szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

Javaslatként vetették fel az érintett csoportok számára a fizetett szabadnap bevezetését, illetve az állásidő átalakítását.

A fizetett szabadnapok alatt a munkavállaló a fizetésének 75 százalékét kapná meg, úgy hogy, az összeg nem haladhatja meg a bruttó átlagbér 75 százalékát. Az állásidő
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 16:02
Koronavírus - MSZP: a jelenlegi protokoll nem alkalmas a vírus terjedésének megállítására
dolgozók, illetve a betegség jeleit mutató vagy a betegséggel valamilyen módon kapcsolatba kerülő emberek esetlegesen napokig ne fertőzzenek meg másokat - mondta az ellenzéki politikus.

Közölte, az MSZP szerint ennek feltételei a jelenlegi protokoll alapján nincsenek meg. Ebben mindenképpen lépni kell - mondta Harangozó Tamás.

A szocialista politikus hiányolta, hogy a sajtótájékoztatón oktatási és egészségügyi szakember nem állt ki az emberek elé az első halálesetről, illetve a hétfői iskolabezárásokról tájékoztatva.

Harangozó Tamás teljes felelőtlenségnek nevezte, hogy miközben Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a magyar egészségügyi szakemberek legjobb tanácsaira hivatkozva nyugtatja az embereket, a Magyar Orvos Kamara javaslatait nem veszi figyelembe, és "leszólja".

A politikus kitért arra is, hétfő reggel - a köznevelési intézmények bezárásával - családok százezrei nem fogják tudni, hogy mi a teendőjük, ugyanis Kovács Zoltán rosszul
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 18:53
Képek, videók
Szabó Magda.jpg
liliana01
2018. november 22. csütörtök, 18:53
Szabó Magda - Ha még egys
sanci81
2018. április 06. péntek, 18:12
Szabó Magda - Én nem akar
sanci81
2018. április 04. szerda, 18:09
Szabó Magda
egrilany51
2017. október 05. csütörtök, 15:35
Szabó Magda 3
taltos1
2015. október 25. vasárnap, 22:20
Szabó Magda 2
taltos1
2015. október 25. vasárnap, 22:19
Szabó Magda 1
taltos1
2015. október 25. vasárnap, 22:19
Szabó Magda. könyv.jpg
jozsuzsa
2015. szeptember 27. vasárnap, 20:04
Szabó Magda.jpg
jozsuzsa
2015. szeptember 22. kedd, 21:51
SZABÓ MAGDA FŰ-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 12:21
SZABÓ MAGDA FŰ.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 12:20
SZABÓ MAGDA.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 12:19
iskolatasi.jpg
enyediktunde
2011. szeptember 15. csütörtök, 16:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.