Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 11:36 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Fehérvár AV19 vezetése a hullámzó teljesítmény ellenére bízik a sikeres folytatásban
Szélig Viktor erről a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt, ahol a karácsony előtti jótékonysági akcióikról volt szó.

"Nincs ünnepi hangulat" - fogalmazott a gárda teljesítményével kapcsolatban, ugyanakkor megjegyezte: a kiválóan sikerült tavalyi szezon ugyanezen időszakában mindössze egyetlen ponttal volt többjük, mint most.

Hangsúlyozta, hogy a mérkőzéseken többnyire nincsenek alárendelt szerepben, valami kicsi hiányzik a sikerhez, ezen dolgoznak most a játékosok és a szakmai stáb. Megemlítette: az előző idényben többen is életük szezonját futották, magasra került a léc, amit év elején nem tudtak megugrani, ezért önbizalomhiány alakult ki, s ez a helyzetkihasználásban megmutatkozik.

Szélig Viktor az MTI kérdésére elmondta: vannak húzóemberek, akik nem úgy teljesítenek, ahogy elvárják tőlük.

Gál Péter, a Fehérvár AV19 SC elnöke bejelentette, hogy a klub idén több karácsonyi jótékonysági akciót is szervez. Két mérkőzés bevételeinek egy részéből a Polgárdi-Tekerespusztán található otthont támogatják, illetve egy kétéves, leukémiás betegségben szenvedő fehérvári kislány gyógykezelését is segítik. Emellett a december 20-i meccsen karácsonyi süteményvásár lesz, a bevételből a Székesfehérvári Anyaotthont támogatják, továbbá részt vesznek az Adni jó kupán, ahol a játékosok személyes ereklyéik eladásából járulnak hozzá jótékony célokhoz.

Jelezte, hogy az EBEL-csapat a többéves hagyományt folytatva december 20. és 30. között-három hazai találkozón is különleges, karácsonyi mintás mezben lép jégre, amelyeket szintén elárvereznek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:55
Címkék: Fehérvár AV19, Szélig Viktor, Fehérvár AV19 SC, Székesfehérvári Anyaotthont, hullámzó teljesítmény, sikeres folytatásban,
Kommentek
Jégkorong Erste Liga - Finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat
A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be. Már a következő szezonban megkezdte az edzősködést, utánpótláscsapatokat irányított, legutóbb pedig a svéd Mora IK felnőtt csapatának a segédedzője volt. Felnőtt együttesnél vezetőedzőként először dolgozik majd.

"A Titánok élére olyan edzőt kerestünk, aki motivált és jártas a fiatal játékosok fejlesztésében. Az út marad a régi, a csapat lényege eddig is az volt, hogy a fiatalokat egyre közelebb hozhassuk az osztrák ligában szereplő együtteshez" - jelentette ki Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 SC főigazgatója, aki hozzátette: Kasper Vuorinen segítője Arany Máté lesz, míg a korábbi vezetőedző, Kiss Dávid marad a klub kötelékében, de más feladatokat szeretnének rábízni.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 17:03
Marad a MAC Újbudánál Sofron István
A 32 éves válogatott csatár, aki korábban Székesfehérváron, illetve Németországban, Észak-Amerikában és Ausztriában játszott, 2019-ben igazolt a Fehérvár AV 19 együttesétől a fővárosba. A MAC-ban az elmúlt idényben 54 mérkőzésen lépett jégre az Extraligában, amelyben 24 góllal és 24 gólpasszal együttese húzóembere volt.

"Azért döntöttem a MAC HKB mellett, mert egyben tudtuk tartani a tavalyi magyar magot ebben a nehéz helyzetben is" - nyilatkozott a klub honlapján, hozzátéve, hogy a szlovák bajnokságban ugyan most nem indulhatnak, de a hazai bázisú Erste Liga színvonalát szeretnék emelni az érkezésükkel. "És természetesen meg is szeretnénk nyerni" - hangsúlyozta, majd úgy folytatta: "hajtós, kemény, motivált, csak magyar játékosokkal felálló brigád leszünk, tele bizonyítási vággyal".
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:31
A csonka szezon után is díjazta legjobbjait a Magyar Jégkorong Szövetség
nottinghami olimpiai selejtezőtorna legponterősebbje, Hári János lett.

A nőknél a hálóőrök között Németh Anikó, a hátvédeknél Odnoga Lotti, a csatárok közül pedig Huszák Alexandra bizonyult az idény legjobbjának.

Az idő előtt befejezett Erste Liga legjobbjait posztonként már korábban kihirdette az MJSZ.

Az MJSZ díjazottjai a 2019/20-as idényre (zárójelben a játékos klubja):Vedres Mátyás Kupa (a legjobb kapus): Arany Gergely (FTC-Telekom)Pásztor György-díj (a legjobb védő): Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19)Ifj. Ocskay Gábor-díj (a legjobb csatár): Galló Vilmos (KooKoo)Kósa Kupa (az év újonca): Páterka Bence (Schiller-Vasas HC)Miklós Kupa (a legtechnikásabb játékos): Hári János (Red Bull Salzburg)A legjobb női kapus: Németh Anikó (MAC Budapest)A legjobb női hátvéd: Odnoga Lotti (Dartmouth College)A legjobb női csatár: Huszák Alexandra (KMH Budapest)

Az Erste Liga-szezon legjobbjai:A liga legjobb kapusa: Hetényi Zoltán (DEAC)A liga legjobb hátvédje: Jere Pulli (FTC-Telekom)A liga legjobb
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 09:21
Osztrák jégkorongliga - Nem indul a Znojmo
Az EBEL-részvevő Hydro Fehérvár AV19 honlapjának beszámolója szerint a klub gazdasági okokra hivatkozva vonta vissza részvételi szándékát a következő szezonra.

Az EBEL-ben így kilenc szezon után először nem lesz cseh csapat: a 2016-os döntős sikeres éveket tudhat maga mögött, hiszen nyolcszor jutott a rájátszásba, ezen kívül egyszer adta a liga legértékesebb játékosát (Colton Yellow Horn, 2015/2016), valamint előbb Libor Sulak, majd Radek Cip is a liga legjobb fiatal játékosa lett.

"Mivel partnereink nagy része határokon átívelő kereskedelmi tevékenységet folytat, a határok lezárása és a koronavírus-világjárvány okozta gazdasági nehézségek őket is mélyen érintették. Ennek következtében csapatunk a következő évre tervezett pénzügyi keret hatvan százalékától elesik" - áll a cseh együttes közleményében.

A jégkorong azonban nem tűnik el teljesen a cseh városból, a csapat a cseh harmadosztályban szerepel majd a 2020/2021-es szezonban. A Sasok ugyanakkor kifejezték szándékukat a ligába való
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:41
Osztrák jégkorongliga - Erdély Csanádé az év gólja
A magyar játékos klubja, a Hydro Fehérvár AV19 pénteki közleménye szerint a liga minden évben 64 gólt jelöl a címre, a párosításokból pedig a több szavazatot kapó jut mindig tovább. A fehérvári klubból négyen is felkerültek a listára, a győztes mellett Andrew Yogan, Tim Campbell és Szita Donát volt versenyben, utóbbi a képzeletbeli döntőt éppen csapattársával vívta.

"Nem gondoltam volna, hogy idáig el fog jutni ez a gól, főleg azért, mert rengeteg tényezőnek kellett összeállnia ahhoz, hogy így végig tudjam vinni a korongot, amiből aztán végül a gól született. Azzal, hogy a döntőbe két fehérvári gól jutott, már nyertünk" - idézte a klub közleménye a 24 éves hokist, aki november 26-án az Innsbruck ellen 4-2-re megnyert összecsapáson a védőharmadból indulva, az ellenfél négy játékosát kicselezve verekedte el magát a kapuig, majd lőtt a kapus mellett a hálóba.
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 10:11
Osztrák jégkorongliga - Elfogadták a Bratislava Capitals jelentkezését
A liga kedden honlapján közölte, hogy miután a pozsonyi klub eleget tett a belépéshez szükséges összes kötelezettségnek, jogosultságot szerzett a 2020/21-es szezonban való részvételhez.

Az előző idényben rajthoz állt 11 klub - köztük a Hydro Fehérvár AV19 - már korábban leadta nevezését, a pozsonyiak csatlakozásával a mezőny páros számú lesz.

A következő szezonba így öt ország - Ausztria, Olaszország, Csehország, Magyarország és Szlovákia - csapatai versengenek majd a ligában, amelynek az Erste Bank kiválásával új névadó szponzora van a bet-at-home fogadóiroda jóvoltából. A cseh HC Znojmo szereplése ugyanakkor gazdasági okok miatt egyelőre kérdéses.

A 2019/20-as idényt a koronavírus-járvány miatt március 10-én beszüntették és nem hirdettek bajnokot. Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a járványhelyzet miatt ez változhat.
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 16:02
Új névadó főszponzora van az osztrák jégkorongligának
A sorozatban szereplő Fehérvár AV19 keddi közleményéből kiderül, hogy a liga és az új támogató hároméves megállapodást írt alá, de a szerződés opciót tartalmaz további két évre szóló hosszabbításra.

Az együttműködés a 2020/2021-es idénytől indul, Karl Safron ligaelnök szerint pedig most új időszámítás kezdődik, és a főszponzorral közösen egy új, sikeres útra lépnek.

"Kihívásokkal teli szezon előtt állunk, ugyanakkor az új főszponzorunk segítségével meggyőződésünk, hogy a koronavírus-járvány hatásai ellenére is folytatni tudjuk a munkát és szintet tudunk lépni, miután a hároméves szerződés közép- és hosszútávú célok ideális megvalósítását teszi lehetővé" - idézte a közleményt Christian Feichtingert, a liga ügyvezetőjét.

Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 általános igazgatója azt mondta, fontos, hogy a liga ebben a nehézségekkel teli időszakban is pozitív képet mutasson magáról. Hozzátette, az új főtámogató érkezésével biztosított a bajnokság jövő évi költségvetése, és így a székesfehérvári
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 13:52
Több magyar szerepelhet a Fehérvár AV19 keretében
Gál Péter Pál, a székesfehérvári klub elnöke az M1 aktuális csatornának elmondta, a sportszakmai szemponton túl nincs jelentősége annak, hogy a legutóbbi idényben nem jutottak a rájátszásba, mert a playoff hamar félbeszakadt, jelenleg pedig a pénzügyi, gazdasági kérdések megválaszolása a legnagyobb kihívás.

"A mostani helyzetben nyilvánvalóan elsődleges az emberi életek mentése, talán másodlagos helyen van a támogatóinknak, szponzorainknak a munkahelyek megtartása, így nem nagyon lenne időszerű, ha mi most előtérbe helyeznénk magunkat. Nyilván ezután következik majd az, hogy arról beszéljünk, hogyan mentjük meg együtt a sportot, a fehérvári sportot és ezen belül a fehérvári jégkorongot" - mondta, hangsúlyozva: készen állnak arra, hogy ha eljön az idő, azzal a kéréssel forduljanak a támogatóikhoz, hogy maradjanak mellettünk ebben az időszakban is.

"Egy nagyon komoly újratervezés kell most, nemcsak a gazdasági szférában, hanem a sportot életben tartó gazdasági és állami szférában is" - tette
velemenyezd, 2020. április 18. szombat, 18:31
Képek, videók
Fehérváras torta.jpg
pacsakute
2016. április 22. péntek, 20:22
52. Irénkének SZ.Fehérvár
dnemethk
2016. január 03. vasárnap, 17:16
Károlyi-kastély (Fehérvár
farkas1945
2014. október 09. csütörtök, 11:45
47-es-Fehérvári út.jpg
agica2004
2013. december 21. szombat, 11:42
fehervari-zoltan-festo muv
ametiszt54
2012. október 05. péntek, 10:47
Fehérvári-út.jpg
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 22:10
fehérvár1219.jpg
maroka
2010. december 20. hétfő, 17:48
Minden nagy teljesítmény
sanci81
2018. augusztus 14. kedd, 18:22
jobb teljesítmény-.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 17:13
jobb teljesítmény.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 17:12
iskolai teljesitmény.jpg
gigi55
2011. október 05. szerda, 21:35
szomorú teljesitmény.jpg
agica2004
2007. április 21. szombat, 12:30
teljesítmény görbe
szaszattila
2006. május 15. hétfő, 21:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.