Belépés
2019. augusztus 22. csütörtök | 34. hét | 234. nap | 19:56 | Menyhért, Mirjam
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A belgák kiejtették a brazilokat a Foci V.B.-rőll
Pénteken este, Kazanyban rendezték a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének slágermérkőzését, a Brazília-Belgium rangadót, melyen a világranglista második és harmadik helyezettje feszült egymásnak. A dél-amerikai csapat jól kezdett, Neymar szöglete után Thiago Silva kapufát lőtt,
Megfogta ez a találat a brazil csapatot, a belgáknak pedig nagyon ízlett ekkor a játék, mert berendezkedtek a kontrákra és érett is a második góljuk. Nem is kellett rá túl sokat várniuk: egy tökéletesen végigvitt kontratámadás végén Kevin De Bruyne lőtt Alisson kapujába. Ahogy a Japán elleni győztes gólnál, úgy most is ki kell emelni Romelu Lukakut, aki nagyszerűen lódult meg a labdával és játszotta meg aztán csapattársát. A brazilok ugyan padlóra kerültek, de össze azért nem zuhantak, rögtön a 37. percben volt egy szépítési lehetőségük, de Courtois gyönyörű mozdulattal tornázta ki Coutinho lövését.
Már Firminóval a pályán vágott neki a második félidőnek Brazília, amely a lelátóról is komoly biztatást kapott ekkor. Az 55. percben volt egy érdekes helyzet, Kompany csúszott be Gabriel Jesusnak a tizenhatoson belül, vissza is nézték a szituációt, de aztán nem ítéltek büntető.
Péntek este a belga válogatott 2-1-re legyőzte Brazíliát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, így Roberto Martínez csapata bejutott a legjobb négy közé, ahol újabb előre hozott döntőt kell megvívnia: a végső győzelemre is esélyes francia együttes lesz az ellenfele. A belgák 32 év után jutottak be ismét az elődöntőbe, míg a brazilokat sorozatban negyedszer fosztotta meg európai csapat a világbajnoki álmaitól.
A brazilok mind a négy vb-n olyan csapattal érkeztek, amely akár nyerhetett is volna. Nem nyert. Ellenben legyőzőik közül 2006-ban a franciák másodikok, 2010-ben a hollandok szintén ezüstérmesek, 2014-ben a németek pedig világbajnokok lettek. 2018, Belgium? Ha a sorozat folytatódik, a belgák meg sem állnak a döntőig.
Sokszor leírtuk már, hogy Brazliában a futball nem csak sport, hanem vallás is. Kis túlzással ott 200 millió ember ezzel kel és fekszik, arról nem beszélve, hogy a világ többi részén mennyi rajongója van a Selecaónak. Számukra ez a péntek este tényleg olyan dráma volt, amelyet mi szinte képtelenek vagyunk felfogni.
ÚJ TAKTIKA
Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya már a kezdő sípszó előtt húzott néhány váratlant. Az eddig középső középpályásként számításba vett Kevin De Bruyne-t feltolta a támadószekcióba, míg a középcsatár Romelu Lukakut kivezényelte a jobbszélre, hogy ezzel is párharcokra kényszerítse a brazil Marcelót, és befuthassa a mögötte keletkező üres területeket. A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott, a 8. percben a brazilok a vezetést is megszerezhették volna, de Thiago Silva közeli kísérlete a kapufán csattant. Amilyen szerencséje volt a belgáknak, olyan szerencsétlenek voltak a brazilok, ugyanis a 13. percben Nacer Chadli szöglete után Fernandinho a saját kapujába csúsztatott.
Bővebben Link

Brazília - Belgium 2:1
Gól lövők: Fernandinho öngól, Renato Augusto ill. Kevin De Bruyne
Videó Link
maroka, 2018. július 07. szombat, 08:24
Címkék: Foci, Thiago Silva, Kevin De Bruyne, Romelu Lukakut, Gabriel Jesusnak, Roberto Martínez,
Kommentek
Szép napot mindenkinek!
A FIDESZ EGYIK NAGY TÉVEDÉSE: NEM A SOK PÉNZTŐL LESZ JÓ A MAGYAR SPORT

Ugye ismerik Puskás Öcsi elhíresült mondását: Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. A Puskás-örökségre rátehénkedő Orbán Viktor nagyon is komolyan veszi a magyar focilegenda mondását, és úgy önti a magyar futballba a pénzt, mintha macinyomdával állítaná elő azt Matolcsy György jegybankelnök. De nem csak a foci kap irdatlan mennyiségű pénzt, hanem a többi sportág is attól függetlenül, hogy társul-e a támogatáshoz kimagasló teljesítmény, vagy sem. Az eredményekben azonban alig tükröződik vissza abból a felfokozott várakozásból, amit a sport őrült miniszterelnök gerjesztett a nagy osztogatással. Ha jobban megvakargatjuk a dolgot, még vissza is estek a teljesítmények a közelmúltban.
kirscha, 2019. augusztus 15. csütörtök, 09:41
Új könyv Sisa Tibortól a csapatszintű döntésképesség fejlesztéséről
beszél, ez ugyanis egyénileg a futballistákat, és csapatként az egész együttest segíti abban, hogy eredményesebb legyen" - jelentette ki Sisa Tibor, hozzátéve, hogy a könyvet Mezey György és Garami József, valamint Herczeg András lektorálta, Temesvári Miklós mesteredző pedig az előszót írta.

A Honvéddal Magyar Kupa-győztes, az U19-es válogatottal pedig Eb-bronzérmes Sisa kitért rá, hogy a magyar labdarúgásnak "óriási tradíciói" vannak, az 1900-as évek első felében és közepén "a világ legjobb edzői és focija volt itt", de ez a tudás nem maradt meg. Kiemelte, hogy időről időre "ugyanazt a szakmai tudást fedezzük fel, ha nem tanulunk a múltból és nem vagyunk tisztában azzal, hogy mit tudtak a nagy elődök".

"Azért nem adtam ki a két könyvet egyszerre, mert ez, a második rész jóval népszerűbb lesz, mint az első, viszont a teljes megértéshez szükséges az előzmény, azaz az előző kötetben foglaltak ismerete" - mondta a hazai szövetség (MLSZ) edzőképzési igazgatóhelyettese, hangsúlyozva, hogy mindaz, amit
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 12:21
Hamza Anikó Julianna
ágon,
Reggelizik valahol,
Továbbrepül, eliszkol.

Ha én madár lennék,
Ugyanezt tenném,
Elrepülnék mészire,
A kék égen a lemenő fénybe.


Kívánság

Oly sokat szeretnék,
El sem tudom sorolni.
Egy babát, egy hintát.
Egy új biciklit.

Szeretnék egy autót,
Hogy bejárjam a világot.
Egy repülőt, hogy a kék ég alatt.
Lássam a madarakat

Szeretnék egy kis testvért,
Neki egy pónilovat.
Egy foci labdát,
hogy a barátokkal játsszak.

De minek is sorolom,
Hisz van mindenem.
Egy szerető családom,
És nem kell semmi sem.

Nem kell a kívánság,
Nem kellenek a játékok,
Ami nekem kell, az itt van velem.
Egy szerető anyuka, ki fogja két kezem.


Lányomnak, Melittának

Kicsi kincsem, úgy vártalak.
Hogy megszülessél és imádjalak.
Kicsiny kezed foghassam,
Hogy össze-vissza
menusgabor, 2019. július 27. szombat, 20:30
A legnagyobb lengyel ellenzéki párt korábbi fő szövetségesei nélkül indul a parlamenti választáson
vetett az Európai Koalíciónak". A Polgári Koalíció "a demokraták és a hazafiak" szövetsége lesz, választási listáin 20 százalékban kapnak helyet ellenzéki civil szervezetek aktivistái és önkormányzatok képviselői - helyezte kilátásba.

Ígéretet tett egy - korábban már felvázolt - hatpontos program kidolgozására. Ennek fő jelszavai a jobb levegőminőségre, az idősebbek támogatására és aktivizálására, az oktatás minőségének javítására vonatkoznak, említik továbbá az ingyenes diákmenetjegyek bevezetését, foci- és biciklipályák építését, a vidéki országutak fejlesztését. Schetyna kilátásba helyezte a kormányfő által kinevezett vajdák posztjainak megszüntetését, illetve hatáskörük átruházását a választott vajdasági elnökökre.

A PSL önállósulása után, a szombati programelőkészítő konferencián Schetyna azt is ígérte, hogy regisztrált partnerséget vezetnek be a meleg pároknak, ezt a pontot most nem említette.

A PO a koalíciós tárgyalások befejezéséig a széles koalícióban látott esélyt az ellenzék
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 12:51
Vasmisét ünnepeltek Szentesen – Pitti Katalinnal
A szentesi Szent Anna-templomban július 7-én, vasárnap koncelebrált hálaadó szentmisét mutattak be Mandula József pappá szentelésének 65. évfordulója alkalmából.
Mandula József 1957-től '58-ig a szentesi Jézus Szíve-plébánián, 1958 és 1966 között a Szent Anna-plébánián teljesített szolgálatot; káplán volt és hitoktató, a felnőtt és gyermekénekkar alapítója és szervezője. Pitti Katalin operaénekes is az általa szervezett kórusban kezdett énekelni, s most újra énekelt a lelkipásztor vasmiséjén. Az egykori copfos kislányok, rövidnadrágos kisfiúk közül sokan eljöttek - immár őszülő hajjal.
............
Takács Edit, a hálaadó vasmise szervezője elmondta: emlékei szerint a fiatal, vidám, de ha kellett, szigorú; derékig felhajtott reverendában a tanyavilágba motorral kijáró, a ministránsokkal focizó József atyának mindig és mindenkihez volt személyes kérdése, vigasztaló vagy biztató, bátorító, félelmeket
maroka, 2019. július 16. kedd, 19:15
Szakértő: gyakoribbak a sérülések nyaralás közben
A szakértő kifejtette, hogy Magyarországon az ajánlatosnál kevesebben sportolnak év közben, nyáron viszont, főként a nyaralás alatt többet mozognak az emberek, amire nincsenek felkészülve. Ilyenkor gyakoriak például a foci, illetve más labdajátékok miatti, valamint a kirándulások közben bekövetkezett sérülések.

A főorvos a jellemzőek között említette a térdízületi és a bokasérüléseket, valamint az esések miatti töréseket. A nyári balesetek inkább a fiatalokat és a középkorúakat érintik.

Az esetek nagy része meggondolatlanság miatt következik be, ezek kellő odafigyeléssel megelőzhetőek lennének. Az edzettségi szintnek megfelelő mozgásformát kellene választani, illetve be kellene melegíteni sportolás előtt, úgy sokkal kevesebb sérülés történne - hangsúlyozta a szakértő.
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 11:41
Taylor Swift a legtöbbet kereső híresség a Forbes listáján
vagyonával első lett Jenner. Az amerikai celeb bevételeinek nagy része egyébként jól menő szépségüzletéből származik.

Az éves bevételi lista harmadik helyén Kanye West rapper jelent meg 150 millió dollárral (43 milliárd forinttal). A 42 éves zenész 2018-2019-es jövedelme részben sportcipő-birodalmából származik. A Forbes megjegyezte, hogy West három éve a Twitteren még arról írt, hogy 53 millió dolláros (15 milliárd forintos) adósságban úszik.

A tíz legnagyobb éves bevételű sztár között szerepel három focista: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Neymar, továbbá a The Eagles rockegyüttes és Phil McGraw, azaz Dr. Phil tévés személyiség.

A brit hírességek közül az ötödik helyen álló Ed Sheeran énekes mondhatja magáénak a legnagyobb bevételt elmúlt évi adózás előtti 110 millió dolláros (32 milliárd forintos) keresetével.

A százas lista újoncai között tűnik fel a dél-koreai BTS együttes a 43. helyen, Ariana Grande a 62. helyen és Paul Rudd amerikai színész, a Hangya és Darázs, valamint a
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 10:41
El-selejtező - Herczeg András: nagy hibát követnénk el, ha könnyű mérkőzésre számítanánk
Herczeg András elmondta: a szakmai stáb az albán együttes öt mérkőzésének felvételét látta, és ezek alapján egyértelműen megállapítható, hogy a Kukësi jó csapat.

"Játékosai labdabiztosak, jól cseleznek, és az egy az egy elleni párharcokban is eredményesek" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az ellenfélnél jelentős változások történtek az elmúlt hetekben. Az albán csapattól három játékos távozott, köztük a házi gólkirály mozambiki Reginaldo, miközben négy új labdarúgó csatlakozott a kerethez.

"Elképzelhető, hogy az új igazolások miatt az eddig alkalmazott 4-4-2-es felálláson változtat az ellenfelünk, de mi elsősorban a saját játékunkat szeretnénk játszani, dominálni akarunk" - emelte ki Herczeg András.

A csapat felkészülését illetően a tréner közölte: teljes kerettel csak az utóbbi három hétben tudtak készülni, az új igazolások pedig 10-12 napja kapcsolódtak be a közös munkába. A támadósorba érkezett játékosok - a kameruni Bouoli Effa, a nigériai Garba és a szerb Trujic - jó benyomást tettek
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 18:32
Képek, videók
0 festett testek - focics
lovaszmarika
2018. szeptember 18. kedd, 18:29
magyar foci válogatott.jp
maroka
2018. szeptember 11. kedd, 13:17
térkép a foci vbről.jpg
maroka
2018. július 13. péntek, 09:44
google foci vb.jpg
maroka
2018. június 14. csütörtök, 15:44
foci vb0614.jpg
maroka
2018. június 14. csütörtök, 08:30
spanyol foci.jpg
maroka
2018. május 23. szerda, 20:24
Buzánszky Jenő-foci.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:52
foci-Albert Florián 50-es
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:35
foci-albert-1967.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:35
foci-albert-aranylabda .jp
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:33
foci-albert-gundel-ett ere
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:30
Jönnek a belgák...
caris11935
2009. május 26. kedd, 07:01
második nap aranyérmesesi
maroka
2018. szeptember 29. szombat, 21:29
második jános pál erekje.
maroka
2018. június 29. péntek, 11:21
második állomás0603_4.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.