Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:56 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A venezuelai parlament nemzetközi támogatását kérik Spanyolországba menekült ellenzéki politikusok
A politikusok egy nappal az után tartottak sajtótájékoztatót a spanyol fővárosban, hogy a venezuelai elnököt ismét beiktatták hivatalába, így megkezdte második hatéves államfői mandátumát.

"Az elnökség birtoklása tragikus hatással lesz a köztársaság belső békéjére, a demokratikus egyensúlyra és az egész kontinens gazdaságára, ezért nyomatékosan el kell utasítani" - olvasta fel a hat politikus közös nyilatkozatát Antonio Ledezma, Caracas volt polgármestere.

Követelték, hogy a nemzetközi közösség gyakoroljon nagyobb nyomást és fokozza a Maduro-kormány ellen irányuló szankciókat, hozzátéve, hogy az elítélő nyilatkozatoktól a pénzügyi korlátozások felé kellene elmozdulnia az egész latin-amerikai kontinensnek.

Egy demokratikus vezető kötelessége, hogy "ne kokettáljon diktatúrákkal, ne nézzen félre, amikor Venezuelában humanitárius katasztrófa zajlik" - jegyezte meg Ledezma, aki szerint országa "hatalmi vákuumba" került, mivel "nincs választott elnöke".

Az ellenzéki politikusok mielőbbi szabad választások kiírását sürgették Venezuelában, és azt, hogy addig az államfői tisztséget a parlament elnöke lássa el nemzetközi támogatással.

A 2015-ben megválasztott ellenzéki többségű venezuelai parlamentet Maduro megfosztotta hatalmától, és létrehozta helyére az úgynevezett alkotmányozó nemzetgyűlést. A parlament azonban nem oszlatta fel magát és tovább működik.

A madridi eseményen mások mellett felszólalt José Ramón García Hernández, a spanyol konzervatív Néppárt (PP) külügyi szóvivője, aki szégyennek nevezte, hogy a spanyol kormány "némaságával validál egy zsarnokot".

Pártja nevében ismét felszólította a kabinetet, hogy hívja vissza Spanyolország venezuelai nagykövetét.

A májusi venezuelai elnökválasztást az ellenzéki politikusok csalásnak tartják, mivel a kormány befolyása alatt álló venezuelai legfelsőbb bíróság kizárta az ellenzéki koalíciót a választási folyamatból. Több ellenzéki vezetőt bebörtönöztek, és voltak, akik azért nem indultak, mert nem látták biztosítottnak a tisztességes választás feltételeit.

Nicolás Maduro venezuelai elnök nem demokratikus választási eredmények alapján kezdi meg második elnöki ciklusát - nyilatkozta a beiktatás napján Federica Mogherini az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hatalombitorlónak nevezte Madurót, akinek beiktatását nem ismeri el az Egyesült Államok.

Az Amerikai Államok Szervezete (OAS) határozatban nevezte törvénytelennek a venezuelai elnök második hivatali idejét.

A 14 dél-amerikai országot tömörítő úgynevezett limai csoport pedig lemondásra szólította fel Madurót, és új választások kiírását sürgette közleményében.

Venezuelában a beszámolók szerint mára szinte mindennapos az élelmiszer- és gyógyszerhiány, rendszeresek az áramszünetek és növekszik az erőszakos cselekmények száma. Az utóbbi néhány évben több millió venezuelai hagyta el hazáját a politikai, gazdasági és társadalmi válság miatt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:01
Címkék: Antonio Ledezma, José Ramón García Hernández, Nicolás Maduro, Federica Mogherini, Európai Unió, Mike Pompeo,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Frontex: a Nyugat-Balkánon 40 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma
meg átlépni az európai unió valamelyik külső határát.

A Frontex az unió egészét tekintve azt közölte, hogy a rossz időjárási viszonyok nagymértékben, mintegy 3500-re csökkentették a külső határokon észlelt illegális belépések számát februárban, ami az előző hónaphoz képest 58 százalékos csökkenést jelent. Az év első két hónapjában közel 12 ezren létpék át illegálisan az unió valamely külső határát.

A Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakult migrációs útvonalon, főként Marokkóból Spanyolországba a ritkának számító rossz időjárás miatt az előző hónaphoz képest 80 százalékkal kevesebben keltek át illegálisan, számuk februárban 820 volt.

Az év első két hónapjában közel ötezer ember érkezett illegálisan Spanyolországba, ami azonban 83 százalékkal meghaladja az előző év azonos időszakában regisztrált adatokat. A bevándorlók főként marokkói állampolgárok voltak.

A Földközi-tenger középső medencéjében kialakult, főként Olaszországot érintő migrációs útvonalon az elmúlt kilenc év
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 20:02
Eurostat: csökkenő tendenciát követett a regisztrált menedékkérők száma tavaly
megközelítik, de még mindig túlszárnyalják a 2014-ben regisztrált számokat, amikor valamivel több mint 562 ezren nyújtottak be menedékkérelmet. Lényegesen elmaradnak azonban a 2015-ös és a 2016-os számokhoz képest, amikor több mint 1,2 millió kérelmet dolgoztak fel a tagállamok.

A jelentésből kiderült az is, hogy 2018-ban minden harmadik menedékkérelmet Németországban adtak be, számuk megközelítette a 162 ezret. Németország után sorrendben Franciaországban 110 ezren, Görögországban 65 ezren, Spanyolországban közel 53 ezren, Olaszországban 49 ezren, az Egyesült Királyságban pedig 37 ezret is meghaladóan nyújtottak be menedékkérelmet.

A beadott kérelmek száma Cipruson növekedett a leginkább. Az előző évhez képest tavaly 70 százalékkal többen nyújtottak be menedékkérelmet a szigetországban. Spanyolországban 60 százalékkal, Belgiumban 29 százalékkal, Hollandiában 27 százalékkal, Franciaországban 20 százalékkal többen kérelmeztek menedékstátuszt. Ezzel szemben csökkenő tendencia volt tapasztalható
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 17:52
El País: kiszámíthatatlan, hogy ki kerülhet kormányra Spanyolországban
Az újság a Celest-tel, a GAD3, a Invymark, a Metroscopia, a Sociométrica és a Simple Lógica kutatásai alapján úgy számolt: a választásokat a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) nyerheti, de az önálló kormányzáshoz nem elegendő fölénnyel, amelyet a nagyobb baloldali pártok esetleges koalíciója sem biztosítana.

Hasonló helyzetet mutatnak az adatok a jobboldalon is a lap szerint, ahol a három nagy, várhatóan parlamentbe jutó párt közösen sem érné el a kormányalakításhoz szükséges 176 fős többséget a törvényhozásban.

Ha most lennének a választások, a PSOE a szavazatok 27,3 százalékára és 113 parlamenti mandátumra számíthatna. A konzervatív Néppárt (PP) 20 százalékos támogatással 75 képviselői helyet kapna.

Az Állampolgárok (Ciudadanos) liberális középpárt 16,3 százalékos eredménye 58 mandátumot jelentene. A VOX radikális jobboldali erő 12 százaléknyi szavazattal és 38 képviselővel kerülne be a parlamentbe. Az Együtt képesek vagyunk rá (Unidos Podemos) baloldali párttömörülés a voksok 13,8
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 16:52
Moncsicsi eredete
tekintetének - a játékgyáros Szekigucsinak éppen ez volt a célja. Meglágyítani az emberek szívét-lelkét a szőrös kis figurával. Előbb Japánban, majd az NSZK-ban, Ausztráliában, végül szerte Nyugat-Európában árulni kezdték. Az USA-ba 1979-ben jutott el, Magyarországra pedig az 1980-as évek végén.Mivel sorra hódította az országokat, a Moncsicsi egyre több néven futott. Angliában Chicaboora keresztelték, Olaszországban, ahol olaszosra vették írásmódját, Mon Cicciként futott. Francia neve Kiki volt, Spanyolországban Virkiki - és sorolhatnánk. A kis figura neve ugyan megváltozott, bájából azonban mit sem veszített.

Eredetiségéből annál inkább. Egyre több helyütt kezdték gyártani, például Hongkongban is. Már nem csak a Szekigucsi játékgyár volt az egyedüli a moncsicsipiacon.
Ilyen volt az eredeti18 centi magas, és fiú, illetve lány verzióban is létezett az eredeti Moncsicsi baba. Előbb kék,
eva6, 2019. március 07. csütörtök, 19:37
Illegális bevándorlás - Avramopulosz: az illegális bevándorlás kisebb mértékű, mint a válság előtt
nézve.

Tájékoztatása szerint az Európába érkezők száma három egymást követő évben stabilan csökkent, és a jelenlegi szint a 2015-ösnek pusztán 10 százalékát teszi ki. 2018-ban csökkenő tendenciát mutatva mintegy 150 ezer szabálytalan határátlépést észleltek az Európai Unió (EU) külső határain.

Mint mondta, az Európai Bizottság szerint a Marokkónak nyújtott támogatást még intenzívebbé kell tenni, mivel a Földközi-tenger nyugati medencéjében kialakult migrációs útvonalon jelentős mértékben emelkedett a Spanyolországba érkezők száma. Ennek részeként folytatni kell a határigazgatást támogató program végrehajtását, és újra kell kezdeni a visszafogadásról és a vízumkönnyítésről folytatott tárgyalásokat Marokkóval.

A Földközi-tenger középső medencéjén kialakult migrációs útvonalat érintően javítani kell a Líbiában fennálló "megdöbbentő" állapotokon. Elő kell segíteni a migránsok őrizetből való szabadon bocsátását, meg kell könnyíteni az önkéntes visszatérést, amelyből eddig 37 ezerre került sor.
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 14:12
Brexit - A gibraltári adóelkerülések megfékezését célzó együttműködést köt Spanyolország és Nagy-Britannia
adóelkerülések csökkentésének, megszüntetésének célja mellett mérsékelhetők a spanyol adóhatóságot ért káros hatások, amelyek a gibraltári adórendszerből következnek - írta a minisztérium.

Hozzátette: a világos szabályokkal könnyebben megoldhatók az adóügyi illetékesség problémái, például, ha egy spanyolországi lakos hamis gibraltári lakcímet használ a kedvezőbb adófeltételek miatt.

Az El País című napilap információ szerint a megállapodás rögzíti, hogy ha valaki az év több mint 183 napját Spanyolországban tölti, annak ott kell adóznia, vállalatok esetében ez akkor kötelező, hogy ha a cég vagyonának nagyobb része Spanyolországban van, illetve bevételei többsége Spanyolországból származik.

A brit fennhatóság alá tartozó Gibraltár ugyan hivatalosan nem szerepel az adóparadicsomok listáján, a spanyolok mégis így tekintenek rá, ugyanis rendkívül kedvező adózási feltételeket kínál. Az előnyök miatt számos online fogadóiroda működik gibraltári adózási székhellyel, 2016-ban a szerencsejátékból
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:35
Brexit - Készenléti tervet fogadott el a spanyol kormány Nagy-Britannia megegyezés nélküli uniós kilépésének es
"Reméljük, hogy nem kell majd használni" - mondta az elfogadott intézkedéscsomagról Josep Borrell spanyol külügyminiszter a kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Szavai szerint erre csak akkor lesz szükség, ha a szigetország "az ablakon át" fog távozni az EU-ból.

"Az alapvető cél, hogy egyetlen brit vagy spanyol állampolgár se maradjon védtelen" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a folytonosságot kívánják biztosítani minden területen.

Az intézkedések egyik legfontosabb eleme a Spanyolországban élő brit és a Nagy-Britanniában élő spanyol állampolgárok jogainak biztosítására vonatkozik.

Eszerint például Spanyolországban 2020 végéig a brit állampolgárok eddigi tartózkodási engedélyei érvényben maradnának, és csak azt követően kellene más kategóriájú személyazonosító kártyát igényelniük, immár nem közösségi állampolgárként.

A spanyol kormány a viszonosság elvét várja el a brit kormánytól, és ennek alapján biztosítaná továbbra is az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférést a
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 17:02
Szijjártó: 4,2 milliárd forintos beruházást hajt végre szolnoki gyárában az F. Segura
Szijjártó Péter közölte: a fejlesztés magas hozzáadott értéket és a legmodernebb technológiai színvonalat képviseli, ezért a kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a cégnek.

A magyarországi fejlesztés jelentőségét mutatja, hogy a Segura cégcsoport csak Spanyolországban, Kínában és Szolnokon tart fenn gyártó egységeket - tette hozzá.

A Segura beruházása nemcsak nemzetközi összehasonlításban, hanem a magyar autóipar szempontjából is jelentős, hiszen az országban gyárral rendelkező Audi, Mercedes és az azt most előkészítő BMW, valamint a mérnöki központot létesítő Jaguar beszállítói is a szolnoki gyárban előállított eszközökkel dolgoznak - mondta a politikus.

Magyarországon 270 spanyol cég működik, amelyek több mint 4500 embernek adnak munkát. A két ország közötti kereskedelmi kapcsolat tavaly meghaladta a 4,5 milliárd eurót, ezzel Spanyolország bekerült Magyarország 15 legfontosabb külkereskedelmi partnere közé - közölte Szijjártó Péter.

A külgazdasági és
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 12:21
Képek, videók
Toledó-Spanyolországba n.j
pacsakute
2013. augusztus 02. péntek, 16:35
spanyolországban
orban47
2013. február 07. csütörtök, 11:25
Spanyolországban
lunczk
2009. november 04. szerda, 17:51
Spanyolországban 2007-ben
orban47
2008. március 20. csütörtök, 14:22
Spanyolországban
orban47
2008. március 18. kedd, 12:22
este Spanyolországban
erzsike0422
2007. szeptember 05. szerda, 16:43
Spanyolországban
evasari
2007. július 15. vasárnap, 13:27
A CSALÁD SPANYOLORSZÁGBA.
magyuri
2006. december 30. szombat, 20:45
politikusok.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:05
Politikusok Wc-je.jpg
agica2004
2017. január 20. péntek, 17:07
Szeged-politikusok
agica2004
2014. március 24. hétfő, 16:52
Politikusok.jpg
basikele
2013. március 02. szombat, 05:31
politikusok.jpg
idgie1975
2011. április 25. hétfő, 09:39
Dómban a politikusok.jpg
agica2004
2010. október 18. hétfő, 13:16
politikusok.gif
messner
2010. május 08. szombat, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.