Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:22 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A venezuelai parlament nemzetközi támogatását kérik Spanyolországba menekült ellenzéki politikusok
A politikusok egy nappal az után tartottak sajtótájékoztatót a spanyol fővárosban, hogy a venezuelai elnököt ismét beiktatták hivatalába, így megkezdte második hatéves államfői mandátumát.

"Az elnökség birtoklása tragikus hatással lesz a köztársaság belső békéjére, a demokratikus egyensúlyra és az egész kontinens gazdaságára, ezért nyomatékosan el kell utasítani" - olvasta fel a hat politikus közös nyilatkozatát Antonio Ledezma, Caracas volt polgármestere.

Követelték, hogy a nemzetközi közösség gyakoroljon nagyobb nyomást és fokozza a Maduro-kormány ellen irányuló szankciókat, hozzátéve, hogy az elítélő nyilatkozatoktól a pénzügyi korlátozások felé kellene elmozdulnia az egész latin-amerikai kontinensnek.

Egy demokratikus vezető kötelessége, hogy "ne kokettáljon diktatúrákkal, ne nézzen félre, amikor Venezuelában humanitárius katasztrófa zajlik" - jegyezte meg Ledezma, aki szerint országa "hatalmi vákuumba" került, mivel "nincs választott elnöke".

Az ellenzéki politikusok mielőbbi szabad választások kiírását sürgették Venezuelában, és azt, hogy addig az államfői tisztséget a parlament elnöke lássa el nemzetközi támogatással.

A 2015-ben megválasztott ellenzéki többségű venezuelai parlamentet Maduro megfosztotta hatalmától, és létrehozta helyére az úgynevezett alkotmányozó nemzetgyűlést. A parlament azonban nem oszlatta fel magát és tovább működik.

A madridi eseményen mások mellett felszólalt José Ramón García Hernández, a spanyol konzervatív Néppárt (PP) külügyi szóvivője, aki szégyennek nevezte, hogy a spanyol kormány "némaságával validál egy zsarnokot".

Pártja nevében ismét felszólította a kabinetet, hogy hívja vissza Spanyolország venezuelai nagykövetét.

A májusi venezuelai elnökválasztást az ellenzéki politikusok csalásnak tartják, mivel a kormány befolyása alatt álló venezuelai legfelsőbb bíróság kizárta az ellenzéki koalíciót a választási folyamatból. Több ellenzéki vezetőt bebörtönöztek, és voltak, akik azért nem indultak, mert nem látták biztosítottnak a tisztességes választás feltételeit.

Nicolás Maduro venezuelai elnök nem demokratikus választási eredmények alapján kezdi meg második elnöki ciklusát - nyilatkozta a beiktatás napján Federica Mogherini az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hatalombitorlónak nevezte Madurót, akinek beiktatását nem ismeri el az Egyesült Államok.

Az Amerikai Államok Szervezete (OAS) határozatban nevezte törvénytelennek a venezuelai elnök második hivatali idejét.

A 14 dél-amerikai országot tömörítő úgynevezett limai csoport pedig lemondásra szólította fel Madurót, és új választások kiírását sürgette közleményében.

Venezuelában a beszámolók szerint mára szinte mindennapos az élelmiszer- és gyógyszerhiány, rendszeresek az áramszünetek és növekszik az erőszakos cselekmények száma. Az utóbbi néhány évben több millió venezuelai hagyta el hazáját a politikai, gazdasági és társadalmi válság miatt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 18:01
Címkék: Antonio Ledezma, José Ramón García Hernández, Nicolás Maduro, Federica Mogherini, Európai Unió, Mike Pompeo,
Kommentek
Egészségesebbé teszi termékeit 400 élelmiszer- és vendéglátóipari cég Spanyolországban
"Ez egy mérföldkő, hatalmas erőfeszítés az ágazat részéről" - értékelte María Luisa Carcedo spanyol egészségügyi miniszter a szaktárca és a cégek között kedden létrejött megegyezést.

A politikus szerint a spanyol felnőtt lakosság 54 százaléka, a gyerekek 40 százaléka túlsúlyos, ezen belül a felnőttek 17, a gyerekek 18 százaléka elhízott.

Rosszabb az arány az alacsonyabb jövedelemmel rendelkező családok esetében, akiket jobban érint a rossz táplálkozás okozta elhízás - tette hozzá, és felhívta a figyelmet arra is, hogy az egészségtelen étrend több halálesetért és betegségért felelős, mint az alkohol, a dohány és a drogok.

A megállapodásban 13 kategóriába sorolták a különböző termékeket, és csoportonként határozták meg a cukor-, zsír- és sótartalom elvárt csökkentését.

Például a húskészítmények esetében a cukortartalom 10 százalékos, a zsírtartalom 5 százalékos, míg a sótartalom 16 százalékos csökkentése szerepel.

A 2020-as céldátummal elfogadott együttműködési megállapodás
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 14:02
Konténereket gyújtottak fel sztrájkoló taxisok Madridban
turisztikai rendezvényre érkezők bejuthassanak.

Az útlezárások miatt a metrójáratokat 50 százalékkal sűrítették azon a vonalon, amellyel az esemény helyszínére lehet eljutni.

Madridban hétfőn léptek határozatlan idejű sztrájkba a taxisok. Fő követelésük a hatályos törvényi szabályozás betartása, amely 30 taxisonként 1 úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé. Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A spanyol fejlesztési minisztérium adatai szerint 2018 végén mintegy 66 ezer taxis-, és több mint 13 ezer VTC-engedély volt érvényben az országban. A spanyol fővárosban mintegy 15 ezer taxiengedélyre mintegy 6500 VTC-engedély jutott. Barcelonában közel 11 ezer taxis mellett több mint kétezer VTC-autó működhetett.

A madridi taxisok annak törvényi rögzítését is követelik, hogy az Uber és a Cabify szolgáltatásaira több órával hamarabb előrendelést kelljen leadnia az ügyfélnek, azonban ezt
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:11
Elhunyt Orléans-i Henrik, Párizs grófja, francia trónkövetelő
szavazott.

"Meghalt a király, éljen a király!" - írta a Twitteren a királypárti Action Francaise mozgalom, amely az Orléans-i ágat támogatja a Bourbonokkal szemben.

Orléans-i Henrik második volt a 11 gyermekes családban, és 66 évesen lett a francia uralkodóház feje, miután hosszú évekig tartó vita után apja 1996-ban őt ismerte el a dinasztia örökösödési rendjében.

Orléans-i Henrik 1933. június 14-én született a belgiumi Woluwé-Saint-Pierre Anjou-birtokán, a gyerekkorát Marokkóban, Spanyolországban és Portugáliában töltötte. A francia uralkodóház vezetőjére vonatkozó száműzetési törvény ellenére Vincent Auriol néhai köztársasági elnök engedélyezte hazatérését Franciaországba, ahol politikatudományt tanult, majd tisztként harcolt az algériai habárúban. A hadseregből 1967-ben kilépett, utána bankárként dolgozott Franciaországban és Svájcban.

Orléans-i Henrik 1957-ben lett Clermont grófja, feleségül vette Württembergi Mária-Teréziát, akivel öt gyerekük született, de 1977-től különéltek, s
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 19:44
Négy rendőr megsérült a barcelonai taxisok tiltakozóakciói során
katalán vezetés hétfőn az alternatív közösségi személyszállító cégek képviselőivel ült le tárgyalni, a tervek szerint kedden ismét a taxisok képviselőit fogadja.

Eközben Madridban is határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a taxisok hétfőn. Fő követelésük az érvényes törvényi szabályozás betartása, amely 30 taxisonként 1 úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé.

Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A spanyol fejlesztési minisztérium adatai szerint 2018 végén mintegy 66 ezer taxis-, és több mint 13 ezer VTC-engedély volt érvényben az országban. A spanyol fővárosban mintegy 15 ezer taxiengedélyre mintegy 6500 VTC-engedély jutott. Barcelonában közel 11 ezer taxis mellett több mint kétezer VTC-autó működhetett.

A spanyol fővárosban több ezer taxis vonult a belvárosi Puerta del Solra, aholképviselőik a madridi autonóm kormány épületében tárgyaltak Ángel Garrido helyi elnökkel.

Julio
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 18:12
Szijjártó: lopakodó kísérlet zajlik a megbukott bevándorlási politika visszahozására
a migráció ügyében, amikor európai tisztségviselők "ujjonganak" és adnak értékelést arról, hogy a migrációs válság a múlté, noha friss jelentések szerint az illegálisan Európába bejutni akarók száma továbbra is növekszik.

Bizonyos uniós országok vezetői kijelentéseinek ellentmond, hogy tavaly mintegy 50 százalékkal növekedett és meghaladta a 265 ezret az elfogott illegális bevándorlók száma Törökországban, a görög-török szárazföldi határon a migránsok egyre növekedő forgalmát jelentik, a Spanyolországban regisztrált illegális határátlépők száma egy éve alatt megduplázódott, ahogy a Cipruson is az adatok megkétszereződéséről számoltak be - mondta a miniszter.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a februárra tervezett EU-Arab Liga miniszteri találkozó nyilatkozatának migrációs fejezetében hivatkozási alapként szerepel az ENSZ globális migrációs csomagja, amelyet az uniós tagországok egyharmada - Magyarország mellett másik nyolc ország - nem szavazott meg.

Magyarország nem fogja jóváhagyni azt a
velemenyezd, 2019. január 21. hétfő, 16:41
Határozatlan idejű sztrájkba léptek a barcelonai taxisok
tiltakozóakciót hirdettek, és kora délutántól több forgalmas barcelonai főút fogalmát kezdték akadályozni, továbbá lassítani a haladást például a repülőtérre vezető úton.

Madridban jövő hétfőtől lépnek határozatlan idejű sztrájkba a helyi taxisok, követelve az érvényes törvényi szabályozás betartását, amely 30 taxisonként 1 úgynevezett VTC-engedély kiadását teszi lehetővé.

Ez az a hatósági dokumentum, amelyet a közösségi személyszállítást végző sofőröknek be kell szerezniük a munkavégzéshez Spanyolországban.

A spanyol fejlesztési minisztérium adatai szerint 2018 végén mintegy 66 ezer taxis-, és több mint 13 ezer VTC-engedély volt érvényben az országban. A spanyol fővárosban mintegy 15 ezer taxiengedélyre mintegy 6500 VTC-engedély jutott. Barcelonában közel 11 ezer taxis mellett több mint kétezer VTC-autó működhetett.

Spanyolországban tavaly július végén csaknem egy hétig tartó sztrájkot tartottak a taxisok több spanyol városban, követelve, hogy az illetékes fejlesztési minisztérium
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 18:02
Eddigi legjobb évét zárta tavaly a Renault csoporthoz tartozó román Dacia autógyár
A cég pénteken kiadott közleménye szerint az export 5,5 százalékkal nőtt. A legyártott gépkocsik közül 511 ezret Európában értékesítettek, ezzel a Dacia a 14. helyre jött fel az európai autógyártók rangsorában, és jelenleg 2,9 százalékos részesedése van az európai autópiacon, ami 0,27 százalékpontos növekedés a 2017-es eredményhez képest.

Rekord számú Daciát értékesítettek tavaly Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Belgiumban, Németországban pedig a cég tavaly megközelítette a 2009-ben elért eladási rekordját.

A hazai piacon 54 593 Dacia márkájú gépkocsit értékesítettek, 26 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A Dacia valamennyi modelljéből többet adtak el tavaly, mint 2017-ben, de a legnagyobb mértékben a megújult Duster hobbiterepjáró járult hozzá a növekedéshez: ebből 13 179 darabbal többet értékesítettek mint elődjéből.

A Daciát 1999-ben vette át a Renault-csoport és 2004-ben dobta piacra első modelljét, a Logant, megalapozva a román
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 11:11
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
A tárcavezető kiemelte: tavaly Spanyolországban megduplázódott az illegális határátlépések száma, Törökországban 50 százalékkal több illegális bevándorlót fogtak el, mint 2017-ben, és Cipruson is duplájára nőtt az érkezések száma. Emellett a görög-török szárazföldi határon is folyamatosan emelkedik az érkezők száma - tette hozzá.

Úgy vélte, az ENSZ globális migrációs csomagja olyan helyzetet idézett elő, amikor a globális migrációs folyamatok újabb lendületet kapnak, hiszen a csomag a migráció megállítása helyett annak "menedzselésére" helyezi a hangsúlyt, ami elfogadhatatlan.

A külügyminiszter emlékeztetett: az ENSZ 40 tagállama nem szavazta meg a csomagot, ezért elfogadhatatlanok azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy nemzetközi jogi hivatkozási alappá tegyék a csomagot. Sok ilyen törekvés lesz Brüsszelben is, mert az ottani tisztségviselők presztízsveszteségként élték meg, hogy "nem tudtak elöl menni a globális migrációs csomag elfogadásában", mivel Magyarország már az elején
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Képek, videók
Toledó-Spanyolországba n.j
pacsakute
2013. augusztus 02. péntek, 16:35
spanyolországban
orban47
2013. február 07. csütörtök, 11:25
Spanyolországban
lunczk
2009. november 04. szerda, 17:51
Spanyolországban 2007-ben
orban47
2008. március 20. csütörtök, 14:22
Spanyolországban
orban47
2008. március 18. kedd, 12:22
este Spanyolországban
erzsike0422
2007. szeptember 05. szerda, 16:43
Spanyolországban
evasari
2007. július 15. vasárnap, 13:27
A CSALÁD SPANYOLORSZÁGBA.
magyuri
2006. december 30. szombat, 20:45
politikusok.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:05
Politikusok Wc-je.jpg
agica2004
2017. január 20. péntek, 17:07
Szeged-politikusok
agica2004
2014. március 24. hétfő, 16:52
Politikusok.jpg
basikele
2013. március 02. szombat, 05:31
politikusok.jpg
idgie1975
2011. április 25. hétfő, 09:39
Dómban a politikusok.jpg
agica2004
2010. október 18. hétfő, 13:16
politikusok.gif
messner
2010. május 08. szombat, 17:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.