Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 16:08 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Ursula von der Leyen: válság idején meg kell védenünk Európa gazdasági szuverenitását
A brüsszeli testület vezetője figyelmeztetett, hogy az új típusú koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt stratégiai ágazatok vállalatai gyengültek meg Európában, és ennek következményeként jobban ki vannak téve a külföldi felvásárlás kockázatának.

Von der Leyen felszólította a tagállamokat, hogy szűrjék meg az Európai Unión kívüli potenciális befektetőket, és egyúttal közölte, a bizottság iránymutatást tesz majd közzé ezzel kapcsolatban.

"Az EU továbbra is nyitott a közvetlen külföldi befektetésekre, de meg kell védenünk a létfontosságú stratégiai ágazatainkat" - hangsúlyozta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 22:23
Címkék: Európai Unión, brüsszeli testület, külföldi felvásárlás, bizottság iránymutatást, közvetlen külföldi, létfontosságú stratégiai,
Kommentek
Trump elnöki rendeletet írt alá a Nemzetközi Büntetőbíróság munkatársai elleni szankciókról
vizsgálatban résztvevőket és a családtagjaikat. Minden egyes esetet külön bírálnak majd el. "Úgy válaszoltunk (az ICC-vizsgálatra), ahogyan egy felelős nemzetnek válaszolnia kell" - szögezte le Pompeo.

A tárcavezető "korrupt, durván hiábavaló" és "rendkívül átpolitizált" intézményként írta le a hágai székhelyű bíróságot, amely szerinte "ideológiai keresztes hadjáratot folytat amerikai katonák ellen".

Az amerikai kormány szerint vizsgálataival az ICC megsérti az Egyesült Államok nemzeti szuverenitását.

Mark Esper védelmi miniszter és Robert O'Brien nemzetbiztonsági tanácsadó, valamint William Barr igazságügyi miniszter egy másik sajtótájékoztatón megismételte Pompeo álláspontját, azt hangoztatva, hogy Donald Trump a szükséges intézkedést hozta meg az ország szuverenitásának védelmében.

"Az ICC nem sokkal több, mint a felelősségre nem vonható nemzetközi elit politikai eszköze" - fogalmazott Barr a sajtókonferencián, ahol nem lehetett kérdéseket feltenni. A tárcavezető elmondta: az
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 20:23
Egy veréb sem, sőt minden hajszál
Egy veréb sem, sőt minden hajszál

Jézus olyan gyönyörűen írja le Isten szuverenitását a tanítványoknak, mint senki más:
,,Nem úgy van, hogy két verebet adnak egy fillérért, de egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudta nélkül. Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok." (Mt 10,29-31)
Egyetlen veréb sem esik le, csak ha Isten úgy akarja. Egyetlen vírus sem terjed, csak ha Isten úgy akarja. Ez Isten titokzatos mindenhatósága. És mit mond Jézus ezek után? Három dolgot: Ti sok verébnél értékesebbek vagytok. A hajatok szálai is mind meg vannak számlálva. Végül pedig: Ne féljetek!
Miért ne? Azért, mert Istennek ez a titokzatos szuverenitása - akár élünk, akár meghalunk - a szentségét, igazságosságát, jóságát és bölcsességét szolgálja. Krisztusban mi nem feláldozható gyalogok vagyunk egy sakktáblán. Mi drága gyermekei vagyunk. ,,Ti sok verébnél értékesebbek vagytok."
Ez az a titok,
kalmanpiroska, 2020. június 05. péntek, 18:52
Amerikai tüntetések - Moszkva: a hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a békés tüntetés jogát
december 9-i párizsi csúcstalálkozóján elfogadott döntések végrehajtásában.

A szóvivő a rendezési folyamat szabotálásával vádolta meg Ukrajnát, amelynek egyik helyettes kormányfője azt javasolta, hogy a minszki megállapodások végrehajtása helyett a Donyec-medencéről az Egyesült Államok és Nagy-Britannia bevonásával és Oroszország kizárásával kezdődjön konzultáció, az 1994-es budapesti memorandum alapján. Zaharova szerint a dokumentumnak - amelyben Moszkva, Washington és London szavatolta Ukrajna szuverenitását és területi épségét a nukleáris fegyverekről való lemondása fejében - semmi köze sincs "az ukrán belső konfliktus" megoldásához.

Az orosz szóvivő Kína belügyének minősítette a Hongkongban kialakult helyzetet, s elfogadhatatlannak nevezett minden beavatkozást a központi kormány és a különleges adminisztratív terület közötti viszonyba. Álláspontja szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az ENSZ Biztonsági Tanács ülésének összehívására tett kísérlettel megpróbálta "rendezni a számlát" a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Trianon 100 - Pásztor István: az európai hatalmak száz éve meg akarták ölni Magyarországot
Hozzátette: "mivel egy nemzetet nem lehet egyetlen suhintással kivégezni, marad a kivéreztetés, aminek kellő megalázást a békediktátum cikkelyei adnak, az ország szuverenitását teljesen relativizáló cikkelyek". A döntéssel feldarabolták az országot, és elszakították egymástól az addig összetartozó nemzetrészeket.

"Szinte csodaként élhettük meg, hogy Trianon után kilencven évvel az akkor megválasztott nemzeti kormány jelképes és egyben valóságos cselekedetet hajtott végre, a trianoni békeszerződés gyászkerete mellé odahelyezte a nemzeti színeket is" - emlékeztetett a politikus az 2010-ben megválasztott kormány egyik első lépésére, amellyel a trianoni évforduló napját a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. Az említett törvényben olvasható, hogy "Isten a történelem ura".

"Ebből az alapállásból érthetjük meg a mai nap jelentőségén túl annak szimbolikus üzenetét. Mert azt jelenti ez, hogy a lélekben, hitük erőssége alapján, nem pedig más népek és szövetségek erején és felülhatalmán dől el a
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 17:53
Trianon 100 - Kövér: a nemzeti önazonossághoz való jognak az egyetemes emberi jogok részévé kell válnia (1. rés
azt sem akarjuk, hogy a szomszédaink elveszítsék.

Kijelentette: a nyilatkozat arra tesz kísérletet, hogy szövetségeseket találjunk a szomszédos nemzetekben és államokban, illetve Európa többi nemzetei és államai között. A külhoni magyarság küzdelme nemzeti önazonossághoz való jogáért ugyanis európai ügy - fűzte hozzá.

Kövér László kifejtette: az előttünk álló időkben hasonló identitásküzdelem vár minden európai nemzetre, mint amilyet a külhoni magyarság vív száz éve. Európa stratégiai szuverenitását nem tudja megvalósítani csak a politikai és gazdasági önrendelkezés vagy a katonai önvédelem eszközeivel, az eredményes európai önvédelemhez kell az identitás fundamentuma is - mondta.

Úgy vélte, ilyen fundamentum nincs a keresztény hitből fakadó normarendszer és a több évszázados nemzeti kultúrák mellőzésével. "Európa határai addig tartanak, ameddig a temetőkben kereszt van a sírhelyeken, Európa addig marad önmaga, amíg európai nemzeti közösségek lakják, és meghatározóan alakítják a sorsát" -
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 12:22
Trianon 100 - Fidesz: túléltük és soha nem voltunk olyan erősek, mint most
A Fidesz közleményében azt írta: "nincs még egy olyan nemzet a világon, amely ekkora tragédiát és csonkítást túlélt volna. Sőt, az elmúlt tíz év következetes nemzeti kormányzásának és a nemzeti összefogásnak köszönhetően mi magyarok itt, a Kárpát-medencében száz éve nem voltunk olyan erősek, mint most".

Hozzátették: a magyarság ereje és összetartása minden válságon átsegít bennünket; Magyarország gazdaságilag, pénzügyileg, kulturálisan is erősödik.

A kormánypárt szerint a hazai és a brüsszeli baloldal épp ezért támadja rendszeresen Magyarországot.

A baloldal nem egy erős, szuverén és nemzeti identitását védő, hanem egy gyenge, identitását veszített Magyarországot akar, amelyet gazdaságilag kifoszthatnak, politikailag is rángathatnak és ahová betelepíthetik a bevándorlókat - írták.

A Fidesz közölte, a nemzeti kormány helyébe egy bábkormányt akarnak ismét ültetni, amely befejezi a trianoni küldetést.

Hozzátették: a magyarok elsöprő többségének bizalmával tíz éve kormányzó
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 10:31
Krónika 10. rész (2020-as költségvetés módosítása)
volna akadálya, hogy a kormány elfogadja az ellenzék kérését, amelyben határidőt szabtak volna a kormány nagyobb hatalmának.

Dehogy nem vesz fel az ország hitelt! - jelentette ki a hitelfelvételt elutasító megszólalásokra válaszul. Kifejtette: a paksi bővítés orosz hitelből, míg a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése kínai hitelből valósul meg. De míg az uniótól felvett hitelbe az országnak tagként lenne beleszólása, addig a Kínától vagy Oroszországtól kapott hitel csökkenti az ország szuverenitását - mondta.

Kijelentette azt is: a kormány gazdaságvédelme a saját oligarchái gazdaságának védelmét jelenti. Cáfolta, hgoy ne lennének megszorítások, szerinte az önkormányzatokkal éppen ezt teszi a kormány.

Szakács László (MSZP) arról beszélt, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv tekintetében emlegetett összeg valójában három évre szól, így egy évre jóval kevesebb jut. Ráadásul a három év alatt adott összegből is 2700 milliárd forint hitel - tette hozzá.

Megjegyezte: a legnagyobb
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 16:43
Trianon100 - Kövér: a trianoni évfordulón az elmúlt egy évszázad teljesítményére kell koncentrálni
volt vele és hangot is adott annak a véleményének, hogy egy közös hazában élünk szűkebb értelemben a Kárpát-medencében, tágabban egész Közép-Európában. Ezt a sorsközösséget figyelmen kívül hagyva csak egymás tragédiáit idézhetjük elő, a másikkal szembeni káröröm pedig múlékony. Mi ezt beláttuk, és egy új korszakot akarunk nyitni a XXI. században, ami az "együtt sírunk, együtt nevetünk" életfelfogására épül fel. Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem egymástól, hanem a mindannyiunk nemzeti önazonosságát és szuverenitását eltörölni akaró erőktől van félnivalónk - fejtette ki.

A területi autonómiára vonatkozó felvetésre elmondta: a nyugat-európai államok a történelem során mindig hol kevésbé, hol mélyebb lenézéssel tekintettek Közép-Európára. Ezért nem gondolják, hogy ami jár a baszkoknak, a Belgiumban élő németeknek vagy a Finnországhoz tartozó Aland-i svédeknek, az jár a határon túli magyaroknak - mutatott rá. Hozzátette: amikor az említett autonómiákat létrehozták, akkor még nem volt divat nyugaton a nemzeti
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 07:10
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.