Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 15:02 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerika-szakértő: talán soha nem volt ennyire polarizált az amerikai társadalom
Berzi Gergely közlése szerint Donald Trump népszerűsége jelenleg 40 százalék feletti, de ez adat az amerikai választási rendszer bonyolultsága miatt nem jelent egyértelmű győzelmet.

A republikánusok elsődleges politikai stratégiája, hogy intézkedéseikkel megtartsák Trump 2016-os szavazóbázisát, amely elsősorban republikánus jobboldali választókból és a munkásosztály egy jelentős részéből áll - hívta fel a figyelmet, rámutatva arra: Trump elnökké választásának kulcsmozzanata volt, hogy az utóbbi évtizedek gazdasági, kereskedelmi folyamatai miatt elszegényedett úgynevezett rozsdaövezeti - amúgy hagyományosan demokrata - szavazóknak alternatívát kínált gazdaságélénkítő politikája révén.

Donald Trump bármilyen demokrata jelölttel szemben helyzeti előnyben van, mivel Amerikában ritka, hogy nem választják újra a regnáló elnököt - jegyezte meg Berzi Gergely.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 09:51
Címkék: Berzi Gergely, Donald Trump, amerikai társadalom, amerikai választási, republikánusok elsődleges, jelentős részéből,
Kommentek
Nem változott az amerikai szolgáltatóipar teljesítménynövekedése novemberben
A londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet szerdán azt közölte, hogy a novemberi szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 51,6 pont lett, megegyezett az októberivel és a szakértők is ilyen adatra számítottak.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

A már korábban közzétett feldolgozóipari BMI és a mostani szolgáltatóipari BMI alapjául szolgáló adatok összesítésével képzett novemberi kompozit BMI minimálisan erősödött, 52 pontra javult az októberi 51,9 pontról. A szakértők az októberivel megegyező, 51,9 pontra számítottak.

Az amerikai ISM (Institute for Supply Management) viszont a teljesítménynövekedés lassulását mutatta ki novemberre az amerikai gazdaság nem feldolgozóipari ágazataiban. Az ISM felmérése a szolgáltatóiparnál szélesebb tevékenységi kört ölel fel.

Az ISM nem feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 53,9 pontra süllyedt az októberi 54,7 pontról. A
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 16:41
IMF: rövid távú gazdasági intézkedésekkel lenne fenntartható a hongkongi gazdasági növekedés
A tavalyi erőteljes, 3 százalékos gazdasági növekedés után a hongkongi gazdaság teljesítménye 2019-ben jelentősen meggyengült, olyannyira, hogy a harmadik negyedévben technikai recesszióba lépett - állapították meg az IMF szakértői, akik az IMF alapokmányának IV. cikkelye alapján végeztek rendes éves felülvizsgálatot.

A szakértők a kedvezőtlen eredményeket egyrészt az amerikai-kínai kereskedelmi háború okozta fokozott bizonytalanságnak tudják be, amely negatív hatással volt az exportra és a befektetésekre egyaránt. Másrészről kiemelték a Hongkongban hetedik hónapja tartó tüntetéshullám következtében megcsappant magánfogyasztást és idegenforgalmat.

"A gazdaság a várakozások szerint jövőre kezdhet helyreállni, de a növekedés ütemének csak fokozatos gyorsulására lehet számítani, ami középtávon negatív teljesítményréssel jár majd" - mutattak rá a szakértők, akik szerint a további ciklikus hanyatlás hatására a hazai össztermék (GDP) 2019-ben várhatóan 1,2 százalékkal zsugorodhat.

A ciklikus
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 12:00
Kína tiltakozik a Hszincsianggal kapcsolatos amerikai törvénytervezet ellen
terrorellenes intézkedéseket vezetett be, illetve - hogy a problémát a forrásánál kezelje - a gazdasági fejlődés, a nemzeti egység, valamint a társadalmi harmónia előmozdításán fáradozott. Ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően - teszi hozzá, - az elmúlt három évben nem történt terrortámadás Hszincsiangban.

A szóvivő a közleményben felidézi, hogy az elmúlt egy évben több mint 70 ország és régió tisztviselői, továbbá nemzetközi szervezetek, a sajtó, illetve vallási szervezetek képviselői, valamint szakértők és kutatók látogattak Hszincsiangba, és elismeréssel nyilatkoztak az ott folytatott terrorellenes munkáról. Egyebek mellett felsorolja, hogy márciusban az Iszlám Együttműködési Szervezet külügyminiszteri tanácsa határozatban méltatta Kínának a muszlim közösségért folytatott tevékenységét, júliusban több mint 50 ország az ENSZ Emberi Jogi Tanács elnökének címzett levélben állt ki Kína terrorellenes intézkedései mellett, majd októberben több mint 60 ország az ENSZ közgyűlésén szólalt fel közösen,
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 07:04
A képviselőház Kína elleni szankciókra szólítja fel Trumpot a muszlim kisebbségek elnyomása miatt
A törvényjavaslat magas rangú kínai tisztségviselők elleni büntető intézkedéseket szorgalmaz, mert Hszincsiang tartományban - amely Kína északnyugati vidékén fekszik és az ujgurok autonóm területe - tömegesen zárnak internáló táborokba ujgur kisebbséghez tartozókat.

Az amerikai és a nemzetközi sajtóban nemrég jelentek meg olyan, jogvédők és szakértők információira támaszkodó riportok, melyek felfedik, hogy Hszincsiangban mintegy egymilliónyi ujgurt tartanak fogva önkényesen. Peking vitatja az adatokat, a fogva tartásokról pedig azt állítja, hogy "szakmai képzési központokról" van szó, ahol az iszlám radikalizálódás ellen küzdenek, miután a korábbi években a tartományban ujguroknak tulajdonított véres merényletek történtek.

A képviselőházi szavazás előtt Nancy Pelosi demokrata párti házelnök kijelentette: "Peking barbár cselekedetei manapság az ujgurok emberi méltóságát és emberi jogait fenyegetik, és ez sérti a világ kollektív lelkiismeretét is." "Küldjünk üzenetet Pekingnek, hogy Amerika
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 07:04
BÉT - Alacsony forgalom mellett emelkedett a BUX
teljesítettek az előző napi záráshoz képest, az OTP új történelmi csúcson fejezte be a kereskedést.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, az amerikai piacok a hálaadás napi ünnep miatt zárva tartanak, ezért alacsony volt a forgalom a magyar tőzsdén. A vezető részvényeknél nem volt nagy mozgás, csak a Richter árfolyama emelkedett erőteljesebben, így a kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a gyógyszerpapír járult hozzá leginkább a magyar tőzsdeindex emelkedéséhez.

A szakértő kiemelte, hogy az elmúlt időszakban sokat eső Opus Global részvényeinél nagy fordulat történt, az árfolyam csaknem 15 százalékkal erősödött. Túladottá vált a papír és ez a jelek szerint meghozta a vevőket - tette hozzá.

A Mol 8 forinttal, 0,27 százalékkal 2922 forintra gyengült, 679,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,14 százalékkal 14 330 forintra erősödött, forgalmuk 1,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 439
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 22:00
Rekordnövekedés a harmadik negyedévben az európai okostelefon eladásokban
vásárlói kapacitásra a Samsung mellett elsősorban a többi kínai gyártó "ugrott rá". A legnagyobb mértékben így az eladási rangsorban egyébként a Samsung mögött messze a negyedik kínai Xiaomi növelte eladásait a harmadik negyedévben, 73 százalékkal. Nagy erőkkel igyekeznek ugyanakkor az európai piacra behatolni a kínai Oppo, Oneplus, Realme és Vivo cégek is.

Az új belépőknek és az 5G hálózati fejlesztéseknek köszönhetően így 2020-ban izgalmas piaci fejleményekre lehet számítani Európában a Canalys szakértői szerint. Megjegyzik ugyanakkor, hogy mivel az európai mobil szolgáltatói piac jóval több szereplős, mint az amerikai vagy a kínai, az 5G hálózatok fejlesztése is lassúbb ütemben halad majd. Az okostelefon gyártók számára viszont a többi hálózati szolgáltató egyúttal több potenciális üzleti partnert, azaz több belépési lehetőséget jelent.

A harmadik negyedévben 52,5 millió okostelefon fogyott az európai piacon, nyolc százalékkal több a 2018 harmadik negyedévi 48,8 milliónál.

Az eladási
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 11:01
Orosz hírügynökség: újabb hiperszonikus rakétakísérleteket tervez idén az orosz Északi Flotta
Bátorság-renddel tüntette ki a fegyverkísérlet részvevőit, a Roszatom öt és a védelmi tárca két alkalmazottját. A kitüntetéseket csütörtökön adta át a Kremlben az özvegyeknek.

Putyin a szertartáson azt mondta, hogy a baleset egy olyan új rakétahajtómű-szerkezet kipróbálásakor történt, amelyhez fogható nincs a világon.

"Az egyedülálló technológia birtoklásának ténye önmagában a béke legfontosabb és megbízható garanciáját jelenti a bolygón" - fogalmazott.

Szavai szerint az életüket vesztett szakértők "rendkívül nehéz, felelősségteljes és kritikus fontosságú" területen tevékenykedtek, olyan műszaki elképzelések és megoldások valóra váltásán, amelyek "a legélenjáróbbak", és amelyeknek "nincs analógiája a világon". Putyin azt mondta, a fejlesztés alatt álló fegyver "arra hivatott, hogy évtizedekre biztosítsa Oroszország szuverenitását és biztonságát".

A Roszatom korábbi közlése szerint szakemberei a "rakéta részét képező radioizotóp energiaforrással kapcsolatos tevékenységet folytattak" a
velemenyezd, 2019. november 22. péntek, 18:58
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 31 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 69 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 31 ponttal eshet a nyitásban.

A Reuters hírügynökség a Fehér Házhoz közeli forrásokra és szakértőkre hivatkozva arról számolt be, decemberről a jövő évre csúszhat át az amerikai-kínai kereskedelmi részmegállapodás aláírása. Peking a megemelt vámtarifák minél szélesebb körű és mértékű visszavonását sürgeti, ámde Donald Trump amerikai elnök megítélése szerint Kína nem tett eleget az ehhez szükséges feltételeknek, azaz továbbra sem teljesítette a szellemi tulajdonjogok védelmét és a technológiatranszfer kikényszerítésének megszüntetését célzó amerikai követeléseket.

Rontja a hangulatot az is, hogy a szenátus után szerdán a képviselőház is jóváhagyta a hongkongi tiltakozókat támogató törvényt, amely előírja az amerikai kormányzatnak Hongkong helyzetének rendszeres, évenkénti felülvizsgálatát mind pénzügyi, mind emberi jogi szempontból, és megbízza az
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 08:31
Képek, videók
szakértők.jpg
maroka
2019. január 11. péntek, 15:22
elrontás szakértő
jns
2011. május 10. kedd, 21:51
054 szakértő.JPG
cukor1st
2009. május 29. péntek, 18:47
05 szakértők.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
gátvédelem szakértő.jpg
sissi38
2006. október 29. vasárnap, 17:03
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
honfoglaló rajnai gergely
maroka
2018. december 05. szerda, 23:46
honfoglaló_rajnai gergely
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:30
honfoglaló_áfra gergely.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:23
gergely névvs.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:43
gergely névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:42
gergely_jaras_2011 044.jp
liliana01
2018. március 14. szerda, 19:47
Március 12. Gergely
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.