Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:52 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
TÍZ AJÁNDÉKRECEPTEM A RECEPTMAGAZINTÓL

1.Női szeszély
********************
Hozzávalók: 12 deka vajat 4 tojássárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd egy csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva könnyű tésztává keverjük.

A tésztát közepes nagyságú tepsibe egyenletes vastagon kiöntve, barackízzel megkenjük s 6 tojás fehérjéből kis kanál ecettel, és 20 deka citromos porcukorral készült kemény habbal lehetőleg vastagon bevonjuk.

Közepes tűznél sütjük.

Sütés alatt a sütő ajtaját ne sokat nyissuk fel. A habhoz szükséges citromos cukrot úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárban dörzsöljük el, s azután a többi cukorhoz elegyítve átszitáljuk.

2.Krémes lepény
**********************
hozzávalók:12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségű vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele. Ismételt nyújtás és összehajtás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve. Legvégül közepes sütőbádog-lapon kinyújtjuk úgy, hogy azt teljesen befedje és késheggyel megszurkálva, forró sütőben szép sárgára sütjük.

Töltelék:

1 csomag vaníliás krémport, 3 deka lisztet és 15 deka cukrot fél liter hideg tejbe csomómentesen elkeverünk, azután állandó keverés mellett sűrűre főzünk. A meleg krémet hűlni hagyjuk és töltés előtt 2 tojásfehérje keményre vert, kissé megcukrozott habjával keverjük.

3.Csokoládés apró sütemény!
***************************************
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 22.5 dkg lágy vaj, 15 dkg barna cukor, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vanília pudingpor (nem főzős), 2 tojás, 1 teáskanál vanília eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barna cukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.

4.Ünnepi torta
********************
Hozzávalók: 7 tojás, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg liszt, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1/2 tábla csokoládé, 12 kis gesztenyeszív a díszítéshez.

Elkészítése: A tésztához a tojások sárgáját a fehérjétől különválasztjuk, hozzáadunk két evőkanál langyos vizet, 7 dkg porcukrot, majd 10 dkg gesztenyepürével jól kikeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük 7 dkg cukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszás tojássárgáját.

Miután jól elvegyítettük, apránként adagolva, fakanállal hozzákeverünk 10 dkg lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és kisütjük.

A krémhez a vajat félig megolvasztjuk, simára keverjük 15 dkg porcukorral, majd a maradék gesztenyepürével.

A három lapba vágott, kihűlt tortát ezzel a krémmel töltjük, s a külsejére és a tetejére is kenünk. Végül késsel gyalult csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét, és szeletenként egy-egy gesztenyeszívvel díszítjük.

5.Csokoládés kuglóf
*****************************
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 6 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tej, 12 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg főzőcsokoládé, 4 tojás sárgája, 6 dkg mazsola, csipetnyi só; a tészta tetejére: kevés cukrozott neszkakaó.

Az élesztőt 1/2 dl tejben szétmorzsoljuk, és egy teáskanálnyi cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a megreszelt csokoládét és a sót alaposan összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, lassanként adva hozzá a megmaradt tejet. Végül a mazsolát is beledagasztjuk. A tésztát kikent kuglófformába tesszük, és kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük. Még melegen kiborítjuk a formából, és cukrozott kakaóporral meghintjük. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.
6.Dobos-torta

11 deka cukrot 4 tojás sárgájával fél óráig keverünk, azután 10 deka liszttel kevert fél csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá.

A tésztából tortaformában vékony lapokat sütünk közepes tűznél, gondosan ügyelve arra, hogy a lapok meg ne barnuljanak.

Töltelék: 3 tojás sárgáját 15 deka porcukorral, 7 deka kakaóporral, 20 deka vajjal és fél csomag vaníliás cukorral gőzön melegítjük, és kihűlésig keverjük.

A kihűlt lapokat és később a torta oldalát a töltelékkel egyenletesen megkenjük, az összeállított torta tetejére pedig, 12 deka cukorból, szálassá főzött szirupot öntünk. A még meleg cukorbevonatba vajazott késsel a szeleteknek megfelelő bevágásokat nyomunk. A torta oldalát kevés félretett töltelékkel kenjük be.

7.Csokoládés kuglóf
***************************
Hozzávalók: 60 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 20 dkg porcukor, 18 dkg margarin vagy vaj, 15 dkg darabolt csokoládé, 4 tojássárgája, 5 dkg mazsola, 10 dkg dió, 2-3 dl tej, kevés só

Elkészítés: Langyos, cukros, lisztes tejben az élesztőt megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk, közben a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat és tovább keverjük. Ezután a liszthez adjuk az előbbi keveréket és a megkelt élesztőt. A tejet fokozatosan ráöntjük, és fakanál segítségével kezdjük a tészta kidolgozását. Közepes keménységűvé dagasztjuk mindaddig, amíg a tészta le nem válik a kanálról vagy a kezünkről. Letakarjuk, és meleg helyen 50 percig kelesztjük. Ha megkelt, lazán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megszórjuk csokoládédarabkákkal, áztatott mazsolával, meglocsoljuk olvasztott vajjal. Az így előkészített tésztát megcsavarjuk, és kivajazott formába helyezzük. Tetejét megszurkáljuk dióval, majd 40-50 percig kelesztjük. Sütés előtt édes tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 40-50 percig sütjük.

8. Poharas piskóta
***************************
Hozzávalók: 1 egész tojás, 1 pohár cukor, 1 pohár tej, 1 pohár apróra vágott dió, 1 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja.

A tojást a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd beletesszük a diót, a citromhéjat, a tejet, a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe elsimítjuk és megsütjük.

Figyelem: A sütést forró sütőben kezdjük, kb. 5 perc múlva közepes fokozatra vesszük és így fejezzük is be!

9. Gyümölcskenyér
***************************
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 tojás, 14 dkg liszt, 1/4 csomag sütőpor, 14 dkg mandula, 14 dkg mazsola, 14 dkg apró kockára vágott alma, kevés reszelt citromhéj, 1/2 csomag vanillincukor.

A 15 dkg cukrot a 2 tojással jól kikeverjük, és azután hozzákeverünk 14 dkg lisztet, amelyhez előzőleg hozzákevertük az 1/4 csomag sütőport. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot. A tésztatömeget jól kikent és belisztezett hosszúkás sütőformába tesszük, lassan sütjük, és csak másnap (szükség esetén pár órával később) vágjuk fel.

Figyelem: Ha a tészta megsült, a sütőt lekapcsoljuk, ajtaját kinyitjuk, és úgy hagyjuk kihűlni a tésztát! A gyümölcsöt ajánlatos lisztbe forgatni, akkor nem süllyed le.

10.Túrós gyors sütemény
**********************************
Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg liszt, 3 egész tojás, 3 evőkanál cukor, 1/2 vanillincukor,

1 mokkáskanál só, 2 dl langyos tej.

Az anyagokat 2 egész tojással és 1 sárgájával összedolgozzuk. Deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsának kiszaggatjuk. Vékonyan kivajazott tepsibe rakjuk, a maradék tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük.

Figyelem: Csak friss és áttört túrót használjunk!

(pár éve kaptam ezeket a Receptmagazintól felíratkozásért cserébe)
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
Címkék: csésze tejet, tésztát közepes, sütő ajtaját, habhoz szükséges, részével mozsárban, többi cukorhoz,
Kommentek
Hajhullásra - méregtelenítésre
az anyagcsere-folyamatokat, és megszabadítja a szervezetet a káros, sejtromboló szabad gyököktől. Alapanyagai révén a kurkumás tej antioxidánsokban gazdag ital, mely előnyös tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:
1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz

A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:
1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy
pacsakute, 2019. február 13. szerda, 12:12
A méz jótékony hatása és használata
extra szűz)
• Citrom (helyettesíthető joghurttal is)

Alkalmazása:

• Melegítsen fel 3evőkanál olíva olajat 2 evőkanál mézzel.
• Adjon hozzá egy evőkanál citromlevet és jól keverje össze.
• Míg a keverék meleg, vigye fel a fejbőrére és a hajára.
• Hagyja fent 30 percig vagy tovább, aztán öblítse és mossa le.

Gyors öblítéshez:
A haja samponozása után, vegyen két teáskanál mézet, egy kis citromlevet és 3 csésze vizet, majd keverje össze őket. A keverékkel öblítse le, majd a megszokott módon szárítsa meg a haját.

Hajerősítéshez:
Hogy megerősítse a haját, keverjen bele egy teáskanál mézet a samponba és vigye fel a hajára majd addig mossa, míg a sampon habos nem lesz. Hagyja két percig fent, majd öblítse le.

4. A méz hatása a szemekre:
Talán meglepő, de a méz a szemek ápolására is használható. Az ókori egyiptomiak és indiaiak jól ismerték a méz szemre gyakorolt jótékony
pacsakute, 2019. február 05. kedd, 21:30
A köles jótékony hatásairól
A köles a Közel- és Távol-keleten, valamint Afrikában alapvető magtáplálék. A gabonafélék közül a legtáplálóbb.

A köles teljes értékű fehérjeétel, minden esszenciális aminosavat tartalmaz!
Vegetárius táplálkozásnál nélkülözhetetlen!

Egy csésze kölesben a napi fehérjeszükségletet fedező legmagasabb értékű fehérje van. Minden más magnál több ásványi anyagot és vitamint (kalcium, magnézium, minden fontos nyomelemet, még molibdént is) tartalmaz. Lúgosító táplálék, ami a gabonafélék között ritka. Savtúltengésben, reumatizmusban, cukorbajban szenvedőknek gyógyszer. Ideálisan kiegyensúlyozott arányban tartalmaz minden tápanyagot, fehérjét, ásványt, szénhidrátot. Nem hizlal. Adjuk ráknál, daganatnál. A hántolás sem fosztja meg tápértékétől.

A gabonafélék királya, fiatalító szer.
- A köleskása elkészítése: 1 csésze hántolt kölest 3-4 csészényi vizet, fél
pacsakute, 2019. január 09. szerda, 11:09
Áfonya fagyi
Amire szükséged lesz:

- 3 csésze áfonya (fagyasztott is jó)
- 4 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál citromlé
- 1 csésze cukor
- 1 dl tej
- csipet só
- pici fahéj

Így csináld:
1. Tedd egy lábosba az áfonyát, a citromlevet, a cukrot,
a sót és a fahéjat és melegítsd közepes lángon folyamatos
kevergetés mellett, amíg a cukor feloldódik.
2. Egy krumplinyomóval törd át a keveréket, vagy turmixold
picit össze, majd vedd le a tűzről és hagyd állni 10 percig.
3. Keverd hozzá a joghurtot és a tejet és alaposan dolgozd el.
4. Tedd a fagyasztóba és 20-30 percenként keverd át!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
klarika47, 2018. december 25. kedd, 18:53
Felkerült-e az ajándéklistádra Isten neve?
volt."

Az öregember lehajtotta fejét, s elmélázott: ,,Nagyon jól kell megfigyelnem az utcát, nehogy észre-vétlenül elmenjen mellettem!".

Pánov bácsi nem feküdt le ezen az éjszakán. Fonott székében ült, szemben az ablakkal. Éberen figyelte, mikor köszönt be a hajnal.

Lassan megjelentek az első nap-sugarak a domb felett, és bevilágították a hosszú, kanyargós, macska-köves utcát. Járókelő azonban még nem jelent meg a házak között.

Készítek magamnak egy csésze finom kávét karácsonyi reggelimhez" - gondolta jókedvűen Pánov bácsi.

Befűtött a tűzhelybe, föltette a jókora adag kávét, de fél szemmel állandóan az ablakot figyelte, nehogy a várva várt látogatója észrevétlenül továbbmenjen.

Végre megjelent valaki. Egy közeledő emberalak volt kivehető az utca végén. Pánov bácsi dobogó szívvel a jégvirágos ablaküveghez szorította orrát. Talán éppen Jézus érkezik, gondolta magában izgatottan. Aztán kiábrándulva visszalépett az ablaktól. Nem
suzymama, 2018. december 19. szerda, 10:46
Aranytej- hajhullásra és méregtelenítésre
anyagcsere-folyamatokat, és megszabadítja a szervezetet a káros, sejtromboló szabad gyököktől. Alapanyagai révén a kurkumás tej antioxidánsokban gazdag ital, mely előnyös tulajdonságaival hozzájárul a test öngyógyító működéséhez. Sokan azt tapasztalták, hogy az aranytej rendszeres fogyasztásával csökkent a hajhullásuk, aminek eredményeként egészségesebb kinézetű, dúsabb tincseket kaptak.

Így készül a kurkumás tej
Először összeállítjuk a kurkumapasztát.

Hozzávalók:

1/4 csésze kurkumapor
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1/2 csésze szűrt víz
A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, levehetjük a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni. Célszerű egy kis üvegbe tenni, és a hűtőben tárolni.

Az aranytej hozzávalói:

1 csésze tej - lehet növényi alapú, rizs-, mandula- vagy kókusztejet használni,
1 teáskanál kókusz- vagy
pacsakute, 2018. december 05. szerda, 17:37
P. Géraldy
PAUL GÉRALDY

1885. március 5-én született Párizsban Géraldy Le Fevre néven, és 1983. március 10-én halt meg Paul Géraldy francia költő. Alig huszonnyolc évesen adta közre a Toi et Moi (Te meg Én) című kötetét, amely versek esetében szokatlan módon bestseller lett. Titka Baranyi Ferenc szerint az volt, hogy ,,a szerelem mindenki által megélt fázisairól póztalan, csevegő stílusban volt bátorsága vallani."
Géraldy csaknem száz évet élt, 1983. március 10-én hunyt el a Párizs melletti Neuilly-sur-Seine-ben, ennek ellenére nem sok életrajzi adat maradt róla. Az irodalomtörténet mostohán bánik vele, ennek ellenére élőbb, mint sok más, ismertebb és elismertebb kortársa. A szerelmes idézetek gyűjteményeinek állandó szereplője, ott van az
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Képek, videók
A tíz szűz példázata
dandej
2018. november 29. csütörtök, 14:24
0 itt tíz arcot kell kere
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:22
Tíz forrás 01.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:12
Tíz forrás 02.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:12
Tíz forrás 03.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:11
Tíz forrás 04.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:11
Tíz forrás 05.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:10
Tíz forrás 06.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:10
Tíz forrás 07.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:09
Tíz forrás 08.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:09
Tíz forrás 09.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:08
Tíz forrás 10.jpg
chillik
2018. május 27. vasárnap, 06:07
Png virágok csészében
eva6
2019. július 18. csütörtök, 10:21
2csésze.jpg
durcimarcika
2019. július 04. csütörtök, 15:41
Png rózsa csészében
eva6
2019. július 02. kedd, 12:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.