Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 21:20 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás - Visszavonulásra szólította fel Bident az őt szexuális zaklatással vádoló nő
Az 56 éves nő Megyn Kelly újságírónőnek adott interjút.Kelly korábban az NBC tévécsatorna, azt megelőzően pedig a Fox televízió sztárja volt, nemrégiben azonban Daily TV címmel saját médiavállalkozást indított.

Reade eddig többször is nyilatkozott az amerikai sajtónak, televíziós interjút azonban még nem adott. "Kérem, lépjen hátra és vállalja a felelősséget" - üzent Joe Bidennek az interjúban, majd hozzátette, hogy "ilyen jellemmel nem szabad indulnia az Egyesült Államok elnökségéért".

Az interjúban részletezte azt is, hogy mi történt vele 1993-ban. Akkor már második éve dolgozott a szenátusban, Biden munkatársaként, aki Delaware állam szenátora volt a washingtoni kongresszusban. Elmondta: Biden a szenátus folyosóján a falhoz szorította őt, s az ujjaival belé hatolt, közben a nyakát csókolta és azt lihegte, hogy szexelni akar vele. A visszautasításra Biden döbbenten azt mondta neki: "mi az ördög, ember, azt hallottam, hogy tetszem magának!". Majd - Reade elmondása szerint - dühös lett és azt kiáltotta: "maga semmit nem jelent nekem, maga egy semmi!".

Tara Reade-et az incidens után menesztették a munkahelyéről.

Az újságírónő kérdésére, hogy szeretné-e, ha Biden visszalépne az elnökjelöltségtől, Tara Reade igennel felelt, de úgy fogalmazott: "ez úgysem fog megtörténni".

Reade, aki Kaliforniában él és jogászként különleges igényű gyermekekkel foglalkozik, kitért arra is, hogy amióta nyilatkozott az amerikai sajtóban, többször is megfenyegették, a közösségi médiában mindennek lehordták, halálos fenyegetéseket is kapott. Mint mondta, még azzal is megvádolták, hogy az oroszok ügynöke.

Az interjú után Kate Bedingfield, a Biden-kampány szóvivője közleményt adott ki, és azt hangoztatta, hogy az interjúban "ellentmondások" voltak. Bedingfield szerint a nőknek, ha ilyesmi történik velük, elő kell állniuk és félelem nélkül el kell mondaniuk történetüket. "De soha nem áldozhatjuk fel az igazságot. Az igazság pedig az, hogy ezek a vádak hamisak" - állította Joe Biden kampányának szóvivője. Ezzel csaknem szó szerint megismételte azt, amit Biden a múlt héten az NBC televízió egyik reggeli műsorában nyilatkozott. Biden akkor tagadta a vádakat, és azt állította, hogy a szexuális zaklatás "soha nem történt meg".

Közben azonban előkerült egy korabeli videofelvétel a CNN akkori egyik sztárjának, Larry Kingnek a műsorából. A műsorba betelefonált Reade édesanyja, és elmesélte lánya történetét, igaz, nem nevezte néven Bident, csupán annyit mondott, hogy "egy ismert szenátorról" van szó. A San Luis Obispo Tribune című kaliforniai helyi lap a napokban nyilvánosságra hozott Reade válására vonatkozó bírósági dokumentumokat, s ezekből kiderült, hogy a válás egyik oka a korábbi szexuális zaklatás traumája volt. Erről Tara Reade férje számolt be 1996-ban a válóperes tárgyaláson, konkrétan megnevezve, hogy ex-feleségét szexuálisan zaklatták, amikor Joe Biden irodájában dolgozott.

A vádakat megerősítette a nő testvére, egyik szomszédja, és egyik volt kollégája is. Valamennyien tudtak a zaklatásról.

Biden a múlt héten felkérte a szenátus titkárát, hogy tegye hozzáférhetővé a reá vonatkozó bejelentések dokumentumait, a titkár azonban - a törvény előírta hivatali titokra hivatkozva - ezt elhárította. Amerikai újságírók oknyomozó riportjai szerint egyébként Biden az összes rá vonatkozó kongresszusi dokumentumot átadta a Delaware Egyetemnek, amely azonban nem hajlandó ezeket hozzáférhetővé tenni. Az egyetem felügyelő bizottságában - amely erről dönt - ott ül maga Biden is.

Douglas Wigdor, egy ismert manhattani ügyvéd csütörtökön közleményben tudatta, hogy ő képviseli Tara Reade-et. Wigdor képviselte az időközben börtönbüntetésre ítélt szexuális ragadozó Harvey Weinstein, egykori hollywoodi producer áldozatait is. Csütörtök esti híradásában az AP amerikai hírügynökség azt tartotta fontosnak elmondani az ügyvédről, hogy korábban anyagilag támogatta Donald Trump kampányát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 07:06
Címkék: Megyn Kelly, Daily TV, Egyesült Államok, Tara Reade-et, Tara Reade, Kate Bedingfield,
Kommentek
Hongkongi tüntetések - Patthelyzet alakult ki a rendőrök és több száz tüntető között
A tiltakozók egy része a rendőrségi felszólítás ellenére az egyetem kampuszán maradt, és a hatóságok távoltartására tüzet gyújtottak a bejáratnál. A rendőrök hétfőn hajnalban benyomultak az egyetem területére, és néhány demonstrálót őrizetbe vettek.

Néhány órával később a tüntetők megkísérelték tömegesen elhagyni a kampuszt, mire a rendőrök könnygázzal szorították vissza őket, így végül csak néhány embernek sikerült elmenekülnie, míg a többség visszavonulásra kényszerült.

Vasárnap este a rendőrség mindenkit arra szólított fel, hogy hagyják el az egyetem területét, ellenkező esetben ugyanis "zavargásban vesznek részt". Bejelentették továbbá: éles lőszert fognak használni abban az esetben, ha a tiltakozók ismét a rendőrökre támadnak. Azokat, akik a felszólítás követően elhagyták a kampuszt, a helyszínen őrizetbe vették.

A kórházi hatóságok közleménye szerint vasárnap reggel és hétfő reggel között összesen 38 embert láttak el a megmozdulásokban szerzett sebesülések miatt, közülük öt ember
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 10:12
Az amerikai képviselőház elítélte Törökország észak-szíriai invázióját
A kétpárti egyetértéssel előterjesztett és 403:16 arányban elfogadott javaslat egyben arra kötelezi Donald Trump amerikai elnököt, hogy szankciókat és egyéb korlátozásokat foganatosítson Törökország ellen és török tisztségviselőkkel szemben. A büntetőintézkedésekkel egyebek között megszigorítanák a fegyvereladásokat Törökország számára és korlátoznák magas rangú örök tisztségviselők amerikai beutazását és hozzáférésüket az esetlegesen az Egyesült Államokban lévő vagyonukhoz.

A jogszabály addig marad érvényben, amíg Törökország ki nem vonul Szíria északi vidékeiről.

Elemzők szerint a határozat megszavazása "nemcsak" Ankara megbüntetéséről szól, hanem jelzés Donald Trump amerikai elnöknek is. A törvényhozók szerint ugyanis az amerikai elnök lehetővé tette a török inváziót és közben cserbenhagyta az Egyesült Államok korábbi szövetségeseit, a szíriai kurdokat. A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet, amelyet a kurdok irányítanak, Washington támogatója és szövetségese volt az Iszlám
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 07:04
Hogyan végződik? Ez itt a kérdés
,,Aki kardot köt, ne kérkedjék úgy, mintha már lecsatolta volna." 1Királyok 20,11

Noha e szavakat egy istentelen király, Aháb mondta, mégis az igazság szavai voltak. Istentelen emberek is mondanak olykor igazságot.

Arám királya sértő és megalázó követelésekkel fordult Aháb királyhoz, és háborúval fenyegetőzött. A csatában az arám csapatok visszavonulásra kényszerültek, és magának a királynak is menekülnie kellett, hogy életét mentse. Teljesítménye messze elmaradt korábbi hősieskedése mögött.

Gondolhatunk Góliát példájára is. Mikor Dávidot közeledni látta, azt mondta: ,,Gyere csak ide, hadd adjam testedet az égi madaraknak és a mezei vadaknak" (1Sám 17,44). Dávid azonban minden nehézség nélkül legyőzte őt a parittyájából kilőtt egyetlen kővel. Az óriás túl korán dicsekedett.

Amikor fiatal keresztyének vagyunk, könnyen megesik, hogy túlbecsüljük saját képességeinket. Úgy tetszik, mintha fél kézzel fel tudnánk venni a harcot a világgal, a testtel és az
kalmanpiroska, 2019. augusztus 18. vasárnap, 07:32
A magyarok története: Atilla, a szakrális király valódi por
nyilatkoztatja ki akaratát küldöttein keresztül Atillának, aki meghajlik szándéka előtt és visszavonul.

Más források a pápa nagyszerű égi támogatottságának tudják be, hogy Atilla meghátrált. Ezek a beszámolók leírják, hogy a hun vezér egy kardot forgató, lebegő emberalakot pillantott meg, aki kvázi megfenyegette a hun vezért. Ezt veszik át a későbbi krónikák. Kivétel ez alól a Varsói Krónika, amely szerint előző éjszaka álmában jelenik meg egy Angyal Atillának és Krisztus nevében utasítja a visszavonulásra, s jutalmul megígéri, hogy eljön majd az idő, amikor egyik utóda örökké tartó koronát nyer ajándékba.

Micsoda ellentmondás áll fenn a gyűlöletes, félelem ittas nyugati és a tradicionális-szakrális vélemények és életlátások között!

Nos, ha tárgyilagosak vagyunk, akkor látjuk, hogy Atilla képviseli a keresztény értékeket mind a birodalmi politikájában, mind a külpolitikájában. Sem Bizánc, sem Róma vezetői nem keresztények a szónak a valódi értelmében. Nézzük meg, mit meg nem
menusgabor, 2019. március 02. szombat, 21:00
ooOoo
érezte jól magát. Egységével részt vett a keleti front hadjárataiban. 1943-tól hadtestet, 1944 októberétől pedig hadsereget irányított. Bár a fronthelyzet miatt többször kritikát fogalmazott meg, és Hitler előtt sem tett lakatot a szájára, mégsem esett ki a Führer kegyeiből.

Lovagkeresztjéhez a tölgyfalombot, a kardokat és a gyémántokat is megkapta. Az ardenneki páncéloscsata után támadó bevetése Magyarországon, a tavaszi-ébredés hadműveletben történt. Sepp Dietrich 1945. március 26-án visszavonulásra kért engedélyt.

A Führerbunkerben Hitler dührohamot kapott, közölte, hogy az SS-alakulatok elárulták őt, és érdemtelenek arra, hogy a nevét viseljék (célzása a Leibstandartére vonatkozott). Másnap reggel a 6. páncéloshadsereg táviratot kapott arról, hogy "katonai kötelességeik nem teljesítése és bátorság hiánya miatt" a korábban adományozott karszalagok viselését beszüntetik, ezért ezek levágandók. Az intézkedésnek nem volt semmi értelme, mivel álcázási okokból a karszalagokat még a
eposz, 2019. január 29. kedd, 10:58
Német szakértő: Nem várható jelentős irányváltás a CDU-ban
Kohl, Helmut Schmidt ebben a korban vesztették el tisztségüket. A kancellári tisztség további betöltésére Merkelnek nem lenne esélye - vélekedett.

Hefty szerint Angela Merkel nem elsősorban a menekültválságba bukott bele, hanem - mint fogalmazott - a demokratikus Németország politikai szokásai miatt kell távoznia. Menekültpolitikája előidézte ugyan a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) erősödését, de az összes többi párt egyetértett azzal.

Mindezt tekintetbe véve, a visszavonulásra elegánsnak vélt megoldást választott, közvetlen elődeivel, Helmut Kohllal és Gerhard Schröderrel ellentétben nem teszi ki magát a választók várható, minden bizonnyal lesújtó ítéletének.

A 2017-es választások után Merkelnek nem sikerült koalíciót kötnie a két favorizált párttal, a Zöldekkel és a Szabad Demokratákkal (FDP), ezután kénytelen volt a szociáldemokratákkal (SPD) szövetségre lépni és azt a feltételt elfogadni, hogy félidőben az SPD döntsön a koalíció folytatásáról. Kancellársága tehát az
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 11:01
Londoni elemzők: egyharmados az esélye a két éven belüli globális recessziónak
ilyen recesszió pontosan mikor lesz, de a nyáron egyértelművé vált, hogy öt jelentős lefelé ható kockázat is terheli a világgazdaságot a következő kétévi időtávlatban.

Az első az, hogy az Egyesült Államok és Kína, a világ két legnagyobb gazdasága kereskedelmi viszályba bonyolódott, és ez az elmúlt néhány hétben teljes körű kereskedelmi háborúvá fajult.

A CEBR felidézi, hogy egyes intézményi befektetők szerint e konfliktus akár 20 évig is elhúzódhat, mivel egyik fél sem mutat készséget a visszavonulásra vagy a kompromisszumra.

A cég szerint Európában az euróövezeti vezetés és az olasz koalíciós kormány költségvetési csatája kezd felforrósodni, mivel Róma olyan államháztartási tervezettel állt elő, amely a legjobb esetben is csak stabilizálná - de nagyobb eséllyel inkább tovább növeli - a jelenleg 132 százalékos GDP-arányos olasz államadósság-rátát.

A cég a világgazdaság növekedési kockázatai közé sorolja azt is, hogy a globális részvénypiacok most már nagyon magasan árazottak, és ebben a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 17:39
Képek, videók
barbarossa-visszavonul ás.
agica2004
2015. június 22. hétfő, 15:44
Török visszavonulás 09.13
csalogany13
2009. október 25. vasárnap, 14:02
Visszavonulás máról!
aranyibarbara
2009. augusztus 25. kedd, 20:51
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
motoros zaklatás....jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 16:07
zaklatás
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:11
Zaklatás a köbön
dudlika
2010. március 10. szerda, 15:15
Zaklatás
dudlika
2010. január 04. hétfő, 15:57
zaklatás
suleferenc
2008. szeptember 29. hétfő, 17:33
Zaklatas_meglepetesekk el.
fulgytvn
2008. szeptember 28. vasárnap, 13:50
zaklatas_meglepetesekk el.
ticsi83
2008. szeptember 05. péntek, 16:55
Zaklatás ( hun )
jarosand
2008. június 08. vasárnap, 21:03
Zaklatás(hun).jpg
picurcica
2007. augusztus 05. vasárnap, 18:16
Zaklatás.hu.jpg
rambobby
2007. június 15. péntek, 10:14
Zaklatás.hu.c.jpg
finike
2007. május 19. szombat, 07:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.