Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 17:14 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kormányt és az ellenzéket is bírálta az LMP frakcióvezetője
A kormány folytatja a jövő felélését, hiszen a jövő évi költségvetési javaslatból sem olvasható ki a szükséges gazdaságpolitikai fordulat elindítása, amely önállóvá tenné az országot - fogalmazta meg kritikáját a politikus. Szerinte a legfontosabb szükségleti termékeket helyben vagy regionálisan kellene megtermelni, és nem egy másik kontinensről ide szállítani.

Azt mondta: a kabinet továbbra is a "profitéhséget" igyekszik kiszolgálni, míg a munkavállalókat egyre kiszolgáltatottabbá teszi. De a kormány az éghajlatváltozás ellen sem lép, klímastratégiája csupán a paksi bővítést akarja legitimálni - jelentette ki Keresztes László Lóránt.

Közölte azt is: a kormány bármikor kész a nemzeti érdekek ellen cselekedni, ezt tette a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt titkosításával vagy a paksi bővítés törvényének módosításával. A pártpolitikai csatákat pedig a járványhelyzetben sem tolta félre, holott az ellenzék együttműködést ajánlott - sorolta a bírálatokat.

Keresztes László Lóránt szerint ugyanakkor az ellenzéknek is önkritikát kell gyakorolnia, mert tett például megalapozatlan és durva kijelentéseket a kabinetről, amelyek nem javították a közbeszédet.

Az ellenzéki oldal ráadásul mindeddig elmaradt egy világos vízió felmutatásával és az arról folytatott vitával - sorolta. Nem hatalmi osztozkodásról kell szerinte beszélni, hanem az ország előtt álló feladatokról, érthető és megvalósítható kormányprogramot kell alkotni - szögezte le.

A politikus pozitívan értékelte, hogy a nemzeti régiókat védő uniós polgári kezdeményezésről sikerült konszenzust kialakítani. Ígéretet tett arra, hogy ha folytatódhat az azzal kapcsolatos munka, akkor az LMP, mint nemzeti elkötelezettségű párt, mindent megtesz a kezdeményezés sikeréért.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:42
Címkék: Keresztes László Lóránt, kormány folytatja, jövő felélését, szükséges gazdaságpolitikai, legfontosabb szükségleti, másik kontinensről,
Kommentek
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
Jobbik: a miniszterelnöknek "Soros-fóbiája" vanJakab Péter (Jobbik) szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek "Soros-fóbiája" van, évek óta azt hallani ugyanis a kormánytól, hogy Sorosnak veszélyes tervei vannak.

"Nem érzi úgy, hogy ez végtelenül ciki?" - kérdezte a kormányfőt. Azt is mondta a Jobbik frakcióvezetője: pártja megérkezett középre, "a Jobbik ma pontosan ott van, ahol egy magyar néppártnak lennie kell" ahhoz, hogy minden egyes tisztességes magyart képviselni tudjon.

Ezzel szemben szerinte Orbán Viktor "a liberális internacionálé alelnökéből keleti diktátorok Nyugat-ellenes barátja" lett, "egyik szélsőségből a másikba".

"Felejtse el a fóbiáit, mert így nem tudjuk megállapítani, hogy a magyarokat nézi hülyének vagy ön az" - fogalmazott Jakab Péter, arra szólítva fel a miniszterelnököt, hogy ne "Sorosról konzultálgasson, hanem kormányozzon végre".

A reagálás előtt Kövér László házelnök figyelmeztette a Jobbik politikusát, hogy vannak határok, amelyeket nem
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:12
Semjén: Simicskó István a KDNP új frakcióvezetője
Semjén Zsolt közölte: Simicskó Istvánt egyhangú szavazással választották meg a frakció élére.

A KDNP elnöke elmondta: Harrach Péter eddigi frakcióvezető már korábban jelezte, hogy 10 év "frontszolgálat" után át szeretni adni a posztot. Abban állapodtak meg, hogy a ciklus feléig vezeti a kisebbik kormánypárt frakcióját - mondta a miniszterelnök-helyettes, aki egyúttal köszönetét fejezte ki a frakcióvezető munkájáért.

Rámutatott: a kormánnyal való kapcsolattartást Simicskó István esetében is nagyban segíti majd, hogy korábban miniszteri feladatokat látott el.

Utalt az új frakcióvezető küzdősportok iránti szeretetére és azt mondta, reméli, a képviselőcsoport élén is ezt a szellemiséget képviseli majd.

Harrach Péter úgy értékelt: az elmúlt 30 esztendő legeredményesebb tíz évét tudhatják maguk mögött a parlamenti munkában, aminek során igyekeztek a kormányzati munkát, egy erősödő Magyarország megteremtését segíteni.

Azt mondta, nagy élményként őrzi az elmúlt tíz évet, és bár most
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:32
Illegális bevándorlás - Osztrák belügyminiszter: Az EU külső határainál kellene lefolytatni a gyorsított menekü
szemben.

A hétvégén vált ismertté ugyanakkor az osztrák belügyminisztérium döntése, amely szerint azokat a menedékkérőket, akikre Ausztria keleti részében találnak rá, bizonyos feltételek mellett először Kismartonba (Eisenstadt) szállítják. A tervek szerint itt folytatják majd le a korábban Stájerországban, Alsó-Ausztriában, illetve Bécsben végzett eljárásokat.

Burgenland szociáldemokrata vezetése ugyanakkor tiltakozik a projekt ellen. Robert Hergovich, a szociáldemokrata párt (SPÖ) frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a burgenlandi lakosok oldalán állnak, és minden lehetséges demokratikus eszközzel megkísérlik megakadályozni a terv megvalósítását. Nem zárható ki az sem, hogy a lakosság véleményét is megkérdezik majd - tette hozzá. A politikus szerint nincs szükség a menekültügyi központra; a beadott menedékkérelmek száma ugyanis az elmúlt hónapokban "drámaian visszaesett". A szociáldemokraták ugyanakkor azt szeretnék, ha Burgenland "mértékkel és megfelelő céllal" nyújtana menedéket a
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 19:13
Ibiza-ügy - Meghallgatta Sebastian Kurz osztrák kancellárt az Ibiza-ügyeket vizsgáló bizottság
A kihallgatás kezdetén vita alakult ki azzal kapcsolatban, köteles-e Kurz a bizottság rendelkezésére bocsátani személyes találkozóinak időpontját tartalmazó naptárát. Kurz azzal érvelt, hogy előző hivatali idejéből a törvénynek megfelelően az összes vonatkozó dokumentumot benyújtotta az állami levéltárnak.

Kérdés volt az is, váltott-e üzeneteket Heinz-Christian Strache akkori alkancellárral, az Ibiza-ügyben szereplő videó egyik főszereplőjével. Kurz elmondta, hogy a személyes bejegyzéseket biztonsági okokból rendszersen törölte, mivel azok más államokat is érinthetnek. Felajánlotta ugyanakkor, hogy a kérdésre titkos ülésen szívesen válaszol majd.

Kérdezték még Kurzot egyebek mellett arról is, kapott-e pártja adományokat a világszerte kaszinókat működtető, szerencsejáték-gépeket gyártó Novomatictól. Kurz azt felelte, hogy valamennyi felajánlott párttámogatást megvizsgáltak, és nem fogadták el a szerencsejáték-üzemeltetők vagy a fegyvergyártók által ajánlott pénzt.

Heinz-Christian Strache
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 16:52
Sajtótájékoztató a veszélyhelyzet megszűnéséről
érdekében. Annyi már most megállapítható, hogy az idő meghatározó tényező, a mai felgyorsult világban a bajok, veszélyek is gyorsabban jelennek meg. A kormány a leggyorsabbak között hozta meg a szükséges védelmi intézkedéseket, és így Magyarország eredményesen tudott védekezni.
A kormányra számíthattak az emberek a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben, eközben a baloldal passzív, ellenálló magatartása veszélyeztette a védekezést - értékelt a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Harrach Péter úgy fogalmazott: válságkezelésben az Orbán-kormány a legjobb, demokratikus viszonyok mellett hatékony eszközöket képes alkalmazni. Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselő hozzátette: a járvány elleni védekezés során a legfontosabb az emberi élet és a családok védelme volt, és a kormány mindent meg is tett ennek érdekében.
Harrach Péter felidézte, hogy a parlament előző nap fogadta el a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt. Az
maroka, 2020. június 19. péntek, 08:21
Megszavazta a román szenátus az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbítását
elektronikus úton juttassák el a választási bizottsághoz a választáson történő induláshoz szükséges dokumentumokat.

A tervezetet a szenátusban többségben lévő, ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a PNL politikusai közösen terjesztették be, miután az alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte azokat a korábbi jogszabályokat, amelyekkel a bukaresti kormány, illetve a parlament korábban az önkormányzati tisztségviselők mandátumának meghosszabbításáról rendelkezett.

Daniel Fenechiu, a PNL frakcióvezetője szerint a kormánypárt egyetért ugyan a törvény céljával, de azzal az előírással nem, hogy idén nem a kormány, hanem a parlament dönt az önkormányzati választások időpontjáról, ezért a párt szenátorai tartózkodtak a pénteki szenátusi voksoláson.

Cseke Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) frakcióvezetője a kormányt tette felelőssé azért, hogy Romániában joghézag keletkezett, és veszélybe került az önkormányzatok működése az alkotmánybíróság múlt heti döntése nyomán.

"Az
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:02
Krónika 3. rész (költségvetés)
ÁllamtitkárBanai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára az LMP frakcióvezetőjének állításaira reagálva hangsúlyozta: a 2010 előtti és utáni gazdasági mutatók jelzik, hogy egészen más gazdaságpolitikát követ a kormány, mint elődje. Kiemelte: 2010 előtt magas volt államháztartási hiány, az államadósság pedig folyamatosan növekvő pályán volt.

2010 után fiskális fordulat következett be, a hiányt 3 százalék alá szorította a kormány és az államadósság 2011 óta minden évben csökken - tette hozzá.

Visszautasította, hogy kiszolgáltatott helyzetbe hozta volna a kormány az országot. Mint mondta, 2010-ben pénzügyi csődhelyzetre és rendkívül rossz foglakoztatási helyzetre, illetve növekedési potenciálra kellett reagálni, és ezeken a területen változásokat értek el, ami a kiszolgáltatottságot jelentősen csökkentette.Az önkormányzati szektor finanszírozásáról szólva elmondta: a korábbi években 1300 milliárdos adósságkonszolidációt hajtottak végre, valamint
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 12:32
Képek, videók
frakcióvezetők.jpg
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:32
keresztes sz_jános0221.jp
maroka
2019. február 21. csütörtök, 11:16
Keresztes virágúak.jpg
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 22:14
keresztes lovag.png
chillik
2017. november 08. szerda, 13:13
keresztessor.gif
sz719eszter
2016. május 22. vasárnap, 14:31
Keresztes-Kő...-,.-.jp g
lilagondolatok
2016. április 11. hétfő, 00:21
Keresztes I. Kicska L..jp
agica2004
2016. január 04. hétfő, 01:59
Keresztes Szent János
sacimama
2015. január 28. szerda, 08:11
Magdi keresztesiné.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:04
magdi keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
keresztesiné.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
Alapi-Janka -Keresztes.jp
agica2004
2014. augusztus 08. péntek, 13:40
Folytatja útját
csaobi
2010. szeptember 05. vasárnap, 20:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.