Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 00:52 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Stratégiai partnerséget kötött a kormány és a Tungsram
Szijjártó Péter rámutatott: a tavalyi év kiemelkedő gazdasági sikerei közé tartozik, hogy a 123 éves magyar márkát, a Tungsramot sikerült újjáéleszteni. A General Electric (GE) regionális fényforrás-, valamint globális autólámpa-ágazatát magyar tulajdonos, a Jörg Bauer, a GE korábbi felső vezetője irányította Tunsgram-csoport vásárolta meg. A Tungsram tehát újra magyar tulajdonban van - mondta.

A Tungsram a világ 22 országában rendelkezik kereskedelmi képviselettel, magyar központú multinacionális vállalat, amelynek fejlesztése egyértelműen a magyar nemzetgazdaság érdeke - húzta alá a miniszter.

Közölte, hogy ez a kormány 80. stratégiai együttműködési megállapodása. A korábbiak eddig 22 ezer új munkahelyet hoztak létre, 180 ezer dolgozónak adnak munkát a partnercégek, amelyek között 60 termelő, 18 szolgáltató, és egy pénzügyi vállalat van. A Tungsrammal immár 7 magyar vállalat tartozik a sorba.

A miniszter ismertette: az elektronikai iparban - ahol a Tungsram tevékenykedik - 145 ezer embert alkalmaznak, az ágazat a magyar gazdaság további növekedését alá tudja támasztani; tavaly az első 10 hónapban 4200 milliárd forint termelési értéket állított elő 9 százalékos növekedéssel.

Hozzátette: a cég a technológiai újításoknak kitett iparágban működik, ezért kemény nemzetközi versenyben kell megvédenie és fejlesztenie pozícióit. A magyar állam ezért is állt a Tungsram mellé, az Eximbank jelentős hitelt nyújtott a vállalatnak a hazai és nemzetközi versenyképességének fejlesztéséhez.

Szijjártó Péter kifejtette: a vállalatnak öt városban működnek gyárai, Budapesten, Nagykanizsán, Hajdúböszörményben, Zalaegerszegen és Kisvárdán, a Tungsram további magyarországi beruházásainak támogatásával pedig elősegítik a telephelyek bővítését. Észak-Afrikában és a Közel-Keleten továbbra is erős márka a Tungsram, némi munkával a Távol-Keleten és Délkelet-Ázsiában is az lehet, az Egyesült Államok piaca külön kihívást fog jelenteni - fogalmazott.

A cég a 3. legnagyobb magyar tulajdonú vállalat, a termékei 95 százalékát exportálja. A magyar külgazdaság további sikereiben számítanak a vállalatra. A Tungsram sikere más vállalatok sikerét is jelenti a külügyminiszter szerint, mivel 1500 beszállítójából 670 magyar kis- és középvállalat. A megállapodás egyik fontos része, hogy a kormány segít a beszállítói hálózatba bekerülni. A szerződéssel a magyar ipari hagyományok megtartása mellett tettek hitet, magyar munkahelyeket védtek meg, és újak létrehozását tették lehetővé, és új globális piaci szereplő sikere mellett köteleződött el a kormány - összegezte Szijjártó Péter.

Kitért arra: tavaly a magyar gazdaság és a magyar vállalatok egyedülálló teljesítményt nyújtottak, 2018-ban az előrejelzések szerint minden idők legmagasabb értékét, 100 milliárd euró feletti értéket ér el a magyar export. Hozzátette: az átalakított beruházásösztönző-rendszerrel 98 nagyberuházás 1380 milliárd forint értékben valósult meg az országban, amihez a kormány 135 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Négy év alatt 60 százalékkal nőtt a magyarországi beruházások értéke, és 2019-ben is hasonlóan jó eredményekre számítanak.

Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója felidézte: a világ egyes részein a Tungsram szó egyet jelent a minőségi lámpával. A Közel-Keleten, ha valaki izzót akar vásárolni, így kéri: "adj nekem egy Tungsramot". Ezt az eredményt a 123 év innovatív, kiváló termékeivel és globálisan jó kereskedelmi kapcsolataival sikerült elérni - tette hozzá. Közölte: 100 országban vannak jelen, majdnem ötezer dolgozót foglalkoztatnak Magyarországon. A magyar és nemzetközi piacon is vezető, innovatív vállalat szerepére törekednek, és a partnerséget látják az egyetlen célravezető útnak, a versenyképesség kulcsának - mondta.

Nagy István, Újpest alpolgármestere arról beszélt, hogy a világhírű újpesti sportegyesület és a településrész múltja összeforrt a céggel, Újpest öröksége nem csak az innováció, hanem a társadalmi felelősségvállalás. Az újpesti közterületek elnevezése is a Tungsramot idézi, és több ezer újpesti dolgozott és dolgozik a cégnél - sorolta.

Az MTI kérdésére közölték: az előzetes adatok szerint 2018-ban 300 millió dollár (mintegy 85 milliárd forint) árbevételt ér el a Tungsram-csoport.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:42
Címkék: Szijjártó Péter, General Electric, Jörg Bauer, Egyesült Államok, Nagy István, magyar nemzetgazdaság,
Kommentek
Szijjártó: Európa biztonsága ma Törökországban kezdődik
A külügyminiszter török kollégájával, Mevlüt Cavusogluval egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: Magyarország stratégiai szövetségesként és barátként tekint Törökországra és nagyra becsüli azt a szerepet, amelyet az betölt az európai biztonság garantálásában.

Nagyrészt Törökországnak köszönhető, hogy az a 30-35 millió ember, aki Európa környékén olyan helyzetben van, hogy bármikor útnak indulhat, egyelőre nem tette ezt meg - vélekedett.

Kifejtette: 4,5 millió migránst látnak el Törökországban, és nem engedik, hogy az EU felé induljanak.

A folyamatos "karavánszervezésnek" is ellenállnak, vannak ugyanis olyan erők, amelyek folyamatosan szervezkednének közép-amerikai mintára, de a török hatóságok ezt megakadályozzák - közölte.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország nagyra tartja Törökország szerepét a nemzetközi terrorellenes küzdelemben is.

Erősíteni kell az együttműködést ezen a területen, mert több mint ötezer uniós állampolgársággal rendelkező harcos volt az
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 12:42
Franciaország "erős eurokínai partnerséget" szorgalmaz
"Az ésszerű és egyértelmű választás a XXI. században egy egyértelmű alapokon nyugvó, magas színvonalú és ambiciózus erős eurokínai partnerség" - fogalmazott a francia köztársasági elnök kínai kollegájával tartott közös sajtótájékoztatóján az Elysée-palotában. Ezt a partnerséget egy "erős és hatékony multilateralizmus köré" kell megszervezni, amelynek középpontjában az éghajlat és a biodiverzitás védelme kell, hogy álljon" - tette hozzá.

Emmanuel Macron jelezte: a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatoknak is "tiszteletben kell tartaniuk a kölcsönös érdekeket, lojális és kiegyensúlyozott alapokra kell épülniük".

"Mindez olyan egységes Európát feltételez, amely koherens stratégiával rendelkezik a Kínával folytatott párbeszédben" - hangsúlyozta a francia elnök.

A nyugat-európai országok vezetői rendszeresen hangoztatják, hogy Európa csak akkor tud fellépni az egyre terjeszkedő Kína ellen, ha az Európai Unió keretében egységesek, ezért rendszeresen bírálják a dél- és kelet-európai országokat,
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 21:21
Porosenko védelmébe vette az Egyesült Államok kijevi nagykövetét
urij Lucenko ukrán főügyész a Hill amerikai televíziónak adott, szerda este sugárzott interjújában egyebek mellett azzal vádolta meg Marie Yovanovitch nagykövetet, hogy már első találkozásukkor átadott neki egy listát olyan "érinthetetlen személyekről", akik ellen tilos Ukrajnában vizsgálatot indítani.

"Szeretnék rámutatni arra, milyen fontos szerepet tölt be Marie Yovanovitch, az Egyesült Államok nagykövete az ukrán-amerikai kapcsolatok előmozdításában. Hangsúlyozom, hogy ő, mint az Egyesült Államok és nagyszerű barátom, Donald Trump amerikai elnök képviselője teljes támogatásomat élvezi" - idézett Porosenko beszédéből az Ukrajinszka Pravda hírportál. Az elnök az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megalapításának 27. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen szólalt fel.

Porosenko hangsúlyozta, hogy Ukrajna partnerei, az Egyesült Államok, az Európai Unió és a NATO folyamatosan támogatják Ukrajnát és az ukrajnai reformokat, beleértve a védelmi és a biztonsági szféra, köztük az SZBU
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 19:12
Együttműködési megállapodás a magyar szeszesital-gyártás fejlesztése érdekében
Palkovics László, az egyetem rektora a megállapodás aláírásán kiemelte, hogy a Borsod megyei székhelyű vállalat fontos ásványvízforrással rendelkezik, amelynek kiaknázása gazdaságilag stratégiai jelentőségű, ehhez a SZIE szakmai, innovációs partnerséget kíván nyújtani. Az együttműködés során fontos cél és feladat egy újfajta ízesített ásványvíz és egy innovatív, biológiailag lebontható csomagolás, valamint újfajta likőrtermékek és új pálinkaérlelési módszer fejlesztése.

Friedrich László, a SZIE Élelmiszertudományi Karának dékánja ismertette, hogy az együttműködéssel kiemelt figyelmet kap többek között a vállalat részére történő termékfejlesztés, technológiai optimalizálás. Mindez a gyakorlatban a közös kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekben is megjelenik majd. A Miskolci Likőrgyár Zrt. az együttműködés során gyakornoki-gyakorlati helyeket biztosít az egyetem hallgatói számára, szakmai támogatást nyújt a SZIE oktatói részére, valamint aktív szerepet vállal az oktatásban és a duális
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 15:01
A román államfő megerősítette, hogy népszavazás kiírását is tervezi az EP-választás napjára
Az elnök egy fővárosi kulturális rendezvényen beszélt erről, miután több ellenzéki párt is szorgalmazta, hogy írja ki a korrupcióellenes harc folytatása ügyében két éve bejelentett, de azóta halogatott referendumot.

A jobboldali elnök azt szeretné bebizonyítani a népszavazással, hogy a szociálliberális kormánynak nincs választói felhatalmazása az igazságügyi törvények módosítására. "Szeretném, ha a román nemzet világossá tenné, eltűri-e a korrupciót, vagy húzunk egy vonalat, és kimondjuk, hogy elég volt" - mondta az államfő.

Iohannis szerint munkatársai még elemzik a lehetőségeket és a törvényes feltételek előkészítésén dolgoznak, de a maga részéréről "már csaknem elhatározta", hogy kiírja május 26-ára a referendumot. Hozzátette: csak azért nem hozta még meg a döntést, mert "nem magának" akar népszavazást, hanem meg akar győződni róla, hogy a politikai pártokon kívül, a civil szervezetek partnerségét, a "szavukat hallatni akaró románok" támogatását is élvezi.

Az RMDSZ parlamenti
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:50
Március 15. - Varga Judit: fontos a párbeszéd fenntartása Finnországgal
Az államtitkár látogatása keretében kétoldalú egyeztetéseket folytatott, illetve részt vett a magyar nagykövetség megemlékezésén, amelyet az 1848/49-es szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából tartottak.

Varga Judit találkozott Kare Halonennel, a finn miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkárával, valamint Arto Satonennel, a finn parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságának elnökével.

Az államtitkár a leendő finn elnökség tervei felől érdeklődött az uniós alapszerződés hetes cikke alapján Magyarországgal szemben indított eljárást illetően. Ezzel kapcsolatban arra kérte a leendő finnelnökséget,hogy biztosítsa a tisztességes eljárást. Szeretnénk, ha egy jogilag megfontolt, tényeken alapuló vita zajlana erről az Európai Unió Tanácsában, ehhez kértem a jogállamiságot kiemelt prioritásként kezelő Finnország partnerségét - mondta el az államtitkár.

Varga Judit emlékeztetett arra, hogy az ősszel megküldték az uniós tagállamoknak azt a 131 oldalas dokumentumot,
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 19:42
Palkovics: fejlesztjük a debreceni műszaki képzést
most pedig a magyar kutatási-innovációs rendszer átalakítása van napirenden.

Megerősítette azt a törekvésüket, hogy a felsőoktatást közelebb vigyék a munkaerőpiaci igényekhez, s ebben élenjár a Debreceni Egyetem. Azt, hogy a stratégia bevált, jelzi a Continental vállalattal kialakított együttműködés is - tette hozzá.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora azt mondta, hosszas, személyes műhelymunka előzte meg a pénteken aláírt megállapodást, amelyben konkrétan rögzítették, hogy a két fél milyen partnerséget vár, és mit nyújt az együttműködés során.

Lukas Juránek, a Continental Powertrain Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint "jól működik a két éve elkezdődött együttműködés", aminek egyik fontos eredménye, hogy a 2019-2020-as tanévtől "Continental-specifikus" oktatási modellre is jelentkezhetnek a hallgatók.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere szerint a Continental és az egyetem együttműködésével növekszik a város vonzereje, stabil jövőképet kínál azoknak a fiataloknak, akik
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 18:32
A kormány kiemelten segíti a felsőoktatási intézmények és gyakorlatot biztosító vállalkozások partnerségét
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) képviselője a felsőoktatási nyílt napok keretében szervezett, uniós és hazai forrásból támogatott projekteket bemutató rendezvénysorozat utolsó állomását a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) tartották. A sajtótájékoztatót követően elmondta, hogy a Széchenyi 2020 programban 33 felsőoktatási intézmény több mint 300 projektje nyert el fejlesztési támogatást, amelyek összértéke meghaladja a 280 milliárd forintot. Ezek a projektek infrastruktúra és képzési módszertan fejlesztésekre, nemzetközi hálózatok építésére és jelentős eszközpark-beruházásokra terjedtek ki - tette hozzá.

A Szegedi Tudományegyetemen egy olyan készségfejlesztő központot alakítottak ki, amelyben a tanulók magas színvonalú egészségtudományi berendezéseken gyakorolhatnak - mondta László András, hozzátéve, hogy az SZTE negyven projektben nyert főpályázóként, további mintegy ötvenben pedig partnerként vesz részt, amivel összesen több mint 48 milliárd forint támogatást kapott.

A
velemenyezd, 2019. február 02. szombat, 21:48
Képek, videók
szijjarto-peter.jpg
agica2004
2015. július 07. kedd, 17:07
Szijjártó Péter.jpg
agica2004
2011. július 05. kedd, 14:29
Ancient-Egpyt-electric ity
kathyvp
2018. augusztus 19. vasárnap, 20:52
ki_ball_electric_v1_by _na
vicus076
2017. február 19. vasárnap, 07:09
tree with electric flower
relisisi
2015. október 08. csütörtök, 16:17
electric-suede-wallpap ers
cady89
2015. szeptember 28. hétfő, 04:35
western_electric_print _ad
onallovelemeny
2014. január 04. szombat, 22:32
1956-Western-Electric- Ad.
onallovelemeny
2014. január 04. szombat, 22:32
Studebaker Electric -Thom
farkas1945
2014. január 01. szerda, 11:06
Mitsubishi Electric Patro
farkas1945
2013. december 31. kedd, 09:59
Ford Focus Electric (2013
farkas1945
2013. december 30. hétfő, 11:41
Columbia Electric Tonneu
farkas1945
2013. december 30. hétfő, 11:41
Bauer Béla 1998-2001
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:19
Bauer Béla Felnőttképzési
furaila
2017. március 07. kedd, 02:32
Bauer, Ifjúság 2000
furaila
2013. január 15. kedd, 22:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.