Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:53 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brit nagykövet: az EU-t hagyjuk el, nem Európát
A diplomata kiemelte: nem egy már meglévő modellt - például Svájcét vagy Norvégiáét - akarja követni Nagy-Britannia az európai kapcsolatai építésében a Brexit után, hanem saját modellt akar kialakítani.

A nagykövet üdvözölte Magyarország támogatását, mint mondta, az ország valódi barátként viselkedett az elmúlt hónapokban.

Kifejtette: most az a feladat, hogy a brit választópolgárok akaratának megfelelően a lehető legjobb tárgyalási pozíciót alakítsák ki. Mindent megtesznek, hogy sikeres legyen a Brexit, a kormány dolgozik a tárgyalási felkészülésen - közölte. Mint mondta, Theresa May brit miniszterelnök egyértelművé tette, hogy minden kérdést át kell gondolni, hogy a legambiciózusabban folytathassák le a tárgyalásokat. A kormányzat jelentősen átalakult, két új minisztériumot hoztak létre, és a változások zökkenőmentes voltak - tette hozzá.

Iain Lindsay hangsúlyozta: mivel mindig is a kereskedelem volt a britek jólétének alapja, ennek a jövőben is így kell lennie, és Nagy-Britannia kiáll a szabadkereskedelem mellett a világban. Az ország kifelé tekintő, magabiztos és globális partner akar lenni a nemzetközi erőfeszítéseket illetően is a béke és biztonság garantálására - mondta.

A nagykövet arra is kitért, hogy a kilépés mellett döntve nem befelé akarnak fordulni vagy más nemzetközi formációkat elhagyni, mert tudják, hogy sikerük alapja az együttműködés is.

Hörcsik Richárd, a bizottság fideszes elnöke közölte: a Brexittel erős szövetségest veszítünk el az EU-ban, de a kapcsolataink változatlanul szorosak maradnak Nagy-Britanniával az elkövetkező időben. Magyarország sajnálja, de tiszteletben tartja a britek döntését, ahogyan azt a brit kormány is teszi - vélekedett. Kiemelte: úgy tűnik, hogy Brüsszel nem vonta le a következtetéseket, holott a kilépésnek voltak okai ott is.

Bana Tibor, a testület jobbikos alelnöke úgy látja, olyan partnert veszített el Magyarország, amellyel közösen több ügyben is felléphetett volna az unióban. Európa valódi értékközösség, de az EU egyre kevésbé bizonyul annak - fogalmazott.

A képviselő felvetette, hogy mi történik most Skóciában, mire a brit diplomata közölte: ott 2014-ben volt népszavazás a függetlenedésről, a skót nép akkor úgy döntött, hogy Nagy-Britanniában marad, és mivel azt a referendumot generációként egyszeri lehetőségnek nevezték, most egyként lépnek ki az EU-ból, de London mindenben szorosan együttműködik a skót kormánnyal.

Józsa István (MSZP) kifejtette: a kényes világpolitikai helyzet nagyobb felelősséget követel meg az európai politikusoktól annál, mint hogy a brit miniszterelnök népszavazást vessen fel az uniós tagságról. A jó szándékúnak indult brit reformkísérlet tragikus végkifejletet vett, és mára eltűntek a hangadók, akik a leginkább ünnepelték a kiválást, senki nem vállalja a felelősséget - vélte.

A nagykövet válaszában közölte: az, hogy 23 millió ember vett részt ebben a demokratikus gyakorlatban, nem azt mutatja, hogy a referendum hiba lett volna. Arra is emlékeztetett, hogy az "új főnöke" Boris Johnson, vagyis sem ő, sem mások, akik vezető szerepet vállaltak a Brexit- kampányban, nem tűntek el.

A szocialista Legény Zsolt a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok helyzetéről érdeklődött, és azt firtatta, vannak-e no-go zónák az országban. Iain Lindsay elmondta: Theresa Maynek szándékában áll garantálni az uniós polgárok jogainak védelmét Nagy-Britanniában, és ehhez az kell, hogy a britek jogait is óvják az uniós tagállamokban.

A no-go zónákról kijelentette: nincsenek olyan helyek Nagy-Britanniában, ahol a rendőrség, a helyi hatóságok nem tudják betartatni a törvényeket.

Firtl Mátyás (KDNP) arról beszélt, hogy Nagy-Britannia a demokratikus deficit miatt jutott el oda, hogy népszavazást rendezzen az uniós tagságról, és hasonlóképpen most Magyarország is megkérdezi a saját nemzetét, hogyan tovább.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. szeptember 26. hétfő, 12:01
Címkék: Theresa May, Iain Lindsay, Hörcsik Richárd, Bana Tibor, Józsa István, Boris Johnson,
Kommentek
Szakértő: főként Kelet-Európát érintheti rosszul a INF-szerződés felbomlása
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lap hétfői kiadásában megjelent írásában arra figyelmeztetett, Európa biztonsága forog kockán, miután Oroszország kilépett az INF-szerződésből, és ha Moszkva nem enged, akkor az kevesebb mint egy hónapon belül a szerződés végét jelenti.

Kis-Benedek József erre reagálva elmondta, valójában Oroszország már évek óta újra telepíti a rakétákat, amelyek hatótávja 2500 és 5500 kilométer között van.

Ugyanakkor nem a nukleáris fegyverek jelentik a legfőbb fenyegetést Európa biztonságára, hanem az újonnan rendszeresített orosz tüzérségi eszközök.

A fegyvereket már kipróbálták például Szíriában, illetve Csecsenföldön, és olyan komoly tűzerőt képviselnek, ami aggodalommal tölti el a balti országokat és Lengyelországot - tette hozzá.
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 08:11
Varga Judit: jövőre megkezdődhet a bírák bérének rendezése
jogalkotást érő brüsszeli kifogásokról Varga Judit úgy vélekedett: "boszorkányüldözés" zajlik. Noha bevett gyakorlat, hogy a tagállamok időnként színtiszta jogi vitába keverednek az EU-val, Magyarország esetében nem erről van szó, hanem politikáról - közölte, a Sargentini-jelentést is ebbe a kategóriába sorolva.

Azt mondta, miniszterként folytatja államtitkárként megkezdett munkáját, a hetedik cikkely szerinti eljárás ügyében képviseli a magyar érdekeket. A tagállamok kölcsönös tiszteletére épülő Európát kell szorgalmazni - hangoztatta.

Varga Judit úgy értékelte, hogy a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) együttműködése hihetetlenül sikeres.

Kiemelte: "sikerült megakadályoznunk", hogy Manfred Weber vagy Frans Timmermans legyen az Európai Bizottság (EB) elnöke. Ursula von der Leyennek, a poszt várományosának személyiségéből, múltjából arra lehet következtetni, hogy nyitottabb lesz Közép-Európa problémáira - vélekedett a miniszter. Ugyanakkor hozzátette: ha
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 22:42
EU-tisztújítás - Von der Leyen lemond a védelmi miniszteri tisztségről
élére kedden szavaz az Európai Parlament plenáris ülése. Ursula von der Leyen elnökké választásához az Európai Parlament tagjainak abszolút többségének, jelenleg 374 képviselőnek a támogatása szükséges. A tisztséget 2013 december óta ellátó konzervatív politikus hangsúlyozta, hogy a szavazás kimenetelétől függetlenül távozik a miniszteri posztról.

"Kedden bizalmat fogok kérni az Európai Parlamenttől. Függetlenül az eredménytől, le fogok mondani védelmi miniszteri tisztségemről, hogy minden erőmmel Európát szolgálhassam" - írta Ursula von der Leyen a Twitteren.

A tárca alá tartozó katonákkal és civil munkatársakkal úgynevezett napiparancsban tudatta a miniszter, hogy távozik posztjáról. A német védelmi tárca honlapján közzétett dokumentumban Ursula von der Leyen azt írja, hogy Angela Merkel kancellárt is tájékoztatta döntéséről, aki meg fogja tenni a szükséges lépéseket a megfelelő átmenet érdekében, a haderő és Németország biztonságának szem előtt tartásával.

"Nagyon hálás vagyok, és mélyen
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 18:04
EU-tisztújítás - Fidesz-KDNP: a bevándorláspárti baloldal bosszút akar állni Magyarországon
jelöléseit.

Ezt a levelet több mint száz európai parlamenti email címre küldték ki - közölte Nacsa Lőrinc, majd aláhúzta, "mindez jól érzékelteti, hogy a bevándorláspárti erők milyen gátlástalan eszközökkel készek harcolni a bevándorlást ellenzőkkel szemben".

Kiemelte, a bevándorláspárti baloldal mindent képes bevetni, hogy elhallgattassa a magyar emberek hangját az új Európai Parlamentben, hiszen tudják, a magyarok azért szavaztak bizalmat a kormánypártoknak a májusi EP-választáson, hogy megvédjék Európát és benne Magyarországot a bevándorlástól.

Nacsa Lőrinc kérdésre válaszolva elmondta, a kormánypártok képviselői választási ígéretükhöz híven Magyarország érdekeiért dolgoznak majd, s a DK ez ellen, vagyis a magyar emberek érdekei ellen kíván fellépni, amikor azt mondja: mindenben akadályozni fogják a kormánypártokat.

A kereszténydemokrata politikus további kérdésekre kifejtette, az európai parlamenti képviselőknek a választói akaratot figyelembe véve kell dönteniük Ursula von der Leyen
velemenyezd, 2019. július 13. szombat, 13:41
EU-tisztújítás - A szociáldemokrata és a liberális EP-frakció is feltételekhez köti von der Leyen támogatását
költségvetéséről, a kül- és a menekültpolitikáról, illetve a jogállamiság és a közös értékek védelméről. Kitérnek továbbá az Európai Bizottságon belüli nemi kiegyensúlyozottság, a 2050-es klímasemlegesség, valamint az albán és észak-macedón uniós csatlakozási tárgyalások idei megkezdésének szükségére is.

"Konkrét kötelezettségvállalásokat kell látnunk a legfontosabb követeléseink terén" - írta Iratxe García Pérez frakcióvezető.

Csütörtökön hasonló levélben ismertette feltételeit az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű képviselőcsoport is.

Azt szeretnék például, hogy Margrethe Vestager jelenlegi versenyjogi biztos alelnök legyen majd a brüsszeli testületben, azonos rangban, mint a szociáldemokrata csúcsjelölt, Frans Timmermans.

Emellett fontosnak tartják a szankciók kiszabását is lehetővé tévő uniós jogállamisági mechanizmus felállítását, az EU klímacéljainak bővítését, illetve azt, hogy az új szabadkereskedelmi egyezmények kötelező klauzulákat foglaljanak magukban a környezetvédelmi,
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 17:32
Költségvetés - Kocsis: a cél, hogy Magyarország tovább erősödjön
Kifejtette: a büdzsé fókuszában a családvédelmi akcióterv végrehajtása áll, hogy Magyarország családbarát hely legyen, és a gyermekeket vállalni akarók minél nagyobb és minél szélesebb körű támogatásban részesüljenek.

A kiemelt célok között említette, hogy Magyarország a lassuló európai gazdasági környezetben is megtartsa gazdasági eredményességét, valamint a biztonság fenntartását, ezért helyeselte a honvédelmi és közbiztonsági többletforrásokat.

Az Európát sújtó bevándorlás és az azzal kapcsolatos kiadások továbbra is a fontos kérdések között maradnak mind az EU-ban, mind Magyarországon - mondta Kocsis Máté, kijelentve: a migráció Magyarországnak továbbra sem lehetőséget, hanem kulturális, gazdasági és közbiztonsági kockázatot jelent. Hozzátette, a Fidesz-KDNP továbbra is támogatja a kormányt abban, hogy a határvédelmi kiadások megosztásáról megállapodást kössön az EU-val.

A frakcióvezető kitért az ellenzéki módosító indítványokra is, amelyekről azt mondta: ha lett volna köztük komolyan
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 15:11
Szijjártó: Magyarország több szinten is segítséget nyújt Georgiának a kapcsolatok szorosabbra fűzésében az EU-v
A miniszter a kelet-európai országban egy nemzetközi konferencián vett részt.

Kifejtette: Közép-Európát, így Magyarországot is egyértelműen érinti, ha az Európai Unió (EU) keleti szomszédságában nem sikerül stabilitást, békét és fejlődést elérni. Ez mind biztonsági, mind gazdasági szempontból negatív hatással lehet Közép-Európára - mondta.

Közölte, Magyarország, néhány nyugat-európai országgal ellentétben, nemcsak szavakban, de valódi tettekben is támogatja az Európai Unió és a NATO keleti szomszédságában folyó együttműködés szorosabbra fűzését. Az EU keleti partnerségi programjában részt vevő országok közül Georgia egyértelműen kiemelkedik, és a kormány segítséget nyújt neki abban, hogy a NATO-tagsági akcióprogramját végre aktualizálni lehessen, elérhetővé váljon számára a szorosabb együttműködés a NATO-val - hangoztatta Szijjártó Péter.

Elmondta, emellett 12 magyar megfigyelő vesz részt az EU megfigyelői missziójában Georgiában. Ezt a küldetést a jövőben is fenntartja Magyarország. Ezen
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 13:51
RÖVIDHÍR -Szijjártó: Magyarország több szinten is segítséget nyújt Georgiának a kapcsolatok szorosabbra fűzéséb
A miniszter a kelet-európai országban egy nemzetközi konferencián vett részt.

Kifejtette: Közép-Európát, így Magyarországot is egyértelműen érinti, ha az Európai Unió (EU) keleti szomszédságában nem sikerül stabilitást, békét és fejlődést elérni. Ez mind biztonsági, mind gazdasági szempontból negatív hatással lehet Közép-Európára - mondta.

Közölte, Magyarország, néhány nyugat-európai országgal ellentétben, nemcsak szavakban, de valódi tettekben is támogatja az Európai Unió és a NATO keleti szomszédságában folyó együttműködés szorosabbra fűzését. Budapest segítséget nyújt az EU keleti partnerségi programjában részt vevő országoknak, amelyek közül Georgia egyértelműen kiemelkedik - mondta Szijjártó Péter.
velemenyezd, 2019. július 11. csütörtök, 13:31
Képek, videók
igylatjuk_europat_mi_m agy
tunkiss
2015. augusztus 01. szombat, 08:43
Az Európát Ázsiától elvál
vargaspace
2012. november 06. kedd, 17:25
20111021europatan2.jpg
agica2004
2012. január 22. vasárnap, 19:28
Ők védték Európát
caris11935
2009. április 16. csütörtök, 15:47
Brexit theresa-may.jpg
megyerimihaly
2016. szeptember 02. péntek, 01:35
Lindsay Rose (bronz).jpg
farkas1945
2013. november 05. kedd, 09:39
lindsay7.jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 14:58
Lindsay Lohan.jpg
farkas1945
2011. április 09. szombat, 15:35
Lindsay Lohan.1.jpg
farkas1945
2011. április 09. szombat, 15:35
Lindsay Lohan 25.jpg
farkas1945
2011. március 09. szerda, 09:35
Lindsay Lohan,szinésznö.j
farkas1945
2010. november 09. kedd, 13:53
Lindsay Lohan,szinésznö.3
farkas1945
2010. november 09. kedd, 13:53
Lindsay Lohan,szinésznö.2
farkas1945
2010. november 09. kedd, 13:52
Lindsay Lohan,szinésznö.1
farkas1945
2010. november 09. kedd, 13:52
Lindsay Lohan.3..jpg
farkas1945
2010. november 06. szombat, 13:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.