Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:36 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Képes tudósítás
Ennyi jelent meg a Kisalföld 2019.05.16-ai számában.

Emlékőrzők

Az elmúlt hétvégén az '56-os emlékmegőrzők szabadtéri előadásokkal és kiállításokkal várták az érdeklődőket a mosonmagyaróvári Gyász térre.
A délelőtt 10 órától délután 5 óráig tartó rendezvény célja az emlékhelyek népszerűsítése volt,
A nemzeti - és történelmi emlékhelyek ilyenkor különleges programokkal várják a történelem és kultúra iránt érdeklődő látogatókat szerte az országban.
A mosonmagyaróvári 1956. október 26-ai sortűz helyszíne, a Gyász tér 2011 óta történelmi emlékhely.
azenujsagom, 2019. május 16. csütörtök, 17:17
Címkék: elmúlt hétvégén, mosonmagyaróvári Gyász, emlékhelyek népszerűsítése, mosonmagyaróvári 1956, mosonmagyaróvári, népszerűsítése,
Kommentek
Ukrán elnökválasztás - Porosenko hívei szimpátiatüntetést tartottak Kijevben a választási vita előtt
A "Védd meg Ukrajnát!" elnevezésű megmozduláson több ezren gyűltek össze. Felszólalt Porosenko elnök is, aki felhívta híveit: az elnökválasztás vasárnap sorra kerülő második fordulójáig mindenki legalább három Zelenszkij-párti választót győzzön meg arról, hogy inkább rá szavazzon. Ennyi elég lesz a győzelemhez - tette hozzá az Ukrajinszka Pravda hírportál összefoglalója szerint.

Porosenko bírálta Zelenszkijt, mondván, hogy nem képes megvédeni az országot az orosz agresszióval szemben, nem ért a gazdasághoz, a külpolitikához a hadsereghez. Szavai szerint Vlagyimir Putyin ukrán elnök abban érdekelt, hogy az elnökválasztások után Ukrajnában káosz uralkodjon el, a parlamentben olyan új kormánykoalíció formálódjon, amely fékezi az ország euroatlanti integrációját.

Az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítása szerint a megmozdulás résztvevői elsősorban amellett szólaltak fel, hogy az elnökválasztás után megmaradjon Ukrajna külpolitikai kurzusa, az ukránpárti álláspont a nyelv, az oktatás, a vallás
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 18:11
Porosenko újraindul az elnöki posztért
hírügynökség beszámolója szerint kifejtette - folytatni kívánja "az ország területi egységének helyreállítását és egy Ukrajna számára előnyös béke megteremtését, hogy befejeződjön egy erős és sikeres állam felépítése, amely képes biztosítani a rendet, a jólétet és a biztonságot minden ukrán számára".

Hozzáfűzte, hogy a jólét a biztonság és a rend nem kevésé fontosak, mint "a hadsereg, a nyelv és a hit", utalva utóbbi hárommal saját kampány jelszavaira.Az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósítása szerint kijelentette, hogy elnöki munkáját tekintve van, amire mire büszke lehet, és van, amiért bocsánatot kell kérnie, de nem akarja félúton abbahagyni "az állam fejlesztését".

"Ötéves államfői ciklusomat lezárva újat kezdek annak érdekében, hogy megőrizzem az európai uniós és a NATO-csatlakozás stratégiai kurzusát, és azt a kurzust, amely Ukrajnát naggyá, sikeressé és boldog emberek országává teszi" - hangoztatta az elnök.

Porosenko az UNIAN szerint leszögezte, hogy Ukrajna 2024-ben
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 16:11
Átadták a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat
Veres András a díjazottat méltatva kiemelte: Iváncsik Attila azért kapja az elismerést, mert képes a háború fenyegető közelségében élő kárpátaljai emberekről szólni. Ugyanakkor reményt is ad azoknak, akikről beszél, hiszen tudósításai nemcsak a szenvedésről szólnak, hanem arról is, hogy minden nehézség ellenére van értelme a Kárpátalján élők küzdelmeinek.

Az MKPK elnöke reményét fejezte ki, hogy az ösztöndíj az elismerés mellett bátorítás is, hogy Iváncsik Attila ezután még elkötelezettebben "akarjon és merjen szólni az evangélium és szeretet nyelvén".

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntőjében arról beszélt: Szalézi Szent Ferenc azért lett az újságírók védőszentje, mert képes volt írásaival a "tömegek lelkére hatni".

Hozzátette: az, hogy a médiának van védőszentje, azt is jelenti, hogy a mai újságírók is lehetnek szentek, előttük is nyitva áll a szentté válás útja.

A bíboros szerint a médiának ahhoz, hogy a mai tömegtájékoztatás világát az "evangélium szerint
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 20:32
Nancy Pelosi védelmébe vette a demokrata párti képviselőnőt, aki "rohadéknak" nevezte Trumpot
mondta: "most majd alkotmányosan elmozdítjuk ezt a rohadékot". A kijelentést valaki a mobiltelefonján rögzítette, és a felvétel egy nap alatt bejárta az amerikai sajtót.

A Trinity Egyetemen tartott közönségtalálkozón Nancy Pelosi leszögezte: "generációs választ ad" erre, ő ugyanis nem használna ilyen kifejezéseket. De hozzátette: az elnök alkotmányos eljárással történő elmozdítása nagyon megosztó téma. "Nekünk nem így kellene ezzel foglalkoznunk... tények nélkül" - idézte Pelosit az MSNBC televízió tudósítása.

A házelnök szerint "nem kell nagy ügyet csinálni" képviselőtársa kijelentéséből. Hozzátette, hogy nem foglalkozik cenzúrával, és nem akar nyelvi szabályokat felállítani kollégái számára. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az elnök is szokott hasonló nyelvezetet használni.

Nancy Pelosi hangsúlyozta: "jogos azoknak az óhaja, akik szeretnék elmozdítani Donald Trumpot. Szerinte azonban helyesebb lenne, ha ezt az 2020-as elnökválasztás révén tennék meg.

"Richard Nixont sem alkotmányos
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 12:06
Évértékelő - Irán - A gazdasági szankciók és a nemzetközi elszigetelődés éve
Damaszkuszt, a jemeni húszikat, illetve a libanoni Hezbollahot, ami régiós befolyásának csökkenéséhez vezethet.

Az idén szorosabbá váltak a síita állam és Katar diplomáciai kapcsolatai. Több muszlim ország mellett Szaúd-Arábia, Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek tavaly júniusban megszakította diplomáciai kapcsolatait Katarral, mert szerintük terroristákat támogat, és beavatkozik a belügyeikbe, továbbá bojkottot is elrendeltek Doha ellen.

Az iráni Mehr hírügynökség augusztusban részletes tudósítást tett közzé az iráni-katari kapcsolatok alakulásáról, amelyben idézte Tamím bin Hamad ász-Száni katari emírt, aki a bojkottal kapcsolatban azt mondta, országa olyan államok segítségével tudott talpon maradni, mint Irán. Júniusban a The Times of Israel című angol nyelvű honlap idézte Hálid al-Attíja katari védelmi minisztert, aki egy nemzetközi konferencián óva intett egy Irán elleni háborútól akkor is, ha azt a térség egy másik országa szítaná. Elemzők szerint Attíja egyértelműen Szaúd-Arábiára
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 08:20
Érdekesség
Egyesült Államokban készítették, nevének rövidített változata MOAB, amely a Massive Ordnance Air Burst rövidítése - innen származik a Mother Of All Bombs, vagyis Minden Bombák Anyja elnevezés is. Ezt a bombát speciális MC-130 repülőgépekről dobják le és a levegőben robbantják fel. Műholdas irányítású, amivel igen pontosan lehet célba juttatni nagy magasságról is, jóval a csöves légelhárító fegyverek hatótávolságán kívülről. Áramvonalas kialakítású, és vezérsíkokkal is felszerelték. Hatóanyagáról különböző tudósítások jelentek meg. Egyesek szerint ammónium-nitrát és alumíniumpor keveréke, mások szerint annál erősebb robbanóanyag, ismét más források szerint valamilyen aeroszol. Hatóereje mindenesetre kétszáz méteres körzetben elegendő tankok és felszíni megerősített fedezékek megsemmisítésére, s természetesen nagy területen halálos az élőerőre. Robbanásakor száraz időben a felfelé húzó, majd szétterülő égéstermék atomrobbanáshoz hasonló gombafelhőt hoz létre. Hanghatása is ahhoz hasonló, az amerikaiak azt
kirscha, 2018. november 06. kedd, 18:29
Jánossomorjai beszédek 2013
fiatalasszony nézi a zászlós menetet.
De a forradalom idején készített fotók akár emberi sorsokat is befolyásolhattak. Néhány évvel ezelőtt láttam egy dokumentumfilmet a tévében A forradalom arca - Egy pesti lány nyomában címmel. A film témáját is egy ilyen sorsdöntő fotó adta. Jean-Pierre Pedrazzini párizsi fotós, aki többek között a mosonmagyaróvári sortűz áldozatainak temetését is fényképezte, készített egy képet, amely a Paris Match 1956. november 10-i számában a magyar forradalomról szóló tudósítás nyitóképeként jelent meg: ezen egy ballonkabátos fiatal lány mosolyog bele a fényképezőgépbe a budapesti Múzeum Körúton, arca egyik oldalán kötés, kezében elsősegélytáskát szorongat, mellette egy gépfegyveres fiatalember áll. A fotó csak egy pillanatot rögzített, mégis a lány egész életére hatással volt. A kép megjelenése szerepet játszott abban, hogy a forradalom leverése után menekülnie kellett, soha többé nem jöhetett haza Magyarországra, és pont e kép miatt vált a forradalom hősévé külföldön a
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:56
Képek, videók
Horváth Gábor tudósítása
furaila
2018. október 31. szerda, 14:19
Tudósítás Szent Erzsébet
furaila
2011. május 13. péntek, 15:04
Hétvégén dolgozni
eva6
2019. március 02. szombat, 09:11
Ditke szép hétvégén kivan
charlotteani
2016. március 11. péntek, 00:12
hetvegen-mar-durva-kan iku
lilagondolatok
2015. július 19. vasárnap, 12:34
hétvégen.jpg
zsokica45
2015. április 18. szombat, 11:59
Annától a hétvégén
csalogany13
2013. november 11. hétfő, 17:09
Böbétöl a hétvégén kaptam
csalogany13
2013. április 15. hétfő, 17:32
Klárától a hétvégén
csalogany13
2012. június 23. szombat, 09:43
Ferenctöl a hétvégén
csalogany13
2012. június 22. péntek, 09:28
hetvegen.gif
jaksika
2011. augusztus 09. kedd, 20:05
pihenj a hétvégén
lovaszmarika
2011. június 12. vasárnap, 17:22
hetvegen.gif
ibolyaka
2011. május 21. szombat, 15:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.