Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 05:31 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Képes tudósítás
Ennyi jelent meg a Kisalföld 2019.05.16-ai számában.

Emlékőrzők

Az elmúlt hétvégén az '56-os emlékmegőrzők szabadtéri előadásokkal és kiállításokkal várták az érdeklődőket a mosonmagyaróvári Gyász térre.
A délelőtt 10 órától délután 5 óráig tartó rendezvény célja az emlékhelyek népszerűsítése volt,
A nemzeti - és történelmi emlékhelyek ilyenkor különleges programokkal várják a történelem és kultúra iránt érdeklődő látogatókat szerte az országban.
A mosonmagyaróvári 1956. október 26-ai sortűz helyszíne, a Gyász tér 2011 óta történelmi emlékhely.
azenujsagom, 2019. május 16. csütörtök, 17:17
Címkék: elmúlt hétvégén, mosonmagyaróvári Gyász, emlékhelyek népszerűsítése, mosonmagyaróvári 1956, mosonmagyaróvári, népszerűsítése,
Kommentek
The Hill: csalódottak Joe Biden támogatói
A lap több meg nem nevezett demokrata párti adományozót idézett, és valamennyien csalódottságuknak adtak hangot Joe Biden teljesítménye miatt. Aggodalmaikat az elnökjelöltségre pályázó veterán politikus gyakori szóbeli tévedéseivel és a vitákban mutatott ellentmondásos szereplésével magyarázták.

A The Hill munkatársai azt tapasztalták, hogy a Biden-kampány adományozóit elbátortalanították Joe Biden válaszai Donald Trump támadásaira, amelyek saját és fia korábbi ukrajnai üzleti ügyei miatt érik.

"Tisztesség ne essék szólván, gyenge éllovas ő" -idézte a lap a Biden-kampány egyik, neve elhallgatását kérő adományozóját.

Az elnökjelölteknek az esztendő harmadik negyedévre vonatkozó anyagi beszámolójából - amelyet nemrégiben hoztak nyilvánosságra - kiderült: Biden a harmadik helyre csúszott vissza a Demokrata Párt elnökjelöltségéért küzdő politikusok támogatottságának sorában. Bernie Sanders vermonti szenátor ugyanis a harmadik negyedévben 25,3 millió dollárt, Elizabeth Warren massachusettsi
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 20:12
Meghosszabbította a Pentagon a déli határra rendelt katonák szolgálatát
nem sikerült dűlőre jutnia az amerikai tárgyalópartnerekkel abban, hogy Mexikót nyilvánítsák úgynevezett biztonságos harmadik országnak. Mexikóváros ebbe nem egyezik bele - szögezte le.

A biztonságos országgá nyilvánítás azt jelentené, hogy a Mexikó felől érkező bevándorlók nem lennének jogosultak menedékkérelem benyújtására az amerikai hatóságoknál.

Az Egyesült Államok és Mexikó közötti egyeztetéseket amerikai elemzők kifejezetten pozitívnak ítélik.

A Fox televízió napokban sugárzott tudósítása például arról számolt be, hogy az Egyesült Államok déli határain augusztusban májushoz képest 56 százalékkal csökkent az illegális bevándorlók száma. Az amerikai határőrök augusztusban mintegy 64 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel, ami a júliusban tapasztalthoz viszonyítva 22 százalékos, a májusi adathoz képest 56 százalékos mérséklődés. Júliusban még valamivel több mint 82 ezer, míg májusban több mint 144 ezer ember próbált illegálisan bejutni az Egyesült Államokba.

A csökkenést az
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 07:04
Ukrán elnökválasztás - Porosenko hívei szimpátiatüntetést tartottak Kijevben a választási vita előtt
A "Védd meg Ukrajnát!" elnevezésű megmozduláson több ezren gyűltek össze. Felszólalt Porosenko elnök is, aki felhívta híveit: az elnökválasztás vasárnap sorra kerülő második fordulójáig mindenki legalább három Zelenszkij-párti választót győzzön meg arról, hogy inkább rá szavazzon. Ennyi elég lesz a győzelemhez - tette hozzá az Ukrajinszka Pravda hírportál összefoglalója szerint.

Porosenko bírálta Zelenszkijt, mondván, hogy nem képes megvédeni az országot az orosz agresszióval szemben, nem ért a gazdasághoz, a külpolitikához a hadsereghez. Szavai szerint Vlagyimir Putyin ukrán elnök abban érdekelt, hogy az elnökválasztások után Ukrajnában káosz uralkodjon el, a parlamentben olyan új kormánykoalíció formálódjon, amely fékezi az ország euroatlanti integrációját.

Az UNIAN ukrán hírügynökség tudósítása szerint a megmozdulás résztvevői elsősorban amellett szólaltak fel, hogy az elnökválasztás után megmaradjon Ukrajna külpolitikai kurzusa, az ukránpárti álláspont a nyelv, az oktatás, a vallás
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 18:11
Mosonmagyaróvár ’56-os fotóiról
A www. emlekhely1956-movar.egalnet.hu weboldal Archívum c. almenüjén keresztül helyszín és időpont szerint 2009 óta elérhetők Mosonmagyaróvár '56-os archív fotóinak nagy része.

Amatőr helyi fotósok voltak Simon József, Kiss András. Ők a felvonulókat ( 10.26.), majd a hősi halottakat fotózták. S.J. a 10.28-ai temetésen is sokat fotózott.

Külföldi fotóriporterek voltak: Rolf Gillhausen, Stern magazin,aki a népharag eseményein is fotózott.Később az ő képei alapján nyomoztak, vádoltak, ítéltek, végeztek ki, vetettek börtönbe sok-sok embert. Majd a Kádár rendszer ellenforradalmi plakátjaira és könyveibe is bekerültek a fotói. Vajon a magazinjaiknak fizettek ezért?

Jean Pierre Pedrazzini, az október 28-ai temetésen, Bernard Vergé, a 11.04. utáni szovjet bevonuláskor fotózott. Mindketten a Paris Match magazinnak dolgoztak.

További képek, képes tudósítások jelentek még meg a Bild -Telegraf, az Arbeiter-Zeitung, a Life, a Wiener Illustrierte, a Quick Magazine c.
azenujsagom, 2019. március 11. hétfő, 02:29
Porosenko újraindul az elnöki posztért
hírügynökség beszámolója szerint kifejtette - folytatni kívánja "az ország területi egységének helyreállítását és egy Ukrajna számára előnyös béke megteremtését, hogy befejeződjön egy erős és sikeres állam felépítése, amely képes biztosítani a rendet, a jólétet és a biztonságot minden ukrán számára".

Hozzáfűzte, hogy a jólét a biztonság és a rend nem kevésé fontosak, mint "a hadsereg, a nyelv és a hit", utalva utóbbi hárommal saját kampány jelszavaira.Az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósítása szerint kijelentette, hogy elnöki munkáját tekintve van, amire mire büszke lehet, és van, amiért bocsánatot kell kérnie, de nem akarja félúton abbahagyni "az állam fejlesztését".

"Ötéves államfői ciklusomat lezárva újat kezdek annak érdekében, hogy megőrizzem az európai uniós és a NATO-csatlakozás stratégiai kurzusát, és azt a kurzust, amely Ukrajnát naggyá, sikeressé és boldog emberek országává teszi" - hangoztatta az elnök.

Porosenko az UNIAN szerint leszögezte, hogy Ukrajna 2024-ben
velemenyezd, 2019. január 29. kedd, 16:11
Átadták a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat
Veres András a díjazottat méltatva kiemelte: Iváncsik Attila azért kapja az elismerést, mert képes a háború fenyegető közelségében élő kárpátaljai emberekről szólni. Ugyanakkor reményt is ad azoknak, akikről beszél, hiszen tudósításai nemcsak a szenvedésről szólnak, hanem arról is, hogy minden nehézség ellenére van értelme a Kárpátalján élők küzdelmeinek.

Az MKPK elnöke reményét fejezte ki, hogy az ösztöndíj az elismerés mellett bátorítás is, hogy Iváncsik Attila ezután még elkötelezettebben "akarjon és merjen szólni az evangélium és szeretet nyelvén".

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntőjében arról beszélt: Szalézi Szent Ferenc azért lett az újságírók védőszentje, mert képes volt írásaival a "tömegek lelkére hatni".

Hozzátette: az, hogy a médiának van védőszentje, azt is jelenti, hogy a mai újságírók is lehetnek szentek, előttük is nyitva áll a szentté válás útja.

A bíboros szerint a médiának ahhoz, hogy a mai tömegtájékoztatás világát az "evangélium szerint
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 20:32
Nancy Pelosi védelmébe vette a demokrata párti képviselőnőt, aki "rohadéknak" nevezte Trumpot
mondta: "most majd alkotmányosan elmozdítjuk ezt a rohadékot". A kijelentést valaki a mobiltelefonján rögzítette, és a felvétel egy nap alatt bejárta az amerikai sajtót.

A Trinity Egyetemen tartott közönségtalálkozón Nancy Pelosi leszögezte: "generációs választ ad" erre, ő ugyanis nem használna ilyen kifejezéseket. De hozzátette: az elnök alkotmányos eljárással történő elmozdítása nagyon megosztó téma. "Nekünk nem így kellene ezzel foglalkoznunk... tények nélkül" - idézte Pelosit az MSNBC televízió tudósítása.

A házelnök szerint "nem kell nagy ügyet csinálni" képviselőtársa kijelentéséből. Hozzátette, hogy nem foglalkozik cenzúrával, és nem akar nyelvi szabályokat felállítani kollégái számára. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az elnök is szokott hasonló nyelvezetet használni.

Nancy Pelosi hangsúlyozta: "jogos azoknak az óhaja, akik szeretnék elmozdítani Donald Trumpot. Szerinte azonban helyesebb lenne, ha ezt az 2020-as elnökválasztás révén tennék meg.

"Richard Nixont sem alkotmányos
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 12:06
Képek, videók
Horváth Gábor tudósítása
furaila
2018. október 31. szerda, 14:19
Tudósítás Szent Erzsébet
furaila
2011. május 13. péntek, 15:04
Hétvégén dolgozni
eva6
2019. március 02. szombat, 09:11
Ditke szép hétvégén kivan
charlotteani
2016. március 11. péntek, 00:12
hetvegen-mar-durva-kan iku
lilagondolatok
2015. július 19. vasárnap, 12:34
hétvégen.jpg
zsokica45
2015. április 18. szombat, 11:59
Annától a hétvégén
csalogany13
2013. november 11. hétfő, 17:09
Böbétöl a hétvégén kaptam
csalogany13
2013. április 15. hétfő, 17:32
Klárától a hétvégén
csalogany13
2012. június 23. szombat, 09:43
Ferenctöl a hétvégén
csalogany13
2012. június 22. péntek, 09:28
hetvegen.gif
jaksika
2011. augusztus 09. kedd, 20:05
pihenj a hétvégén
lovaszmarika
2011. június 12. vasárnap, 17:22
hetvegen.gif
ibolyaka
2011. május 21. szombat, 15:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.