Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 14:48 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Moszkvában a vakcina kifejlesztéséig maradhatnak érvényben a korlátozások
"Attól tartok, hogy az önmegóvás rendszere, amely ezeken a korlátozásokon alapul, sokáig, mindaddig fennmarad, amíg meg nem kapjuk a vakcinát" - hangoztatta.

Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője a Rosszija 1 tévécsatornának adott interjújában kifejezte reményét, hogy az oltóanyag a járvány második hullámáig elkészül. Vlagyimir Putyin elnök az elmúlt napokban sürgette az egészségügyi tárcát, készüljön fel az októberben-novemberben várható újabb hullámra.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter korábban azt mondta, hogy a vakcina klinikai tesztelésének első eredményei július végére lesznek meg. Más egészségügyi szakértői forrás szerint Oroszországban ősszel kezdődhet meg a tömeges oltás.

Szobjanyin szerint az orosz fővárosban továbbra sem rózsás a helyzet, mert még mindig napi két-háromezer új fertőzöttet diagnosztizálnak, és a gyógyultak növekvő száma ellenére továbbra is több száz súlyos beteget ápolnak a fővárosi kórházakban. Megismételte, hogy a fertőzések számát követően, időeltolódással, májusban a halálozások száma is eléri majd a csúcsot.

A polgármester tájékoztatása szerint a moszkvaiak széles körű, ingyenes tesztelése során a részvevők 14 százalékának szervezetében találták meg az új koronavírus antitestjét.

A 12,7 milliós Moszkvában a csütörtöki hivatalos adatok szerint az igazolt fertőzések száma 2054-gyel 173 497-re, a halálozásoké 71-gyel 2254-re, a gyógyulásoké pedig 3793-mal 71 251-re emelkedett.

A polgármester azt hangoztatta, hogy a főváros nem titkolózik a halálozási adatokkal kapcsolatban. Arra reagált ezzel, hogy korábban az egészségügyi tárca módosította nyilvántartási módszerét, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kórrendszerezési elveit véve alapul. Ennek nyomán csütörtökön a moszkvai egészségügyi hatóság honlapján közlemény jelent meg, amelynek értelmében az új hivatalos részletek alapján az áprilisra vonatkozó halálozási adatot 639-ről 1561-re módosíthatják.

A moszkvai hatóság az is közölte, hogy áprilisban a Covid-19 halálozási rátája az orosz fővárosban, a számítás módszerétől függően, 1,4 vagy 2,8 százalékos volt. Az első érték azokra az esetekre vonatkozik, amelyeknél a koronavírus volt az alapvető halálok, akár pozitív, akár negatív laboratóriumi teszt esetén. A második azokra az elhunytakra értendő, akiknél a koronavírust a laboratórium kimutatta, továbbá azokra, akik igazolt Covid-19 fertőzöttként egyéb okok miatt hunytak el, még ha nem is volt tüdőgyulladásuk.

A csütörtökön kiadott moszkvai tájékoztatás emlékeztetett rá, hogy New Yorkban ez az arány 10, Londonban pedig 23 százalék a városok hivatalos honlapján közzétett adatok szerint.

Marija Zaharova orosz külügy szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy a járvány elleni nemzetközi összefogás helyett dezinformációval igyekszik lejáratni az orosz erőfeszítéseket. Kifogásolta egyebek között, hogy az amerikai diplomáciai tárca 250 ezer dolláros támogatást ajánlott fel olyan civil szervezetek, egyetemek vagy cégek számára, amelyek egy pályázat keretében jelentést készítenek egészségügyi témájú orosz félretájékoztatásról.

Az egészségügyi minisztérium csütörtökön minden újszülött esetében ajánlotta a SARS-CoV-2 koronavírus-teszt elvégzését. A tárca szerint azokat a csecsemőket kötelező megvizsgálni, akiknek az anyja, vagy bárki a vele kapcsolatba lépett személyek közül megfertőződött, illetve ha ennek a gyanúja felmerült.

A tárca szerdán azt közölte, hogy a tünetmentes fertőzötteket a későbbiekben nem fogja feltüntetni a hivatalos napi statisztikákban. Csütörtökön bejelentette, hogy a hidroxiklorokint kis adagokban továbbra is alkalmazni fogja a nem szívpanaszos Covid-19-betegek gyógyításában, annak ellenére, hogy a WHO felfüggesztette a szer használatát.

Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 8371-gyel 379 051-re emelkedett az igazolt Covid-19-fertőzések száma a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint. Ez 2,3 százalékos napi növekményt jelent. Az újonnan diagnosztizált esetek 42,5 százaléka tünetmentes.

A halálos áldozatok száma - ez az eddigi negatív rekord - 174-gyel 4142-re nőtt, a gyógyultaké pedig ismét megelőzte az új fertőzöttek számát, és 8785-tel 150 993-ra nőtt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 20:30
Címkék: Anna Popova, Vlagyimir Putyin, Mihail Murasko, Egészségügyi Világszervezet, Marija Zaharova, Egyesült Államokat,
Kommentek
Harckocsi történelem
és Észak-Franciaország volt. Ezeket a területek nagy mélységben szabdalták a lövészárkok és az ellenség területeinek elfoglalása hatalmas emberveszteségekkel jártak. A cél egy olyan eszköz létrehozása volt, mely képes leküzdeni szögesdrótok és védelmi árkok vonalait és megvédeni legénységét, miközben megfelelő tűzerőt biztosít annak. A harckocsik vagy "szárazföldi hajók" létrehozásának ötlete egészen Leonardo da Vinciig nyúlik vissza, de a valódi harckocsikra a belső égésű motor és a lánctalp kifejlesztéséig kellett várni.

A tank elnevezés eredete a TANK kódszó, amely a harckocsi fedőneve volt az I. világháborúban, az angol watertank, azaz "víztartály" szó rövidítése. A nyugati (angol nyelvű) terminológiában használt Main Battle Tank (MBT) megnevezés az általános, harckocsi célra kifejlesztett páncélozott eszközöket jelenti.

Mark I

A mai értelemben vett első harckocsi
schuro, 2018. február 26. hétfő, 18:06
Merkel: a digitalizáció egyedülálló felzárkózási esély Európának
Angela Merkel az Európa digitalizációja - Lehetőségek a következő nemzedéknek (Digitising Europe - Opportunities for the Next Generation) című konferencián elmondott beszédében kiemelte, hogy a digitális átalakulás erősen foglalkoztatja őt és kormányát, mert Európa a processzorgyártástól az internetes keresőprogramok kifejlesztéséig és elterjesztéséig számos területen lemaradt.

Az átalakulás jelenlegi szakasza azonban egyedülálló lehetőség a felzárkózásra, hiszen "most olvad össze az ipar reális világa a digitális világgal", és a negyedik ipari forradalomnak - "4.0-ás iparnak" - is nevezett folyamat esélyt ad Európának arra, hogy bekapcsolódjon "a dolgok internete" néven is ismert új, "formálódó piacba" - mutatott rá a kancellár.

Hangsúlyozta, hogy ez "nemcsak esély, hanem szükségszerűség is", és ha nem sikerül a felzárkózás, "Európa teljes egészében leszakad" a világ élvonalától. Mindez különösen érvényes Németországra, hiszen az ipar aránya a nemzetgazdaságban meghaladja a 20 százalékot -
velemenyezd, 2014. december 04. csütörtök, 18:26
Vállalkozói klub indul a Szegedi Tudományegyetemen
az SZTE Rektori Hivatala épületében szervezett első vitaest házigazdája Dr. Csíkos Péter András, a Gravity Research&Development ügyvezető igazgatója, aki az üzleti tervezés és partnerkapcsolatok kiépítésének gyakorlati tapasztalatairól és buktatóiról tart előadást.

A következő alkalommal, november 22-én Radnai Tamás (korábban a Kész Kft. vezérigazgatója, majd egy közvilágítási LED lámpatestrendszer kifejlesztését végző cég fejlesztési vezetője) előadásában az innovatív ötlettől a termék kifejlesztéséig tartófolyamat során átgondolandó műszaki és gazdasági kérdések komplexitását mutatja be.

November 29-én Dr. Nagy Norbert lesz a klub vendége: ő a tudásintenzív vállalatok létrehozásáról és a szellemi tulajdon védelmének szükségességéről, illetve problémáiról osztja meg a hallgatósággal tapasztalatait.

A félév záró előadását december 6-án Fábián Zsolt, a Factory Creative Studio Kft. ügyvezetője és kreatív igazgatója tartja a vállalatépítés és nemzetközi terjeszkedés témakörében.

A
velemenyezd, 2011. november 15. kedd, 07:05
Érdemes kipróbálni!
stílusok kifejlesztőinek leszármazottjai, ezek a stílusok már nemzetközileg is széles körben ismertek és nagyon sokan gyakorolják őket.

Filozófiai szempontból a Tai Chi gyökerei a taoizmusban találhatók. Különösen két olyan taoista szöveg létezik, amely fontos volt - és a mai napig is az - a Tai Chi gyakorlója számára: a Tao Te King és az I King. Bár egyik sem harcművészeti kézikönyv, mindkettő abban a világszemléletben fogant, mely a Tai Chi minden részét áthatja, a légzéstől az erő kifejlesztéséig.

A Tao Te Kingben, amelyet Li Ernek, más néven Lao Cenek tulajdonítanak és az i.e. 4. században keletkezett, az egyik legfontosabb gondolat, amely a Tai Chiban is meghatározó, a Tao. Lao Ce szerint a Tao a végső valóság, amelyből minden létező származik. Ezért a cél az életünkben az, hogy erőfeszítés nélkül kövessük a Tao megnyilvánulásainak természetes rendjét, majd végül magát a Taot. Lao Ce számára a hangsúly a természetes cselekvésen van - amely az univerzum törvényeit követi - nem
frezia25, 2009. november 04. szerda, 18:48
Már nem kérdéses........
miatt a legtöbb ország már évek óta készül egy esetleges influenza-világjárványra antivirális szerek készletezésével, egészségügyi maszkok és védőoltások felhalmozásával, valamint krízistervek kidolgozásával. Fontos megjegyezni, hogy az antivirális szerek hatékonyságukat és az ellenük kialakuló rezisztenciát tekintve eltérőek lehetnek, így az egyes országoknak és a WHO-nak is folyamatosan tesztelniük kell azokat a készítményeket, amelyekkel a vírus újfajta mutációjával szemben is hatékony vakcina kifejlesztéséig kordában tarthatják majd a járványt.

Hazai gyógyszerkészletek

"Magyarország állami antivirális készleteinek mennyiségét a lakosság 12,5%-ának elegendő mennyiségre kívánjuk emelni, ami elegendő lesz a betegek gyógyítására egy világjárvány esetén, megelőzési célokat ugyanakkor nem szolgál. A védőoltás kifejlesztéséig emellett az is szükséges, hogy időben megfékezzük a járvány rohamos terjedését: ehhez egyrészt arra van szükség, hogy a szezonális influenza-átoltottság arányát a
korall44, 2008. április 04. péntek, 13:57
Tai Chi
mindazt, amit ő Chen Chang Shentől tanult. Kettejüktől ágaznak el a Tai Chi különböző stílusai és ekkor vált a rendszer igazán népszerűvé.

Filozófiai szempontból a Tai Chi gyökerei a taoizmusban találhatók. Különösen két olyan taoista szöveg létezik, amely fontos volt - és a mai napig is az - a Tai Chi gyakorlója számára: a Tao Te King és az I King. Bár egyik sem harcművészeti kézikönyv, mindkettő abban a világszemléletben fogant, mely a Tai Chi minden részét áthatja, a légzéstől az erő kifejlesztéséig.

A legtöbb teljes harcművészeti rendszerhez hasonlóan a Tai Chi Chuanban is számos különféle technikát, gyakorlatot találunk meg, melyek tanulás és sok gyakorlás útján sajátíthatók el. Először is, a Tai Chi elmélete és gyakorlatai két alapvető csoportra oszthatók: a mozdulatlan, ülő meditációk és a mozgás közbeni meditációk. Számos Tai Chi gyakorló nem tudja, hogy a meditáció mennyire fontos és szerves része az edzésmunkának. Bár a legtöbb harcművészet foglalkozik a meditációval, ezt a
mezixy, 2007. október 08. hétfő, 00:52
Taoista Tai Chi
mindazt, amit ő Chen Chang Shentől tanult. Kettejüktől ágaznak el a Tai Chi különböző stílusai és ekkor vált a rendszer igazán népszerűvé.

Filozófiai szempontból a Tai Chi gyökerei a taoizmusban találhatók. Különösen két olyan taoista szöveg létezik, amely fontos volt - és a mai napig is az - a Tai Chi gyakorlója számára: a Tao Te King és az I King. Bár egyik sem harcművészeti kézikönyv, mindkettő abban a világszemléletben fogant, mely a Tai Chi minden részét áthatja, a légzéstől az erő kifejlesztéséig.

A legtöbb teljes harcművészeti rendszerhez hasonlóan a Tai Chi Chuanban is számos különféle technikát, gyakorlatot találunk meg, melyek tanulás és sok gyakorlás útján sajátíthatók el. Először is, a Tai Chi elmélete és gyakorlatai két alapvető csoportra oszthatók: a mozdulatlan, ülő meditációk és a mozgás közbeni meditációk. Számos Tai Chi gyakorló nem tudja, hogy a meditáció mennyire fontos és szerves része az edzésmunkának. Bár a legtöbb harcművészet foglalkozik a meditációval, ezt a
liana, 2006. július 21. péntek, 16:48
Képek, videók
Kijárási korlátozás.jpg
pacsakute
2020. március 27. péntek, 23:27
kijárás korlátozása0327.j
maroka
2020. március 27. péntek, 09:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Maradhattak volna ott...
alvaro-hopihe
2017. január 30. hétfő, 14:31
Maradhatsz és szerethetsz
chillik
2016. június 03. péntek, 07:37
Ma sem maradhat el
sanci81
2015. március 08. vasárnap, 08:33
maradhatok???......
szupermami
2011. augusztus 21. vasárnap, 11:48
csak egy maradhatb.jpg
royalblau
2009. június 24. szerda, 22:45
Csenge sem maradhat ki
alpiger
2009. március 24. kedd, 22:38
Kissé több lett.Maradhat?
tothgergo
2009. március 22. vasárnap, 21:23
Maradhat ez így?
psychogirl23
2007. szeptember 14. péntek, 10:26
CSak egy maradhat
szalagfek123
2007. június 21. csütörtök, 00:11
A Tünci sem maradhat ki e
flammerne
2007. május 04. péntek, 00:04
nem maradhat ki!!!
bornyuszko
2006. szeptember 29. péntek, 20:00
ez nem maradhat el
martell
2006. július 09. vasárnap, 19:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.