Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 12:16 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó-vb - Tizenkettedik a női tőrcsapat
A Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny, Jeszenszky Szilvia összeállítású csapat a kínaiaktól a nyolcaddöntőben elszenvedett vereség után a tavalyi Universiadéra épült teniszakadémia központjának fő terméből az oldalsó csarnokba vonult át, ahol előbb simán legyőzte a venezuelaiakat, majd tíz tussal kikapott az ukránoktól, végül pedig eggyel a kanadaiaktól. Az utolsó akciónál Varga és a magyar csapat örömmel nyugtázta a védés-visszaszúrást, csakhogy a bíró sima támadást látott, szerinte a kanadai adta a 45. tust.

Eredmény:

a 16 között:Kína-Magyarország 45-39

a 9-16. helyért:Magyarország-Venezuela 45-28

a 9-12. helyért:Ukrajna-Magyarország 45-35

a 11. helyért:Kanada-Magyarország 45-44

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. július 22. kedd, 14:03
Címkék: Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny, Jeszenszky Szilvia, nyolcaddöntőben elszenvedett, tavalyi Universiadéra,
Kommentek
Koronavírus - Lassan, de fokozatosan lefelé ível a járványgörbe Olaszországban Sárközy Júlia, az MTI tudósítója
A halottak száma valamelyest csökkent a keddi 602-höz képest. Hétfőn a halottak száma 566, vasárnap 431 volt.

A diagnosztizált fertőzöttek száma 1127-tel nőtt a huszonnégy órával korábbi 675-höz képest, de a kedden mért alacsony adatok a húsvétkor végzett kevesebb vírusteszttel magyarázhatók. Hétfőn ezzel szemben 1363 volt a diagnosztizált fertőzött.

Az aktív diagnosztizáltak száma túllépte a 105 ezret. Tizenkettedik napja csökken a kórházban és az intenzív osztályokon levők száma: most először a kórházi járványbetegek száma 28 ezer alá csökkent, az intenzíven kezelteké pedig valamivel több mint háromezerre. Az olaszországi intenzív osztályokon ezerrel kevesebb a járványbeteg mint két héttel ezelőtt.

A gyógyultak száma meghaladta a 38 ezret.

A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 166 155-t.

A járvány gócpontjának számító Lombardiában egy nap alatt 827-re csökkent a diagnosztizált fertőzöttek száma a korábbi 1012-höz képest. Az
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 19:12
Koronavírus/Húsvét - Orvos és fegyőr is vitte a keresztet az üres Szent Péter téren
1965 óta, hogy a nagypéntek esti eseményt nem az ókori amfiteátrumnál tartották meg. A koronavírus-járvány miatt a Colosseum előtti tér most teljesen néptelen volt, ahogyan a Vatikán és Róma egész városa is. Ez az első húsvét az egyház történetében, amelyet hívők nélkül, az interneten rendeznek meg.

A teljesen lezárt Szent Péter téren a keresztút vonalát mécsesek világították meg. Az első nyolc állomás a tér közepén, az obeliszknél volt, majd a keresztút a bazilika felé haladt tovább.

A tizenkettedik állomás a bazilika központi bejáratához felvezető lépcsősor alján volt, ahol egy fából faragott Krisztus-feszület állt. A római San Marcello al Corso-templomban őrzött keresztet 1522-ben körbevitték a városban az akkori pestisjárvány után. Most a koronavírus-járvány terjedése óta a Vatikánban állították ki.

A tizenharmadik állomás a lépcsősor közepén, a tizennegyedik a lépcsők tetején volt, ahol Ferenc pápa vette kézbe a feszületet.

A keresztet többen vitték felváltva, köztük a vatikáni
velemenyezd, 2020. április 11. szombat, 07:04
Koronavírus - Kormányzat: részletes adatok a magyarországi halottakról
akinek krónikus pancreatitise (hasnyálmirigy-gyulladása) volt.

A nyolcadik halálos áldozat egy 53 éves férfi volt, aki szív- és érrendszeri betegséggel küzdött.

A kilencedik elhunyt egy 90 éves nő, akinél aorta stenosis (aortaszűkület), ISzB (koronáriaszűkület), hipertónia, pitvarfibrilláció volt megállapítható.

A tizedik elhunyt egy magas vérnyomással küzdő 75 éves férfi volt.

A tizenegyedik halálos áldozat egy 80 éves férfi, az ő krónikus alapbetegségeiről nincs adat.

A tizenkettedik áldozat egy 73 éves férfi volt, akinél ISzB, encephalopathia, hepatopathia, érszűkület, hypothyreosis (pajzsmirigy-túlműködés) volt megállapítható.

Szintén több alapbetegsége - TBC, LC, PE, HT, DM, diab. polyneuropathia (cukorbetegség által okozott idegkárosodás), MVT - volt a tizenharmadik halottnak, egy 86 éves nőnek.

A tizennegyedik áldozat egy 92 éves férfi, akinek pacemakere volt, továbbá allergiás asthmát és stroke-ot is diagnosztizáltak nála korábban.

A tizenötödik elhunyt egy
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:31
Koronavírus - Magyar nyelvű távoktatást is indít a román közszolgálati televízió
A televízió pénteki közleménye szerint a magyar kisebbségi érdekképviselet kérésére egészítették ki az oktatási tárcával kötött megállapodást, így a magyar tannyelvű iskolák diákjai számára hétfőtől péntekig anyanyelvükön közvetítenek magyar nyelv és irodalom, matematika, fizika, kémia, történelem, földrajz, biológia, informatika és társadalomtudományi órákat.

A TVR magyar nyelvű leckéi a marosvásárhelyi virtuális stúdióban készülnek, és a TVR honlapján, illetve a Youtube-csatornán is elérhetők lesznek.

Az Iskolatévé anyanyelvi műsorait kezdeményező Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tájékoztatása szerint a televíziós felkészítőket egyelőre a záróvizsgákra készülő nyolcadikos és tizenkettedikes diákok számára készítik, de tervezik a műsorok bővítését más korosztályok számára is, amennyiben elhúzódik a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli állapot.

Romániában március 11-én zártak be a közoktatási intézmények, a TVR pedig március 16-án indította az Iskolatévé oktatási
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 22:23
Háromnaposra bővül a nagykanizsai fánkfesztivál
A február 20-án kezdődő tizenkettedik fánkfesztivál főszervezője a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház.

Az első napról Száraz Csilla, a nagykanizsai Thúry György Múzeum igazgatója elmondta: farsangi élményekről szóló - a múzeum gyűjteményét is gyarapító - fotópályázatot hirdettek, amelyre február 12-ig lehet még jelentkezni, a legjobb alkotásokból pedig kiállítást rendeznek. Az ördög ünnepe címmel tudományos konferenciát is tartanak, amelyen négy dunántúli megye néprajzkutatói számolnak be arról, hogy miként változtak a farsangi hagyományok a 19. század óta.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta, hogy február 21-én, pénteken délután új helyszínként a fürdő "száraz és vizes" farsangi gyerekprogramokra vár mintegy 200 fiatalt, a családoknak pedig kedvezményes belépőt kínál. Mivel a fürdő az idei esztendőt a gyerekek évének szenteli, ez egyben a nyitóprogramja is az egész éves rendezvénysorozatnak.

Kámánné Szép Terézia fesztiváligazgató a fő attrakciónak
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:11
Szent Joseph Freinademetz verbita szerzetes
A boldogság papja
.....................
Szent Joseph Freinademetz verbita szerzetesre emlékezünk liturgikus emléknapján, január 29-én. A tiroli származású szerzetes csaknem harminc évig hirdette Isten igéjét Kínában.
oseph Freinademetz az Osztrák-Magyar Monarchia területén született, egy apró, csupán öt házból álló dél-tiroli faluban, Badiában, 1852. április 15-én. Nemzetiségét tekintve ladin volt. 1875-ben szentelték a brixeni egyházmegye papjává. Egy kis tiroli településen, San Martin de Torban szolgált, de úgy érezte, hogy a hivatása távoli misszióba szól. Püspöke megadta neki az engedélyt, hogy beléphessen Szent Arnold Janssen újonnan alapított rendjébe, az Isteni Ige Társaságába. Ő lett az első verbita szerzetes, aki távoli misszióba ment.

1879-ben kapta meg kiküldetését Kínába. Másodmagával indult el az ázsiai országba, amely az első ópiumháború (1839-1842) után kénytelen volt feladni elzárkózó
maroka, 2020. január 29. szerda, 12:23
Az Amazon a legértékesebb márka a Brand Finance szerint
A lista összeállítói szerint az Amazon.com márkaértéke 220,791 milliárd dollár, 17,8 százalékkal nőtt egy év alatt. A cég már harmadik éve áll a lista élén.

A Google a tavalyi harmadik helyről a másodikra rukkolt elő, márkaértéke 11,9 százalékkal, 159,722 milliárd dollárra nőtt.

Az Apple a tavalyi második helyről a harmadikra csúszott vissza, márkaértéke 8,5 százalékkal, 140,52 milliárd dollárra csökkent.

Az első tízes csoportban megőrizte negyedik helyét a Microsoft, márkaértéke 119,6 milliárd dollárról 117,1 milliárd dollárra csökkent. Nincs változás az ötödik helyen sem, a Samsung márkaértéke 91,3 milliárd dollárról 94,5 milliárd dollárra emelkedett.

A tavalyi nyolcadik helyről a hatodikra lépett előre idén a kínai ipari és kereskedelmi bank (ICBC), márkaértéke 79,8 milliárd dollárról 80,1 milliárd dollárra nőtt.

A hetedik helyen maradt a Facebook, amelynek a piaci márkaértéke 83,2 milliárd dollárról 79,8 milliárd dollárra csökkent.

A tavalyi tizenegyedik hely után
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 13:21
A magyar kultúra napja - Kórushangverseny, irodalmi estek és szavalóverseny Tolnában
kulturális központban másnap Nyáry Krisztián tart előadást, amelyben mások mellett Szabó Magda, Mészöly Miklós, Kölcsey, Vörösmarty, Liszt Ferenc és Babits Mihály leveleit idézi fel.

Pakson január 24-én rendezik a magyar kultúra napi városi ünnepséget, amelyen Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Szívárnyék: Pilinszky két hangon című előadását hallhatja a közönség. A két előadó Dunaföldváron, a művelődési központban január 26-án, vasárnap mutatja be a zenés Pilinszky-estet.

Tolnán január 24-én már tizenkettedik alkalommal rendez vers- és prózamondó versenyt diákoknak a város kulturális központja.

Bonyhádon január 22-én a Kép-Tár-Ház galériában a tulajdonos Móser Zoltán fotóművész "...képeket látni a szavak mögött.." című kiállítását egyórás zenés irodalmi műsor kíséri, amelyben mások mellett Baka István, Illyés Gyula versei hangzanak el. A programban Gacsályi József költő, Németh Judit, Orbán György és Kató Hajnalka előadó, Szabó László zenész működik közre.

A magyar kultúra napját 1989 óta
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:32
Képek, videók
siksándor tizenkettedik á
maroka
2018. március 01. csütörtök, 17:32
böjte csaba_tizenkettedik
maroka
2018. február 23. péntek, 19:21
keresztút_tizenkettedi k á
maroka
2017. március 14. kedd, 17:20
KnaPeking2007255.jpg
veghtibor
2007. szeptember 28. péntek, 20:09
KnaPeking2007128.jpg
veghtibor
2007. szeptember 28. péntek, 20:08
KnaPeking2007083.jpg
veghtibor
2007. szeptember 28. péntek, 20:08
Főnix Márfy Gabriella.jpg
foldinefehereva
2019. január 25. péntek, 22:30
gabriella név..jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:37
gabriella név.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 11:52
Gabriella
terezia1951
2017. december 15. péntek, 11:50
December.12.Gabriella
rushlilly
2017. december 02. szombat, 01:49
gabriella-Mary tuto.jpg
53ilona
2017. november 29. szerda, 16:44
B-GABRIELLA.jpg
cserhat3
2017. május 23. kedd, 17:32
Gabriella kalandjai a kon
sarkadykati
2017. március 25. szombat, 23:34
Kovács Gabriella : Farsan
maria_kadar_148
2017. február 24. péntek, 20:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.