Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 20:49 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Színházak éjszakája - Gazdag program Miskolcon
A színház közlése szerint három előadás próbájába is beleshetnek a látogatók. A Kamaraszínházban A legkisebb boszorkány című zenés mesejáték mutatkozik be, amelynek színes látványvilága nem csak a gyermekeknek lesz izgalmas. Szabó Attila rendező bevezeti a közönséget az előadás-készítés folyamatába, a színészek pedig néhány jelenettel is megörvendeztetik az érdeklődőket.

A Don Juan próbái is zajlanak színházban, a Szőcs Artur rendezésében készülő előadásba szintén betekinthetnek a látogatók.

A Katona József Színház rendezője, Székely Kriszta először dolgozik Miskolcon, Edward Albee Nem félünk a farkastól című drámáját rendezi a Játékszínben. Ebből is láthatnak néhány részletet szeptember 21-én az érdeklődők. Az előadás megtekintése 16 éven felülieknek ajánlott.

Megnyílik ezen az estén a festőtár is a látogatók előtt, Slárku Anett a díszlettervezés rejtelmeibe avatja be a közönséget.

Idén sem marad el az igazgatói fogadóóra: Béres Attila igazgatótól bármit kérdezhetnek a nézők.

A program zárásaként Lajos András és a színház művészeinek zenés-verses produkciója vár mindenkit a Nagyszínházban. A színnművész rímbe szedte a 196. évad előadásait, látványos show-val és a hagyományokhoz hűen közös énekléssel zárul majd az este.

A színház tájékoztatása arra is kitér, hogy a programokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 07:21
Címkék: Kamaraszínházban, Szabó Attila, Szőcs Artur, Katona József Színház, Székely Kriszta, Edward Albee Nem,
Kommentek
Koronavírus - Miskolcon mobiljeggyel lehet buszozni, Budapesten leáll a libegő
A gyorsított bevezetési eljárásnak köszönhetően pénteken már Miskolc helyi közösségi közlekedésében, az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járatain is bevezették a közlekedési mobiljegyet, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által szolgáltatott készpénzkímélő megoldás.

A két társaság megállapodása alapján azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket vagy bérleteiket az MVK járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyek árával. A vonaljegyek mellett elérhető a napijegy, a 3 és 7 napos turistajegy, a bérletek közül pedig a hóközi típusú tanuló, nyugdíjas és általános díjtermékek vásárolhatók meg.

A közlekedési mobiljegyek használata a veszélyhelyzeti időszakban nagyban kiváltja a járművezetők és a pénztárosok jegy- és bérletértékesítési tevékenységét. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. mobilalkalmazásának segítségével a jegyek és bérletek bárhol, bármikor megvásárolhatók, akár közvetlenül a járat indulása
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 19:16
Koronavírus - Csökkentett bérleti díjjal segítik a vállalkozásokat az önkormányzatok
helyi vállalkozásoknak. Az önkormányzattól üzlethelyiséget bérlő cégek kedvezményt kapnak a bérleti díjra: 25 százalékot, ha üzemelnek, 50 százalékot, ha szüneteltetni kényszerülnek a tevékenységüket. A kedvezményes összeg teljesítésére június 30-ig fizetési moratórium van érvényben. A közterület-használati díjból szintén 25 vagy 50 százalék kedvezményben részesülnek. A kedvezményes bérleti díjat sem kell egyelőre fizetni, július 1-jétől december 31-ig részletekben lehet majd azt teljesíteni.

Miskolcon díjcsökkentéssel segítik a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat - közölte az önkormányzat sajtóirodája az MTI-vel.A tájékoztatás szerint az önkormányzati ingatlanokban működő, nyitvatartási korlátozás alá eső üzletek díjának 50 százalékos csökkentését kezdeményezik április elsejétől.

Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán arról döntött, hogy a Városüzemeltetési Zrt. kezelésében lévő, önkormányzati tulajdonú, nem lakás céljára szolgáló helyiségek esetén azoknak a bérlőknek,
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 18:12
Koronavírus - Közterületeket fertőtlenítenek, tisztítószereket, maszkokat osztanak önkormányzatok
közterületeken, üzletek, intézmények, hulladékszigetek és buszmegállók előtt, a parkolókban, a vasútállomáson szintén vegyszerrel fertőtlenítenek. A T-Busz minden éjjel fertőtleníti a buszokat, a jegy- és bérletautomatákat.

Kisbér önkormányzata személyenként két mosható szájmaszkot ad a lakosoknak. A város önkéntes varrónői és a szakképző iskola tanárai naponta több száz maszkot készítenek. Elsőként azokat látták el a védőeszközzel, akik óvodákban, konyhán, egészségügyi intézményekben dolgoznak.

Miskolcon ugyancsak maszkokat oszt az önkormányzat. A tájékoztatás szerint s Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) azon munkatársai kapnak a védőfelszerelésből, akik az idősgondozás során közvetlen kapcsolatba kerülnek idős betegekkel, de az ügyeletes óvodák és bölcsődék, valamint a házi- és gyermekorvosi rendelők részére is osztanak maszkot.

Nógrád megyében Balassagyarmat összes szálláshely-szolgáltatója - a kollégium, a panziók, az evangélikus vendégház -
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 17:13
Megújult egy bölcsőde Miskolcon
A létesítmény felújítására 400 millió forintot költöttek, ennek egy része európai uniós forrásból érkezett. A munkálatok soránkicserélték a nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az épület, korszerűsítették a fűtést, napelemeket telepítettek, és 84-ről 112-re emelték a férőhelyek számát.

A tájékoztatás szerint a bölcsőde felújítása öt hónapot vett igénybe.

A miskolci önkormányzat intézmény-felújítási programja folytatódik, végső cél az összes városi fenntartású bölcsőde, óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, felújítása - közölték.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 14:12
Koronavírus - Segélyalapokat hoznak létre önkormányzatok
veszélyhelyzeti alapot hozott létre 650 millió forintos keretösszeggel. Közleményük szerint a pénzt az egyetem nem egészségügyi területekről származó bevételeiből biztosítják. A összegből a járványügyi rendkívüli kiadásokat, így például a szükséges szubintenzív és intenzív ellátások kialakítását, a vírus miatt megfertőződött emberek kezeléséhez szükséges gépek, lélegeztetőgépek, eszközök beszerzését, valamint a védőfelszerelések, speciális gyógyszerek és vírustesztek költségeit finanszírozzák.

Miskolcon folytatódik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház működésének átstrukturálása - olvasható az intézmény honlapján. Mint írták, az intézkedések célja, hogy a jelenleg Semmelweis-tagkórházban ellátott betegek biztonságának és folyamatos ellátásának garantálása mellett március 23-ra felálljon egy olyan egészségügyi ellátó egység, amely kizárólag a koronavírusjárvány-járványveszély megelőzésére, illetve a megbetegedettek ellátására áll rendelkezésre.

Miskolcon megjelentek
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 18:43
Koronavírus - Horváth Ildikó: a cél lassítani a járvány terjedését, és ha az emberek felelősen viselkednek, akk
Horváth Ildikó elmondta, a Kiskunhalason épülő mobil karanténkórház és a fővárosi intézmény mellett a kiskunhalasi kórház tömbjét is kijelölték erre, továbbá Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon lesz ilyen intézmény.

Azt mondta, a magyar kormány időben lépett, az intézkedések célja lassítani a járvány terjedését, és ha az emberek közreműködnek, felelősen viselkednek, betartják a hozott intézkedéseket, akkor van erre esély.

Az államtitkár közölte, a 65 év feletti háziorvosok nem fognak részt venni a közvetlen betegellátásban, úgy kell szervezni a munkát, hogy a fiatal orvoskollégákat fogják a betegekhez irányítani. A halasztható műtétek elhalasztásáról már született döntés, és elkezdték az egészségügyi végzettségűek vagy annak tanulók önkéntesek toborzását. Megváltoztak a receptkiadás feltételei, a szakvizsgák halaszthatóak lesznek.

Elmondta, rengeteg beszerzés van folyamatban védőeszközből és lélegeztető gépekből, ezekre és a már meglévőkre stratégiai készletekként kell tekinteni, oda kell
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 17:12
Koronavírus - További vidéki önkormányzatok döntöttek a bölcsődék és óvodák bezárásáról - BŐVÍTETT (új: 5. beke
tudják megoldani gyermekük felügyeletét. A győri idősotthonokban szüneteltetik az idősklubok működését is.

Kecskeméten a helyi operatív törzs szombaton úgy döntött, a hétfői tapasztalatok függvényében szerdától a bölcsődék és óvodák ügyeleti rendben működnek. A szülőket arra kérik, csak akkor vigyék be gyermekeiket az intézményekbe, ha semmilyen módon nem tudják megoldani az otthoni felügyeletüket, ha a gyermekek egészségesek és a családból senki nem járt külföldön az elmúlt két hétben.

Miskolcon az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben hétfőtől rendkívüli szünetet rendeltek el - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel. A tájékoztatás szerint ez a döntés legalább két hétig érvényben marad.

Szegeden vasárnap Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester bejelentette, hogy az óvodák és a bölcsődék fokozatosan bezárnak, beleértve az egyetemi, egyházi, magán- és alapítványi fenntartású intézményeket is. Szerdától ezeknek csak a fele nyit ki, március 23-tól pedig az igényeknek
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 18:33
Koronavírus - További vidéki önkormányzatok döntöttek a bölcsődék és óvodák bezárásáról
semmilyen módon nem tudják megoldani az otthoni felügyeletüket, illetve ha a gyermekek egészségesek és a családból senki nem járt külföldön az elmúlt két hétben. Az önkormányzat óvodáiban hétfőtől "zsiliprendszerrel" működik a gyermekek fogadása: az óvodák belső bejáratánál a szülők elköszönnek gyermekeiktől. A kicsiket nem a szülők öltöztetik át, hanem a dadusok, óvónők. Hasonló módon délután a szülők a bejáratnál, illetve az udvaron várják gyermekeiket, akiket az óvónők, dadusok kísérnek ki.

Miskolcon az önkormányzati fenntartású óvodákban és bölcsődékben hétfőtől rendkívüli szünetet rendeltek el - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel. A tájékoztatás szerint ez a döntés legalább két hétig érvényben marad.

Szegeden vasárnap Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester bejelentette, hogy az óvodák és a bölcsődék fokozatosan bezárnak, beleértve az egyetemi, egyházi, magán- és alapítványi fenntartású intézményeket is. Szerdától ezeknek csak a fele nyit ki, március 23-tól pedig az igényeknek
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 16:32
Képek, videók
cenzi miskolcon.jpg
zsokica45
2018. március 19. hétfő, 21:07
Miskolcon
orban47
2017. április 07. péntek, 17:04
Edda Miskolcon.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 17:01
Miskolcon már nemszüksége
basikele
2012. december 26. szerda, 15:30
MANCS emlékére Miskolcon
vojtiera
2012. augusztus 19. vasárnap, 05:23
Mancs szobra Miskolcon
kicsoda57
2012. február 02. csütörtök, 14:33
kutya Mancs Miskolcon szo
kicsoda57
2012. február 02. csütörtök, 14:32
közösségi tér Miskolcon
irmus
2011. április 27. szerda, 18:34
Orbán Miskolcon.jpg
agica2004
2011. március 01. kedd, 13:42
Orbán-Miskolcon-gőg.jp g
agica2004
2010. október 01. péntek, 10:28
Sólyom L. Miskolcon.jpg
agica2004
2010. június 09. szerda, 10:41
Gózon Gy.Kamaraszínház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:20
én,photo by Szabó Attila
memi868
2007. december 08. szombat, 13:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.