Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:42 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megszületett a kormánykoalíciós megállapodás a belgiumi Vallónia régióban
Május végén az európai uniós választásokkal együtt a regionális parlamentek és a szövetségi törvényhozás tagjairól is szavaztak Belgiumban. Eddig azonban egyedül az apró németajkú közösségnek és az úgynevezett Brüsszel Fővárosi Régiónak sikerült kormányt alakítania. Szövetségi szinten, illetve a flamand és a vallon régióban még mindig ügyvivő kormány van, noha utóbbiban friss hírek szerint bejelentették a koalíciós megállapodást a liberális Reformer Mozgalom (MR), a Szocialista Párt (PS) és a zöld Ecolo között.

Elio Di Rupo, a PS elnöke egyebek mellett gazdasági, munkahelyteremtési, környezetvédelmi, illetve infrastruktúra- és közlekedésfejlesztési intézkedésekről számolt be, kiemelve azt is, hogy karbonsemlegessé kívánják tenni Liege és Charleroi repülőterét.

A dokumentumot még hivatalosan is jóvá kell hagynia a három párt vezetésének.

Korábbi hírek szerint Flandriában az eddig is kormányzó flamand nacionalista, liberális és kereszténydemokrata párt kezdett egyeztetésbe a folytatás érdekében.

A regionális tárgyalások ugyanakkor megnehezíthetik a továbblépést a központi kormányalakításban.

A belga uralkodó hétfőn ismét meghosszabbította a megbízatását a kormányalakításért felelős koordinátoroknak, akik hat párttal folytatnak tárgyalásokat, egyelőre külön-külön.

A belga pártok a 2010-es választásokat követően rekordideig, 541 napon át tartó huzavona után tudtak csak megállapodni. Többek szerint is elképzelhető, hogy ez a csúcs most megdőlhet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 13:21
Címkék: Brüsszel Fővárosi Régiónak, Reformer Mozgalom, Szocialista Párt, Elio Di Rupo, kormánykoalíciós megállapodás, belgiumi Vallónia,
Kommentek
Két hónapig tartó koalíciós tárgyalások után megalakult a brüsszeli regionális kormány
Május végén az európai uniós választással egy időben a regionális parlamentek és a szövetségi törvényhozás tagjairól is szavaztak Belgiumban. Az apró németajkú közösségnek néhány nap alatt sikerült megalakítani a kormányát, amelyet csütörtökön másodikként az úgynevezett Brüsszel Fővárosi Régió követett.

A flamand és vallon szocialista, zöld és liberális pártok alkotta kormány körülbelül 130 oldalas megállapodása számos vállalást tartalmaz. Egyebek mellett azt, hogy jövőre ingyenessé teszik a tömegközlekedést a 25 év alattiak és a 64 év felettiek számára, öt év alatt 30 százalékkal növelik a buszok számát, jelentősen emelve az elektromos járművek arányát, illetve új villamosvonalakat építenek, és meghosszabbítják a hármas metróvonalat.

Ígéretet tettek arra is, hogy a legfőbb utakat leszámítva a városon belül óránkénti 30 kilométerre csökkentik majd a legnagyobb sebességet, valamint arra, hogy 2030-tól betiltják a dízelautókat.

Javítani kívánják továbbá a köztisztaságot, a hulladékkezelés
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:02
Babis a legnépszerűbb cseh politikus, de támogatottsága csökken
A szlovák származású multimilliárdos kormányfő tevékenységét a megkérdezettek 45 százaléka értékelte pozitívan, míg 2018 októberében ez a mutató 50 százalék volt.

A második helyen Alena Schillerová pénzügyminiszter (szintén az ANO tagja) áll 40 százalékos támogatottsággal, míg a harmadik hely 39 százalékkal Ivan Bartosé, az ellenzéki Cseh Kalózpárt elnökéé.

"Andrej Babis továbbra is a legmagasabbra értékelt cseh politikus, de népszerűsége fokozatosan csökken. Az őt negatívan értékelők aránya láthatóan emelkedik" - olvasható a STEM elemzésében. Míg tavaly októberben a támogatók és ellenzők aránya 50-50 százalék volt, addig júniusban az ellenzők aránya 54 százalékra emelkedett,egy százaléknak pedig nincs érdemivéleménye Babisról - mutatnak rá az elemzők.

A STEM felhívta a figyelmet arra: a júniusi felmérést azután készítették, hogy nyilvánosságra került az Európai Unió könyvvizsgálói jelentése, amely szerint Babis politikai és üzleti tevékenysége között "valószínűleg összeférhetetlenség
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 14:11
Kormányválság fenyeget Csehországban
általuk vezetett intézmények gazdálkodásában feltárt hibák miatt váltotta le. Jirí Fajt például igazgatóként saját magával kötött szerződést, és kurátori munkákért több mint egymillió koronát (13 millió forint) vett fel a Nemzeti Galériától.

A cseh kulturális és politikai élet számos személyisége azonban kiállt Fajt mellett, s azt állítja, Stanek az államfő sugallatára menesztette őt a Nemzeti Galéria éléről. Zeman korábban ugyanis több esetben is nyilvánosan bírálta Fajt tevékenységét. A kormánykoalíciós Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) vezetése engedett a nyomásnak, mire Stanek benyújtotta lemondását.

Andrej Babis miniszterelnök a hatályos szabályok értelmében május végén levelet küldött Zemannak, amelyben kérte Stanek felmentését, vagyis a miniszter lemondásának az elfogadását. Új miniszternek a szociáldemokratákkal egyeztetve Michal Smardát, a CSSD alelnökét kérte kinevezni. Milos Zeman Stanek leváltását és Smarda kinevezését azonban már hetek óta halogatja, ami egyre nagyobb feszültséget
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 18:02
Strache-ügy - Cáfolja Sebastian Kurz volt osztrák kancellár, hogy tudhatott az "Ibiza-botrányról"
Kurz a szóban forgó e-maileket megdöbbentőnek nevezte. "Kísérlet történik arra, hogy megrágalmazzanak minket, és belekeverjenek az Ibiza-botrányba" fogalmazott.

Az Osztrák Néppárthoz (ÖVP) múlt pénteken egy közvetítő segítségével juttatták el azokat az e -maileket, melyek szerint Sebastian Kurz és Gernot Blümel volt kancelláriaminiszter 2018 februárjában már tudhattak az Ibizán illegálisan készült videofelvételről. Az e-mailek ugyanis állítólag egy Kurz és Blümel közötti, a botrányt kiváltó "Ibiza-videó" keletkezésére utaló levelezést tartalmaznak. Jelenleg azonban nem tudják megmondani, kitől származnak az e- mailek, ugyanis a néppárt csak azok képernyőfotóját kapta meg. Azok azt a benyomást keltik, mintha az e-maileket eredetileg a néppárt informatikai rendszeréből továbbították volna.

Az ÖVP egy külső szakértői céget is megbízott az ügy kivizsgálásával. A szakértő állásfoglalása szerint hamisítványokról van szó, az e-mailekkel kapcsolatban ugyanis számos következetlenség és technikai hiba
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 16:12
Strache-ügy - Képviselőjelöltként indul a parlamenti választásokon Ausztriában Heinz-Christian Strache volt alk
Philippa Strache az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) színeiben indul a szeptember 29-ére tervezetett parlamenti választásokon. Jelölését a párt egyhangúlag elfogadta.

Philippa Strache neve a harmadik helyen szerepel az FPÖ bécsi listáján, erről az FPÖ bécsi elnöke,az osztrák főváros alpolgármestere, Dominik Nepp telefonon értesítette őt.A politikus arról tájékoztatott, hogy Philippa Strache elfogadta a felkérést, és örül a nagy feladatnak. A parlamentben a családok érdekeit képviseli, és állatvédelemmel is foglalkozik majd.

Heinz-Christian Strache várhatóan hétfőn jelenti majd be, elfogadja-e mandátumát az Európai Parlamentben. A volt alkancellár, aki a májusban nyilvánosságra hozott, Ibizán készült videófelvételek miatt kényszerült lemondásra, a 42. helyen szerepelt pártja, az Osztrák Szabadságpárt EP-listáján; korábban pártvezetőként jelképesen választotta magának az utolsó helyet. Lemondása után már nem volt módja arra, hogy töröltesse nevét a listáról.

Ausztriában a szavazásra
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:19
Felmérés: Pellegrini és Caputová a legmegbízhatóbb szlovákiai politikusok
Pellegriniben, aki a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) tagja, a megkérdezettek 51,6 százaléka, Caputovában pedig 49,4 százaléka bízik - derült ki a pozsonyi Fokus ügynökség felméréséből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra.

Ugyanakkor Pellegrini és Caputová az a két politikus, akiknek a pozitív megítélése magasabb a negatív véleményeknél. Pellegriniben a megkérdezettek 45,3 százaléka, Caputovában pedig 43,3 százaléka nem bízik meg.

Rajtuk kívül az összesen 15 nevet tartalmazó listán mindenkinél magasabb a bizalmatlansági, mint a bizalmi ráta százaléka.

Az ismert politikusok közül Andrej Kiska leköszönő köztársasági elnök az ötödik: benne az emberek 31,9 százaléka bízik, míg 64,2 százaléka nem. Az elmúlt években Kiska rendszeresen vezette a politikusok megbízhatósági listáját, támogatottsága az utóbbi időben azonban csökkenő tendenciát mutat. Az elnöki palotából való távozása után Kiska pártot alapít, és aktív marad a nagypolitikában,

Hasonló helyzetben
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:05
Ausztriában szeptember 29-én tarthatják az előrehozott parlamenti választásokat
ugyanis azt mutatta, hogy a mielőbbi választásokon több szavazatra számíthatnának. A szociáldemokraták és a szabadságpártiak ugyanakkor a nyári szünetre hivatkoztak, nem szerettek volna a nyári szabadságok után "kapkodni"; nem hivatalos indoklás szerint ugyanakkor időt szeretnének nyerni, hogy minél több szavazót hódítsanak el a Néppárttól.

A kormányválság május 17-én robbant ki Ausztriában, miután két német lap nyilvánosságra hozott egy, az akkori alkancellárt, Heinz-Christian Strachét, a kormánykoalíciós FPÖ azóta lemondott elnökét és Johann Gudenust, a párt szintén lemondott frakcióvezetőjét súlyosan kompromittáló videofelvételt. Strache az Ibizán készült rejtett kamerás felvételen magát egy orosz oligarcha unokahúgának kiadó nővel tárgyalt, akinek párt- és médiatámogatásért cserébe zsíros állami megbízásokat ígért.

Strache lemondása után Sebastian Kurz akkori kancellár, a nagyobbik kormánypárt, az ÖVP elnöke, a belügyminiszter, Herbert Kickl (FPÖ) menesztését javasolta. Kickl menesztése után
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 12:51
Képek, videók
mikior megszületett ....j
dnemethk
2017. március 19. vasárnap, 16:53
jézus megszületett321220.
maroka
2015. december 20. vasárnap, 21:25
Megszületett.jpg
chillik
2015. december 07. hétfő, 06:30
Filly megszületett-Karism
cipello
2015. január 26. hétfő, 09:41
Megszuletett a Megvalto
borigit
2014. december 16. kedd, 15:34
A kis Jézus megszületett.
groszmadel
2014. január 13. hétfő, 17:35
megszületett 2
szelgyongyi
2013. december 15. vasárnap, 06:49
megszületett!
szelgyongyi
2013. december 14. szombat, 16:00
Megszületett - Asha - fél
margoboszi
2013. március 01. péntek, 07:09
megszületett a 4. unokám
orban47
2013. január 27. vasárnap, 21:40
Megszületett! Allelúja!
majamaria
2011. december 21. szerda, 14:22
Krisztus megszületett.gif
kicsifarkas
2011. december 11. vasárnap, 12:33
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.