Belépés
2019. december 11. szerda | 50. hét | 345. nap | 19:55 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az irodai dolgozók 90 százaléka nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint
A kérdéssort a legkülönbözőbb hátterű és méretű cégek hazai munkavállalói - köztük számos közép- és felsővezető - töltötték ki.

A felmérés szerint elfogadhatóbbnak tartják azt, amikor a dolgozóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24 százalékuk pedig hatékony megoldásnak tartja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap.

A megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5 százalékot, míg 15 százalékuk akár 10 százalékot is engedne a fizetéséből. A válaszadók csaknem 20 százaléka nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre.

A megkérdezettek több mint fele, 53 százaléka mondana le egy jobb főnökért keresetének egy részéről, 10 százalékuk fizetésének akár több mint 15 százalékát is feláldozná.

A kisállatbarát irodák esetében az ellenzők vannak többségben, 57 százalék gondolja úgy, hogy a kedvenceknek nem az irodában van a helyük.

Ma már a magyar piacon is több olyan szoftver érhető el, amely képes mérni a munkavállalók hatékonyságát. A többség tolakodónak érzi az ilyen fokú ellenőrzést, míg a válaszadók 30 százaléka úgy gondolja, hogy akár jó célra is használhatók ezek az eszközök.

A válaszadók 90 százalékának fontos, hogy a cég, amelynél dolgozik, alkalmazzon környezetbarát megoldásokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 07:04
Címkék: irodai dolgozók, egyterű irodát, felmérés szerint, legkülönbözőbb hátterű, dolgozóknak nincs, válaszadók csaknem,
Kommentek
A gondos családapa
egyszóval változtassa az otthont biztos menedékké ebben a szívtelen világban. Ezalatt a gondos családfenntartó kisiet a világba, sárkányokat mészárol le, egyezségeket köt és mázsás sziklákat mozdít ki a helyükből, kizárólag a család érdekében. Győzedelmeskedik, hazaviszi a pálmát, amelyet aztán a felesége kifüggeszt a falra. A jutalom a csodálat és az elismerés - de az ár a teljesítmény-kényszer, ami jelentheti az állandó robotot, esetleg az üzletemberek elegáns, a munkások egyszerűbb vagy az irodai dolgozók lezser divatvilágához való alkalmazkodást is. A gondos családfenntartó kemény munkával próbálja meg biztosítani az anyagi hátteret, de mire adrenalin-tartalékainak a végére ér, olyan fáradtan érkezik haza, és annyira leenged, hogy érzelmileg már semmit sem tud nyújtani. Tegyük fel ismét a kérdést: vajon ez a fajta férfiasság biblikus vagy kulturális?
A Szentírás, ahogyan a keményfiú esetében is, a gondos
kalmanpiroska, 2018. március 20. kedd, 15:27
Japán csúszdák és mászókák éjszaka
Kito Fudzsió 2005-ben úgy döntött, elég volt az irodai dolgozók szürke életéből, és fényképezőgépet ragad, hogy szabadúszó fotósként mutathassa be a világot úgy, ahogyan előtte azt még senki más. Az elmúlt tizenkét évet többek közt az ország jókora plázáinak tetőkertjeiben töltötte, melyek játszótereit napközben gyerekek százainak zsivaja töltötte be. Az állatokat, tárgyakat, vagy épp gépeket formázó, karbantartást a rendszeres festés kivételével egyáltalán nem igénylő betonjátékok éjszaka azonban kivilágítatlanul vártak, hogy a következő napon aztán újra örömöt okozhassanak a kicsiknek, míg a szülők néhány szinttel lejjebb épp a halaszthatatlan vásárlásokat intézik el. Fudzsió ezeket az éjszakai órákat választotta, hogy néhány erős fényforrás segítségével élettel töltse meg a magányos csúszdákat és mászókákat. Az így létrejövő furcsa világot fotók százain örökítette meg.

Most ezek közül mutatjuk be a
schuro, 2018. március 15. csütörtök, 06:44
Megállapodtak a jövő januári béremelésről a Tescónál
A közlemény szerint az áruházláncnál 2018 januárjától 197 ezer forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek a minimum 6 hónapja teljes munkaidőben a Tescónál dolgozó munkatársak esetén.

A béremelés 14 100 munkavállalót érint, a bérek pedig átlagosan 10 százalékkal emelkednek a vállalatnál.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) közleményében azt írta: a legnagyobb munkavállalói csoport 2018-ban is a szakmunkás bérminimum (180 500 forint) feletti összeget (197 000 forint) kapja meg a vállalattól, amelyet kiegészít a cafeteria, a dolgozói kedvezmény és adott esetben a műszakpótlék.

A KDFSZ közleménye szerint a béremelés érinti a raktári és egyes irodai osztályon dolgozókat is.

A KDFSZ és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) megállapodott a munkáltatóval abban is, hogy 2018 áprilisában ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, és egyeztetnek a központi irodában dolgozók és az irodához tartozó munkavállalók béremeléséről, és ezt az egyeztetést 2018. május 31-ig
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 10:41
BKV: a buszokat nem irodisták vagy szerelők vezetik
A vállalat arra reagált, hogy a Népszava szintén kedden azt írta: akkora a sofőrhiány a BKV-nál, hogy a cég szerelőket, mérnököket, irodai dolgozókat is bevet, hogy elég járművezető legyen szolgálatban. A lap szerint azt, akinek van megfelelő jogosítványa és egészségügyileg is alkalmas, megpróbálják rábeszélni, hogy úgynevezett besegítő szerződéssel, megemelt óraszámban vezessen a főállása mellett.

A BKV közleményében hangsúlyozta: annak, hogy valakiből busz-, illetve trolibuszvezető legyen, komoly feltétel- és vizsgarendszere van, attól is függően, hogy milyen jogosítványa van, milyen képzés, átképzés kell a foglalkoztatásához.

Részletezték: ha például valakinek C kategóriás jogosítványa van, legalább úgynevezett PÁV II. vizsgát kell tennie a KRESZ, valamint a műszaki ismeretek mellett. Az elméleti képzés után kezdődik a gyakorlati oktatás, amelynek a rutin részét szintén hatósági vizsga zárja. A következő lépcsőfok minimum 348 kilométer levezetése után egy 105 perces forgalmi vizsga - így
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 14:32
NGM-államtitkár: rugalmasabb munkaerőpiacra van szükség
A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a Nyitok hálózat a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztéséért című projekt nyitó konferenciáján hangsúlyozta, hogy ugyan szakképzett fizikai dolgozókból van a legnagyobb hiány a hazai munkaerőpiacon, de nincs elég szakképzetlen fizikai dolgozó sem.

Hozzátette, hogy a foglalkoztatottság 67-68 százalékos, a 4,1 százalékos munkanélküliség pedig azt jelenti, "közel vagyunk a célhoz": aki dolgozni akar, az tud is.

Cseresnyés Péter szerint az eddigi kínálatvezérelt szakképzés helyett a keresletvezérelt szakképzést kell bevezetni, ami azt jelenti, hogy szorosabb kapcsolatokat kell kialakítani a munkaerőpiac vállalkozói oldalával.

A konferencián bejelentette: kedden benyújtották a parlamentnek a szakképzési- és felnőttképzési törvény módosítását, amely szavai szerint a rugalmasabb képzések irányába mutat. Várhatóan decemberben fogadhatják el a törvényt, amely lehetőséget biztosít majd az úgynevezett rész-szakképzésre, vagyis adott esetben nem kell
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 17:54
Kovács Zoltán: nem okoz gondot az utalványok kézbesítése
Téved, aki azt gondolja, hogy a járási és kormányhivatalokban csak irodai dolgozók vannak, akik nem képesek elmozdulni az íróasztal mellől - jelentette ki Kovács Zoltán.

A területi közigazgatásért felelős államtitkár kiemelte, munkatársai számos ügytípusban, így a hatósági feladatok jelentős részében eleve helyszíni kiszállással dolgoznak, de a hivatalok szervezték többek között a földárveréseket, ami mellett a hivatali munka, az ügyintézés szintén folyamatos volt.

Az ügyfelek számíthatnak arra, hogy mindent ugyanúgy el tudnak majd intézni azokon a napokon is, amikor a munkatársaink egyrésze utalványt kézbesít, hiszen megfelelő munkaszervezéssel biztosítani fogjuk a folyamatos hivatali ügyintézést - mondta Kovács Zoltán.

Az államtitkár kiemelte: a kézbesítés megszervezésekor a hivatalvezetők minden emberi szempontot figyelembe fognak venni, "senkinek nem rontják el az ünnepét", de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az államigazgatásban a munkatársak szabadságigénye alapján szervezik
velemenyezd, 2016. december 03. szombat, 17:12
Felfüggesztette a Nébih egy reformtermékeket előállító tésztaüzem működését
A közlemény szerint a cégnél számos hibát tárt fel a hivatal: az üzemben zsúfoltság és rendetlenség uralkodott, a raktárban rágcsálóürüléket is találtak az ellenőrök. Az előállító helyiségben iratokat, irodai eszközöket, a bontott alapanyagok mellett pedig festékeket, oldószereket és szerszámokat tároltak. A dolgozók elmondása szerint a nagyobb méretű eszközöket és a tésztakészítéshez használt úgynevezett matricákat az udvaron mosták, egy kerti csapra csatlakoztatott nagynyomású tisztítógéppel.

Hozzátették: az alapanyag raktárban nagy mennyiségű jelöletlen, lejárt minőségmegőrzési idejű terméket találtak a szakemberek.

Az üzemben gluténmentes tésztákat, például lenmagos-, gesztenyelisztes makarónit, szezámlisztes spagettit és tarhonyát készítettek. A dolgozók több terméknél sem tudták bemutatni a gyártási naplót, míg más esetekben nem tüntettek fel minden, az alapanyag nyomon követéséhez, beazonosításához szükséges adatot a dokumentumban.

A hatóság több mint 1500 kilogramm alapanyagot,
velemenyezd, 2016. október 14. péntek, 10:11
Képek, videók
Az élet tíz százaléka, am
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:18
7_irodai dolgozok.jpg
peter1954
2010. szeptember 15. szerda, 12:09
A metró egyterű
moco
2007. október 07. vasárnap, 06:16
erőviszony felmérés
janna53
2012. május 15. kedd, 15:01
Felmérés és segítség.jpg
makrobiotika
2008. december 24. szerda, 20:58
Kék hátterű kép.jpg.jpg
jucinenadov
2014. február 27. csütörtök, 22:15
Kék hátterű kép.jpg
suzymama43
2014. február 19. szerda, 06:19
forgó hátterű.gif
jpiros
2013. február 20. szerda, 08:24
átlátszó hátterú kari.png
drciccancs
2012. december 24. hétfő, 09:25
82-Sissy-Pörgös hátterű.g
sissy73
2011. február 09. szerda, 13:52
A dolgozókhoz.jpg
chillik
2016. március 04. péntek, 06:02
Kirúgott dolgozók
sanci81
2016. február 17. szerda, 17:29
jb orházi dolgozok.jpg
zsokica45
2016. február 09. kedd, 21:06
Dolgozók
sanci81
2015. április 20. hétfő, 16:35
Dolgozók isk. érettségi
furaila
2015. március 23. hétfő, 09:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.