Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 02:10 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sanghaj mindenféle hivatalos kapcsolatot megszakított Prágával
A sanghaji kormányzat szigorú hangvételű közleményében úgy fogalmaz: "a prágai városvezetés Tajvant és más, Kína központi érdekeit érintő kérdéseket illetően is több alkalommal tett elhibázott lépéseket, melyekkel durván beavatkozott Kína belügyeibe, és nyíltan megkérdőjelezte az egy Kína elvét".

A két város közötti hivatalos kapcsolatok azonnali hatállyal történő megszakítását a sanghaji vezetés azzal indokolta, hogy a fentiek fényében a kapcsolatok politikai feltételei és alapjai már nem állnak fenn.

A döntéssel egyidejűleg Sanghaj arra szólította fel Prágát, hogy minél előbb ismerje el a hibáit, és tegyen lépéseket azok negatív hatásainak megszüntetésére, továbbá térjen vissza az egy Kína elvéhez.

Zdenek Hrib prágai polgármester hétfőn írt alá testvérvárosi egyezményt, valamint további, kulturális és turisztikai megállapodásokat Ko Ven-je tajpeji polgármesterrel.

A cseh-kínai kapcsolatok szorosabbá válása elé nem először gördít akadályt a prágai városvezetés,a főpolgármester ugyanis nem hajlandó engedni egyes, Kína szempontjából érzékenynek számító kérdésekben. Hrib 2018 novembere óta irányítja a cseh fővárost, amely vezetése alatt tavaly októberben megszüntette testvérvárosi kapcsolatát Pekinggel. A prágai polgármester a döntést azzal indokolta, hogy a 2016-ban aláírt testvérvárosi egyezményben foglaltak szerint Prágának ki kellett volna állnia Tibet és Tajvan függetlensége ellen.

Hrib egy vasárnap megjelent interjúban a Welt am Sonntag című német hetilapnak úgy nyilatkozott: nem biztat senkit arra, hogy szakítsa meg a diplomáciai vagy gazdasági kapcsolatait Kínával, ugyanakkor véleménye szerint az európai demokráciáknak jól át kell gondolniuk, hogy akarnak-e együttműködni egy ilyen "megbízhatatlan partnerrel".

Bár Milos Zeman cseh államfő korábban határozottan arra törekedett, hogy szorosabbra fűzze Csehország kapcsolatait a világ második legnagyobb gazdaságával, a cseh Blesk című lap szerint Zeman a kínai fél részéről beváltatlan befektetési ígéretek miatti csalódottságára hivatkozva nem fog részt venni áprilisban a Pekingben rendezendő 17+1-es csúcstalálkozón. Csehországot a közép- és kelet-európai országok valamint Kína vezetőinek találkozóján - melynek házigazdája idén először Hszi Csin-ping kínai elnök lesz - Jan Hamacek miniszterelnök-helyettes képviseli majd.

Tajvannak 1949 óta saját politikai irányítása van, de Peking az "egy Kína elv" alapján saját területének tekinti. A szigeten szombaton tartottak elnökválasztást, amelyen Caj Jing-ven leköszönő elnök, a függetlenségpárti Demokratikus Haladás Pártjának (DPP) jelöltje rekordarányú győzelmet aratott. Az eredményt széles körben Caj pekingi vezetéssel szembeni határozott kiállásának tulajdonítják.

Tajpej és Peking között fagyossá vált a kapcsolat azt követően, hogy a Caj vezette kormányzat elutasította azt az 1992-ben elfogadott, az "egy Kína" elvét magában foglaló egyezményt, amelyet Peking a tárgyalások alapfeltételeként kezel. A kínai kormányzat azóta diplomáciai eszközökkel igyekezett korlátozni Tajvan mozgásterét a nemzetközi színtéren, gazdasági nyomást alkalmazott Tajvannal szemben, és rendszeres hadgyakorlatokat tart a sziget közvetlen közelében. Az elnökválasztás eredményének tükrében a kínai központi vezetés ráadásul megerősítette állásfoglalását az egy Kína elvét illetően, és a nemzetközi közösségét is ennek betartására szólította fel.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 11:29
Címkék: Zdenek Hrib, Milos Zeman, Hszi Csin-ping, Demokratikus Haladás Pártjának, sanghaji kormányzat, prágai városvezetés,
Kommentek
Vádat emeltek a szexuális zaklatással vádolt francia filmrendező ellen
A filmrendezőt kedden őrizetbe vették, majd kihallgatása után megindították ellene az eljárást "felügyelete alá tartozó 15 évesnél fiatalabb kiskorú elleni szexuális támadások gyanújával".

Ruggiát csütörtökön szabadon engedték, de az eljárás lefolytatásának végéig rendőri felügyelet alá került, és a vádhatóság megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen a jelenleg 31 éves Adele Haenellel, akivel szerdán szembesítették.

A Mediapart oknyomozó portál tett közzé novemberben egy hosszú a riportot, amelyben a kétszeres César-díjas francia filmsztár azzal vádolta meg Christophe Ruggiát, hogy első filmje, a 2002-ben készült Ördögök forgatásán, majd utána éveken át szexuális zaklatta. A tényfeltáró riportban mintegy harminc ember szólalt meg a színésznő környezetéből, és erősítette meg a rendező és akkor még gyerekszínésznő közötti kapcsolat tényét.

A színésznő eleinte annak ellenére nem akart feljelentést tenni, hogy az ügy még nem évült el. A riportban úgy vélte, hogy az igazságszolgáltatás nem
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 20:42
Osztrák jégkorongliga - Megszakította rossz sorozatát a Fehérvár
A magyar együttes a Klagenfurtot fogadta, és az első harmadban kétgólos előnyt szerzett. A második szakaszban a Klagenfurt volt a jobb, és egyenlített, a záróharmadban viszont csak Andrew Sarauer volt eredményes, amivel a Fehérvár nyert.

Eredmény (a sorozat honlapjáról):Hydro Fehérvár AV19 - EC-KAC (osztrák) 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)-------------------------------------------------------------- ----A Fehérvár gólszerzői: Timmins (3.), Yogan (14.), Sarauer (50.)
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 21:50
Ukrán repülő - Az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a katasztrófát
MAU ukrán légitársaság Teheránnál lezuhant járatának nincs túlélője, minden utas és a teljes személyzet is életét vesztette a katasztrófában.Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter közölte a Twitteren, hogy 176-an haltak meg a katasztrófában, közülük 82-en irániak, 63-an kanadaiak, 11-ek ukránok - a kilencfős személyzettel együtt -, tízen svájciak, négyen pedig afganisztáni, illetve hárman-hárman német és brit állampolgárok.

A katasztrófa miatt Volodimir Zelenszkij ukrán államfő megszakította ománi látogatását és visszaindult Kijevbe. Utasítására az RNBO operatív törzset hozott létre, amelynek tagja a többi között a kormányfő, a külügyminiszter, a védelmi és a belügyi tárca vezetője.

Az ukrán elnök Facebook-bejegyzésében arra kért mindenkit, hogy tartózkodjon a spekulációktól és a nem megerősített információk közlésétől. Mint írta, személyes ellenőrzése alatt tart minden intézkedést. Közölte hogy a külügyminisztérium elkészíti az utasok listáját, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak.
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 10:11
Kim Rasmussen: könnyű magyarázat és kifogás a felfüggesztésem
valami újat kellett építenem, és amikor éppen felépítettem valamit, akkor további sérülések vagy terhesség miatt újra kellett kezdeni mindent, különösen a kulcspozíciókban. A védelmet - amelynek a jelentőségével mindenki tisztában van - háromszor kellett felépítenem. Kaotikus volt, de számomra őrülten izgalmas is egyben, mert új kihívásokat jelentett" - magyarázta.

Rasmussen elárulta, hogy telefonon értesítették az elbocsátásról, miközben Ausztriában síelt. Amikor tudomást szerzett a döntésről, megszakította a pihenését, Magyarországra utazott, hogy lezárja kapcsolatát a magyar szövetséggel (MKSZ), és összecsomagoljon. Ezután visszatér Dániába, ahol már csak a jövőbe tekint.

"A kézilabda és az edzősködés az életem. Természetesen szeretnék a lehető leghamarabb visszatérni" - mondta. Hozzáfűzte, szívesen dolgozna ismét a hazájában, de készen áll egy újabb külföldi kalandra is.

"A feladat határozza meg, mit vállalok. Tíz éve dolgozom külföldön, és rengeteg nemzetközi tapasztalatot szereztem,
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 07:04
Újra tízezrek tüntettek Prágában Andrej Babis ellen
politikusok szóltak a tömeghez. Az emberek a vonulás során fütyültek, doboltak, s leggyakrabban a "Lemondani", "Elegünk van ebből" és a "Szégyen" jelszavakat skandálták.

Mikulás Minár, a Millió pillanat a demokráciáért társulás elnöke szerint a szervezők azért adtak teret a politikusoknak, hogy azok konkrétan elmondhassák, hogy képzelik el a kialakult belpolitikai helyzet megoldását. Az ellenzéki politikusok egybehangzóan szintén bírálták Babist.

Minár egy szombati lapinterjúban elismerte, hogy megszakította teológiai tanulmányait és jelenleg a társulás fizetett alkalmazottaként foglalkozik a megmozdulások szervezésével. Az újságíró megjegyzését, miszerint "fizetett forradalmár" lenne viszont visszautasította.

A civil csoport hétfőn a cseh kisvárosokban szervezett tüntetéseket Babis ellen, amelyeken azonban csekély volt a részvétel. Csütörtök estére pedig a csehországi régiók központjaiban tartanak megmozdulásokat.

Az egész prágai tüntetést a közszolgálati hírtelevízió ismét egyenes
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 20:32
Terrorcselekménynek minősítették a londoni támadást, a gyanúsítottat agyonlőtték
környéket.

A helyszín London egyik leglátogatottabb turistanegyede, a közelben van Nyugat-Európa legmagasabb felhőkarcolója, a Shard, és az egyik legnépszerűbb piac, a Borough Market, amelyet szombatonként tízezrek keresnek fel.

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteki Twitter-üzenetében közölte, hogy a hatóságoktól folyamatos tájékoztatást kap a történtekről.

Johnson, aki a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választások konzervatív párti kampányát irányítja, péntek este megszakította vidéki kampánykörútját és visszatért a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalba.

A London hídon két és fél éven belül ez a második terrorcselekmény.

A pénteki késeléses támadás helyszínének közvetlen közelében 2017. június 3-án este három terrorista egy furgonnal a híd járdájára hajtott fel, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a Borough Market környékén sok embert megkéselt. A támadásban heten életüket vesztették, 48-an megsérültek.

A kiérkező fegyveres rendőri egység a három merénylőt
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 19:19
Átadták az idei Szegedi Kis István-ösztöndíjakat
Egyházmegye gyülekezeteinek és prédikátorainak történetével foglalkozik majd a reformációtól a 20. századig.

Fajt Anita munkatervének középpontjában a régi magyarországi evangélikus művelődés kora újkori fejezetének egy olyan alakja áll, aki ezidáig a protestáns egyháztörténeti kutatások perifériáján jelent csak meg, pedig munkásságának fontos egyház-, irodalom- és iskolatörténeti vonatkozásai vannak.

Molnár Sándor Károly a magyar református egyházszervezettel, Szász Lajos a folytonosság és a megszakítottság kérdésével foglalkozik a református lelkészdinasztiák családi stratégiáiban.

Az ösztöndíj különlegessége, hogy egy szűk tudományterületre koncentrál, hiszen az egyháztörténet még bőven adós a korai magyar protestantizmus feltárásával. Érdemes kutatni a területet, hiszen a 16-17. századi török háborúk korára eső magyar protestantizmus nagyjai kiemelkedő jelentőséggel bírnak, ahogy például a névadó is. Szegedi Kis István (1505-1572) a magyar kultúrtörténet Európa-szerte ismert kiemelkedő
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 16:32
Képek, videók
árnyékolást megszakítani
raczandris
2009. március 03. kedd, 02:56
Komoly kapcsolatot
sanci81
2015. december 10. csütörtök, 16:26
Pragavar.jpg
norbi57
2007. május 05. szombat, 12:09
Zdenek Fibich.jpg
aranyibarbara
2009. február 13. péntek, 05:21
Browar Fortuna Miloslaw M
lacigame
2015. június 04. csütörtök, 20:54
Milos sziget-Görögország.
bbbarbara
2013. július 23. kedd, 09:36
Milos görög sziget.jpg
bbbarbara
2013. július 23. kedd, 09:36
Milos Island WidescreenTr
orsi1
2011. április 18. hétfő, 19:17
Landscapes - Milos Island
evianya
2011. január 26. szerda, 12:21
Görögország-Milos.jpg
evamama0108
2010. november 30. kedd, 20:44
Milos fejedelem kútja
reper
2010. szeptember 28. kedd, 22:51
milosne16.gif
baratnu
2009. november 09. hétfő, 07:59
milos-island-greeceb.j pg
szarvak
2009. április 17. péntek, 17:54
Milos és Martina
nikitta
2008. november 30. vasárnap, 14:45
cori & milos
vinczesgym
2007. augusztus 10. péntek, 22:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.