Belépés
2019. augusztus 17. szombat | 33. hét | 229. nap | 15:15 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tojáskrém
Hozzávalók : 13 db tojás, 3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 db lilahagyma, só, bors

Elkészítés : a tojásokat főzzük keményre, és nagylyukú sajtreszelőn reszeljük le. A lilahagymát vágjuk apróra, és keverjük a lereszelt tojáshoz a majonézzel, tejföllel, és a mustárral együtt. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

Hagyjuk pár órát a hűtőben, hogy ízek kellően összeérjenek.


suzymama, 2019. február 01. péntek, 16:47
Címkék: tojásokat főzzük, lilahagymát vágjuk, lereszelt tojáshoz, mustárral együtt, sajtreszelőn, összeérjenek,
Kommentek
Egyszerű málnás tiramisu
Egyszerű málnás tiramisu

Hozzávalók

5 db tojássárgája
5 dkg cukor + 4 evőkanál
2 dl édes fehérbor
45 dkg szoba-hőmérsékletű mascarpone
2,5 dl habtejszín
30 dkg friss málna
3,5 dl presszókávé
2 kk vaníliakivonat
1 csomag babapiskóta
1 db nagyobb kocka tejcsokoládé


Elkészítés

Egy fazékban kevés vizet forralunk, majd a tüzet kis lángra vesszük. Keresünk egy akkora fémtálat, amely a fazék tetejére illesztve nem merül el teljesen a vízfürdőben.
A tálban a tojássárgájákat kifehéredésig habarjuk az 5 dkg kristálycukorral, majd a tálat a forró vizes fazékra helyezzük. A tojáskrémbe lassan belecsurgatunk 1 dl bort, és addig kevergetjük a gyöngyöző vízfürdőben, amíg besűrűsödik. Közben műanyag spatulával időnként lekapargatjuk a tál
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 17:17
Tojáskrém
Tojáskrém

Hozzávalók

4 db tojás

bors
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
3 ek vaj
1/2 pohár tejföl
1 ek mustár
petrezselyemzöld (apróra vágott)

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 09:45
Tallóztam
"rántott hús készítés után össze szoktuk keverni a megmaradt lisztet, tojást és zsemlemorzsát, olyan állagúra, ami még ragacsos, de már lehet formázni. Csak fűszerezni kell, amivel jólesik, lapos pogácsákat formázni, és olajban kisütni. Ezt csinálhatod rántott hús nélkül is, tehát kifejezetten csak ezeket a pogácsákat, nem maradék hozzávalókból. Ha van otthon, apríthatsz a masszába hagymát, fokhagymát, reszelhetsz bele sajtot, stb. Kifejezetten finom és laktató. :)

Készíthetsz még tócsnit, reszelt krumpliból, hagymából, tojásból, kis lisztből, fűszerekből.

Vegyél vagdalthúst vagy löncshúst, ez viszonylag olcsó, törd össze villával, pirítsd meg, önts rá tejfölt, egyétek tésztával.

Ha húst veszel, vegyél csirkeszárnyat vagy farhátat, ezek nagyon olcsók, 150-200Ft-ért kapsz egy kilót, ebből csinálhatsz rizses húst vagy tarhonyás húst.

A máj is nagyon olcsó, ezt ránthatod, vagy csinálhatsz belőle hagymás májat.

Mirelit leveles tészta 150Ft a hipermarketekben,
horvathnemagdi, 2018. április 28. szombat, 07:16
Tojáskrém
HOZZÁVALÓK
4 db tojás

bors
1 fej hagyma vagy lilahagyma (kisebb)
3 ek vaj
1/2 pohár tejföl
1 ek mustár
petrezselyemzöld (apróra vágott)

ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát.
Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük néhány órára.
suzymama, 2018. március 26. hétfő, 21:37
Baconos, sajtos tojáskrém
Baconos, sajtos tojáskrém

Hozzávalók:

5 tojás
10 dkg vajkrém
10 dkg sajtkrém
2 tk mustár
1 kiskanál só
bors
parmezán
1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma
3 ek bacon

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárral és a vajkrémmel.
Sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott hagymát, pirított bacont és a parmezánt.
irmus, 2018. február 19. hétfő, 08:43
Piskóta alapok
Egyszerű piskótatészta

Hozzávalók: 6 db egész tojás, 6 evőkanál porcukor; 6 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipet reszelt citromhéj, csipet só, a tortaforma kenéséhez 1 dkg vaj és kevés liszt.

A megmosott tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverem a robotgép vékony keverőpálcájával. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, a citromhéjat és a sót is beleszórva, tovább verem mindaddig, amíg a felfordított keverőtálból már nem folyik ki a tojáshab. Ezután kézzel (nem géppel!) lazán beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, felváltva. Kerek tortaformát kibélelek fehér papírral, és a papír alját bekenem a vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a piskótamasszát, és úgy igazítom el a tetejét, hogy a közepe felé kissé homorú legyen a massza. (A sütés folyamán a tészta közepe megemelkedik egy kissé, így biztosan szép egyenletes lesz.) A piskótát előmelegített, forró sütőbe teszem. A sütőajtóba
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
Lilahagymás-majonézes kru
irmus
2017. március 07. kedd, 07:22
0 lilahagyma kép.png
lovaszmarika
2015. április 09. csütörtök, 14:59
lilahagyma.JPG
bkisseva
2015. február 06. péntek, 16:48
Lilahagyma.jpg
pacsakute
2014. március 09. vasárnap, 17:21
lilahagymás pogi.jpg
zsokica45
2013. augusztus 30. péntek, 20:49
Lilahagyma lekvár.bmp
bongyi53
2012. november 25. vasárnap, 13:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.