Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 22:25 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tudományos körökben
Kiszely István magyarságkutató megtalálta a levéltárban a bécsi kancelláriának azt a levelét, amelyben leírják, hogy a rebellis magyaroknak olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem lehetnek büszkék.Meg is találták céljukhoz a megfelelő embert a Magyar Tudományos Akadémián két német anyanyelvű nyelvész, Budenz József és Hunfalvy Pál (született Paul Hunsdorfer) személyében. Hunfalvy kezdetben a török-magyar nyelvrokonságot támogatta, majd Budenz hatására a finnugor nyelvrokonság mellett tette le voksát.
Tudományos körökben éles vita indult a török és finnugor eredet kérdésében. Megjelent Vámbéry Ármin: ,,Magyar és török-tatár szóegyezések" c. könyve. Ezzel szemben Hunfalvyék érdemi érvek helyett csak a Magyar Tudományos Akadémia tekintélyét használták fel, ahol köreik a Bach-korszakban hatalomra jutottak. A Vámbéry elméletét hangoztató tudósok nem kaptak állást az Akadémián. Az akadémista nézet szerint őseink az Ob partján, az Uraltól Keletre együtt éltek a finnekkel. Tehát a magyarság eredetét bizonyító történelmünk a monarchia politikájának része volt! Ezek szerint őseink az Ural-hegységen átkelve halászó-vadászó-gyűjtögető életmódot folytattak. A szlávoktól tanulták a földművelést, állattartást. Attilának kutya szarva volt, fosztogatott és embervért ivott.
Ez a nézet ma is tartja magát a hivatalos tudományos körökben. Nem rendítette meg a hatalmukat féltő tudósokat az sem, hogy a finnek 2003-ban átírták tankönyveiket, mert a modern genetikai vizsgálatok rámutattak, hogy nincs rokonság a két nép között.
Kiszely István őseink eredetét kutatva rátalált a sárospataki levéltárban olyan négyszázhatvan éves történelem tankönyvre, amely azt állítja, hogy a magyarok három hullámban jöttek be a Kárpát-medencébe: 361-ben, mint hunok, 568-ban, mint avarok, majd 895-ben Árpád népe. Végül az 1200-as években a jászok és a kunok is elfoglalják a kárpát-medencei területeiket. Ugyanabból a törzsszövetségből származnak, amelyből az őseink. Ugyanolyan kinézetűek, mint mi vagyunk, ugyanaz a motívumviláguk, ugyanaz az írásuk. A rovásírással nem volt szabad foglalkozni. Nem volt szabad a tizenkilencedik században propagálni! Aki a közép-ázsiai eredetű, turáni magyarságról beszélt, az már mindenféle -ista volt. Ugyanis Turánban lejegyezték a kultúránkat, leírták az öntözéses gazdálkodásunkat, a kereskedelmünket, a hangszereinket.
Ezzel szemben a Monarchia történészeinek felfogásában nekünk űzött, hajtott, gyűjtögető, halászó népnek kellett lenni!
163 finnugor szavunk van és 2700 török szavunk. Magna Hungárián 50 évet tartózkodtunk, ahol átvettük ezeket a finnugor szavakat. Ötven év alatt mi is átvettünk százhatvanhárom szót az angolból: flopy, disc, meg winchester!
A mitokondriális DNS vizsgálatok kimutatták, hogy a magyarságnak semmi köze a finnugorokhoz, legközelebbi rokonaink a belső-ázsiai török népek.

szineshir.hu; www.fenyorveny.hu
horvathnemagdi, 2016. május 01. vasárnap, 11:52
Címkék: Kiszely István, Magyar Tudományos Akadémián, Budenz József, Hunfalvy Pál, Paul Hunsdorfer, Megjelent Vámbéry Ármin,
Kommentek
Hunok egy Svájci vőlgyben
a hun felmenőkre utalnak.A svájci hun völgy

Legalábbis így gondolta ezt több helyi és magyar kutató, akiknek nézetei elsősorban a kevésbé mérsékelt jobboldali médiumokban kaptak publicitást. A legismertebb közülük Kiszely István antropológus volt, aki 1996-ban írta meg tanulmányát A svájci ,,hun völgy" címmel. Kiszely meglehetősen ellentmondásos kutató, 1990-ben ő állította, hogy azonosította Petőfi Sándor csontvázát Szibériában, de a csontvázat más kutatók nőinek vélték. Később a Jobbik által létrehozott Attila Király Népfőiskola vezetője lett, amíg ki nem derült, hogy a szocializmusban 18 éven át jelentett bencés papokról, szerzetesekről vagy éppen saját rokonairól.

A svájci hunok völgyéről már a
menusgabor, 2019. január 31. csütörtök, 17:45
Narancsok cégei vasvér népként az egész Földön
földöntúli hatalma ellopásáig, amiről tudtak, mert a kakukkolók lopták el, ezt jelenti az óra, elhagyta a várost. Tűzkő Judit osztályán volt Markovics fiatal lányként, nekem kakukkolt egész nap, utána vettem észre, mikor ideköltöztem a lila csempesort, melyre egy börtön Imre tulajdona szöveget írt valaki a Kiliában, megjelölve a többi mini füzet sorozat börtön Imre tulajdonosát is, melynek egyikét a fonók Ádám és Éva könyveként Gáspár Győző hajtott végre feleségcserével, megtámadtak az elmeosztályukkal, hogy Kiszely Ottó cserél feleséget Jászter Gyula kommunistákként Bertalan utcai elmeosztályként Földanya áldozással. A fonó népei démonok, érthetetlen magyar Románia áldozása Földanyaként a démonok helyett Liptai Klaudia kezdetével. 1990-ben is ezt hajtották végre, beletapostak a méhembe, amivel elmentem az egyik műtétemet végrehajtó szülészorvoshoz, nem talált semmit, azt írta a papírra, hogy neurozis. Saját betegségét írta le, ellmebetegként, valamiért tartottam a durvaságától. Varga Imre néven volt a
kohlinka, 2018. április 18. szerda, 09:33
A felelősség hatalmi elhárítása és áthárítása
"célszemélyeket", akiket még 1990 után is ott tartottak!
*
Igen, még 1990 után is egészen napjainkig, mert csak újjászervezés történt. Pl.: Boross Péter által, aki újjászervezte a kádári csapatát és elhelyezte őket mindenféle hatalomközeli- "bújtatott" állásokban!
*
Időnként megjelentetik a III/III-asok listáját, amin leginkább a kis MEGBÍZOTTAK szerepelnek. Közzéteszik ezeket a listákon szereplőket, mint bűnbakokat, rájuk irányítva az egyébként jogos NÉPHARAGOT! Mint ahogy Vona Gábor tette Kiszely István történésszel!!!! Holott, Vona nagyon is jól tudta, hogy nem Kiszely az igazi bűnös, hanem a MEBÍZÓJA!
*
Ezeket a hatalom mögött megbújó MEGBÍZÓKAT akarom leleplezni írásaimmal és ezt csak úgy tudom elérni, ha mindenről beszámolok, amit a volt III/III-asoktól, majd az újjászervezett, bújtatott, hatalom-közeli állásokban elhelyezett MEGBÍZOTTAK MEGBÍZÓITÓL el kellett és kell szenvedni!
*
Az én történetem arról a kádári korszakban alkalmazott - és az abból átörökített
furaila, 2018. január 16. kedd, 12:38
A magyarok igaz eredete
A MAGYAROK IGAZ EREDETE - A finnugor hazugságot, 1821-ben találták ki politikai nyomásra

Kiszely István magyarságkutató megtalálta a levéltárban a bécsi kancelláriának azt a levelét, amelyben leírják, hogy a rebellis magyaroknak olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem lehetnek büszkék.

Meg is találták céljukhoz a megfelelő embert a Magyar Tudományos Akadémián két német anyanyelvű nyelvész, Budenz József és Hunfalvy Pál (született Paul Hunsdorfer) személyében. Hunfalvy kezdetben a török-magyar nyelvrokonságot támogatta, majd Budenz hatására a finnugor nyelvrokonság mellett tette le voksát.

Tudományos körökben éles vita indult a török és finnugor eredet kérdésében. Megjelent Vámbéry Ármin: ,,Magyar és török-tatár szóegyezések" c. könyve. Ezzel szemben Hunfalvyék érdemi érvek helyett
menusgabor, 2017. október 18. szerda, 19:00
Érdekesség
"Hiszek az Egy Istenben,
Hiszek a Hazában,
Hiszek a Nemzetben,
Hiszek az Összetartozásban,
Hiszek a Szeretetben,
Hiszek a Családban!"

A SVÁJCI "HUN VÖLGY"


A SVÁJCI "HUN VÖLGY"

(A Wallis tartományi Val d'Anniviers-i völgy)

KISZELY ISTVÁN

"A magyarság, ahová csak eljutott nemcsak biologikumát, de szokásait, hitvilágát, nyelvét, zenéjét és népművészetét is magával vitte és - szemben a kozmopolita, mindenütt a környezetébe beolvadó népekkel - azt főbb vonásaiban meg is tartotta.

Ez a megőrzés teszi lehetővé a szétszóródott magyarság kutatását.

Az Anniviers völgyi "magyarság" nem kuriózum, hanem egy csodálatos tanúságtétel fennmaradásunkról és vitalitásunkról. " - Kiszely István
Régebben a völgyön kívüliekkel nem is házasodtak.
"Az idegenekkel szemben nyíltak, barátságosak, vendégszeretők, sohasem megalázkodók, a büszkeségtől mentesek öntudatosak" - írja róluk Anton Karl Fischer.
kirscha, 2017. szeptember 26. kedd, 21:41
Törőcsik Attila: A magyar népdalok szövegvilága
Törőcsik Attila: A magyar népdalok szövegvilága - Katonadalok
A magyar népdalok szövegei a néplélek rezdüléseit tükrözi vissza, hívebben ábrázolva egy-egy történelmi korszakot, mint a z egykori krónikák leírásai. A népdalok forrása elsősorban a szegényebb társadalmi rétegben élőktől származik (parasztok, pásztorok), ugyanakkor tekintélyes számú úgynevezett katonanótát is rejt a műfaj. Ezek kialakulása és elterjedése háborús, konfliktussal terhelt időszakokra nyúlnak vissza. Jelentés tartalmuk szerint ,,tudósíthatnak" dicsőséges eseményekről, de találkozhatunk kvázi pacifista népdal szövegekkel is. Előbbiek közé tartoznak a toborzók illetve egy-egy győztes csata után keletkezett dalok , utóbbiak halmazát egy vesztett csata utáni, a háborúból kiábrándult, a távoli az otthontól, honvágytól terhelt katonák énekei. Témájuk szerint lehetnek toborzók, sorozási nóták, katonakísérők- és siratók, kaszárnyadalok, menetdalok, csatadalok, leszerelődalok és hadifogolynóták és bújdosók.

Az
lenke1964, 2017. március 15. szerda, 12:26
2. Sebszaggatás nélkül nem megy...
olyan törvény, amely egyszer, s mindenkorra feltárná az ügynökhálózatot működtető MEGBÍZÓK személyét, valamint a hálózat ügynök-MEGBÍZOTTAK személyét - és ezzel ki is tiltanánk őket a közéletből - nagyon sok ,,igaz magyar" ember is bizony kitiltódna.

Köztudott, hogy voltak, akik csak úgy tudtak a kádári időkben az országnak ,,használni", ha látszatra, vagy kényszerből elvállalták az ügynöki megbízatást és mégiscsak jelentgettek a kommunistának nevezett hatalomnak! (Pl. Kiszely István)

2.1. Nagyon nehéz helyzetben vannak ezek az emberek, mert lehet, hogy náluknál senki nem kívánta jobban, hogy megszabaduljon alantas megbízóitól és ,,megbízatásától"! Ez igazi sorstragédia, mert a magyarság széles rétegét érinti.

2.2. Ezen személyek, mármint, akik NEM önszántukból lettek ügynökök, aztán mindenféle figyelemelterelő áthárító mechanizmusokra kényszerülnek. Például: ,,minden bajunkról az etnikai kisebbségiek tehetnek"
furaila, 2016. november 20. vasárnap, 20:57
test és lélek
A halál képzete sokféleképpen terítékre kerül az egyes korok, a különféle népek és az eltérő iskolák tálalásában. A magyarság esetében a halál a lélek fogalmán keresztül válik érthetővé. Méghozzá egy olyan lélekben hittek elődeink, amely a halál után egy másik létmódban folytatja életét. így lényegileg halhatatlan!

Őseink tudták és hitték, hogy a testet egy lélek élteti. Ezt bizonyítja, hogy magyar nyelvben létezett már a ,,lélek" szó a katolicizmus beáramlása előtt. Sőt mit több, a lélek szavunkat kifejezetten a lehelet szóval kapcsolták össze. (Képes beszédre vall a manapság használatos: ,,kileheli a lelkét" mondás is)

A magyarok túlvilágról alkotott eszméje szerint a halott lelke felszáll a mennybe és onnan figyeli a földön maradottak életét. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy őseink tisztában voltak a lelkük halhatatlanságával, egyszersmind azzal a metafizikai ténnyel, hogy van túlvilági sorsuk.

Ez a tudat és hit hatotta át a temetkezési
faciendum, 2016. október 24. hétfő, 12:55
Képek, videók
Kiszel Tünde
andomanyi
2012. június 15. péntek, 18:16
Kiszel Tünde-müsorvezetö.
farkas1945
2010. november 04. csütörtök, 15:06
kiszel.jpg
viccelek
2010. augusztus 09. hétfő, 19:31
Kiszel Tünde
agica2004
2009. október 26. hétfő, 10:24
Kiszel Tünde.gif
agica2004
2009. szeptember 25. péntek, 13:59
kiszel-szépül,..jpg
agica2004
2009. szeptember 25. péntek, 13:58
kiszel.jpg
agica2004
2009. szeptember 25. péntek, 13:58
kiszel-szépül.jpg
agica2004
2009. szeptember 25. péntek, 13:58
Tudományosság-KUTYA
1vargaildyko
2016. augusztus 13. szombat, 06:27
A tudományosan kételkedők
sanci81
2016. július 02. szombat, 14:03
Magyar Tudományos Akadémi
irmus
2015. május 07. csütörtök, 06:46
Tudományosság-LÓ
1vargaildyko
2014. december 25. csütörtök, 07:57
Tudományosság-VÍZ
1vargaildyko
2014. december 15. hétfő, 10:46
Tudományosság-NYÍRFAKÉ REG
1vargaildyko
2014. december 15. hétfő, 10:46
Tudományos Akadémia
bozsarferenc
2009. április 14. kedd, 18:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.