Belépés
2019. november 11. hétfő | 46. hét | 315. nap | 21:55 | Márton
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közzétette a kormány a nemzeti konzultáció kérdéseit
Az első pontban arról lehet nyilatkozni, támogatják-e, hogy "Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is".

Egy két évvel ezelőtti írására hivatkozva azt írták: Soros hosszú évek óta azon dolgozik, hogy megváltoztassa Európát és az európai társadalmakat. Célját más civilizációs hátterű embertömegek betelepítésével akarja elérni. Terve bemutatásakor így fogalmazott: "az előre látható jövőben az Európai Uniónak be kell fogadnia legalább egymillió menedékkérőt évente".

Hozzátették: az Európai Parlament is támogatta az áttelepítési programokat, valamint a bevándorlási útvonalak létrehozását.

A második pont szerint Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.

Megjegyezték: a jól őrzött határok hatékony védelmet jelentenek az illegális bevándorlás ellen. Nem véletlen, hogy a Soros-tervnek fontos célja a határvédelmi kerítések lebontása, így a határ nyitása a bevándorlók előtt. Idézték a milliárdost, aki úgy fogalmazott, hogy "a mi tervünknek a menekültek védelme a célja, és a nemzeti határok jelentik az akadályt".

A harmadik pont szerint "a Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie".

Soros György tavalyelőtti cikkét idézték: "ha ez nem lesz egy állandó és kötelező eleme a közös uniós menekültügyi rendszernek, akkor az össze fog omlani". Megjegyezték:2015-ben Brüsszelben döntés született arról, hogy első lépésként Magyarországnak 1294 bevándorlót kell befogadnia.

Hozzátették: tavaly a bizottság felső határ nélküli elosztási kvótára tett javaslatot, Soros György javaslatával egybehangzóan létrejön az uniós Menekültügyi és Migrációs Ügynökség, amely tovább gyengíti a nemzeti hatáskört a bevándorlás kérdésében. Ha a betelepítési kvóták életbe lépnek, a magyaroknak már nem lesz beleszólásuk abba, hogy kivel élnek együtt a jövőben - írták.

A negyedik pontban azt lehet véleményezni, hogy "a Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt".

Magyarázatként megjegyezték: Soros szerint az EU-nak "biztosítania kellene menedékkérőnként évi 15 ezer eurót az első két évben, hogy fedezze a szállást, az egészségügyi ellátást, az oktatási költségeket - és hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamoknak".

Hozzátették: Soros tavaly Brüsszelben azt is javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a közép-európai országoknak járó mezőgazdasági és kohéziós támogatásokat.

Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért - szól az ötödik kérdés.

Hozzáfűzték: Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást, és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat. Például a Helsinki Bizottság, mely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy "aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása". Az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték - írták.

A hatodik pont: a Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.

Ehhez Soros György A nyílt társadalom című könyvét idézték, amely szerint "a nemzetállamok tekintélyének hanyatlása üdvözlendő fejleménynek minősül". Megemlítették: a milliárdos arról is nyíltan beszélt, nem szabad feladnunk meggyőződésünket, hogy a migráció jót tesz Európának. Felszólította a nem kormányzati szervezeteket (NGO-k) és a vállalatokat, hogy legyenek a bevándorlás szponzorai. Arról is beszélt, hogy a kontinensnek végre aktív lépéseket kell tennie a nyílt társadalmak kialakítása érdekében - írták.

A hetedik pont szerint a Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

A magyarázat szerint a Soros-terv végrehajtásának legfőbb akadályai azok a kormányok, amelyek kiállnak a nemzeti függetlenség mellett, és fellépnek az illegális bevándorlás ellen. Soros György ma még azért nem tud évente egymillió bevándorlót Európába hozni, mert vannak olyan kormányok, amelyek tiltakoznak ez ellen - írták.

A magyar kormány eleget tesz a schengeni megállapodásnak, amikor megvédi a határokat és kerítést épít, így nehezítve a Soros-terv végrehajtását. Soros és több brüsszeli döntéshozó ezért támadja hazánkat - említették meg. Jelezték, hogy az Európai Bizottság javaslata szerint azoknak a tagállamoknak, amelyek nem vesznek részt a betelepítési programban, minden bevándorló után 78 millió forintos büntetést kellene fizetniük. "Ez akkora összeg, amelyért egy magyar munkavállaló évtizedekig dolgozik" - írák.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 17:53
Címkék: Soros György, Európai Unió, Európai Uniónak, Európai Parlament, Ebben Magyarországnak, Migrációs Ügynökség,
Kommentek
Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága támogatta Darák Péter és Polt Péter beszámolóját
9 évre megválasztotta legfőbb ügyésznek, továbbá elismerésüket fejezték ki az ügyészi szervezet korszerűsítése érdekében végzett munkájáért, illetve, hogy Magyarország olyan biztonságban élhet, amelyet sok európai ország megirigyelhet.

Darák Péter meghallgatásán hangsúlyozta: a Kúria igyekszik biztosítani a magas szintű közbizalmat, szakmaiságot és az ügyfelek számára korszerű, kényelmes eljárást.

A főbíró ismertette a Kúria jogegységi tevékenységét, a joggyakorlat-elemző csoportok és konzultációs testületek munkáját, melyek vizsgálják az ítélkezési gyakorlatban, illetve az új kódexek alkalmazása során felvetődő aktuális problémákat. Ezek közül Darák Péter kiemelte többek között az új polgári perrendtartás és a néhány éve hatályba lépett polgári törvénykönyv (Ptk.) alkalmazásával kapcsolatos munkát, továbbá a büntetéskiszabásigyakorlat területi eltéréseinek vizsgálatát.

A főbíró jó példaként hivatkozott a Ptk.-val kapcsolatos nehézségek kezelésére, ahol a kódex alkalmazásával kapcsolatos
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 14:22
A néppárt és a Zöldek a hét végén dönthetnek Ausztriában arról, hogy koalíciós tárgyalásokat kezdenek-e
A hetedik egyeztetés kedd este öt órán át tartott, a két párt ezt követően a tervek szerint már csak egyszer ül tárgyalóasztalhoz előzetes konzultációkra. Az öt legfontosabb programpont ezúttal is az illegális migráció, a gazdaság megtorpanása, az oktatás, az átláthatóság és a klímavédelem volt. A megbeszélést követően egyetértettek abban, hogy az egyeztetések jó hangulatban zajlanak, ugyanakkor vannak még eltérő álláspontok.

A Zöldek listavezetője, Werner Kogler szerint "egyre inkább sikerül kialakítani egymásról egy képet".

A kormányalakítással megbízott Sebastian Kurz (ÖVP) "kielégítőnek és konstruktívnak" nevezte az egyeztetést. Továbbra is kitérő választ adott azonban arra a kérdésre, megkezdik-e a Zöldekkel a tényleges koalíciós tárgyalásokat. Nem válaszolt arra a kérdésre sem, mely párt, illetve pártok jöhetnek még szóba koalíciós partnerként: csak a Zöldek és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) között dönt majd, vagy megkérné az Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) is, gondolja át
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 11:21
November 4. - A nemzeti gyásznap alkalmából az 1956-os hősökre emlékezett az LMP
uralkodhasson" - fogalmazott. Úgy vélte, hogy orosz, kínai és török érdekeket szolgál ki a kormány, ami ellen küzdeni kell.

Elmondta: az LMP ezért kezdeményezte a paksi bővítés és a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházásának leállításáról szóló javaslatokat, amelyek tárgysorozatba vételéről hétfőn dönt az Országgyűlés.

"Szimbolikus ügynek" nevezte az alkotmánybíró-választást és a legfőbb ügyész megválasztását is, egyben elfogadhatatlannak tartva azt az eljárást, hogy a kormánypártok előzetes konzultáció nélkül jelölték Handó Tündét és Polt Pétert a két posztra. Hangsúlyozta: a kormánypártok számára nem az alkalmasság volt a jelölés feltétele, hanem a "tökéletes lojalitás". Úgy vélte: Handó Tündét "felfelé buktatják", Polt Péter személyében pedig a kormánypártok nem legfőbb ügyészt, hanem "védőügyvédet" kívánnak megválasztani a saját korrupciógyanús ügyekbe keveredett párttársaik, és a holdudvarba tartozó személyek számára.

Kérdésre válaszolva elmondta: az LMP Handó Tündére és Polt Péterre is
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 14:11
Szijjártó: elfogadták a magyar javaslatot a NATO-Ukrajna nyilatkozathoz
"Végül mégis figyelembe vették a javaslatainkat, így a közös nyilatkozat határozottan kiáll a jogfosztott magyar közösség mellett, és felszólítja Ukrajnát a nemzetközi szabályok, valamint a nemzetközi szervezetek előírásainak betartására. Ez újra világossá teszi, hogy Ukrajnának a nemzeti közösségek elvett jogait az oktatás és az élet egyéb területein vissza kell adnia" - írta közleményében Szijjártó Péter.

A 150 ezres kárpátaljai magyar közösség, ahogy eddig is számíthatott, a jövőben is számíthat a magyar kormány támogatására, soha nem fogjuk feláldozni őket világpolitikai játszmák oltárán - tette hozzá.

"Magyarország jószomszédi viszonyra törekszik Ukrajnával, készen áll az új ukrán vezetéssel a konzultációkra, melyek nyomán remélhetőleg újra fel tudjuk építeni a korábbi jószomszédi kapcsolatainkat. Továbbra is valljuk: új elnök, új remény!" - közölte a miniszter.
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 11:11
Jordánia visszahívta nagykövetét Izraelből két állampolgárának izraeli fogva tartása miatt
"Tekintettel arra, hogy Izrael hónapok óta nem teljesíti a Heba al-Labadi és Abdul Rahman Miri jordániai állampolgárok szabadon bocsájtására vonatkozó követeléseinket, és továbbra is illegális és embertelen módon őrizetben tartják őket, konzultációra hazarendeltük Jordánia Tel-Aviv-i nagykövetét" -jelentette be Twitter fiókjának üzenetében Ajman Szafadi, a Jordán Hásimita Királyság külügyminisztere a diplomáciai döntést.

"Az izraeli kormányt tesszük felelőssé polgáraink életéért, akiknek egészségi állapota súlyosan megromlott önkényes elzárásuk során" - írta Szafadi. "Megteszünk minden szükséges jogi és diplomáciai intézkedést biztonságos hazatérésük biztosítása érdekében" - tette hozzá.

Izrael a Jordán-völgyben, az Allenby hídon található határállomáson tartóztatta leaugusztus 20-án, illetve szeptember 2-án a 32 éves Heba al-Labadit és a 29 éves Abdul Rahman Mirit. A Palesztin Hatóság értesülése szerint azóta mindkettőjüket bírósági eljárás nélküli, adminisztratív fogságban tartják.

Az
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 19:42
MSZP: legyen új törvényi szabályozás a devizahitelek ügyében!
A politikus az Európai Bíróság októberi, egy lengyel ügyben született ítéletére hivatkozott, amely azt állapította meg, hogy semmisek a szerződések, ha a devizaárfolyam-kockázatról nem tájékoztatták az ügyfeleket. Szakács László bírálta a Kúria mellett működő konzultációs testületet, amely - mondta - úgy döntött: nem kell ezt az európai bírósági döntést alkalmazni Magyarországon.Az MSZP elnökhelyettese szerint új törvényi szabályozásra van szükség, amelybe "bele kell írni", hogy a bankok nem tájékoztatták megfelelően ügyfeleiket az árfolyamkockázatról. Így nem kellene 1 millió 700 ezer pert elindítani, csak azok a bankok indítanának pert, amelyek úgy gondolják, hogy megfelelően tájékoztatták az ügyfeleiket - tette hozzá.

Hangsúlyozta: eközben le kell állítani a kilakoltatásokat és el kell kezdeni az új banki elszámoltatást. Az MSZP politikusa szerint a kezdeményezésről az Adóskamara levélben tájékoztatta Darák Pétert, a Kúria elnökét.

A szocialista politikus közölte: az ügy
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 13:52
A Kreml a bírósági követelések visszavonásához köti az ukrajnai gáztranzitot
"Oroszországkifejtette álláspontját (az EU-val és Ukrajnával Brüsszelben lefolytatott háromoldalú konzultáción).Egyebek között, természetesen arról is szó van, hogy semmilyen bírósági követelés nem szerepelhet természetesen a napirenden amikor megállapodásról beszélünk" - mondta.

Oroszország már korábban is az a feltételt szabta Ukrajnának az új, 2020. január 1-törvényes szerződés megkötéséhez, hogy a két fél kölcsönösen mondjon le az egymással szemben az európai bíróságokon támasztott követelésekről. Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter a hétfői háromoldalú tárgyalásokat követően kijelentette,hogy Moszkva egy olyan megoldáscsomagról szeretne megállapodni Kijevvel, amely magában foglalná a tranzit és a gázszállítás valamint a peres ügyek rendezését.

Az ukrán Naftogaz állami gázvállalat elzárkózott a megállapodás-csomag gondolatától.

A TASZSZ orosz hírügynökség összefoglalója szerint stockholmi döntőbíróság a Gazprom és a Naftogazvitájában 2017 decemberében és 2018 februárjában
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 15:15
Az Affidea megvásárolja a járóbeteg-szakellátást kínáló MSB Kft.-t
Affidea-csoport ernyője alatt - a piac meghatározó járóbeteg-szakellátási portfóliója jön létre" - fogalmazott a közleményben Leitner György, az Affidea Magyarország ügyvezető igazgatója.

A két magánegészségügyi szolgáltató szakmai integrációja fokozatosan, több lépcsőben valósul meg. Az első fázisban az MSB egészségközpontjai - önállóságuk megtartásával - a korábbi ügyvezetés irányításával működnek tovább, de már használhatják az Affidea diagnosztikai szolgáltatásait, illetve élhetnek a szakmai konzultációs és továbbképzési lehetőségeivel. A két vállalat operatív integrációja 2021-ben a járóbeteg-szakellátási szolgáltatások harmonizációjával fejeződik be.

Az MSB járóbeteg-ellátásra szakosodott privát egészségközpontjai már 2013 óta vannak jelen nagy fővárosi bevásárlóközpontokban. Jelenleg a Mammutban, az Árkádban és a Corvin Plázában üzemelteti prémium egészségközpontjait, ahol 75 orvos közreműködésével 30 területen kínál járóbeteg-szakellátást ügyfeleinek. Eddigi működése alatt az MSB több mint
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 11:24
Képek, videók
Konzultáció
tailor
2017. július 04. kedd, 10:39
Árulásos konzultáció
furaila
2017. március 27. hétfő, 15:20
Nemzeti Konzultációs Test
furaila
2017. január 11. szerda, 14:34
O.V.-konzultácio.png
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:10
2005-ös Konzultációs Test
furaila
2013. december 13. péntek, 06:49
Emberi Konzultáció 2012_M
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 18:13
Konzultáció a szigeten.JP
apahome
2011. június 12. vasárnap, 19:50
konzultáció
myatska
2008. augusztus 21. csütörtök, 23:31
Konzultáció
kayak
2008. január 14. hétfő, 10:59
O.V.-Soros György.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 12:56
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.