Belépés
2020. január 17. péntek | 3. hét | 17. nap | 17:12 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Brit választások - Századvég: Brexit-népszavazássá válhat az előrehozott választás
Szabó Dávid József azt mondta: ez várhatóan a Brexit-párti toryknak, valamint a liberális demokratáknak kedvez. Bajban lesznek viszont a zöldek és a munkáspárt, akiknek az ügyben nincs elég karakteres véleményük - jegyezte meg.

Felidézte, az Egyesült Királyság október 31-ével nem lépett ki az Európai Unióból, arra három hónapos haladékot kapott.

Ha létrejön a Boris Johnson-féle megállapodás nyomán a kilépés, akkor további feladat lesz a skótokat bent tartani az Egyesült Királyságban, az észak-íreket megnyugtatni és egy teljesen új megállapodást kötni az Európai Unióval - sorolta az elemző.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 20:21
Címkék: Szabó Dávid József, Egyesült Királyság, Európai Unióból, Boris Johnson-féle, Egyesült Királyságban, Európai Unióval,
Kommentek
Függetlenként indulhat az önkormányzati választásokon Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt
Erről maga Soós Zoltán beszélt egy pénteken tartott sajtótájékoztatón, amelyről a Marosvásárhelyi Rádió számolt be. Elmondta: Kelemen Hunor RMDSZ-elnök nem zárkózott el attól, hogy független jelöltként támogassa őt a szövetség, de erre vonatkozó hivatalos döntés még nem született.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón a választásokra független polgármesterjelöltként készülő Hermann Mark Christian bejelentette visszalépését. Azzal indokolta döntését, hogy a közvélemény-kutatások Soós Zoltán sikerét jelzik előre, Soós pedig jelezte, hogy képviseli programja első tíz pontját. Hozzátette: az volt a feltétele, hogy Soós Zoltán független jelöltként induljon a választásokon.

A Maros Megyei Múzeum igazgatói tisztségét betöltő Soós Zoltán 2016-ban az RMDSZ jelöltjeként vett részt a marosvásárhelyi polgármester-választáson, és mintegy 6 százalékkal kapott kevesebb szavazatot, mint a tisztséget függetlenként megnyerő Dorin Florea. Akkor azonban Soós előválasztáson nyerte el a magyar jelölti tisztséget, amelyen
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 14:01
Iohannis a bukaresti parlament rendkívüli ülésszakának összehívását kezdeményezi
Ezt maga az államfő közölte csütörtökön az elnöki hivatalban akkreditált újságírókkal.

Iohannis elmondta: támogatja a kormány döntését, teljesen természetesnek és demokratikusnak nevezte a visszatérést a kétfordulós rendszerhez, és hozzátette: szerinte az sem jogsértő, hogy ezt alig négy hónappal a helyhatósági választások előtt akarja bevezetni a kormány.

"Nem korlátozzuk a polgárok jogait, éppen ellenkezőleg, visszatérünk a kétfordulós rendszerhez. Ellenőriztettem az elnöki hivatal szakértőivel: ez nem ütközik semmilyen jogszabályba. Az alkotmánybíróság más körülmények között hozta korábbi döntéseit" - érvelt Iohannis, amikor az újságírók arra emlékeztették, hogy az alkotmánybíróság egy korábbi határozatában meghiúsította a választási törvény kormányzati felelősségvállalással megkísért módosítását és a Velencei Bizottság is azt ajánlotta az európai államoknak, hogy tartózkodjanak a választási rendszer módosításától a választottak megbízatásának utolsó évében.

Az elnök jelezte:
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 18:51
A román kormány augusztusig elnapolta a családi pótlék megduplázását
A jogszabály azt a költségvetési fedezet nélkül, ellenzéki javaslatra megszavazott törvényt módosítja, amelyet kedden hirdetett ki Klaus Iohannis államfő.

Ludovic Orban miniszterelnök a kormányülés elején kifejtette: nehéz helyzet elé állította a parlamentben váratlanul megszavazott emelés, mivel a kormány a 2020-as költségvetés kidolgozásakor nem számolt ezzel a többletkiadással, ezért lehetetlen azonnal érvényt szerezni "a szociáldemokraták demagógiájának és populizmusának védjegyét viselő" törvény előírásainak.

A kormányfő hozzátette: ez azonban nem azt jelenti, hogy az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem óhajtaná és nem oldaná meg a "gyermekpénz" megduplázását. Orban szerint a már hatályos költségvetés kiigazítására leghamarabb júliusban lesz törvényes lehetőség, ezért a családi pótlék megduplázását sürgősségi kormányrendelettel augusztus elsejéig elhalasztják.

A jogszabály szerint a gyermekenkénti családi pótlék havi összege a jelenlegi 150-ről 300 lejre (21 ezer forint)
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 17:22
Mandátumát kockáztatva akarja bevezetni a román kormány a kétfordulós polgármester-választást
A kormányfő kifejtette: az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) már két éve kezdeményezte a parlamentben, hogy a települések vezetőit - legitimitásuk növelése érdekében - az érvényes voksok több mint 50 százalékával válasszák meg Romániában, de a (szociáldemokraták körül szerveződő) parlamenti többség "szabálytalanul elfektette" a törvénytervezetet egy régóta nem működő választójogi különbizottságnál, hogy meggátolja a törvénymódosítás megszavazását a nyári önkormányzati választások előtt.

Mivel a rendes parlamenti eljárást az immár ellenzékben lévő szociáldemokraták megakasztották, a kormány úgy döntött: felelősségvállalást jelent be a parlament előtt a kétfordulós polgármester-választás bevezetése érdekében - jelentette be a miniszterelnök.

Az ilyen módon előterjesztett törvénytervezeteket a parlament nem vitatja meg: hatályba lépésüket csak úgy akadályozhatja meg, ha megbuktatja a kormányt.

A parlamenti mandátumok több mint 40 százalékával rendelkező Szociáldemokrata Párt (PSD)
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 15:41
Fúzióra készül az Erdélyi Magyar Néppárt és az Magyar Polgári Párt
Csomortányi István kijelentette: a két párt tervezett politikai szövetsége, majd fúziója egy új erdélyi magyar egységnek a kiindulópontja lehet. Leszögezte: szükség van arra, hogy a 2020-as romániai önkormányzati és parlamenti választásokon az erdélyi magyar politikai szervezetek "ugyanabba az irányba húzzák a szekeret". Ehhez az szükséges, hogy az erdélyi magyarság körében legnagyobb támogatottsággal rendelkező Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) is sikerüljön megegyezni. "Ha nem lesz megállapodás, annak mindannyian a kárvallottjai leszünk" - vélekedett az EMNP elnöke.

Csomortányi felidézte: az EMNP-nek a 2019-es európai parlamenti, majd elnökválasztásra is megvolt a javaslata a magyar szavazatok maximalizálására. Előbbinél a magyar pártok koalíciós jelöltlista-állítását, utóbbinál pedig a politikai szervezetek fölött álló jelölt állítását javasolták. Az RMDSZ azonban figyelmen kívül hagyta a javaslatukat, és ez meg is látszott az eredményeken.

Toró T. Tibor hozzátette: az EMNP
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:51
Katalán válság - Az EP megvizsgálja a katalán vezetők mentelmi jogának visszavonására irányuló kérelmet
"A spanyol hatóságok kérelmet nyújtottak be az Európai Parlamenthez Carles Puigdemont és Antonio Comín mentelmi jogának visszavonására, hogy folytatni tudják a Spanyolországban megkezdett eljárást. A kérelmet a házszabály szerint az illetékes testülethez, a jogi ügyek parlamenti szakbizottságához továbbítottuk" - közölte az alelnök.

A spanyol legfelsőbb bíróság múlt pénteken hivatalosan kezdeményezte az Európai Parlamentnél Carles Puigdemont volt katalán elnök és leváltott kormányának egykori egészségügyi tanácsosa, Antoni Comín képviselői mentelmi jogának felfüggesztését.

Puigdemont és Comín mandátumát hétfőn ismerte el az Európai Parlament, miután az Európai Bíróság decemberben kimondta: az EP-választásokon mandátumot szerzett politikusok mentelmi joga megválasztásuk pillanatától érvényes, felfüggesztését hivatalosan kérelmezni kell az Európai Parlamentnél.
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 10:41
Őrizetbe vette a szlovák rendőrség a volt legfőbb ügyészt
végrehajtott titkosszolgálati lehallgatások leiratán alapuló - dokumentum, amelyben az akkori politikai és gazdasági elit közti összefonódásokra és korrupciós ügyekre utaló információk vannak. Az irat, amely az állítólagos titkosszolgálati akció fedőnevét viseli, még 2011 decemberében került nyilvánosságra, és több szerkesztőség is kézhez kapta. Az ügy rendkívüli közfelháborodást keltett, s a botrány miatt, 2012 elején, hónapokig tartó tüntetéssorozat indult az akkor ugyancsak közvetlenül a parlamenti választások előtt álló Szlovákiában.

A Gorilla-dosszié állítólagos hanganyagát tavaly ősszel egy rendőrségi házkutatás során Marián K., a két évvel ezelőtti, nagy vihart kavaró újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt szlovák nagyvállalkozó házában is megtalálta a rendőrség. Egy másik hangfelvétel leiratát - amelyen állítólag Trnka volt államügyész és Marián K. beszél a Gorilla-felvételekkel kapcsolatban - tavaly ősszel hozta nyilvánosságra a liberális Denník N napilap, amely korábban már több hasonló
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 10:21
Győri összellenzéki polgármesterjelölt: a Fidesznek van mit megmagyaráznia
Fekete Dávid, a Fidesz győri szervezetének alelnöke szombaton sajtótájékoztatón közölte: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízottak szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, "őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna".

Szerdai sajtótájékoztatóján Fekete Dávid, aki a város alpolgármester is, hangsúlyozta, hogy a megjelent videóval kapcsolatban feljelentést tesznek. Közölte: azok az emberek, akik megkeresték a Fideszt, ugyanazok, akik a videóban szerepelnek. Ők nyilatkoztak arról, hogy kik, mikor, hol és milyen módon keresték meg őket és készítették a videót, de arról is beszámoltak, hogy szereplésükért pénzt, néhány ezer forintot is kaptak.

Hozzátette: felszólítja újra az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be az "aljas, piszkos" kampánymódszerek alkalmazását.

Pollreisz Balázs posztjában azt írta, hogy ha igazak a felvételen szereplők
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 18:23
Képek, videók
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
O.V.- őszi választások.jp
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 19:24
választások.jpg
agica2004
2014. május 31. szombat, 16:47
valasztasok-kampany-ba rac
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 11:42
Putyin-választások.jpg
agica2004
2012. március 06. kedd, 16:13
választások
mecsery
2010. december 29. szerda, 19:11
választások
kasztl11
2007. április 25. szerda, 18:05
Györi Szabó József.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 10:57
GYŐRI SZABÓ JÓZSEF
sfranci
2010. január 08. péntek, 19:37
Szabó Józsefné Gizike.jpg
agota_nagy
2009. június 15. hétfő, 19:36
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.