Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:26 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Nógrádban a helyi gazdaságot erősítő programcsomagot állít össze a megyei önkormányzat
Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP) közölte, klaszterbe gyűjtik a megyei termelőket, a kínálatot pedig egy erre a célra létrehozott megyei honlapon, "online piactéren" jelenítik meg. Kommunikációs kampányt indítanak, hogy a Nógrádban élők figyelmét ráirányítsák a helyben előállított termékekre, és arra, hogy aki ezt vásárolja, erősíti a megye gazdaságát, munkahelyeket ment meg, illetve hozhat létre - fűzte hozzá.

Megkeresik azokat a nagyfogyasztókat, feldolgozókat és kereskedelmi láncokat, amelyek a helyi termékek számára állandó beszállítási lehetőséget teremtenek. Ezt a programot már elindították, szakmai partnerük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat - ismertette.

Az elnök hangsúlyozta: a legfontosabb cél, hogy minél több munkahely megmenthető legyen a veszélyhelyzet alatt és után, ezért a rendelkezésre álló - elsősorban pénzügyi - erőforrásokat a lehető leghatékonyabban kell felhasználni.

Szólt arról is, hogy a gazdasági szereplőket segítő információs platformot hoznak létre. A munkaügyi szervezet, a vállalkozásfejlesztési alapítvány, a Széchenyi Programiroda, az iparkamara és a VOSZ megyei szervezete, valamint a NAV bevonásával áttekintik a forrásokat, a felhasználási célokat, a lehetséges átcsoportosításokat.

A csomag harmadik eleme a "Projektdoktor" program. Célja a most futó önkormányzati és nem önkormányzati uniós és hazai forrású pályázatok szakmai támogatása, hogy a veszélyhelyzet ellenére sikeresen megvalósuljanak. Ennek érdekében információs telefonvonalat hoznak létre. Akut probléma esetén a megyei önkormányzat javaslatot tesz a hatáskörrel rendelkező irányító hatóságnak, minisztériumnak vagy miniszternek a probléma egységes megoldására vagy központi iránymutatást, állásfoglalást kér - közölte Skuczi Nándor.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 14:32
Címkék: Skuczi Nándor, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Széchenyi Programiroda, helyi gazdaságot, megyei önkormányzat,
Kommentek
Hetedik alkalommal rendezik meg az Antall József Nyári Egyetemet
Dobrowieczki Péter közölte: a kéthetes szakmai oktatási programot 2013 óta minden évben megtartják. A cél a kezdetektől a közép-európai régió - főleg a visegrádi együttműködés államai - markánsabb megjelenítése. A térség nyugati vagy keleti szomszédságából érkező diákok számára ugyanis nem egyértelmű, hogy Közép-Európa a 21. század második évtizedében mit is szeretne elérni Európában.

Hozzátette, ezért olyan szakmai - külpolitikai, biztonsági, kulturális - programcsomagot állítottak össze a szervezők, amellyel a kéthetes nyári egyetem résztvevői betekintést nyerhetnek a régió életébe. Idén erős biztonságpolitikai fókusszal szervezték a programot, amelyben a visegrádi államok NATO-csatlakozásának évfordulója mellett az EU aktuális kihívásai is középpontba kerülnek.

Kitért arra, programjaikra évente 30-35 diák érkezik különböző országokból, összességében 250-300 diák járt már képzéseiken.
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 12:31
Április 18-ig lehet jelentkezni a Vidék Kaland Programra
Farkas Sándor, az AM parlamenti államtitkára üdvözölte az AGRYA által januárban indított Vidék élet, fiatalok vidéken címmel indított programcsomagot. Míg a Vesd bele magad! kezdeményezéssel a gyerekek a kertészkedéssel ismerkedhettek meg, addig a most megjelent felhívás által a fiatalok bepillantást nyerhetnek egy működő gazdaság mindennapjaiba, és megismerkedhetnek a vidékkel.

Az államtitkár hangsúlyozta a generációváltás szükségességét a mezőgazdaságban. Úgy vélte, hogy e programok vonzóvá tehetik az agráriumot a fiatalok számára.

Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke elmondta, hogy a Vidék Kaland Programra 18-35 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A pályázaton kiválasztottak egy hetet tölthetnek el fiatal gazdák által irányított gazdaságokban.

Jelentkezni a www.videki-fiatal.hu/videk-kaland weboldalon elérhető űrlap kitöltésével lehet, ugyanitt érhető el a pályázat részletes leírása is - tette hozzá.

A városi fiatalokat fiatal gazdák fogadják. Azok a gazdák, aki
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 17:11
Nemzeti konzultáció - Hadházy szerint felesleges a konzultáció
A politikus közölte: kikérik az elektronikus kitöltés lebonyolítására szerződött Idomsoft Zrt.-vel kötött megállapodást, a programcsomagot ugyanis Hadházy Ákos nyugtalanítónak ítélte, azt kijátszva szerinte bárki több száz ívet is kitölthet.

Hadházy Ákos felidézte azon tapasztalatait, amelyeket az ívek feldolgozását végző társaságoknál szerzett múlt csütörtökön, és komolytalannak nevezte mind a feldolgozást, mind a Fidesz védekezését, amely lényegesen több visszaküldött konzultációs dokumentumról szól.

A képviselő a helyszíneken tapasztaltak, valamint az ott dolgozók által elmondottak alapján mintegy 800 ezerre tette a visszaküldött dokumentumok számát. Azt mondta: ha a Fidesz érvelése igaz lenne - ez kedden már 1,9 millió visszaküldött ívről szólt -, a postán mintegy 1 millió ívnek kellett volna még vesztegelnie, ezt azonban semmilyen módon nem bizonyították, őt pedig többszöri kérésére sem engedték be oda.Kijelentette azt is: egy valódi kérdéseket tartalmazó nemzeti
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 16:43
Száz új munkahelyet teremt az Edelmann 3,15 milliárd forintos beruházása
származik - jelezte Szijjártó Péter. Hozzátette, jelenleg is 24 olyan beruházásról tárgyalnak, amelynek a végén német tulajdonosok állnak.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) a tájékoztatón elmondta, hogy Zalaegerszegen három év alatt 3100 munkahely létesült. Míg hét évvel ezelőtt 12,7 százalék volt a városban a munkanélküliségi ráta, most 2,7 százalék. Ezren keresnek jelenleg munkát, míg a kínált munkahelyek száma 1500.

A képviselő beszámolt arról is, hogy a város 18 pontos programcsomagot fogadott el, ennek keretében 2018-ban mintegy 600 millió forintért munkásszállásokat építenek, kedvezményes telkeket bocsátanak rendelkezésre, kamattámogatást nyújtanak. Erre azért is szükség van, mert elkezdődött a 42 milliárd forintos elektromos és autonóm autók tesztelésére alkalmas tesztpálya építése. Az első ütemét a tervek szerint jövő tavasszal adják át, már három gumigyártó jelezte, hogy szeretne ott tesztelni. A szomszédos 200 hektáron 20-30 cég szeretne letelepedni, ha így lesz, a város
velemenyezd, 2017. november 06. hétfő, 17:44
Ismét lehet pályázni Kincses Kultúróvoda címre
A közlemény szerint elő kívánják segíteni, hogy az óvodák egyre tudatosabban vegyék igénybe a kulturális intézmények nevelést támogató kínálatát, és a kulturális tartalmak minél sokrétűbben épüljenek be az óvodák pedagógiai programjába.

A Kincses Kultúróvoda 2018 címet legalább15 intézmény nyerheti el - írták.

A pályázó intézménynek be kell mutatnia, hogy pedagógiai programjában kiemelt szerepet játszanak a kulturális tartalmak, illetve hogy tevékenysége során igénybe vette az intézményen kívüli kultúraközvetítési lehetőségeket. A díjazott intézmény lehetőséget kap arra, hogy az óvodával együttműködő kulturális intézmények, illetve civil szervezetek bevonásával komplex kulturális programcsomagot valósítson meg a 2018-2019-es tanévben.

A pályázat beadási határideje 2017. november 15.
velemenyezd, 2017. november 01. szerda, 13:02
Lepsényi István: az építőipar már nem a válság, hanem a fejlődés kihívásaival néz szembe
keresletorientált szakképzési rendszer kialakításával, valamint az egyetemek és vállalatok szoros együttműködésével.

Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a lakásépítésről és panelprogramról tartott előadásában arról szólt, hogy a kormány kiemelt társadalompolitikai célnak tekinti a lakótelepen élő 1,5 millió ember életkörülményeinek javítását. Ennek legfőbb eszközeként várhatóan 2018-ban indul el az Új panel program, amely önkéntes lesz.

Jelezte: átfogó, 20-25 évre szóló programcsomagot állítanak össze, a finanszírozás 3 pillérét a lakás-takarékpénztárak, a kereskedelmi banki hitelek és az állami kamattámogatások biztosítják majd.

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnöke köszöntőjében a szektor helyzetét elemezve kijelentette: az elmúlt tíz évben 360 ezer helyett 150 ezer új lakás épült, és a felújított 1,1 millió is csupán fele az elvárhatónak. Négy éve jutott mélypontjára az ágazat, amely addigra piacának közel 50 százalékát és több mint
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 15:12
Egyszülős családokat támogató programcsomagot nyújt be a parlamentnek az LMP
családban egy szülő neveli a gyermekét Magyarországon, ez 350 ezer egyszülős családot és több mint félmillió ilyen családban nevelkedő gyermeket jelent. A Fidesz-kormány nem törődik ezekkel a családokkal, a családtámogatási rendszer előnyeit csak a jómódban élő, sokgyerekes, kétszülős családok élvezhetik - jegyezte meg.

Az egyszülős családok csaknem kétharmada szegénységben él, ezen és a családpolitikán változtatni kell - jelentette ki. Ennek érdekében az LMP az egyszülős családok védelmét célzó programcsomagot nyújt be a parlamentnek.

A csomag részeként az egyszülős családoknak járó családi pótlék összegét 20 ezer forintra emelnék. Emellett a nagycsaládosokat megillető kedvezményeket kiterjesztenék az egyszülős családokra, hogy az ilyen családban nevelkedő gyerekek is kedvezményesen étkezhessenek az iskolában, és a felsőbb évfolyamokon ingyen kapják a tankönyveket.

Az LMP a tartásdíjjal kapcsolatban jelezte, el kívánják érni, hogy a bíróság a kötelezett tényleges anyagi helyzete alapján
velemenyezd, 2017. május 28. vasárnap, 11:42
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
bull-terrier-deformed- sku
charlotteani
2017. január 11. szerda, 23:24
7kCR0W_cDCFb-ztdGpTgE7 SKu
cady89
2015. május 16. szombat, 09:47
a3skuwqq.png
alibaba45
2014. június 29. vasárnap, 21:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.