Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:17 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
AM: a kormány kiemelten támogatja az élelmiszerek piacra jutását
A tájékoztatás szerint Zsigó Róbert hangsúlyozta: 2017-ben az élelmiszeripar eredményes évet zárt. A nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik, amelyen belül az élelmiszeripar a 3232 milliárd forintos kibocsátásával a második legnagyobb értéket - 13 százalék - állította elő a 12 feldolgozóipari ágazat közül.

Ismertette: a vállalkozások fejlesztéseinek és a kormány következetes stratégiájának köszönhetően a magyar élelmiszeriparban évről-évre nő a feldolgozottság mértéke is. Termelési értékben Magyarország az EU 28 országának rangsorában a 16., a V4-en belül a 3. helyet foglalja el. Hozzátette, a magyar agrárium termelési értéke 2015-höz képest 3 százalékkal nőtt.

Közölték, az Agóra konferenciát második alkalommal rendezték meg idén a Magyar Termék Nonprofit Kft. szervezésében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 11:43
Címkék: Zsigó Róbert, Magyar Termék Nonprofit Kft, kormány kiemelten, élelmiszerek piacra, tájékoztatás szerint, élelmiszeripar eredményes,
Kommentek
Az enzimekről - érdemes tudni !
munkáját)

A növényi eredetű enzimek sokkal előnyösebbek, mint az állati enzimek, mert sokkal gyorsabban aktiválódnak. Már a bevétel után megkezdik a munkájukat, akkor, amikor az élelem a gyomor felső részében van. Időnként már a nyelőcsőben működésbe lépnek.

Tudjuk, hogy a papayában és az ananászban remek proteinmegsemmisítő enzimek vannak. Ezek olyan pH értéket igényelnek, amelyre a testnek általában nincs szüksége. Az aspergillus növények (egysejtű növények), amelyek a természetes élelmiszerekben találhatók, a legfontosabb növényi-enzim források. Az emberi testben ezek fejtik ki a legerősebb hatást, biztosítják a zsírok, a szénhidrátok és a proteinek megemésztését is. Az aspergillus-enzimek kettős célt szolgálnak: megakadályozzák, hogy a salakanyag behatoljon és tárolódjon a sejtekben, és kitisztítják a sejtekből a régi hulladékot.

Mivel egyre több embernél jelentkeznek az élelmiszer-allergiák, és mivel egyre több genetikailag alterált élelmiszer jelenik meg a
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 11:31
AM-államtitkár: sikeres a Nébih komplex oktatási programja
Iskolában felidézte: a 2018-ban indított oktatási program keretében 60 óvodában mintegy 5300 gyerekhez jutottak el.

Mint mondta, a mesekönyv azt az általános európai tendenciát veszi alapul, miszerint a konyhakész állapotban házhoz szállított ételek és a házon kívüli étkezés világában a gyerekek egyre kevésbé találkoznak az otthoni ételkészítés fortélyaival ésélelmiszerbiztonsági kérdésekkel.

Felhívta a figyelmet az élelmiszerbiztonsági szabályok betartására, és elmondta, hogy Európában az élelmiszerek által okozott megbetegedések egyik leggyakoribb kiváltó okai a helytelen háztartási gyakorlatok. Ennek tudatában a Mese habbal, szülinappal című könyv valós és időszerű problémákra próbál reflektálni - fűzte hozzá.

Az államtitkár elmondta: a Nébih a közelmúltban kapott felkérést az Európai Bizottság által támogatott, 14 tagország részvételével megvalósuló SafeConsume című élelmiszerbiztonsági kutatási program hatósági kockázatkommunikációs munkacsoportjának vezetésére. Ezáltal a
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 14:02
Brexit - Brit szakminiszter: megállapodás nélkül nem garantálható az EU-ba irányuló brit élelmiszerexport
Michael Gove környezetvédelmi, élelmiszerügyi és vidékfejlesztési miniszter a brit mezőgazdasági termelők országos szövetségének (NFU) éves kongresszusán kijelentette: az Európai Unió egyértelművé tette, hogy minden brit élelmiszerre maradéktalanul érvényesítené a külső exportőrökkel szemben alkalmazott vámtételeket, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételeiről szóló megállapodás életbe lépése nélkül szűnik meg.

Gove szerint ez a brit juh- és marhahúsexport esetében legalább 40 százalékos, egyes darabolt húsfélékre 100 százalékot jóval meghaladó vámokat is jelenthet.

A miniszter szerint az ilyen vámterhek a brit agrártermékek drámai áremelkedését okozhatják az EU-piacon, miközben az unióban maradó országok "Spanyolországtól Romániáig" alig várják, hogy lecsaphassanak például a brit húsexport francia piacára.

Ráadásul Ausztrália és Új-Zéland is vámmentesen exportálhat az Európai Unióba juhhúst a meghatározott kvóta erejéig, Nagy-Britanniának azonban megállapodás nélküli Brexit esetén még
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 15:41
Venezuelai válság - Az amerikai külügy megerősítette, hogy katonai repülőgéppel segélyt szállít
A tárca közleménye szerint a segélyszállítmányt a védelmi minisztériummal közösen juttatják el a kolumbiai Cucuta városába. A katonai szállítógépen jelen lesznek az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) munkatársai is.

A dokumentum azokat a délután megjelent sajtóhíreket erősítette meg, amelyek azt állították, hogy az amerikai kormányzat mintegy 200 tonnányi segélyt szállít a kolumbiai-venezuelai határhoz. A floridai Miamiból útnak indított szállítmány élelmiszereket és gyógyszereket tartalmaz.

A kolumbiai kisvárosban már több konvojnyi segélyszállítmány várakozik. Nicolás Maduro venezuelai elnök nem hajlandó megnyitni előttük a határt, arra hivatkozva, hogy országában nincs gazdasági válság, ezt csak Venezuela ellenségei találják ki. Az államfő ugyanakkor délután már azt mondta, hogy a segélyszállítmányok romlott élelmiszert tartalmaznak.

Elliott Abrams, a külügyminisztérium venezuelai különmegbízottja a múlt héten közölte: Washington egyeztet a venezuelai
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 07:04
Venezuelai válság - Az ellenzék washingtoni képviselője nemzetközi segítséget sürget
Nicolás Maduro kormánya "blokkolja a humanitárius segélyek bejutását az országba" - fogalmazott a több ország által is Venezuela ideiglenes államfőjeként elismert Juan Guaidó parlamenti elnök, ellenzéki vezető amerikai képviselője. "Ezer ablakot kell nyitnunk, hogy bevigyük a segélyeket Venezuelába" - fogalmazott, nemzetközi koalíciót sürgetve az élelmiszerek és gyógyszerek bejuttatására.

Nicolás Maduro venezuelai elnök mindeddig tagadta, hogy az ország súlyos gazdasági válsággal küszködne, és a segélyszállítmányokat az "amerikaiak irányította mutatványnak" nevezte.

Az Egyesült Államok és Kolumbia által küldött segélyszállítmányok konvojai jelenleg a venezuelai-kolumbiai határon, a kolumbiai oldalon fekvő Cúcuta városban vesztegelnek, az ottani raktárakban várják a további szállítást.

Iván Duque kolumbiai elnököt szerdán fogadta a Fehér Házban Donald Trump elnök, aki újságíróknak kifejtette: a venezuelai válság megoldására többféle megoldás van, a Fehér Ház jelenleg mindegyiket
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 17:51
Szeptember végén lesz a 79. OMÉK Budapesten
protokoll és közönség programokat is, hogy minél szélesebb kört szólítsanak meg.

Ondré Péter, az AMC ügyvezetője elmondta, hogy a vásár újszerűbb, programdúsabb lesz a két évvel ezelőttinél, középpontjában az élelmiszeriparral, a professzionalitással, a nemzetköziséggel és az innovációval.

Miközben a kiállítás megtartja közönségvásár jellegét, olyan kérdésekre fókuszál majd, mint a fenntarthatóság, a fogyasztói tudatosság növelése, a fogyasztói bizalom növelése, az egészséges, GMO-mentes élelmiszerek, az agrárdigitalizáció és az agrárpálya vonzóvá tétele - tette hozzá.

Kiemelten kezelik az élelmiszerinnováció témakörét, ennek érdekében innovációs pályázatot hirdetnek és díjat adnak át - tájékoztatott. A kezdeményezéssel a magyar élelmiszeripari gyártókat kívánják ösztönözni az innovatív, nemzetközileg is versenyképes termékek előállítására.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet a vásár weboldalára, a www.omek.amc.hu-ra is, ahonnan a kiállítók már letölthetik a jelentkezési lapokat és bővebb
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 16:52
A vártnál erősebben nőttek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban januárban
után.

Havi összehasonlításban nem változtak a fogyasztói árak januárban. Elemzők 0,1 százalékos emelkedést vártak a decemberi stagnálás után.

Az erősen ingadozó élelmiszer- és energiaárak kiszűrésével számított maginfláció éves szinten 2,2 százalékon állt januárban,csakúgy mint az előző hónapban. Elemzők 2,1 százalékos emelkedést vártak.

Havi összevetésben 0,2 százalékkal nőtt a maginfláció, csakúgy mint decemberben, összhangban az elemzői várakozásokkal.

Éves összevetésben az élelmiszerek ára 1,6 százalékkal emelkedett, az energiáé viszont 4,8 százalékkal csökkent, utóbbi kategórián belül az üzemanyagok ára 10,1 százalékkal, a fűtőolajé pedig 8,1 százalékkal esett vissza. Havi összehasonlításban az élelmiszerek 0,2 százalékkal drágultak, míg az energiaárak 3,1 százalékkal csökkentek.

Az, hogy a fogyasztói árak viszonylag mérsékelt ütemben nőttek, azt sugallja, hogy a közelmúltbeli béremelések nem vezettek az infláció gyorsulásához. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 15:22
Januárban 3,3 százalék volt az inflációs ráta Romániában
Leginkább az élelmiszerek drágultak 3,77 százalékkal, a nem élelmiszerek 3,29 százalékkal kerültek többe, míg a szolgáltatások fogyasztói ára 2,71 százalékkal emelkedett.

Januárban a havi inflációs ráta 0,83 százalék volt decemberhez mérten.

A központi bank a héten enyhén emelte az idei inflációs előrejelzését. Becslésük szerint a fogyasztói árindex-növekedés 3 százalék lesz 2019-ben a korábban közölt 2,9 százalék helyett. A jövő évre 3,1 százalékos inflációval számolnak, miután korábban 3,2 százalék fogyasztói árnövekedést valószínűsítettek.

A múlt héten a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa monetáris politikai tanácskozásán úgy döntött, nem módosítja az alapkamatot, amely változatlanul 2,50 százalék maradt.
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 11:51
Képek, videók
élelmiszerek kezelése
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:54
élelmiszerek éfakulcsa.jp
dnemethk
2013. február 16. szombat, 23:05
génkezelt élelmiszerek.jp
dnemethk
2012. július 22. vasárnap, 22:15
Alapvető élelmiszerek.jpg
pazpeti
2008. december 02. kedd, 23:56
alapvető élelmiszerek
magdaseppa
2007. november 12. hétfő, 10:07
roberta név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:12
henike és roberta lánya..
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:39
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
robert névdd.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:23
robert névc.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:22
DSCN0037Károly Róbert kir
irmus
2018. június 08. péntek, 06:20
TÓTH_RÓBERT-fotója.jpg
cserhat3
2018. május 16. szerda, 14:09
Julia Roberts
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:34
robert_redford.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:55
Robert_Redford_2012.jp g
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.